2024-03-21 204 浏览
睇其他食評對個濃蝦湯拉麵好有期望 但食完覺得好普通 拉麵係味千拉麵嗰種麵質 拉麵本身個配菜好少 好多配菜例如粟米 蛋嗰啲都要加錢先有 拉麵湯底重口味 覺得愈食愈咸 整體咸覺一般唔會再encore
2024-02-28 206 浏览
經過觀塘附近做嘢,同朋友再訪九龍灣太平洋貿易中心12樓13室的豐饌餐廳,呢間嘢唔止有自家製湯底嘅拉麵食,仲有啲中式粉麵飯食,上次試過個拉麵,今次就試下啲中式料理。我就叫咗個蜆肉蛋餅飯,蛋餅好大塊,蜆肉俾得毫不手軟,大件夾抵食。朋友就食蔥油炸雞脾孖飯飯,正正常常,雞脾大大件,炸得很香口~經過海濱匯唔知食咩嘅時候,都可以上黎試下!!
蜆肉蛋餅飯
蔥油炸雞脾孖蛋飯
蜆肉蛋餅飯
2024-02-21 86 浏览
途徑太平洋中心,發現一家有賣蝦湯拉麵、於是上去試下伏,點知食落去真係有自家製嘅feel,湯啲好鮮甜,好有蝦味,而且飲落去冇味精果種令人頸渴嘅feel~Jeng🤪🤪下次經過附近會再返轉頭覆桌P.S. 溏心蛋整得好好味
P.S. 溏心蛋整得好好味
自家製蝦湯叉燒拉麵
自家製蝦湯叉燒拉麵
  • 自家製蝦湯拉麵
2024-02-19 121 浏览
見到新開嘅餐廳,見個餐牌啲嘢食都幾吸引,所以就入去try下。叫左個雞白湯拉麵,啲湯夠濃郁份量都足夠,仲要送冷熱飲品同例湯,十分實惠,期待下次試其他拉麵會有驚喜。
雞白湯叉燒拉麵
雞白湯叉燒拉麵