2015-07-11 504 浏览
豪大大雞排已經在香港開了好幾年,但我一直沒有試過,也沒有在台灣食過,這日突然心血來潮想試一試。坦白講,我對這裏的雞排沒什麼期望,炸皮厚、肉薄、皮肉分離、肉味欠奉,這些都是意料之中。我來這裡,純粹是一償心願罷了。到達店面時,周圍有好幾個食客在等候。我看看餐牌,招牌大雞排$30,另外也有size較小的雞排$20。我想了一想,還是點了不辣的大雞排,感覺吃大的才夠滿足。雞排是即叫即炸,我等了約十分鐘才有得食。咬下第一口,感覺毫不肥膩,但味道也不香。雞排表面雖然撒了一些椒鹽之類的調味,但我完全吃不出任何味道 吃到一半,我只覺口中索然無味。之後更發現裡面有一大片骨,這時我已無心情舔骨,於是放棄了最後一小部分雞排。實在沒想到這裡的雞排會如此難吃,它最敗北之處,是作為炸物,卻欠缺了最基本的香氣,炸皮又硬,吃了一大半已經覺得反胃。這件大雞排質素差,卻索價如此高,又要等候多時,一點也不值得。食完只感怒氣沖沖,唯有打此篇食評發洩一下。但講到底,我也只能怪自己自討苦吃,自作自受

2015-07-10
10 分钟 (外卖自取)
2015-04-24 452 浏览
之前去豪大大都係食大雞扒,今次就試下食下香香雞啦今次叫左半份,但係又唔係好夠喉我自己本身就唔食辣,所以就叫左份唔辣份野鹹鹹地又幾好味d雞就好似大雞扒果d咁滑每一粒都啱啱好一啖食下食下就好快食完lu份野仲要係即叫即炸熱辣辣食落去真係好好食
之前去豪大大都係食大雞扒,

今次就試下食下香香雞啦
今次叫左半份,但係又唔係好夠喉

我自己本身就唔食辣,所以就叫左份唔辣

份野鹹鹹地又幾好味

d雞就好似大雞扒果d咁滑

每一粒都啱啱好一啖

食下食下就好快食完lu

份野仲要係即叫即炸

熱辣辣食落去真係好好食

5 分钟 (外卖自取)
2015-04-04 401 浏览
每次路經路德圍都總有好野食今日就食咗香噴噴嘅炸雞喇!因為之後仲有飯局,所以唔叫大雞排喇,反之叫咗一份香香雞同友人開心share因為流量快,所以店員都keep住唔停手噤炸!等咗10分鐘就有炸好,店員會先問要唔要辣,我當然要啦加埋小小辣粉就有熱辣辣嘅炸雞到手喇一打開就聞到香噴噴,一份大約有十至十二件雞,雞件算小到中等size雞肉都算嫩但裹粉有啲多同厚 食落都幾熱氣,辣粉有啲嗆!讚嘅係即時出爐但如果大件啲、份量多啲就好喇差唔多嘅價錢!可以嘅下次會揀食雞排,感覺上會抵啲

每次路經路德圍都總有好野食
加埋小小辣粉就有熱辣辣嘅炸雞到手喇
香香雞
香香雞
雞肉都算嫩
但裹粉有啲多同厚
食落都幾熱氣,辣粉有啲嗆!讚嘅係即時出爐

2015-02-15
10 分钟 (外卖自取)
  • 香香雞
2015-03-03 441 浏览
自從食過台灣九份的芋圓後,深深愛上這種甜品我在香港找了很多地方,終於找到一家又平又好味的竟然係豪大大雞排食到!幾十種款式,價錢$25至30有水果味,凍的熱的,仙草什麼什麼都有最後點了紅豆仙草芋圓$25一大碗拿著已經超興奮紅豆夠腍夠甜,芋圓份量很多,夠Q彈,就是台灣食到的口感仙草很滑,後悔是今天只有17度點了個冰凍的,其實可以點熱食,門口有幾張椅子供人坐看到都知好味!
自從食過台灣九份的芋圓後,深深愛上這種甜品
我在香港找了很多地方,終於找到一家又平又好味的
竟然係豪大大雞排食到!
幾十種款式,價錢$25至30
有水果味,凍的熱的,仙草什麼什麼都有
豪大大雞排 的芋圓
最後點了紅豆仙草芋圓$25
一大碗拿著已經超興奮
紅豆夠腍夠甜,芋圓份量很多,夠Q彈,就是台灣食到的口感
仙草很滑,後悔是今天只有17度點了個冰凍的,
其實可以點熱食,門口有幾張椅子供人坐
看到都知好味!
2015-03-03