2024-10-15
朋友話最近去咗一間以貓貓為主題嘅餐廳,身為奴才嘅我二話不說就約埋主子契媽去試吓!Menu有好多款式,有拼盤又有散叫,店員推介我哋點做緊優惠嘅「厚切和牛貓罐頭」,大大份先話$268,啱晒唔想用腦只想食肉嘅我哋!呢個拼盤一上枱就令我哋好興奮,因為佢用一個巨型貓罐罐裝住啲肉,店員一打開罐蓋,乾冰嘅煙霧效果就出晒嚟, 非常高級,梗係要狂影相啦!貓罐罐入面有厚切美國牛肋、厚切西班牙黑毛豬五花、厚切牛舌、厚切日本宫崎A5和牛同埋厚切澳洲縠飼牛板腱,冇錯!呢個罐入面全部都係厚切,啖啖肉真係好滿足!除咗厚切牛舌比較難咬之外,其他肉都好腍,主打嘅A5和牛真係好好食,油花分佈剛好,唔會成口油~一場嚟到,我哋仲點咗電視節目有介紹嘅貓抓泡椒肥牛,見到一排肥牛上面滿滿嘅泡椒醬料,兩個人合力夾住頭尾搬上去燒烤爐,好快就食得!呢款肉真係全場惹味NO.1,泡椒辣得嚟好清新,雖然食完要飲水解解辣,但真係辣得好過癮呀~朋友見貓抓洋葱牛小粒都係餐廳推介,就心思思想點嚟食,但之前同佢食燒肉放題食到咬唔爛嘅牛小粒,我哋都有啲擔心同類產品會唔會有一樣問題。結果呢度嘅牛小粒冇筋之餘仲好軟腍腍,而且份量都多,仲炒埋個洋葱嚟食,勁香口
朋友見貓抓洋葱牛小粒都係餐廳推介,就心思思想點嚟食,但之前同佢食燒肉放題食到咬唔爛嘅牛小粒,我哋都有啲擔心同類產品會唔會有一樣問題。結果呢度嘅牛小粒冇筋之餘仲好軟腍腍,而且份量都多,仲炒埋個洋葱嚟食,勁香口!
食完咁多肉,當然唔可以錯過甜品啦!呢度嘅甜品款式比同類烤肉店多,而且款款都好啱用嚟打卡~我哋點咗一人一個貓抓焦糖布丁,$22呢個價錢真係冇得挑剔,即叫即做,上面仲有一個可愛貓手~最後仲忍唔住再叫多個白喵雪花冰,層次分明,又靚又好食!因為甜品即叫即做,建議大家要早15分鐘就落定order,咁就唔駛慢慢等啦~!
又有和牛又有甜品,最後埋單每人唔駛$300,我哋就覺得抵過食放題,朋友仲話下次要叫朋友嚟試試,可以再戰!