2024-10-15 594 浏览
朋友話最近去咗一間以貓貓為主題嘅餐廳,身為奴才嘅我二話不說就約埋主子契媽去試吓!Menu有好多款式,有拼盤又有散叫,店員推介我哋點做緊優惠嘅「厚切和牛貓罐頭」,大大份先話$268,啱晒唔想用腦只想食肉嘅我哋!呢個拼盤一上枱就令我哋好興奮,因為佢用一個巨型貓罐罐裝住啲肉,店員一打開罐蓋,乾冰嘅煙霧效果就出晒嚟, 非常高級,梗係要狂影相啦!貓罐罐入面有厚切美國牛肋、厚切西班牙黑毛豬五花、厚切牛舌、厚切日本宫崎A5和牛同埋厚切澳洲縠飼牛板腱,冇錯!呢個罐入面全部都係厚切,啖啖肉真係好滿足!除咗厚切牛舌比較難咬之外,其他肉都好腍,主打嘅A5和牛真係好好食,油花分佈剛好,唔會成口油~一場嚟到,我哋仲點咗電視節目有介紹嘅貓抓泡椒肥牛,見到一排肥牛上面滿滿嘅泡椒醬料,兩個人合力夾住頭尾搬上去燒烤爐,好快就食得!呢款肉真係全場惹味NO.1,泡椒辣得嚟好清新,雖然食完要飲水解解辣,但真係辣得好過癮呀~朋友見貓抓洋葱牛小粒都係餐廳推介,就心思思想點嚟食,但之前同佢食燒肉放題食到咬唔爛嘅牛小粒,我哋都有啲擔心同類產品會唔會有一樣問題。結果呢度嘅牛小粒冇筋之餘仲好軟腍腍,而且份量都多,仲炒埋個洋葱嚟食,勁香口

朋友見貓抓洋葱牛小粒都係餐廳推介,就心思思想點嚟食,但之前同佢食燒肉放題食到咬唔爛嘅牛小粒,我哋都有啲擔心同類產品會唔會有一樣問題。結果呢度嘅牛小粒冇筋之餘仲好軟腍腍,而且份量都多,仲炒埋個洋葱嚟食,勁香口!

食完咁多肉,當然唔可以錯過甜品啦!呢度嘅甜品款式比同類烤肉店多,而且款款都好啱用嚟打卡~我哋點咗一人一個貓抓焦糖布丁,$22呢個價錢真係冇得挑剔,即叫即做,上面仲有一個可愛貓手~最後仲忍唔住再叫多個白喵雪花冰,層次分明,又靚又好食!因為甜品即叫即做,建議大家要早15分鐘就落定order,咁就唔駛慢慢等啦~!

又有和牛又有甜品,最後埋單每人唔駛$300,我哋就覺得抵過食放題,朋友仲話下次要叫朋友嚟試試,可以再戰!
2024-10-11 525 浏览
由於我哋屋企有養貓,我同老公都係貓奴,所以一聽到貓抓響香港開咗已經好想去試吓,睇相見到啲環境都好可愛,希望唔係得個樣啦! 一上到去已經見到一大座貓響門口迎接我哋,全間店幾乎都係卡位,空間充足坐得好舒服食物方面,我地見餐廳周圍大部份人都叫咗個貓罐頭樣嘅牛肉拼盤,所以都叫嚟試吓,上菜嘅方式好可愛,真係模仿一個巨型嘅貓罐頭,一打開就飄啲煙出嚟,可愛程度爆燈,非常適合打卡二百幾蚊就有咁多肉食,性價比都好高,大家嚟到都可以叫下~ 另外個炸雞都好正,新鮮炸起外皮好香脆,已經忘記咗有幾熱氣了~ 一邊食飯一邊俾啲貓貓卡通包圍住都幾開心,不得不講餐廳啲肥貓仔真係畫得幾可愛,啱晒鍾意貓嘅人總括嚟講餐廳環境很可愛又好坐,地點方便,都幾適合朋友聚會,下次我都可以同朋友嚟叫吓其他嘢食

2024-09-10
2024-10-04 771 浏览
人氣深圳過江龍 貓抓烤肉開咗喺旺角Arcade 商場一樓! 咁啱同朋友傾過放工聽日出旺角行街一於試吓! 上到一樓已經好香燒肉味同坐滿人我們兩個人點了貓爪全明星拼盤包咗燒茄子,兩個紫菜飯同埋兩杯檸檬茶,仲有兩個貓爪甜品!食物味道非常入味,每款肉本身已經醃好咗,燒完嗰時基本上唔使點醬汁已經好好味另外,Menu上亦有其他貓罐頭套餐,非常吸引飲品亦都好出色!甜品沒有兩款可以選擇!我同朋友食得好開心,一定會再黎一次

我們兩個人點了貓爪全明星拼盤
包咗燒茄子,兩個紫菜飯同埋兩杯檸檬茶,仲有兩個貓爪甜品

另外,Menu上亦有其他貓罐頭套餐,非常吸引

貓爪全明星拼盤
2024-10-01 608 浏览
旺角中心地帶全層佔地面積夠大坐卡位望住鬧市旺城景一枱一個抽油煙機 唔使驚食燒肉食到成身燒烤味另外仲有一支射燈附着抽油煙機上面食物影相打卡,效果非常好好幾種醬汁 仲有惹味燒烤粉一定要加厚切和牛貓罐頭 $268厚切美國牛肋 厚切牛舌 日本宮崎A5和牛 西班牙黑毛豬飯,澳洲穀飼牛板腱真係一個罐頭形式呈上 所有肉類厚切大大份268可以食到咁多種高質素肉類 留港價好抵 希望長做長有呢個價錢前肩胛肉(150g) $78精選牛板腱(150g)$88另外加咗兩份牛肉 質素唔錯肉片嘅大細 血色 賣相都得鹽焗野生海捕虎蝦 $58鐵板鹽焗 加入少量花椒粒焗到外面脆口乾身 裏面仲有少少濕度脆到可以連殼食
旺角中心地帶全層佔地面積夠大
坐卡位望住鬧市旺城景
一枱一個抽油煙機 唔使驚食燒肉食到成身燒烤味
另外仲有一支射燈附着抽油煙機上面
食物影相打卡,效果非常好
好幾種醬汁 仲有惹味燒烤粉一定要加

焗到外面脆口乾身 裏面仲有少少濕度
脆到可以連殼食
2096 浏览
2024-09-29 587 浏览
上次食燒烤,是自己一個食海鮮燒烤,今次食燒烤,則是和太太一起去食烤肉。去的地方是一間來自大陸,名字有趣,叫做「貓抓烤肉」的燒烤餐廳。顧名思義,這間地方簇新,環境光鮮企理的餐廳的特色,是以貓做主題,這晚我倆一踏入餐廳,便看見一隻等身大的巨型招財瓷貓一手遮眼,一手抬起來迎接我們。侍應招呼我倆入座後,也見到牆壁上有不少令人會心微笑的貓海報和一些餐廳食物的介紹。看餐牌,這裡的「二人套餐」(原價$525,特價$348)是十分抵食的,所以兩夫妻一致通過,就點這個「二人套餐」做晚餐,另外,還加點了一份「烤雜錦蔬菜」($39)調和一下這套餐裡肉類偏多的缺點。先說另叫的「烤雜錦蔬菜」,這小吃包括紅色的蕃茄、綠色的翠玉瓜、白色的洋蔥和黑褐色的冬菇片,顏色鮮艷亮麗,全部都是健康食物,在吃烤肉之前先吃點蔬菜,最好不過。那麼「二人套餐」呢?這套餐就豐富了,首先有「川味涼拌小皮蛋」,足有八顆的黃色小皮蛋,雖說是以川汁涼拌,其實辣度輕微,少許的刺激,作為開胃小吃,都幾稱職。在「雞脆骨」和「口蘑蝦滑」兩者中,我就揀了後者。一客六個,三大三小的蘑菇,菇內釀入了蝦膠,烤熱之後,汁液澎湃,味道都不錯。「烤茄子」和「鐵板豆腐

烤茄子」和「鐵板豆腐」也是任擇其一的,因為「烤茄子」較普通,也較常吃,我就揀了「鐵板豆腐」試試。這「鐵板豆腐」份量不少,足有八大件之多,醬汁調味較為重手,味道偏濃,不過同樣帶有微辣,座於鐵板之上的豆腐,趁熱食都幾滋味。
這套餐的主角是包括雪花牛肉秘製牛五花現拌牛肉炭燒黑豬梅花肉蒜香豬五花貓抓藤椒雞藤椒牛舌在內的「全明星拼盤」。各款不同的肉類,肉質都不錯,而且份量也多,烤熟之後,稍下點鹽和黑椒,再隨意蘸以燒肉汁、柚子醬油或孜然粉,美味倍添。

這麼多的肉類,當然少不了一碗飯伴吃,這套餐的「貓抓拌飯」,既有好味的醬汁澆在飯面,又有紫菜作為陪襯,味道挺好的。以這飯跟烤肉吃,十分好呢!
還有一大盤的「生菜」,以之包著五花肉吃,又是另一番的韓式滋味。
最後還有甜品,是味道不太甜的「貓抓黑糖豆花」,白滑的豆花加上少許腍甜紅豆點綴,好看又好味。
至於飲品方面,這套餐有「貓草茶」和「貓檸檬茶」可揀,我倆就揀了「貓檸檬茶」做餐飲,味濃解渴的檸檬茶,水準都不錯。
才三百多元兩位的價錢,有這麼多豐富的食物,餐廳環境還要十分舒服,這間「貓抓烤肉」我覺得都幾好呢!
  • 口蘑蝦滑
  • 全明星拼盤
  • 貓抓拌飯
  • 二人套餐
2024-09-28 424 浏览
今天黃昏,我和朋友在旺角,走左入去一間名叫「貓抓烤肉」的韓式燒烤店,享用晚餐。這裡的裝潢溫馨舒適,讓人感到放鬆。好正我們點了多樣美味的菜式。首先,上了厚切和牛,形狀像貓罐頭,肉質鮮嫩,口感極佳。隨後,現拌鱿魚的鮮味令人垂涎,搭配特製醬汁,味道相得益彰。貓抓鐵板豆腐則外焦內嫩,十分入味。接著是荔枝蝦球,鮮甜的口感讓人驚喜,野生海捕虎蝦更是新鮮,肉質彈牙。甜品方面,我們嘗試了貓抓焦糖布丁,香滑可口,令人陶醉。貓抓烤茄子則散發著誘人的香氣,藤椒爽脆魚皮讓人一口接一口,停不下來。最後,我們點了酸辣爽脆木耳拍青瓜,清新爽口,非常適合作為配菜。還有喵宇宙炸雞塊,外酥內嫩,十分美味。這頓晚餐不僅滿足了味蕾,也增進了我們之間的友誼,讓人留連忘返。

2024-09-25 415 浏览
呢次嘅貓貓主題烤肉二人餐,真係令貓奴們一試就愛上。整體菜單充滿咗創意感,無論係味道定係賣相都令人眼前一亮。首先,開胃菜方面,「酸辣爽脆木耳拍青瓜」非常清新醒胃,木耳同青瓜拌得非常爽脆,酸辣嘅味道平衡得恰到好處,啱啱好咁為之後豐富嘅烤肉打好基礎。接住嘅「貓抓烤茄子」亦係一大亮點,茄子烤得外焦內嫩,表面刷上一層秘製嘅醬汁,帶有少許炭香味,同茄子本身嘅甜美結合得非常好,入口即化,味道十分濃郁。🍆主菜部分,「貓抓全明星拼盤」真係名副其實嘅明星級別。拼盤內包含咗多款不同嘅肉類,每一款都精挑細選。蒜香豬五花烤得香脆,蒜味濃郁;現拌牛肉肉質鮮嫩,帶有少許韓式嘅香辣味道;秘製牛五花則加入咗秘製嘅醬料,肉味香濃而唔會過鹹;雪花牛肉油花分布均勻,口感豐富;炭燒黑豬梅花肉厚實多汁,帶有一陣陣嘅炭香;藤椒牛舌嘅微辣椒麻同牛舌嘅彈牙口感非常匹配;貓抓藤椒雞係其中嘅一個驚喜,雞肉嫩滑,藤椒嘅麻香味為雞肉添上咗一份獨特嘅層次感。整個拼盤食落去每一口都係唔同嘅感受,令人回味無窮。🐖再嚟講下野生海捕虎蝦亦係其中嘅亮點,虎蝦鮮甜彈牙,烤得剛剛好,搭配生菜一齊食,清新而唔失美味,整個搭配非常和諧。🍤至於主食,貓抓拌飯係一個

至於主食,貓抓拌飯係一個唔錯嘅選擇,米飯拌入咗幾款調味料,味道濃郁而唔會過鹹,配合烤肉一齊食真係一流。飲品方面,貓檸茶清新解渴,帶有淡淡嘅檸檬香味,貓草茶則係另一種體驗,茶味清香。🥗

甜品方面,「紅豆豆腐花」係一個清甜嘅結尾,豆腐花滑溜細膩,紅豆嘅甜度適中,兩者結合得天衣無縫;而「貓抓焦糖布丁」則係整個餐單嘅完美收尾,焦糖布丁滑嫩可口,帶有輕微嘅焦糖香味,入口即化,令人回味無窮。🥮

最後,不得不提嘅係「厚切牛舌心」,呢個牛舌心厚切得嚟依然保持住彈牙嘅口感,烤得外脆內嫩,口感一流,真係一試就難忘。🐮
2024-09-24 481 浏览
內地好紅既貓抓烤肉餐廳到香港啦💓唔洗坐長途車都食到!餐廳的裝修設計好特別,全部已貓貓為主題,圖片設計好彩色繽紛,睇得出成間餐廳嘅設計好有心機,為咗貓貓主題鬧鐘好多功夫,就連我哋叫嘅嘢食都係有關於貓貓嘅嘢🫶🏻我哋叫咗燒肉套餐,有貓貓罐頭上,一打開就有好多煙出嚟,設計好有驚喜,啱晒影相打卡,我哋趁佢啲煙未散,都係咁影相😚味道同內地一模一樣,燒肉好大舊,塊肉都係好似幅圖咁咁大舊,因為個貓貓罐頭真係好大個!連米飯都係用內地嘅米,北上食餐廳嘅感覺返晒嚟😚仲有午市超值套餐,見到都好好抵食,見到個套餐嘅飯餸都好大兜,我哋仲叫咗杯百香果茶,都大大杯,好香百香果同埋茶味,另外仲叫咗貓貓布丁,有甜品可以食😍
1900 浏览
2024-09-22 310 浏览
貓抓烤肉 (旺角)以貓做主題既烤肉店😎門口大大隻貓好cute,同依度既抵食燒肉有種反差萌感覺!✨厚切和牛貓罐頭-優惠 $268呢個套餐真係好抵食份量超多,268就食到厚切A5和牛,牛嘅油脂分佈均勻,入口即溶🤤牛舌,鮮嫩有嚼勁,食落口感一流。豬五花多油脂豬肉味重,而厚切牛板腱有濃牛肉香氣,同時唔會過於油膩😌必嗌之選!✨貓抓芝士雞 $58芝士同雞肉嘅絕配!烤雞外皮香脆,內裏保持多汁,芝士醬豐富濃郁🧀帶出雞肉嘅鮮味,唔會太膩,食落口感滑溜😋✨貓抓烤茄子 $38烤茄子外皮燒得香脆,內裡軟滑綿密,完全吸收晒調味料嘅鹹香味道🤓簡單但有層次感,茄子肉質柔軟,口感豐富,加埋少少辣同蒜味,同茄子味非常夾👍🏻✨口蘑蝦滑 $48蘑菇同蝦滑嘅配搭真係無得輸😛蝦滑彈牙細嫩,蝦味濃郁,而蘑菇則為整道菜增添咗獨特嘅香氣同口感😎✨貓抓拌飯 $12紫菜拌飯配少少醬油或芝麻調味,配燒肉一定要食✨貓檸茶 $25凍檸茶清爽又解渴,茶底味道濃郁帶苦澀,配合新鮮檸檬片,酸甜平衡,唔會過甜👍🏻
貓抓烤肉 (旺角)

✨厚切和牛貓罐頭-優惠 $268

✨貓抓芝士雞 $58

✨貓抓烤茄子 $38

✨口蘑蝦滑 $48

✨貓抓拌飯 $12
紫菜拌飯配少少醬油或芝麻調味,配燒肉一定要食

✨貓檸茶 $25
2024-09-19
見到旺角有間貓貓主題既燒肉,價錢仲十分相宜,就即刻約朋友一齊試下厚切和牛猫罐头呢個一定係打卡之選!貓罐頭一上枱打開個蓋,就會飄乾冰出黎,見到呢個肉量同埋質素,真係唔敢相信只係$268!幾款牛都好唔錯,新鮮冇雪味得黎又多肉汁!最推一定係和牛,入口即化油脂係口入面爆發,無得輪;而牛板健既牛味最濃;而厚切牛舌燒完黎仲保持到肉汁;另外豬五花燒完亦焦香十足👍🏻酸辣爽脆木耳拍青瓜酸辣青瓜同木耳,但為前菜非常好,唔會太辣又好開胃藤椒爽脆魚皮魚皮好脆口,藤椒味道好出色,呢個絕對會encore荔枝蝦球粒粒脆皮外殼,咬開都幾彈牙,亦都見到有蝦肉係入面貓抓拌飯鋪滿紫菜同芝麻,仲加左燒肉汁,愛澱粉質人士必點重慶紅糖糍粑外皮薄脆,入面軟糯,配上黃豆粉同黑糖醬,勁滿足🤤仲要$28有6件,又係好抵食!🍹貓草茶清清地有d椰果,唔會太甜🍹水蜜桃檸檬茶好香水蜜桃味,又有滿滿果肉🍹貓檸茶比較普通,但非常解膩

厚切和牛猫罐头

酸辣爽脆木耳拍青瓜
酸辣青瓜同木耳,但為前菜非常好,唔會太辣又好開胃

藤椒爽脆魚皮
魚皮好脆口,藤椒味道好出色,呢個絕對會encore

荔枝蝦球
粒粒脆皮外殼,咬開都幾彈牙,亦都見到有蝦肉係入面

貓抓拌飯
鋪滿紫菜同芝麻,仲加左燒肉汁,愛澱粉質人士必點

重慶紅糖糍粑

🍹貓草茶清清地有d椰果,唔會太甜
🍹水蜜桃檸檬茶好香水蜜桃味,又有滿滿果肉
🍹貓檸茶比較普通,但非常解膩
2024-09-09
2024-09-10 682 浏览
貓抓烤肉 (旺角)旺角豉油街104號XX Arcade東翼1樓貓爪好運。厚切黃牛貓罐頭原價$498 特價$268,好抵食架套餐,包了厚切美国牛肋、厚切西班牙黑毛豬五花、厚切日本宮崎A5和牛、厚切牛舌、厚切澳洲糓飼牛板健,有牛有豬,同埋是厚切,食入口更具肉汁同咬口。貓草茶 $22,貓檸茶 $22個名好得意,可愛就是正義叻外再回了烤菠蘿 $32同烤茄子 $18,當甜品同蔬菜,生菠蘿我一般,但燒完好甜更多汁惹味原隻八爪魚仔串 $68,燒完水入收縮肉質更緊緻彈牙。貓抓焦糖布丁 $22 wc 滑滑,大愛
貓抓烤肉 (旺角)
旺角豉油街104號XX Arcade東翼1樓

貓爪好運。厚切黃牛貓罐頭

貓草茶 $22,貓檸茶 $22個名好得意,可愛就是正義

惹味原隻八爪魚仔串 $68,燒完水入收縮肉質更緊緻彈牙。
貓抓焦糖布丁 $22 wc 滑滑,大愛
2024-09-10 549 浏览
原來內地呢間貓抓烤肉開到黎香港,位置仲喺旺角,好方便!今次專程黎試下佢!猫抓好運 厚切和牛貓罐頭 $268大家一定要嗌呢個,呢個價錢就食到晒厚切美国牛肋、厚切西班牙黑毛豬五花、厚切牛舌、厚切日本宫崎A5和牛、厚切澳洲穀飼牛板腱😍😍一上枱嘅時候見到呢個罐頭真係超級大,佔咗成張枱一半嘅位🤣每款肉都好厚、好大塊,味道、肉質亦都相當唔錯,最出色嘅當然係宮崎和牛,睇佢嘅雪花紋就知有幾正,油脂豐富,肉味濃厚😍😍齋係呢一塊扒就值回票價照燒雞腿肉 $58由於上面個貓罐頭已經有晒牛同埋豬,我哋決定咗嗌多份雞😬呢個雞腿肉嘅份量好多,肉質滑嫩,照燒汁醃得好入味👍🏻口蘑蝦滑 $48極度推薦大家嗌呢個,佢係將蝦滑釀入蘑菇,燒嘅時間會耐少少,可以先燒蝦滑嗰邊再反轉燒,蘑菇勁Juicy,一咬落去好多汁,而蝦滑新鮮爽彈嘅口感令成個層次更豐富,超好食😍貓爪拌飯 $12紫菜撈飯就唔駛多講,一定好食㗎啦,呢度嘅好抵食,$12就有一碗!貓爪鐵板豆腐 $38估唔到呢個豆腐嘅份量都好多,味道exactly係平時喺大陸街頭會食到嘅鐵板豆腐,豆腐口感都好嫩滑,作為小食都唔錯貓爪冰粉 $12我哋本身想嗌嘅係餐牌上面有嘅芒果芋圓冰粉,但

猫抓好運 厚切和牛貓罐頭 $268

照燒雞腿肉 $58

口蘑蝦滑 $48

貓爪拌飯 $12

貓爪鐵板豆腐 $38

貓爪冰粉 $12
我哋本身想嗌嘅係餐牌上面有嘅芒果芋圓冰粉,但由於冇晒所以變咗呢隻傳統嘅冰粉,大家食嘅時候記住由個底開始攪勻佢,因為啲紅糖係沉晒喺底嘅😂

貓爪鮮奶奶凍$32
呢個奶凍嘅賣相好掂,造型係隻貓貓,不過味道相對嚟講就普通咗啲🫢可以試吓其他甜品

• 厚切和牛貓罐頭
  • 口蘑蝦滑
2024-09-09 530 浏览
又去食 烤肉 ,今次就試咗一間未食過又近地鐵站嘅餐廳,嚟到因為打風嘅關係唔多人,入到去坐都幾舒服空間感十足,我哋最後兩個人食咗$270/位,真心係幾抵食,而且質素都唔錯,有少少驚喜。$268成盆勁抵食5款牛肉,中間果塊仲要係厚切日本宮崎A5和牛,每款嘅牛肉口感都唔一樣,仲有我最愛嘅牛舌,因為覺得唔差,所以再叫多一份。其實除咗烤肉呢度仲有小食我就叫咗茄子,味道都濃郁辣到十足,想清一清吓就叫咗我最愛嘅燒菠蘿夠甜。飲品有酒精同非酒精各叫咗一杯,慢慢食傾吓偈岩晒。

2029 浏览
2024-09-06 393 浏览
同好鍾意貓咪嘅好朋友一齊去咗呢間以貓咪為主題的烤肉店,由門口呢隻好大好萌嘅貓貓開始,周圍都見到貓咪相關的佈置,好啱喜歡貓咪同一眾貓奴朝聖。環境裝飾靚又坐得舒服,仲有抽風系統做得好好,食完唔會有浸油煙味。呢度主打烤肉,另有各款小吃、甜品供應。亦有唔同套餐可以選擇,重點係性價比好高🔶貓抓好運厚切和牛貓罐頭 呢個真係好打卡,店員打開貓罐罐果下仲噴曬煙好仙氣😍裡面有日本宮崎A5和牛、美國牛肋、牛舌、澳洲榖飼牛板健、西班牙黑毛豬五花,仲要全部都係厚切🤩 幾款肉質素都好好,特別鍾意A5和牛油脂豐富肉質嫩滑,點埋佢哋提供嘅醬汁食得更滋味。🔶野生海捕虎蝦虎蝦蝦肉結實爽彈,仲要隻隻都有蝦膏。🔶茄子🍆茄子厚度切到薄薄地容易熟,點少少醬汁食幾正。小吃:🔶鐵板豆腐超喜歡呢個豆腐,外面好脆裡面軟滑,醬汁很惹味唔會太鹹調味非常之好。甜品:🔶貓抓焦糖布甸🔶貓抓鮮奶奶凍甜品都好可愛呀,焦糖布甸上面放上貓抓奶凍,另外貓抓鮮奶奶凍一直動L動L好得意。飲品:🔷百香果茶

🔶貓抓好運厚切和牛貓罐頭

🔶野生海捕虎蝦
虎蝦蝦肉結實爽彈,仲要隻隻都有蝦膏。

🔶茄子🍆
茄子厚度切到薄薄地容易熟,點少少醬汁食幾正。

小吃:

🔷百香果茶
午餐
  • 貓抓好運厚切和牛貓罐頭
  • 鐵板豆腐
天氣熱辣辣,令到小妹收工番屋企後唔想煮飯,幸運地屋企附近超多餐廳美食,好耐冇食過烤肉啦,就決定去附近嘅《貓抓烤肉》「喵🐱」食番餐烤肉先☺️搭𨋢上去貓抓時,見到有「留港價優惠」喎,入座後即刻落單要巨大版貓罐頭先🤭。呢間烤肉店係以貓貓做主題的餐廳,由門口都環境都是貓咪🐱勁可愛吖❣️留港價貓罐頭嚟到,店員迅速地拉開貓罐頭掩蓋,罐頭內裝著西班牙黑毛豬五花、美國牛肋、牛舌、澳洲穀飼牛板健及日本宫崎A5和牛,合共五款厚切肉肉😍😍,其中A5和牛仲成隻手掌咁大塊添😋😋,真係超級吸引🤩怕只食貓罐頭會太單調,於是再叫咗一份芝士雞肉、一份茄子、兩份生菜🥬,生菜包肉始終都係絕配嘛😚!烤肉又點可以唔飲嘢呢😎,襯番主題要番杯人類版貓草飲品~貓草茶先,外型顏色真係似貓草咁,實際上係一杯奇異果汁搭茉莉花茶再加椰果,味道唔錯💚燒烤期間想食啲香口嘅小食,就要咗一份小食《荔枝蝦球》,紅色的脆脆米包裹着蝦球,咬一啖真係好似真荔枝般,紅皮白肉㗎❣️食到咁上下,再要埋甜品作完美嘅句號🤭,《貓抓鮮奶奶凍》有動感、爆可愛、打卡一流,味道似椰子奶凍多啲;《貓抓焦糖布丁》有誠意、脆脆的焦糖、人手做的布丁🍮(因為食落好多氣孔😆),仲配隻貓咪肉球

燒烤期間想食啲香口嘅小食,就要咗一份小食《荔枝蝦球》,紅色的脆脆米包裹着蝦球,咬一啖真係好似真荔枝般,紅皮白肉㗎❣️食到咁上下,再要埋甜品作完美嘅句號🤭,《貓抓鮮奶奶凍》有動感、爆可愛、打卡一流,味道似椰子奶凍多啲;《貓抓焦糖布丁》有誠意、脆脆的焦糖、人手做的布丁🍮(因為食落好多氣孔😆),仲配隻貓咪肉球奶凍,果然無離題丫🥳,以主題餐廳形式嚟講,貓抓烤肉其實相對不錯🧡🧡🧡🧡🧡
貓抓好運厚切和牛貓罐頭
貓抓芝士雞、茄子