早幾個月慣咗買外賣返屋企食🥡今日搵完朋友傾計就係附近買外賣食la~見到有間舖面幾Chill又用貓貓主題🐾個名仲要好特別叫【貓毛】吸引我去試下😆【貓毛】主打高質特色Burger🍔,有單點/套餐,套餐有薯餅/薯條x 1 + 飲品x 1,一場嚟到緊係試套裝la!店員話可以WhatsApp 落單都得✅依家仲有兌換活動,儲滿印花可以換食物🎁加菲漢堡🍔 餡料有2塊厚切豬肉、芝士、紫洋蔥、生菜、秘裝將軍醬,好大個Burger一口都咬唔哂,豬肉好juicy💦加埋醬汁、紫洋蔥勁惹味😋加埋薯餅真係好滿足,邪惡指數爆登😈細雞拼盤🐥拼盤有雞鎚同雞扒,外皮香脆、雞肉嫩滑,炸雞可以4選2自製醬汁(蜜糖芥末醬、將軍醬、特濃洋蔥醬、泰雞醬),套餐有薯條🍟都幾大份㗎!秘製豬頸肉/清酒煮蜆試咗2款小食~秘製豬頸肉即叫即燒,非常香口,清酒煮蜆~蜆肉鮮味,小店都非常用心製作❣️貓毛朱古力/Oreo 奶昔叫咗2杯特色飲品~貓毛朱古力係非常濃味朱古力飲品,好香朱古力味🍫,Orea奶昔奶味比較重,面頭勁多Oreo朱古力碎,Venus私心揀Orea奶昔❤️貓毛:屯門青棉徑3號好勝大廈地下低層1B-1C號舖

加菲漢堡🍔

細雞拼盤🐥

秘製豬頸肉/清酒煮蜆

貓毛朱古力/Oreo 奶昔

貓毛:
屯門青棉徑3號好勝大廈地下低層1B-1C號舖
2022-05-28
10 分钟 (外卖自取)
  • 加菲漢堡
  • 貓毛朱古力
  • Oreo 奶昔
  • 清酒煮蜆
  • 秘製豬頸肉
2022-05-28 24 浏览
這間位於景峰站附近的漢堡包店,主打漢堡及炸雞,可以whatsapp落單,大熱天時就唔使企係條街度等外賣。買漢堡可以儲印仔換滿堡,落雨天買仲有雙倍印仔。貝羅菇漢堡餐有牛肉、貝羅菇及黑松露醬,自家製手打牛肉厚身,煎至兩面焦香,肉汁豐富,貝羅菇亦都很juicy,麵包烘至香脆。炸薯條香脆。大雞拼盤雞扒、雞鎚及雞翼即叫即炸,炸至金黃香脆,中間juicy,配上特製的將軍醬非常惹味。肥牛貝菇堡壘太陽蛋煎得超靚,中間是肥牛、芝士,下面的貝菇十分juicy。秘製豬頸肉豬頸肉爽口,燒出油脂香。Oreo奶昔及薄荷朱古力Oreo奶昔味道濃郁且濃稠,薄荷朱古力都很濃郁,朱古力超香。最後店員還送上自家製的木糠布甸。

買漢堡可以儲印仔換滿堡,落雨天買仲有雙倍印仔。

貝羅菇漢堡餐

炸薯條香脆。

大雞拼盤

肥牛貝菇堡壘

秘製豬頸肉
豬頸肉爽口,燒出油脂香。

Oreo奶昔及薄荷朱古力

最後店員還送上自家製的木糠布甸。
2022-04-19 138 浏览
行過旮旯頭,冇諗過有間漢堡包+串燒鋪。比起虹橋其他地方,呢度可以講係別有洞天。烤肉味係微風中散開,有貓行過,同好友曬住太陽大啖漢堡大啖肉,身旁兩三行人信步而過,比任何一間cafe仲要chill,真係有種渡假嘅錯覺。第一次點嘅係菇漢堡、炸薯餅、熱朱古力、燒豬肩肉。炸嘢幾時都好食。肉嘅調味同口感正常。但最出色係個朱古力。我懷疑受到價錢沖擊而覺得好食,所以二訪。其實其間我都試過唔同餐廳嘅朱古力,貴嘅同更貴嘅,但呢間,飲完第二次,我可以確定,係我的最愛。一份食物味道可以好豐富,但唔代表每樣元素都互相配合。哪怕係朱古力呢啲看似簡單嘅飲料。但呢杯嘢,可可嘅香味、油脂帶嚟嘅醇厚嘅口感、豆嘅酸苦甜度,每樣嘢都配合得洽到好處。我飲過熱同凍,凍飲係冰融咗後口感冇被太影響,你就知杯嘢幾肥仔。唯一要挑剔嘅係,凍飲粉粒感比熱飲明顯。薄荷朱古力一樣好飲,比原味清爽(心理上),味道同綠色薄荷朱古力如出一轍。小店之後會有多啲居酒屋串燒小食,仲有啤酒,希望可以同好友再訪~

我懷疑受到價錢沖擊而覺得好食,所以二訪。

外卖自取
  • 朱古力
  • 薄荷朱古力
2022-03-09 478 浏览
之前喺紅橋夜市嗰度食過一次,屯門區入面,我諗佢哋個buger係最大份最足料,依家搬左新鋪,再嚟試多次。反正都係試,就諗住試多d,叫左個細雞套餐,又burger又炸雞。個burger係double手打豬肉漢堡,勁厚,真係嘴細d都咬唔晒,加埋溶晒ge芝士、紫洋蔥、芥末醬,食落好野味,唯一美中不足係塊肉肉汁少左d同埋實左d,但overall都好好味。炸雞就普普通通la, 冇乜特別,相比之下,黑松露薯條好食好多。屯門區近年都多左好多burger店,競爭越嚟越激烈,老實講,論味道依間未算第一,但論份量,就應該係第一。

加菲漢堡+細雞套餐
外卖自取