2016-05-14 671 浏览
經過呢間系熊貓酒店附近的貝嘉,見到一個外表平庸的栗子包($5),但咬落去幾鬆軟,餡料同坊間的淺啡色同打得軟滑的栗子蓉截然不同,而系深啡色,質感粗糙,有好多大小不一的栗子粒,感覺有咬口而且好真材實料,帶來一丁點的驚喜! (同場加影熱狗一堆)
2016-01-13 810 浏览
小妹住系呢一區, 貝嘉已經系呢度開左好多年啦。近期好興半熟芝士撻,但原來呢度一早已經有芝士撻啦~呢個芝士撻系用忌廉芝士整既,開頭以為上面呢一大舊系cream黎...但原來成舊都系忌廉芝士黎嫁!芝士味都算幾香,不過由於忌廉芝士太大舊既關係,食耐左系有少少漏既。另外小妹仲有買到呢度既栗子撻😊😊同芝士撻一樣,都系有好大舊餡嫁栗子餡好滑,而且味道好濃,都幾正嫁不過呢度d撻既撻皮就好易爛, 有個完全未食一拎起就已經碎左....😓😓雖然系咁,但4蚊黎講有咁多餡真系好抵

另外小妹仲有買到呢度既栗子撻😊😊
栗子撻
同芝士撻一樣,都系有好大舊餡嫁

栗子餡好滑,而且味道好濃,都幾正嫁

雖然系咁,但4蚊黎講有咁多餡真系好抵

2016-01-12
2015-11-14 721 浏览
呢間小店係我讀中學時已經營業,大大話話起碼開左有十幾年⋯見佢早年裝修過一次,而佢旁邊亦有經營一間連鎖西餅⋯但呢間小店仍然客似雲來。小小一個迷你撻$4,芝士撻食得出芝士嘅咸香味⋯但由於太多芝士食落反而會有啲膩,不過只係買$4試吓都無妨。雜果撻食落反而有驚喜,雖然佢嘅雜果都係用罐頭個種⋯但係佢加埋啲cream,再另加個撻皮底有朱古力⋯味道好夾,值得推介。
芝士撻、雜果撻

2015-11-13
  • 雜果撻
2015-11-07 600 浏览
芝士撻Lam脷: 2.5/5抵食:4/5相機: 3/5一講芝士撻大家一定諗起某幾間出色又流心既半熟芝士撻 但今次想為大家介紹下呢間小店既芝士撻,絕對與別不同呢個芝士撻其實係cream cheese造成既,芝士不太濃,有點膩4蚊雞試下都可以既  栗子撻Lam脷: 3/5抵食:4/5相機: 3/5另外一個係栗子撻比芝士撻出色 主要原因係栗子味較重,入口唔會太膩,但2款tart ge tart 底都比較脆弱而且無咩味, 不過$4係好抵食ge,支持小店
Lam脷: 2.5/5
抵食:4/5
相機: 3/5
一講芝士撻大家一定諗起某幾間出色又流心既半熟芝士撻

但今次想為大家介紹下呢間小店既芝士撻,絕對與別不同

4蚊雞試下都可以既
Lam脷: 3/5
抵食:4/5
相機: 3/5
另外一個係栗子撻比芝士撻出色

主要原因係栗子味較重,入口唔會太膩,
2015-11-02
2015-09-27 647 浏览
近排半熟芝士撻超級大熱😍今次都係食芝士撻,但今次就吾係食半熟,而係食大pat cream 既芝士撻😍雖然係迷你撻,但個芝士cream超多,咸香芝士一口絕對食吾哂!另外仲食左個栗子撻,幼滑栗子cream真心不錯 😍$4真係超正
芝士撻 & 栗子撻 $4
2015-09-01
2014-08-10 796 浏览
尋日(9-8-2014 Sat)同男友睇到呢間o既半磅庄蛋糕都係$45.00,算合理,於是決定買黑森林蛋糕為爸爸慶生.到夜晚食完飯,爸爸又抖完涼後,我o地三個就食喇.呢個朱古力味唔太濃亦唔太甜,中間有提子啫喱味道好濃,而蛋糕都鬆軟,其實同美心o既鬆軟度差唔多,但平一大截.爸爸就大讚成個唔太甜,食得舒服,重問我o係邊o度買. 味道: 4.5分而且,終於記得點解之前有幫趁過,之後唔再幫趁,因為佢o地o既服務態度麻麻,對答只有問我o既亞姐要咩o野,講完佢就答好呀,然後叫收銀收$45.00.我俾o左錢後轉身拎走,佢o地都再冇一句說話,就係連多謝都冇講.
到夜晚食完飯,爸爸又抖完涼後,我o地三個就食喇.

呢個朱古力味唔太濃亦唔太甜,中間有提子啫喱味道好濃,

味道: 4.5分

2014-08-09
2 分钟 (外卖自取)
$15.00 (宵夜)
庆祝纪念
生日
2013-09-29 517 浏览
當天幫屋企買麵包~咸餐包 $2.5味道不錯,淡淡的咸味~tasty!大大個餐包!椰絲卷 $3.5非常甜美的一款麵包~當作早餐非常開胃,椰絲滿滿的,焗至金黃色!!!而且有蜜糖的甜味呢~但可惜卡路里較高,不宜吃得多呢!  另外還買左幾個迷你麵包,不過牛角包就覺得麻麻地~不是很脆~得個甜字~簡單的火腿芝士包就不錯!那個火腿芝士卷也是很好味~味道岩岩好~很新鮮!
當天幫屋企買麵包~
咸餐包 $2.5
味道不錯,淡淡的咸味~tasty!大大個餐包!
椰絲卷 $3.5

3 分钟 (外卖自取)
  • 椰絲卷
2013-08-29 452 浏览
  本人十分十分十分喜愛吃蛋糕和曲奇,最喜歡的是上環早晨麵包的出品。可惜它於早幾個月前結業了,害我傷心了好一陣子。除了早晨麵包,貝嘉的出品亦相當不錯。我之前曾住在荃灣,經過貝嘉時,看見櫥窗裡金黃的曲奇,決心要帶走它們,結果一試傾心,後來又試了其他產品,如蛋糕仔、英式鬆餅、老婆餅、蛋白蛋糕等等,食過返尋味。  由於今天到貝嘉前曾到快甜美買了其他食品,故今次沒有帶走也十分值得推介的英式鬆餅。  貝嘉的蛋糕仔和牛油曲奇比其他很多餅店麵包店做得好,價錢卻較為便宜,實在是價廉物美!  它旁邊的便利店關門大吉後,開了美心麵包店,但貝嘉仍然是人頭湧湧呢!

蛋糕仔
牛油唧花曲奇

题外话/补充资料: 蛋糕仔和曲奇餅通常在下午才出爐
2013-08-27
蛋糕仔
牛油唧花曲奇
2013-01-20 479 浏览
很久也沒有見過一間人流旺的西餅麵包店, 雖然位於過馬路三角位, 可能更加可以吸引客人入店買個麵包總好過齋等轉綠公仔過馬路 尤其是熊貓酒店地庫新開了吉之島百貨公司麵包價格相宜, 以$3開始起跳, 我在下午6時多擠身麵包店, 見到廚房內多名麵包製作員正在各有各忙, 而售餅員亦正在添置新鮮出爐的麵包在架上;當美心實行下午四時後買麵包有折來清貨, 但這Baker House卻在下午六時多依然有新包出爐, 看來麵包在這區的需求是非常大。吞拿魚包 $4.50 ... 當用鉗夾上麵包會感覺到有點兒輕, 包身亦有變形;食落會覺得麵包鬆軟, 雖然質感未算「食風」但都不會有沉實感;吞拿魚餡即是吞拿魚碎+沙律醬, 調得味道帶濃郁魚味而沙律醬只是作提升味道及滑身的作用肉鬆包 $5.50 ... 新鮮出爐價錢貴$1就質感大不同, 這個包又大又重, 首先包面帶有甜蜜蜜的糖漿, 咬開會食到沉實鬆軟麵包加上甜甜地的肉鬆, 由於用麵粉量實在大手筆, 所以未食夠半個已經要幫襯旁邊間OK, 買樽茶解渴去了

题外话/补充资料: 味道:3.5
2013-01-20
  • 肉鬆包
2012-08-15 321 浏览
多年前係panda做事時, 口痕的我日日都幫襯好食! 基本飽同餅都好ok!飽款又創新, 又平!今日再食, 一個人又心多 想試多d於是用11蚊買5個迷你飽咸牛肉飽-正,芝士煙肉-一般其他唔記得..不過都可以呢道d飽好軟 正!
多年前係panda做事時, 口痕的我日日都幫襯
好食! 基本飽同餅都好ok!
飽款又創新, 又平!

今日再食, 一個人又心多 想試多d
於是用11蚊買5個迷你飽

咸牛肉飽-
正,
芝士煙肉-一般
其他唔記得..不過都可以
呢道d飽好軟 正!
2012-08-09
2012-07-18 285 浏览
住在悦来酒店,出酒店正门对着就是这家店了。早餐我们都在这里买。口味还不错,尤其喜欢那个老婆饼有分咸,甜两种口味,馅有虾仁,比内地做的好,小肉饼那种。朱古力蛋糕也很不错,塑料盒承装,大概可以放下5PCS,盘丝状,中间夹奶油。椰丝卷我也很喜欢,就是吃起来掉渣的,在车上吃就不大环保。菠萝包,三文治都尝试了也还好吧。
住在悦来酒店,出酒店正门对着就是这家店了。
早餐我们都在这里买。
椰丝卷我也很喜欢,就是吃起来掉渣的,在车上吃就不大环保。
菠萝包,三文治都尝试了也还好吧。
2011-10-14
  • 耶丝卷 朱古力蛋糕
2011-09-22 244 浏览
八月中旬‧晴蛋撻有沒有椰絲?大家自己此下啦。在荃灣的另一邊食肆也不少,流連了一會,吃了幾個地方,見這間摺角位的麵包舖幾旺場,又剛好有出爐蛋撻賣,就來看看。是酥皮蛋撻,熱辣辣的感覺不錯。不過吃起來不算很鬆化,有點兒硬硬的。加上蛋餡也不算很嫩滑,只是甜,不算很好。就是熱辣辣也是這樣,放涼了更應避開了吧。三元一個,不貴,是真的。
八月中旬‧晴

蛋撻有沒有椰絲?大家自己此下啦。

就是熱辣辣也是這樣,放涼了更應避開了吧。

三元一個,不貴,是真的。
一般
2011-06-13 244 浏览
經過貝嘉餅屋 , 記得呀媽話老公餅好食 , 另外見到杏仁條好吸引 , 所以買黎試試 ,杏仁條 $20 半磅半磅原來都好多 , 杏仁條個樣好吸引人 , 但比我想像唔同 , 原來唔係甜既 , 不過好重牛油香 , 加上幾鬆化 , 杏仁多而脆 , 我返屋企再焗下更好味 ,如果再鬆化D同有甜味會更好 !!老婆餅 & 老公餅 老婆餅唔係咁好食 , 因為餅皮太粉 , 加上餡比較軟身 , 而個底有粉狀硬塊 , 好一般 !! 老公餅好出色同好有特色 , 內裹係冬瓜加上蝦米等 , 咸咸地又好香 , 好味 !!

杏仁條 $20 半磅

老婆餅 & 老公餅

2011-06-12
2 分钟 (外卖自取)
$5 (其他)
今日專乘行過去訂蛋糕,但服務態度仍是一般,仲買左2個栗子tart $3雖然很mini,但勝在栗子cream非常好味,那些cream較為硬身~所以用膠袋扲返屋企都唔會整到個膠袋痴滿晒cream,食左1-2啖後,發覺中間的cream是軟身,很軟滑?反而係cream外皮係硬的?有趣~可惜個tart底實在整得麻麻 一捧在掌心內,便出現碎烈的情況 是日訂左個栗子蛋糕1磅 俾媽媽 $85因媽愛吃栗子,而呢間麵包店的栗子包很好吃,所以博一博,訂個栗子蛋糕試下~因為見個賣相不錯的隔4日後扲~4日後的12nn去到扲,點知個職員話未有貨wor,又話未到12nn,我就唔信未夠12nn差果幾分鐘個蛋糕真係無得扲lor...而且我望個雪櫃明明見到有,職員又話「呢個蛋糕係切開6份黎賣ga,咁介唔介意要丫?」 當場o晒咀....咁都得囉....當然係100%介意啦唔好講笑 真係火都黎埋呀!咁o既態度都有o既??? 無可能一個生日蛋糕會係由餅店切好左,再插蠟燭上去許願吧???? 幸好當時廚房的師傅聽到,佢話扲緊出黎,係完整的!! 果陣我先笑返, 個賣相不錯,有好多水果,最多係火龍果為主..有3大件水蜜桃~4粒
今日專乘行過去訂蛋糕,但服務態度仍是一般,
仲買左2個
栗子tart $3
栗子tart ,tart底唔掂
細於掌心的栗子tart
有趣~可惜個tart底實在整得麻麻
一捧在掌心內,便出現碎烈的情況
tart底不好吃,很脆弱
是日訂左個
栗子蛋糕1磅 俾媽媽 $85
真係火都黎埋呀!咁o既態度都有o既???
幸好當時廚房的師傅聽到,佢話扲緊出黎,係完整的!!
果陣我先笑返, 個賣相不錯,有好多水果,最多係火龍果為主..有3大件水蜜桃~4粒藍莓,士多啤梨4粒及奇異果+菠蘿!!
1磅蛋糕盒
但個蛋糕的質感無豆豆麵包果間咁軟...而且略為硬
賣相很好的栗子蛋糕~
栗子cream很好吃~
很好看~
而且用刀「不」起已盛好的蛋糕,仲要痴得好實..仲好難「不起」tim呀..出現什麼error??.
到底師傅點搞ga??????
真想不到呢個cake o既忌廉如此多,
如此多cream,怕怕
切開1件件~很多cream,蛋糕質感麻麻
因家人不太愛cream......
cream夠軟滑的...整2體都ok....
但如果有機會再訂蛋糕,1定唔會再去貝嘉,真可惡!!
4 分钟 (外卖自取)
賣相很好的栗子蛋糕~
栗子cream很好吃~
很好看~
迷你麵包 $16.5/9個**紅豆包 紅豆餡的包不錯,紅豆餡幾多,有少許紅豆粒~**蟹柳包x3 蟹柳口感不錯,幾受歡迎!**提子鬆餅 試1次就夠喇..因為一吃下去,成口都係麵粉....而且提子乾又不太好味....個表面很多糖漿....仲之質素不太好....另外買左腸仔包,煙肉芝士包,火腿碎芝士包~買左2個咸豬包$2 / 一個家人當早餐吃~

在家中用碟盛起來的迷你包~

當中提子鬆餅吃一次就夠喇....

迷你麵包 $16.5/9個
**紅豆包 紅豆餡的包不錯,紅豆餡幾多,有少許紅豆粒~
**蟹柳包x3 蟹柳口感不錯,幾受歡迎!
另外買左腸仔包,煙肉芝士包,火腿碎芝士包~

咸豬包~2個

買左2個咸豬包$2 / 一個家人當早餐吃~
1 分钟 (外卖自取)
$20 (早餐)
在家中用碟盛起來的迷你包~
咸豬包~2個
  • 紅豆包