2021-07-27 502 浏览
/ 同男朋友經過開貢茶,佢突然話好想飲,本身仲糾結緊要芋香好定係芋頭好,結果就出事啦😭⋯我地最後揀左芋頭奶茶,加左仙草,走甜 ($29),職員話:「芋頭奶茶本身係唔甜既,所以唔洗突登走甜」我地信左,點知,就中哂伏,d芋頭甜到起痰🥺😭!(平時飲普通仙草奶茶走甜都唔會甜到咁🤦🏻‍♀️)
/ 同男朋友經過開貢茶,
佢突然話好想飲,本身仲糾結緊要芋香好定係芋頭好,
結果就出事啦😭⋯

我地最後揀左芋頭奶茶,加左仙草,走甜 ($29),
職員話:「芋頭奶茶本身係唔甜既,
所以唔洗突登走甜」
我地信左,點知,就中哂伏,
d芋頭甜到起痰🥺😭!
(平時飲普通仙草奶茶走甜都唔會甜到咁🤦🏻‍♀️)
2021-07-25
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2021-04-16 303 浏览
見open rice資料話開上午11點,於是預返差唔多時間就去買奶茶,去到門口11:10am完全無開門,都無預備中嘅動靜。夠晒鐘都唔開門。有冇人知佢真確時間開幾點? 住係慈雲山買個奶茶都其實要上山落山有排行。行完一大輪,口都乾埋,點知無得飲。
夠鐘唔開門
2021-04-16
  • 小心有排等
2020-04-11 355 浏览
由於屋企附近有間貢茶 所以我成日都覺屋企人幫我打包一杯「奶蓋黑森林 」推介俾口癢人士 哈因為入面全部都係 大量嘅 奶蓋 珍珠 涼粉我自己覺得似 甜品 多過似嘢飲奶蓋帶有少少鹹香 涼粉夠滑 3cm以上珍珠 夠曬彈牙夠曬有咬口 吃完會好飽好飽 不過就夠曬滿足 我自己就認為好抵吃啦 不過口渴嘅你就唔好揀啦因為入邊好少奶茶成份全部都係固體 解渴就揀其他啦
由於屋企附近有間貢茶
所以我成日都覺屋企人幫我打包一杯

「奶蓋黑森林 」

推介俾口癢人士 哈

不過口渴嘅你就唔好揀啦
因為入邊好少奶茶成份
全部都係固體 解渴就揀其他啦
2019-10-16 312 浏览
貢茶已經開了很多年,從我穿校服到出社會工作,我都沒喝過一次,因為不想等,每次經過都看到一堆人在等飲料。今天剛好看到openrice能線上下單再自取,我就下單了20分接的單子,我33分處理好事情就到店舖等待,一直顯示的都是準備中,直到45分,我看到比我晚到在店舖下單的顧客都拿到飲料了,我就過去問店員我的飲料什麼時候有,這時候她才拿出一直放在桌面上的單子說現在給我做😐一分鐘不用,飲料就給我了意思是我不過去問就一直不做?網上下單系統不就是方便顧客不用等候製作時間嗎?結果要我花更多的時間去等待飲料還不好吃,茶味極淡,大概兌了一半的水,劣質產品,珍珠口感極膠,塑料一般的口感,烏龍奶茶我在別的店舖喝過,茶味比紅茶底濃我才會點的只能說,貢茶從此列入黑名單,這個價錢我倒不如買開心菓園的奶茶

今天剛好看到openrice能線上下單再自取,我就下單了

一分鐘不用,飲料就給我了

意思是我不過去問就一直不做?
網上下單系統不就是方便顧客不用等候製作時間嗎?
結果要我花更多的時間去等待

2019-07-03 283 浏览
#小秘書 自從食過 #老x堂 嘅 #珍珠 之後,對其他公司出品嘅 #珍珠 已經無咩興趣😏 事關果種口感真係唔係間間都做到,不過每杯嘅 #卡路里 咁高,我都只係間唔中買一杯嚟解吓口癮😅呢日咁啱同mammy上嚟買嘢,#無無聊聊 就行咗去 #貢茶 門口,又好順手咁買咗 #珍珠奶茶 嚟飲。行到櫃位,我同個 #收銀員 講「唔該要杯貢茶吖」哈哈 難為個 #收銀員 又唔笑🤪 過多兩秒我先醒起係嚟「貢茶買珍珠奶茶,唔係要貢茶呀傻瓜」🤣😅 等咗大概5分鐘,我杯 #珍珠奶茶 做好,味道始終爭咁啲,而且都真係幾甜下,好在有mammy幫我執手尾... 唔好做大晒鬼呀嘛😏

2019-06-25
外卖自取
$21 (其他)
2017-02-19 806 浏览
我要了一杯椰果奶茶少甜少冰 結果是正杯滿滿的冰(由於太多冰 所以飲品完全沒有甜味)再要一杯蝶豆花檸檬 走冰少甜 但店員話不可以走冰少甜會影響飲品)所以介紹星球檸檬冬瓜 可以走冰 而且不甜(結果是半杯冰 甜到打震)!由於我不是第一次在這店買 所以相信這個店員 還沒有檢查 直接入袋 拿回家 !這實在太過份!
2017-02-19
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
用餐时段
下午茶
2016-10-25 608 浏览
今日同一班同事 食完飯兩個鐘後 覺得好肚餓有人提議飲貢茶 我哋就一齊買我揀咗格雷三兄弟 有布甸+珍珠+仙草奶茶!奶茶比較甜 好重奶味 一次過滿足三個願望用粗飲筒一次過可以吸到好多滑嘟嘟既野布甸同仙草都好滑有彈性 好滿足!飲完即刻飽晒!
今日同一班同事 食完飯兩個鐘後 覺得好肚餓
有人提議飲貢茶 我哋就一齊買
我揀咗格雷三兄弟 有布甸+珍珠+仙草奶茶!
奶茶比較甜 好重奶味 一次過滿足三個願望
用粗飲筒一次過可以吸到好多滑嘟嘟既野
布甸同仙草都好滑有彈性
好滿足!飲完即刻飽晒!
今日真係好好好凍!尤其是夜晚!喺慈雲山補完習之後,經過慈雲山中心間貢茶(原來我好耐無飲XD)就忍唔住要買杯熱野暖暖胃本來想求其叫個巧克力奶茶算數,不過見到奶蓋朱古力(咦咩喺奶蓋呢?好似好新奇感啵)就買左杯嚟試吓整體尼講杯野嘅溫度剛剛好啱飲,又唔係太甜不過飲完之後都係唔知咩叫奶蓋XD
整體尼講杯野嘅溫度剛剛好啱飲,又唔係太甜
不過飲完之後都係唔知咩叫奶蓋XD
2015-02-13
等候时间
10 分钟 (外卖自取)