2019-08-28
前幾日開完OT之後,同同事食咗個晚餐先走,平時淨係食呢間lunch,估唔到晚餐都幾出色。我地一人嗌左一個黑椒牛扒餐,我叫左個飯,同事叫左個焗薯,跟個餐仲會送羅宋湯,都幾抵食!講返個牛扒先,又幾大件同幾厚身喎,講咗五成,又真係煮到五成,唔會過熟或者過生,黑椒味都恰到好處,而且仲好有肉味,同出邊啲普通茶餐廳大家樂啲薄到牛嘅牛扒,冇得比!同事個豬扒飯望上去都又厚又正,不過無食唔知!至於個羅宋湯都幾多料,甜酸適中,可能老闆見我個樣好攰,主動問我添唔添湯添唔添飯啊,咁有人情味嘅餐廳,而家真係好少!我叫嘅白飯就不過不失冇咩特別,但同事個焗薯就好出色大大個之餘,上面仲有啲類似芝麻醬嘅汁,估唔到咁夾喎,唔好睇我影到核突突,但實物其實係大份又好食,我哋幾個麻甩佬都食到好飽,以後加班又有一個食堂,返工加油!