2024-08-11 81 浏览
第一次幫襯迷客夏就係因為佢有米麻糬$32 米麻糬仙草連3款topping 椰奶分開一盒食先加,我覺得好好,仲搵膠紙痴住個蓋所以一定要加$1 膠袋兩盒野無膠袋都唔知點拎*米麻糬份量適中,比較似日式好chewy 個種所以用碗裝筆黎食比較好偏甜,小小米味,小小痴牙,黏身仙草凍好Q彈配料要紅豆 芋圓 綠茶凍 三隻都好好食足料,每一啖都有齊3隻配料食左半碗都已經好飽建議share / 一個人當一餐咁食右邊白色就係米麻糬,就咁睇相好似豆花😂
第一次幫襯迷客夏就係因為佢有米麻糬
$32 米麻糬仙草連3款topping
椰奶分開一盒
食先加,我覺得好好,仲搵膠紙痴住個蓋
所以一定要加$1 膠袋
兩盒野無膠袋都唔知點拎
米麻糬份量適中,比較似日式好chewy 個種
所以用碗裝筆黎食比較好
偏甜,小小米味,小小痴牙,黏身
仙草凍好Q彈
配料要紅豆 芋圓 綠茶凍 三隻都好好食
足料,每一啖都有齊3隻配料
食左半碗都已經好飽
建議share / 一個人當一餐咁食
米麻糬仙草

右邊白色就係米麻糬,就咁睇相好似豆花😂
2024-08-11
米麻糬仙草
2024-04-25 201 浏览
好耐都冇飲Milksha米麻糬芋頭鮮奶,收工時間經過黃大仙南館,見到有間Milksha,即刻去問吓仲有冇米麻糬,好彩都仲有☺️不過由收錢都整嘢飲都係得同一個店員,所以整得好慢,前面仲有六七杯,都等咗成20幾分鐘先拎到杯嘢。不過飲到之後有啲失望,首先麻糬係一大嚿嘅,唔係流質咁樣,好難先至啜到上嚟😂之前都飲過其他舖頭嘅米麻糬芋頭鮮奶,米麻糬就比較流質啲,相對上方便飲。芋頭就係打到顆粒口感,有芋頭嘅甜香,而牛奶嘅味道唔錯,不過牛奶份量比較少,米麻糬仲未食完牛奶就已經飲晒😅

2023-11-02 322 浏览
🇭🇰|迷客夏 📍黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下LG層LG3號舖——————————————夏天熱辣辣 行兩行 又出晒汗點都想搵杯野飲解下渴然後一路行一路飲手搖就最正🤣🔖巨峰葡萄優格 HKD47杯野飲係帶少量冰沙質地 夏天飲真係透心涼🥺 平時飲開奶蓋 同芝士就多優格 真係少見啲感覺飲完罪惡感都無咁大😂 巨峰葡萄清甜涼爽 正!🔖金桔檸檬 HKD28(+蘆薈 HKD5)酸酸甜甜 最啱夏天飲🙌唔洗驚佢會太甜 金桔檸檬平均左甜度加左蘆薈就更清爽增加口感同豐富左成杯野飲!
🇭🇰|迷客夏

夏天飲真係透心涼🥺
平時飲開奶蓋 同芝士就多
優格 真係少見啲
感覺飲完罪惡感都無咁大😂
巨峰葡萄清甜涼爽 正!

🔖金桔檸檬 HKD28
(+蘆薈 HKD5)
酸酸甜甜 最啱夏天飲🙌
唔洗驚佢會太甜 金桔檸檬平均左甜度
加左蘆薈就更清爽
增加口感同豐富左成杯野飲!
2023-07-08 362 浏览
今年夏天日日都熱到咁,出街冇耐已經成身汗,一杯消暑手搖飲品真係可以即刻幫手降溫☀️ 迷客夏Milksha係每次行過都忍唔住會買一杯既台式茶飲店,鍾意佢地用天然食材同鮮奶做飲品,唔用奶精味道純正好多!今次經過黃大仙分店即刻買咗呢兩杯飲品消暑:🔸手感芋圓芋泥鮮奶果然係no.1皇牌,芋泥綿密份量好多,中間有少少芋頭粒粒有咬口,加上煙韌芋圓口感好多層次,整杯飲品芋香奶香濃郁,亦好有飽腹感🤤🔸宇治焙茶鮮奶用上山政小山園焙茶調配,茶味濃郁醇厚但唔會太苦澀。用鮮奶調配令口感更順滑,奶香同茶味平衡剛剛好,茶控必試!

🔸手感芋圓芋泥鮮奶

🔸宇治焙茶鮮奶
2023-06-15 243 浏览
呢個季節係我最鍾意食嘅其中一個生果 水蜜桃🍑Milksha今個夏天又再推出 🍑水蜜桃冰茶🍑第一時間去試吓佢嘅果肉冰茶😆水蜜桃綠茶用咗100%果肉超香濃😱💯又唔會太甜,特別清甜而綠茶好回甘 ☺️完全無苦澀味😋值得推介💯水蜜桃烏龍茶濃郁甘香😱味道亦唔會搶咗水蜜桃嘅果香味,一粒粒嘅果肉好有口感😳就算加咗冰烏龍茶都唔會沖淡味道💕✨個人口味我就鍾意綠茶味多啲😋期待下一次推出另一種水果冰茶🤗✨

第一時間去試吓佢嘅果肉冰茶😆

水蜜桃綠茶

水蜜桃烏龍

✨個人口味我就鍾意綠茶味多啲😋
期待下一次推出另一種水果冰茶🤗✨

2023-06-06
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
2023-05-28 236 浏览
法式草莓鮮奶(少糖、微冰+$5蘆薈)$41草莓🍓味濃郁,味道不假、飲用時有一點點草莓🍓粒粒,令口感更豐富😆;鮮奶口感滑溜,但奶味則沒有太特出~🤔高峰烏龍拿鐵奶茶🧋(少糖、微冰+$5蘆薈)$32烏龍茶🌱底香濃,不會被奶味蓋過茶味👍🏻、少糖的甜度剛剛好🫣;加了蘆薈令奶茶更有口感🤣不會甜上加甜~分數:?/10食物🥘:7/10環境🏞️:8/10服務👩🏻‍🍳:8/10價錢💰:7/10總體而言:店鋪位置方便!黃大仙中心在地鐵站🚊的旁邊👍🏻;🫰🏻店員態度和藹、有禮貌的~出茶速度也很快速😂;食物質素不錯(不會太甜),可以番買🤣。
法式草莓鮮奶(少糖、微冰+$5蘆薈)

法式草莓鮮奶(少糖、微冰+$5蘆薈)$41
高峰烏龍拿鐵奶茶🧋(少糖、微冰+$5蘆薈)

高峰烏龍拿鐵奶茶🧋(少糖、微冰+$5蘆薈)$32

分數:?/10
食物🥘:7/10
環境🏞️:8/10
服務👩🏻‍🍳:8/10
價錢💰:7/10

高峰烏龍拿鐵奶茶🧋(少糖、微冰+$5蘆薈)
近期開左好多間分店既飲品店 Milksha,最近開到黎屋企附近,十分誘人犯罪,每日放工經過見到,就算想減肥都忍唔住想買返杯黎飲 😆😆😆😆‍🧚🏻‍♀️ 伯爵紅茶珍珠燕麥奶 (一分糖)平時叫得多醇滑可口既抺茶鮮奶,今次想試新野,叫返杯珍珠奶茶轉燕麥奶試一試🧋🧋原來茶底係伯爵紅茶,不得不說個茶底好掂🥰🥰 伯爵茶既濃同紅茶既甘甜好出色,加埋燕麥奶既燕麥香味 🌾 混合一齊十分特別,香、濃、酵,有層次感。而珍珠粒粒軟糯好嚼,咬住食都只係微甜,唔會好似有些台式飲品店既珍珠咁死甜。今次咁一分糖係岩岩好既甜度與濃度,以後叫咁既甜度就岩哂啦 😋😋🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸迷客夏 (黃大仙)黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下LG層LG3號舖

‍🧚🏻‍♀️ 伯爵紅茶珍珠燕麥奶 (一分糖)

原來茶底係伯爵紅茶,不得不說個茶底好掂🥰🥰

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
迷客夏 (黃大仙)
黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下LG層LG3號舖

• 伯爵紅茶珍珠燕麥奶
2023-05-08 203 浏览
每星期仲有一日小朋友喺黃大仙上興趣班,而家等放學有著落喇,呢度開左間milksha芋圓控芋泥控嘅我可以去買番杯芋圓芋泥鮮奶 💗我叫左呢杯王牌No.1手感芋圓芋泥鮮奶 [ 微冰 ] 台灣直送大甲芋頭,芋圓Q彈,芋泥口感綿滑,順滑鮮奶中充滿芋香味,芋圓控芋泥控必叫仲有另外2款芋泥飲品 不過冇芋圓買埋呢杯第二位珍珠伯爵紅茶拿鐵 珍珠鮮奶茶🧋 透明珍珠好特別 ,口感煙韌淡淡伯爵紅茶味已冇走糖 但都不會太甜 不過茶味唔太夠,奶味較重
芋圓控芋泥控嘅我可以去買番杯芋圓芋泥鮮奶 💗

我叫左呢杯王牌No.1
手感芋圓芋泥鮮奶 [ 微冰 ]
仲有另外2款芋泥飲品 不過冇芋圓

買埋呢杯第二位
珍珠伯爵紅茶拿鐵 珍珠鮮奶茶🧋
[微冰 ]
透明珍珠好特別 ,口感煙韌
淡淡伯爵紅茶味
已冇走糖 但都不會太甜
不過茶味唔太夠,奶味較重

• 芋圓芋泥鮮奶
2023-05-04 132 浏览
見到新開諗住試下,之前係mk飲過係吾錯既我叫左個珍珠鮮奶綠茶,叫咗加芋圓,收左錢之後見到張單係加珍珠同店員反應完佢再沖過杯比我沖完出黎以為係岩啦,飲左一啖全部都係芋圓見吾對就番轉頭問番店員係米珍珠同芋圓都有?佢話呢款飲品係得一種配料,吾可以另外加我頓時呆左,我覺得當時落單嘅時候佢吾講話只可以有一種配料,吾可以有兩種?我比完錢加飲咗佢先黎講?我覺得貴公司需要培訓一下啲員工,落單之前同個客人講清楚飲品雖然係好,但係服務態度就未必🫠
見到新開諗住試下,之前係mk飲過係吾錯既

同店員反應完佢再沖過杯比我

佢話呢款飲品係得一種配料,吾可以另外加

我比完錢加飲咗佢先黎講?

我覺得貴公司需要培訓一下啲員工,落單之前同個客人講清楚

飲品雖然係好,但係服務態度就未必🫠
2023-05-04
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2023-05-03 144 浏览
迷客夏好多分店總係冇機會飲過,黃大仙新店試飲第一次,好味😋睇下top list,第一眼見到透明珍珠簡直抵抗唔到,即刻叫左🤣 點餐時店員有主動問使唔使少甜少冰,叫咗2分甜微冰既伯爵紅茶拿鐵加珍珠 $32伯爵茶味好香好濃,珍珠夠軟熟,鮮奶都好滑😋😋😋
迷客夏好多分店總係冇機會飲過,黃大仙新店試飲第一次,好味😋

伯爵茶味好香好濃,珍珠夠軟熟,鮮奶都好滑😋😋😋