2017-09-20 292 浏览
之前見到人地post啲七彩繽紛好靚既野飲 係呢度啦! 彩虹沙冰造型我俾100分仲要好貼心有兩個洞 可以俾人hold住 方便行街味道有啲似思樂冰 雖然知道全部色素但都幾好味呀 偶爾飲下唔怕既 飲完心情都好啲❤️
之前見到人地post啲七彩繽紛好靚既野飲 係呢度啦!

造型我俾100分
仲要好貼心有兩個洞 可以俾人hold住 方便行街

飲完心情都好啲❤️
2017-09-03 157 浏览
葵芳向多野食~小店野飲店特多😀2樓開左個food court 仔既野後小店更多了~呢次黎到避暑山莊~夏天成日都唔肯走 咁唯有我地去避下暑啦😂今次試呢隻係新出的~泰式茶香奶綠 原價hkd25 宜家優惠價 hkd18 因爲我都飲左一段時間,唔知宜家仲有冇優惠價...呢個泰式茶香奶綠俾我既感覺係加左糖既綠茶😌一啲都唔好飲!係真係超級死甜個隻,仲要啲茶味勁唔自然...好怪好難飲呀😓雖然啲包網幾有心思,不過下次我都唔敢再飲了😕
葵芳向多野食~小店野飲店特多😀

2樓開左個food court 仔既野後小店更多了~
呢次黎到避暑山莊~夏天成日都唔肯走 咁唯有我地去避下暑啦😂

呢個泰式茶香奶綠俾我既感覺係加左糖既綠茶😌一啲都唔好飲!
2017-08-29 126 浏览
避暑山莊, 人龍超長賣韓式視覺系沙冰點了彩虹沙冰, 超多人點的有袋裝, 大桶和小桶桶裝拎容易, 飲麻煩先試袋裝的, 份量亦很多彩虹底紅色是番石榴味一直飲下去都是番石榴味0.0喜歡番石榴會覺得很好喝
避暑山莊, 人龍超長
賣韓式視覺系沙冰
點了彩虹沙冰, 超多人點的
有袋裝, 大桶和小桶
桶裝拎容易, 飲麻煩
先試袋裝的, 份量亦很多
彩虹底紅色是番石榴味
一直飲下去都是番石榴味0.0
喜歡番石榴會覺得很好喝
外卖自取
下午茶
2017-06-11 186 浏览
葵廣實在多左太多好野食,食得第1間又冇時間食第2間咁,花多眼亂是常識吧 😵 所以一定要揀野黎食或者飲,早就聽聞過呢間既彩虹沙冰好令,於是就黎試試。叫完之後等候時間約15分鐘,有好多人幫襯,可能因為夏天既緣故,個個都想飲凍野消暑,等左15分鐘終於到!包裝好特別,吾系用杯而系用膠食裝 (有磨砂感覺戈種),餐牌上聲稱4種顏色系代表4種味道 (荔枝、青蘋果、菠蘿、石榴),其實就真系要慢慢品嚐先知系呢幾隻味⋯ 飲到最尾都幾甜,同埋只有普通既果汁味。P.s. 應該大部份人都系為左相機飲先而黎lol,要影戈陣就要快啲,如果吾系溶曬就會第2個樣

包裝好特別,吾系用杯而系用膠食裝

2017-06-10
2017-01-04 388 浏览
While walking around the mall, I saw a lot of people walking around with a Slurpee type drink inside a bucket the size of an ice cream container. They were multicolored, too. So I asked and was directed here.A huge variety of drinks were available for take away. And you could choose to drink it out of a bucket or in a plastic bag. I chose the plastic bag. There is no English. It's all in Chinese.For $25, I got a multi colored rainbow Slurpee in a plastic bag. It was supposed to be strawberry, ma

For $25, I got a multi colored rainbow Slurpee in a plastic bag. It was supposed to be strawberry, mango, kiwi and grape. Quite honestly, I really couldn't taste the difference. It just tasted like sugar water frozen in ice. Cheap yes. But really not that good. Well, I guess if this was a hot Hong Kong summer day, this colored sugar ice would hit the spot.
It wasn't too hard to hold considering it was in a bag. I didn't get sick afterwards so I guess it's fairly hygenic.
2016-12-06
5 分钟 (外卖自取)
2016-11-08 355 浏览
又係葵芳掃街日~每逢假日黎到2樓呢條食街就超迫人, 好似行緊迷你年宵咁!每次黎我地都會試新野, 務求向佢地換畫前試晒呢度的美食 (唔係黑心咀咒~而係呢個商場部份食店每隔一排都會轉左....)前排好似好興飲香體玫瑰飲, 話飲完隔30分鐘個身會發出天然體香! 真係講都唔信 , 即刻買杯試驗下!這間舖的是玫瑰梳打水飲料, 裝入一個膠燈泡 , 賣相很討好唔知係咪要入燈泡的關係, 杯野係走冰的, 幾岩一眾養生的女士但冇冰的梳打水感覺就唔太解渴飲落係有玫瑰味, 唔會太甜另附上飲後30分鐘報告 : 係冇玫瑰體味的30蚊就當試下GIMMICK, 想解渴的還是買杯正常飲品較實際
又係葵芳掃街日~
每逢假日黎到2樓呢條食街就超迫人, 好似行緊迷你年宵咁!
這間舖的是玫瑰梳打水飲料, 裝入一個膠燈泡 , 賣相很討好
但冇冰的梳打水感覺就唔太解渴
飲落係有玫瑰味, 唔會太甜
另附上飲後30分鐘報告 : 係冇玫瑰體味的

2016-11-05
2016-10-25 373 浏览
食左咁多野,係時候買野飲,廣場內實在太多新店子了,花多眼亂之下,揀左呢間。 比個凡爾賽玫瑰公仔吸引左,粉紅色的燈膽飲品太靚了。 玫瑰炸彈,$30。 店員話要攪拌後先好飲,攪拌後顏色變得通透,淡淡的清香,唔太甜,都幾清新呀,個樽又可以收藏返。 友人的飲品,顏色好靚呀。 色彩繽紛的飲品,不過又怕色素,試下就算了。

比個凡爾賽玫瑰公仔吸引左,粉紅色的燈膽飲品太靚了。

玫瑰炸彈,$30。

友人的飲品,顏色好靚呀。

色彩繽紛的飲品,不過又怕色素,試下就算了。
2016-10-22 204 浏览
瘋狂掃街第四站嚟到呢間飲品店, 之前見過雜誌介紹過, 所以都要試一試 今日出位價$20彩虹沙冰, 賣相好吸引, 清楚見到有四層顏色, 但味道方面, 感覺係酸酸地, 酸酸地同酸酸地, 就算將吸管放到唔同顏色飲, 都好似係差唔多咁, 但真係超凍, 最適合用嚟解暑玫瑰炸彈 - 賣相好靚, 用燈泡嚟放飲品, 其實好多間舖頭都有賣啲唔同顏色既燈泡飲品, 唯獨呢間係有粉色既玫瑰味, 但我冇買嚟試, 呢到仲有其他古怪既樽可以放飲品, 例如有沙灘桶
2016-10-22
2016-09-17 310 浏览
這天來到葵芳逛街,特登來到葵涌廣場買避暑山莊的七彩沙冰,不過,我們實在想不到會有這麼多人,那個corner位極度擠湧,水泄不通,等了大約10分鐘,終於到我們付費,但付費後,仍然要等待多大約20分鐘才可以攞到飲品,實在太多人了,七彩沙冰五顏六色的非常漂亮,不過其實味道非常普通,沒有特別,感覺十分artificial ,全部顏色混在一起,味道酸酸甜甜的,沒什特別,覺得像飲了很多色素,只是gimmick野。
2016-09-17
30 分钟 (外卖自取)
下午茶
2016-09-17 208 浏览
是日9月4日星期日,完成投票任務後,一身輕鬆,相約家人到葵芳廣場暢遊,一來達成先前預訂的購物願望,亦因為得知近來葵芳廣場2樓開設了新的食街,網上看見林林總總的報導,實在太吸引太有新鮮感了,趁這機會當然要"湊熱鬧"一番啦!彩虹果汁 @避暑山莊 (HK$25)下一站就是前往2樓探索新食店,網上飲食雜誌頻道經常介紹這款彩虹果汁,不談味道,就算只以賣相,層層色彩艷麗兼以膠袋盛載,這足以令大家醉心啦~ 舖中製作的彩虹沙冰,由藍、綠、黃、紅四層顏色組成的"彩虹",分別是柑桔荔枝、青蘋果、水蜜桃和石榴味。雖然了解果汁只是一些色素和香料,但四層沙冰各有不同色彩和果味,夠有誠意啊~ 遇著當日仍屬新張期內,食店以優惠價HK$20熱賣 (原價HK$25)。 與家人開開心心地逛街,邊行邊吃,平民之樂,我們絕對享受,只要是與喜愛的人在一起,去那裡也感到無限歡樂! ^^提提大家,平日已夠多人,加上行人通道太窄,店舖排得稠密,週末二樓更是"插針都插唔入",想吃心水食物就要耐心輪候或有足夠心理準備啊~ * * * * * * * * * *口味各有不同,食文只作參考。 ❛◡❛✿FACEBOOK ♡ : https:/
彩虹果汁 @避暑山莊 (HK$25)

* * * * * * * * * *

口味各有不同,食文只作參考。 ❛◡❛✿

FACEBOOK ♡ : https://www.facebook.com/lizta.taste

GOOGLE+♡: https://plus.google.com/+LiztaLo

INSTAGRAM♡: instagram.com/liztalo/
2016-09-04
15 分钟 (外卖自取)
2016-09-07 232 浏览
我一直都話自己係典型香港人,今天來到葵芳,見好多人拿著7彩的飲品,我當然要試下啦。  用了10mins 找到舖的位置,估不到有咁多人,我買票後都等了20mins 才有得取,好在不趕時間。一拿起手,外觀真係好吸引,忍不住馬上飲一口,感覺係好似藥水,除了黃色飲到少少菠蘿味,其他顔色,幾乎沒分別。

2016-09-05
20 分钟 (外卖自取)
2016-09-06 98 浏览
一支咁樣嘅嘢就$25真係有啲唔抵粉紅色黃色綠色藍色只係大概飲得出粉紅色係蜜桃味黃色係芒果其餘兩隻色真係靠估加上呢支野好多色素真係得個靚字飲到最尾剩返好多冰融吾到只會買一次
一支咁樣嘅嘢就$25

真係得個靚字

飲到最尾剩返好多冰融吾到

只會買一次

2016-09-04 154 浏览
飲品一定係「一杯杯」?NO~😂「一袋袋」同「一桶桶」的飲品你見過未呢?😏WOO~簡直係潮流的尖端!😍潮友仲唔gogogo?🏃🏻🏃🏻🏃🏻彩虹沙冰 ❤️💛💚💙💜 ($20) 一袋袋色彩繽紛的彩虹沙冰👀真係好靚好吸睛呀!😍重有重量級及普通容量揀添💪🏻夏天消暑perfect池啦❗️彩虹沙冰到底係咩味呢?🤔▫️荔枝🍒▫️青蘋果🍏▫️菠蘿🍍▫️石榴🍐一次過飲哂4種味!爽呀!🤑彩虹沙冰層次分明👏🏻想飲邊隻味就放支管去邊層😚夠哂新奇又有趣!👻一啖飲落好濃青蘋果味☺️冰感十足。涼浸透心❄️飲完成包秒速降温☄堅爽呀!🤑
飲品一定係「一杯杯」?NO~😂
彩虹沙冰層次分明👏🏻
想飲邊隻味就放支管去邊層😚
夠哂新奇又有趣!👻
一啖飲落好濃青蘋果味☺️
冰感十足。涼浸透心❄️
飲完成包秒速降温☄
堅爽呀!🤑
2016-08-26
  • 彩虹沙冰
2016-08-30 160 浏览
係網上面見到好多渠道都有介紹葵涌廣場2樓有好多唔同嘅小食店,今日終於可以來朝聖。 呢間網上面都有介紹過,今日唔係好多人,佢哋嘅特色係色彩繽紛,但係對於我來講最重要嘅係味道。叫咗兩杯野,總共$55 ,偏貴 避暑山莊的相片 - 葵芳紅蘋果沙冰加椰果,味道偏甜,不太fresh的蘋果味,椰果正常有咬口。水蜜桃雪葩同沙冰無咩分別,甜味重,好少水蜜桃味!不過份量算多,雖然都唔平。
叫咗兩杯野,總共$55 ,偏貴

避暑山莊的相片 - 葵芳
2016-08-30 135 浏览
雖則我真係好飽但係呢間避暑山莊都係我嘅target之一因為真得好喜歡佢嘅膠袋飲品(^_-)在云云之中我揀咗我最喜歡嘅紫色 飲品銀河星空$30,其實係荔枝檸檬味梳打飲品來的。其實味道沒多特別的,最主要係個膠袋真係好吸引客人,坦白講我只會是一次囉!
其實味道沒多特別的
,最主要係個膠袋真係好吸引客人,坦白講我只會是一次囉!
2016-08-21
5 分钟 (外卖自取)
$30 (其他)