之前食過幾次金岐海南雞飯,印象中都唔錯今日叫外賣,同樣係海南雞飯去到鋪頭,發現原來改咗名叫「興記」打開外賣,「喂白切雞黎嘅😵‍💫仲要係生嘅」🤮亦無海南雞嘅醬汁雞係生嘅、飯係乾嘅、湯係凍嘅、凍檸茶濃嘅…同之前嘅金岐真係好大分別以後唔會再食😤搞到我冇點食過好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…好難食…🤮🤮🤮
之前食過幾次金岐海南雞飯,印象中都唔錯

今日叫外賣,同樣係海南雞飯
去到鋪頭,發現原來改咗名叫「興記」

打開外賣,「喂白切雞黎嘅😵‍💫仲要係生嘅」🤮
亦無海南雞嘅醬汁

以後唔會再食😤

搞到我冇點食過

2022-06-28
外卖自取
2022-05-19 241 浏览
唔講唔知呢個商場有間小店食海南雞,非常不起眼!不過,海南雞真係好滑!4人餐真係飽飽~😋不求環境,真係好值得食!也好抵食,真係做街坊生意🤩還有其他小菜,海南雞可以加錢轉做沙薑雞
  • 海南雞
2022-01-05 604 浏览
一入到去佢即上例湯,速度好快好有效率,啲湯仲好鮮甜🤤🤤🤤,叫左個海南雞配油飯,海南雞超滑同埋雞皮超爽脆,另外再叫埋豬手,豬手超林軟入味,杯嘢飲謝超濃可以問佢攞多一杯熱水再開多一杯你飲都夠晒味😛🤤🤤🤤
2021-12-09 426 浏览
依家都開咗一段時間,有時經過諗唔到食咩,嗰日又想食海南雞飯,咁佢一定係首選,呢間野個海南雞飯做得唔錯,啲雞幾滑,油飯又好香,配埋杯凍檸茶,真係人生嘅最高享受,每次去都淨係食海南雞飯。
2021-11-22 471 浏览
今日下午係葵興有嘢搞,順便係附近食個tea。專登唔去KCC嗰邊,反而走入舊式商場搵食。商場巷仔內有多間小店,最後俾呢間吸引咗入去。豬扒叻沙($42),湯底不算太濃厚,微辣,椰香味唔重,味道還可以;麵底包含油麵同米粉,雙重口感;豬扒即制,表面微脆,咬落唔韌;配料仲有雞蛋、豆卜、芽菜;整體嚟講,CP值高。餐飲要咗青檸薏米,酸酸甜甜,OK。
商場巷仔內有多間小店,最後俾呢間吸引咗入去。

豬扒叻沙
豬扒叻沙
2021-07-22 937 浏览
葵興木系海南雞。最近年初時新開嘅海南雞飯。以簡單木色做裝修,平平凡凡簡簡單單,都乾淨衛生。只不過環境好逼好嘈。lunch time 去食餐飯差啲耳都聾。係食物方面,整體成個雞飯都係好食嘅。無骨雞好方便,又夠嫩滑而且都有啫喱,啲皮又唔肥。三個醬汁就正正常常,中規中矩。價錢方面真係好抵食!而且係包嘢飲,可以配熱青檸或薑味薏米特飲。如果要飲凍薏米特飲或青檸特飲只需要+$3不過因為環境問題下次可能都係外賣好啲。
葵興木系海南雞。
最近年初時新開嘅海南雞飯。
不過因為環境問題下次可能都係外賣好啲。
2021-06-08 895 浏览
今天逛完葵涌outlet後,突然很想吃海南雞飯,就搜尋了附近一間新開的海南雞飯。小店沒有豪華的裝潢,雖然外表平凡,但往往有意外驚喜。海南雞飯作為一個對海南雞飯有情意結的人,海南雞飯的重點不單是雞,還有另一個靈魂-油飯。這裏的油飯非常入味,但又不會過油,軟硬適中。主角去骨海南雞雞皮薄肉厚,非常嫩滑,入味,配上我最喜歡的甜醬油,絕對是令人驚喜。同行朋友叫了咖喱牛腩飯,不愛咖喱的我,在朋友的極力推薦下,試了一口牛腩,我明白朋友要我一試的原因。咖喱的香料味濃郁,牛腩炆得剛剛好,還附上牛筋,滿滿的骨膠原。雖然店鋪不是位於大商場,平凡的外表下卻充滿著內涵。
海南雞飯

雖然店鋪不是位於大商場,平凡的外表下卻充滿著內涵。
2021-04-08 1013 浏览
午餐招牌海南雞飯52蚊一碟雞一碗油飯一碗雞湯一杯餐飲加三個醬甜豉油 酸辣汁 同薑蓉雞係雞胸加雞翼皮爽 不過肉唔滑有去骨 不過去得唔夠乾淨油飯夠味 不過濕左啲 唔夠飯香地方淺窄 除非街坊或者呢頭做野唔會特登走過黎食
午餐招牌海南雞飯52蚊
地方淺窄
除非街坊或者呢頭做野
唔會特登走過黎食
2021-03-15 652 浏览
非常出色既海南雞飯🐔 如果鐘意食海南雞既你一定要試, 肉質細嫩,口感一流,而且雞皮真係超滑,仲有雞胸位一D都唔鞋配埋個海南雞醬,真係無得輸店內仲有叻沙湯麵,湯底足料,但又唔會太咸,岩晒我呢d鍾意食得健康既人,同埋 蝦醬 通菜都非常野味後尾先知原來個師父係特登去新加坡學藝返黎,怪唔得同出面食既味道唔同啦,果然係名不虛傳價錢方面,以為要70-80蚊, 點知5十幾蚊搞掂,性價比高最後忍唔住打包埋俾老公食老公都大讚特讚
非常出色既海南雞飯🐔

如果鐘意食海南雞既你一定要試, 肉質細嫩,口感一流
,而且雞皮真係超滑
,仲有雞胸位一D都唔鞋

配埋個海南雞醬,真係無得輸

店內仲有叻沙湯麵
,湯底足料,但又唔會太咸,岩晒我呢d鍾意食得健康既人
,同埋 蝦醬 通菜都非常野味

價錢方面,以為要70-80蚊, 點知5十幾蚊搞掂,性價比高

最後忍唔住打包埋俾老公食

老公都大讚特讚

2021-03-10
2021-03-06 738 浏览
同班🐒🐒玩完倦到一個點,就諗住在地鐡站附近食,快食完快d 返屋企!諗起街坊話附近開咗間海南雞小店,就入去商場睇睇去到人不多叫左個1)海南雞飯😍😍😍 2) 叻沙 3)茄子兩隻🐒🐒自己隊哂成個餐,平時要叫半個鐘先食完碗白飯,今日碗油飯,十分鍾食哂🤨海南雞啖啖肉,仲好滑😍😍正叻沙味少少淡,我like 濃味,老公就好like 因為佢唔食辣茄子都好惹味👍🏻👍🏻👍🏻仲有一個小驚喜,今日飲左太多汽水,店員介紹左 ‘薑汁薏米水’,清熱得來晤太涼!確實係有誠意小店!

諗起街坊話附近開咗間海南雞小店,就入去商場睇睇

去到人不多
叫左個1)海南雞飯😍😍😍 2) 叻沙 3)茄子

海南雞啖啖肉,仲好滑😍😍正

茄子都好惹味👍🏻👍🏻👍🏻

確實係有誠意小店!
叻沙
茄子
2021-03-06
叻沙
茄子
2021-03-06 397 浏览
今日試咗呢間新開既,雞飯連涷飲$52 雞黎講幾夠味,分量易算幾足,雖然係雞胸,但都不會太鞋口,個飯好香,唔算好多油,可能新開,有小小混亂,絕對可以再去除了海南雞,另有炒粉麵,咖喱和喇沙等
除了海南雞,另有炒粉麵,咖喱和喇沙等
2021-03-02
近排成日聽到朋友推介葵涌中心開咗一間最正統既海南雞,原來個師傅係喺新加坡學藝返嚟,今日特登去買嚟試下雖然買外賣返屋企食,但味道質素無乜影響1️⃣海南雞完全起骨👍🏼,即使雞胸位都夠淋,擺盒都擺得吸引(擺盒都緊要,直接影響第一眼感覺)2️⃣馬拉盞炒通菜,味道ok👌🏼,唔咸(平時其他餐廳都好咸),亦唔太辣,對於唔多食辣既我就非常好👍🏼3️⃣招牌叻沙滲滲,好足料,味道唔錯👏🏼食過好多間海南雞(因為無一間會令我想再食多次🤣),但呢一間我會再食👍🏼最正統係唔同D,最緊要價錢一D都唔貴,仲要平過出面嗰d海南雞

雖然買外賣返屋企食,但味道質素無乜影響

3️⃣招牌叻沙滲滲,好足料,味道唔錯👏🏼

,最緊要價錢一D都唔貴,仲要平過出面嗰d海南雞

2021-03-05
外卖自取
2021-03-04 166 浏览
阿仔話要再去食海南雞飯,第二次幫襯因為真係好好味,雞好滑湯好飲連我不喜歡食雞皮,都連雞皮食埋因為雞皮爽滑不肥😋,厨師真整得好有水準👍🏼👍🏼👍🏼,價錢仲好低食五十幾蚊,平時食個海南雞$68-$89仲沒嘢飲跟。除咗海南雞飯食還有我喜歡的喇沙,叫左份雞扒喇沙,雞扒好嫩滑好耐沒食過咁滑雞扒,湯低香濃正👍🏼👍🏼👍🏼,出面食多數肉質老晒🤪。呢間細細間店舖,估不到有咁好水凖食物,價錢仲咁平,真值得推介!!
2021-03-04
2021-03-04 151 浏览
今日lunch決定同同事一齊試吓新開黎間海南雞飯,見網上評語都好高下。特登等到下午茶先叫,包埋野飲🤣抵啲。一打開見到係無骨海南雞🤣正,啱唒我黎類懶人,方便好多👍🏻而且肥瘦適中,塊雞皮同肉之間唔會出現太多肥膏,同埋雞肉食落無雪味,好滑有鮮味加埋個醬,酸酸甜甜咁,唔錯唔錯!值得一讚嘅係個雞油飯,因為好香,雖然係油飯,但一啲都唔覺得油膩或者黏口,粒粒分明,份量啱啱好👍🏻會再回頭呀👍🏻👍🏻
特登等到下午茶先叫,包埋野飲🤣抵啲。
海南雞
2021-03-04
5 分钟 (外卖送餐)
海南雞
2021-02-24 170 浏览
朋友介紹附近新開一間海南雞餐廳。聽聞個師傅之前得登去新加坡學廚經過諗住試下。叫左杯咖啡同海南雞果然啲雞好滑。同個油飯都好正環境都乾淨衛生同食物都ok 下次都可以再食。好值得推介
朋友介紹附近新開一間海南雞餐廳。
聽聞個師傅之前得登去新加坡學廚
經過諗住試下。

叫左杯咖啡同海南雞
果然啲雞好滑。同個油飯都好正
環境都乾淨衛生
同食物都ok

下次都可以再食。好值得
推介

2021-02-22