2007-04-02 20 浏览
辛苦完一個多月後終於放大假今朝訓醒時已經係中午同朋友仔去搵野食無乜心水下經過呢頭就提議上foodcourt食天氣熱唔想食飯見佢有車仔麵而d料又幾特別就試試十五十六下最終要左台南担仔肉+白菜仔+蜜汁叉燒+上海粗麵加金牌醬汁三料一麵加凍檸茶都只係18蚊好抵食雖然話係車仔麵但d料一d都唔似担仔肉炆得入味,ok (但本來我以為係台式魯肉飯o個d肉碎,問切叉燒個叔叔話係我先要,點知結果唔係好失望)蜜汁叉燒夾雜左半肥瘦同全瘦o個d味道唔錯,入味有蜜味半肥瘦o個d肉好淋但全瘦o個舊好韌白菜仔新鮮份量又多洗得乾淨無沙另外default佢俾左d味菜你好開胃金牌醬汁係沙嗲汁加辣又唔錯喎成碗份量多完一定夠飽服務又唔錯至細心係佢張牌仔上寫明電話如果想佢送餐黎可以打番轉頭講檯號方便d一人食飯搵左位行唔開既人不過不讚佢細心服務好另外佢車仔送選擇唔少麵底都有十款選擇只差在凍檸茶無茶味p.s.我幫襯呢間雖然叫長旺餐館, 但其實佢係長旺燒臘隔離, share同一個廚房兼一齊收銀, 佢而家只係開多個名o者
辛苦完一個多月後終於放大假
三料一麵加凍檸茶都只係18蚊好抵食
雖然話係車仔麵
但d料一d都唔似
蜜汁叉燒夾雜左半肥瘦同全瘦o個d
味道唔錯,入味有蜜味
半肥瘦o個d肉好淋但全瘦o個舊好韌
另外佢車仔送選擇唔少
麵底都有十款選擇
只差在凍檸茶無茶味
2006-09-19 10 浏览
好普通既燒味檔,價錢ok,叫o左個叉燒燒肉飯,有個例湯,真係無乜邊樣係好既,飯唔夠隔離飽食飽好味,叉燒太肥,燒肉又唔靚又多骨,個例湯唔合格得個喊字,一句講晒無下次。