2020-10-30 681 浏览
不會再幫襯,今日中午叫咗個二人拉麵餐餐外賣,話包兩個拉麵五個餸同半隻雞嚟到真係嚇咗一跳,諗住兩個人食,點知得一盒面,仲要得手掌咁細盒,擺明係一人份量呃錢!?又話有半隻雞但得嗰幾塊雞肉,啲雞肉一啲味都冇,凍冰冰啲肉又軟林林,個二人餐仲要收成$138!拉麵原來係冷麵,我以為盒麵冇煮過,meun又唔講, 其他啲餸全部冇味得味精,超級鹹,樓下街市$5一包冷麵都好食過佢最後食咗三份一就掉咗落垃圾筒,計埋運費$158我去茶餐廳買到三大個飯仲有例湯添。大家咪中伏

超難食
2020-10-30
30 分钟 (外卖送餐)
2020-10-23 483 浏览
皇牌套餐 $63 (1/4雞+任選2款配料+香菇肉操飯或拉麵+飲品)我今次配料揀左高麗菜同甜不辣,可能今次係比較夜嘅時候去買,今次食嘅麵有重雪藏味,同埋冧咗,似係放左好耐咁!之前食過嘅麵係軟硬適中的🤔另外,之前食甜不辣係好煙韌,但今次咬落都係雪耐左嘅硬,同埋粉粉地咁,有少少失望😞但主打嘅鹽水雞就真係無得輸,都幾嫩,雞胸部位就可能會「鞋」d,調味料係完全同台灣食好相似,百分百台式風味,蒜味偏重,調味粉都好夠,好重口味,不過我中意😋希望食材質素可以穩定返d,或者下次唔好太夜幫襯!
皇牌套餐 $63
(1/4雞+任選2款配料+香菇肉操飯或拉麵+飲品)

希望食材質素可以穩定返d,或者下次唔好太夜幫襯!
2020-10-21 354 浏览
🥒🥦 1人餐(胸腿各一半+任選3款配菜)$45( 另加2款配菜$14)今次食既係屯門分店🥰🥰🥰🥰最愛既鹽水雞,一啲都冇令我失望!配菜叫左西蘭花、秋葵、百葉豆腐、芋絲同青瓜😋超級豐富!😍😍😍😍😍啲雞好滑,仲要冇骨既😁全部配菜都好爽口!如果可以多啲就好啦😋個汁較得岩岩好,好入味,不過叫左小辣,可以再辣啲🤣好滿意既一餐,最近冇得去台灣都可以回味下~
今次食既係屯門分店🥰🥰🥰🥰
最愛既鹽水雞,一啲都冇令我失望!
配菜叫左西蘭花、秋葵、百葉豆腐、芋絲同青瓜😋
超級豐富!😍😍😍😍😍
啲雞好滑,仲要冇骨既😁
全部配菜都好爽口!如果可以多啲就好啦😋
個汁較得岩岩好,好入味,不過叫左小辣,可以再辣啲🤣
好滿意既一餐,最近冇得去台灣都可以回味下~
2020-10-18 391 浏览
大概11點半去到 無咩人嗌咗一人餐,配菜揀咗芭樂,鳳爪根同杏鮑菇另外加$15有香菇肉燥飯-一個人食份量剛剛好-【一人餐配芭樂,鳳爪根同杏鮑菇】$45d雞肉好好食-【杏鮑菇】呢個超好味大推!!!-【鳳爪根】一份好似有6,7件🤔🤔-【香菇肉燥飯】+$15個飯份量合適味道不過不失有進步空間🤷
大概11點半去到 無咩人
嗌咗一人餐,配菜揀咗芭樂,鳳爪根同杏鮑菇
另外加$15有香菇肉燥飯

杏鮑菇
鳳爪根
香菇肉燥飯
2020-09-20 449 浏览
食過荔枝角個間。好正!屯門原來都開左。。無得飛台灣。。食下台灣野都好!叫左個套餐!有1/4雞🐥。。好好味。。D雞好滑。。又夠凍!簡左2款配料。。杏鮑菇🍄就正正常常。。另外叫左一樣就特別啦。。叫鳳爪根。。唔知係咩就試下。。原來係雞腳無左掌個part 同 條大骨。。 得返筋肉連軟骨。。好得意。。好入味!另外仲要左個$20份麻辣雞翼尖。。隻隻雞翼尖都好大隻。。又夠麻。。又夠凍😋😋😋👍👍👍然後仲有得簡配碗肉燥飯。係好似係台灣食個D咁。。所以。。正👍👍👍😋😋😋個set仲有野飲送tim...好抵食👍👍👍
叫左個套餐!
有1/4雞🐥。。好好味。。D雞好滑。。又夠凍!
個set仲有野飲送tim...好抵食👍👍👍
2020-09-19
  • 麻辣雞翼尖
  • 杏鮑菇
  • 鳳爪根
2020-08-17 321 浏览
好味指數😋😋😋回頭指數⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗好懷念台灣呢個地方,以前一年去兩三次,今年應該冇機會去啦😞去親台灣都會去夜市掃街,今日食下台灣夜市嘢止止癮!🍴鹽水雞套餐($63)呢個鹽水雞套餐包括去骨鹽水雞 + 2款配菜 + 肉燥飯 + 飲品鹽水雞好滑味道唔錯,雞嘅份量算okay 啦,唔算好少但可以多D,今次叫小辣,個汁好好味,2款配菜我揀咗鹵水豬耳同埋魚片,鹵水豬耳好入味夠爽唔硬,正!魚片有D似大片豆乾feel,因為夠入味都唔錯!肉燥飯就好一般,肉燥味道一般,飯有D太淋!🍴珍珠奶茶少甜少冰(套餐+$10)奶茶唔夠茶味,有D稀,珍珠煮得好,夠煙韌,有咬口,甜度適中,但因為個茶底一般,都只可以俾一般嘅comment!呢度嘅鹽水雞同配菜係好食嘅,下次可能只係嚟買呢個食~
好味指數😋😋😋
回頭指數⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗
🍴鹽水雞套餐($63)

鹽水雞  +  鹵水豬耳  +  魚片

肉燥飯就好一般,肉燥味道一般,飯有D太淋!

肉燥飯

🍴珍珠奶茶少甜少冰(套餐+$10)

珍珠奶茶

呢度嘅鹽水雞同配菜係好食嘅,下次可能只係嚟買呢個食~
10 分钟 (外卖自取)
午餐
鹽水雞  +  鹵水豬耳  +  魚片
2020-07-09 362 浏览
屯門嘅Go go mall 開咗一個新嘅food court, 吸引左好多嘅小食店聚埋一齊,絕對係Foodie嘅福音啊。作為一個鹽水雞fans嘅我,點可以唔幫襯下屯門嘅阿土伯呢~ 😍今次我選嘅套餐係原味,面底配上🥕白蘿蔔、粟米仔🌽、菇🍄加雞胸肉,一人份量又唔算太多,醬汁方面亦都唔係話特別濃郁,食開ET鹽水雞嘅重口味,呢盤令我有少少失望😞🌽好在佢個粟米仔整得非常之入味,唔想特登由屯門出九龍嘅話,都可以一食。

2020-07-05
武漢肺炎肆虐了近半年時間,期間又不能夠去旅遊,雅實想念台灣夜市的風味😞 眼見屯門雅都Go Go Mall有鹽水雞吃,真的抵受不了它的誘惑!其實之前看到別人買這家的撈麵吃時已覺得很吸引,始終覺得隔離飯香😂😂 所以今次有機會便買來一試😋本來考慮了良久,要「全新套餐」還是「任選五款配菜餐」,但最後被鹽水雞和肉燥飯吸引着,所以買了$63的「全新套餐」。當中包含去骨鹽水雞+任選兩款配菜+肉燥飯+飲品,作為一個食肉獸,配菜選了鹵水豬耳和鹵水雞腎😋 其實炎炎夏日,其他涼拌如蓮藕、木耳、小黃瓜等⋯也是令我垂涎三尺的🤤先說去骨鹽水雞,不會太咸,雞肉嫩,不會柴,肥瘦適中,雞皮不會有很油的感覺🤤 唯一不足是雞肉份量不夠,假若以這個價錢可再多幾舊鹽水雞就好了😋 圖中的套餐是小辣,但可惜嗜辣的我沒有吃到任何辣味😂😂 雞腎和豬耳的鹵水味則沒有令我留下太深印象,但兩者都是爽口不痴牙,不過不失😋 反而肉燥飯比我想像中多汁,竟足以配完一碗飯來吃,吃到最後不會覺得乾吃白飯。有機會要再去試試其他配菜的撈麵,感覺應該更加吸引!😋😋😋

有機會要再去試試其他配菜的撈麵,感覺應該更加吸引!😋😋😋
2020-06-29
2020-06-15 282 浏览
🔺阿土伯鹽水雞最近見疫情情況有所改善所以入左戲院睇充滿童年回憶嘅數碼暴龍🦖睇戲前就嚟到gogomall食下小食先.小編叫咗半隻雞同埋三個配菜🥬雞嘅質地都唔錯 唔會太淋最出色係個醬料 調得好好味😆嗌左少辣 個汁辣得黎非常惹味🤤同埋佢啲醬汁係掛晒上啲雞同配料非常入味💁🏻‍♀️.首推配料揀甜不辣 質感煙韌彈牙!其次係芭樂同青蘋果 清爽得黎酸酸甜甜😋
🔺阿土伯鹽水雞
最出色係個醬料 調得好好味😆
嗌左少辣 個汁辣得黎非常惹味🤤
同埋佢啲醬汁係掛晒上啲雞同配料
非常入味💁🏻‍♀️
首推配料揀甜不辣 質感煙韌彈牙!
其次係芭樂同青蘋果 清爽得黎酸酸甜甜😋
2020-06-05 408 浏览
一人餐($45)+拉麵($7)食之前做多好多research睇下啲人應該揀咩作鹽水雞嘅配料😎最後我揀咗: 青蘋果,芋絲,百頁豆腐首先由拉麵講起,拉麵好彈牙,唔係淋patpat,亦都好入味,唔會乾爭爭。跟住主打嘅鹽水雞😍雞肉件件都好滑,同樣入味,非常惹味😋而配料中,芋絲都係極索味,又0卡路里🤣青蘋果同醬汁非常夾!呢個係聽網民講😂真係好夾味同好爽口,提供咗一種好fresh嘅感覺。但百頁豆腐就冇咁入味,建議都係唔好食豆腐類嘅嘢,想食都係留翻打邊爐先食🙈整體份量有點少😢
一人餐($45)+拉麵($7)
最後我揀咗: 青蘋果,芋絲,百頁豆腐
跟住主打嘅鹽水雞😍雞肉件件都好滑,同樣入味,非常惹味😋
而配料中,芋絲都係極索味,又0卡路里🤣
整體份量有點少😢
一人餐
一人餐
2020-05-10 362 浏览
話說上次點左甜不辣,收左錢俾漏都算,今天再光顧,同店員講,問可否補返,店員都好爽快幫我地剔返。點知,返到屋企發現甜不辣有補返,但原本點的鳯爪筋又無俾到,再次失望及憤怒😡。幾好食都無用,兩次令人失望。只好怪自己太信任佢哋,無即時睇。奉勸各位,外賣檢查清楚先好走。
幾好食都無用,兩次令人失望。

只好怪自己太信任佢哋,無即時睇。
奉勸各位,外賣檢查清楚先好走。

2020-05-10
5 分钟 (外卖自取)
2020-05-01 210 浏览
我喺阿土伯常客,尋日老公下單後,我想再加多個配菜-甜不辣。店員分兩次收錢,點知返到屋企先發現,錢就收左,但配菜無加到,好失望,因為特登坐車去買。希望呢個誤會唔會有下次。
我喺阿土伯常客,尋日老公下單後,我想再加多個配菜-甜不辣。
因為特登坐車去買。

希望呢個誤會唔會有下次。

外卖自取
2020-04-12 446 浏览
🉑:外賣自取 | ⭐評分: 8/10——————————————————阿土伯鹽水雞開到嚟屯門啦!終於唔洗出咁遠先有得食!好感動 😭 仲要開係gogo mall,可以幫襯埋同場黃店😂——————————————————
▪️任選五款配菜 ($42)▪️半隻雞 ($56).店員幫我哋撈好倒落個大兜到~揀咗原味微辣,即係食開嘅辣鹽水雞調味!雞脾位好淋,雞皮爽得嚟唔會太厚身,本身有小小鹹香,加上辣汁就更加過癮!不過雞胸位有啲靭 🤣 微辣辣度大概係譚仔十小,重口味朋友應該要叫更高度數~.配菜我哋揀咗青蘋果、西蘭花、甜不辣、豬耳同雞腎。青蘋果爽口多汁,小pin每次食鹽水雞都會加!西蘭花索哂辣汁精華,勁入味!第一次食唔係炸嘅甜不辣,烚嘅版本咬落好似一舊麵粉 😂 雞腎有啲硬,豬耳正正常常~.好掛住台灣又平又好食嘅鹽水雞😭.. ✨ 阿土伯鹽水雞 ✨📍 屯門雅都商場Gogomall 65號舖📍 九龍灣常悅道9號企業廣場一期1樓7A號鋪📍 觀塘成業街7號東廣場地下23號舖📍 荔枝角長順街D2 Place Two 313號鋪📍 鰂魚涌濱海大廈地下A3號舖⏰1200-2100

🉑:外賣自取 |
⭐評分: 8/10
——————————————————
——————————————————
▪️任選五款配菜 ($42)
▪️半隻雞 ($56)
好掛住台灣又平又好食嘅鹽水雞😭
📍 荔枝角長順街D2 Place Two 313號鋪
📍 鰂魚涌濱海大廈地下A3號舖
⏰1200-2100
2020-04-02 1832 浏览
抗疫非常時期,能不出門我都不出門但礙於工作,我有時不得不出門這次見完客人後,打算在附近點吃回家跟一起吃在美食廣場打了一個圈子後決定試一下這間鹽水雞在我的FB朋友發文早就看過了原來在雅都就已經有一間先傳了菜單給他選那天我有點晚了肉燥飯已經售罄,有點可惜呢!所以想試用肉燥飯的要早一點來先去打量一下有什麼配料配料還挺多選擇為了可以多試不同口吃決定選了2個1人餐有胸腿各一,3個配菜,我另加了冷麵,沒肉燥飯嘛...我都沒認真的在選那個料該配那個口味這個是起司培根我本來就喜歡芝士味嘛!卥蛋很入味意外的是,起司味我選了秋葵秋葵的「滑潺潺」伴著芝士汁很配至於他的益處就不用我多說了吧!雞也是嫩滑得無話可說另一個是原味,帶點微辣我沒有另加麻辣度整個感覺是野味的芭樂的爽甜,沒想到在一個鹹菜式加入很是出色他還以為是瓜甜不辣他沒有吃得慣,覺得質感太煙韌吧?我倒是挺喜歡那個「UN糍UN糍」的感覺雞一樣是我喜歡的嫩滑這個餐還有配上了汽水下一次可以買全隻雞家裡做一個菜,再煮飯就已經很足夠了可以是一個加菜精選因為他也很喜歡這裡的鹽水雞!
這次見完客人後,打算在附近點吃回家跟一起吃

在美食廣場打了一個圈子後
決定試一下這間鹽水雞
在我的FB朋友發文早就看過了
原來在雅都就已經有一間

先傳了菜單給他選

那天我有點晚了
肉燥飯已經售罄,有點可惜呢!
所以想試用肉燥飯的要早一點來

先去打量一下有什麼配料

配料還挺多選擇

為了可以多試不同口吃
決定選了2個1人餐
有胸腿各一,3個配菜,我另加了冷麵,沒肉燥飯嘛...
我都沒認真的在選那個料該配那個口味
這個是起司培根
我本來就喜歡芝士味嘛!
卥蛋很入味

意外的是,起司味我選了秋葵
秋葵的「滑潺潺」伴著芝士汁很配
至於他的益處就不用我多說了吧!

雞也是嫩滑得無話可說

另一個是原味,帶點微辣
我沒有另加麻辣度
整個感覺是野味的

芭樂的爽甜,沒想到在一個鹹菜式加入很是出色
他還以為是瓜

甜不辣他沒有吃得慣,覺得質感太煙韌吧?
我倒是挺喜歡那個「UN糍UN糍」的感覺

雞一樣是我喜歡的嫩滑

這個餐還有配上了汽水

下一次可以買全隻雞
家裡做一個菜,再煮飯就已經很足夠了
可以是一個加菜精選
因為他也很喜歡這裡的鹽水雞!
题外话/补充资料: 店員見我在奧惱怎樣選擇時,主動提供協助,因為第一次買真的會沒頭緒...
10 分钟 (外卖自取)
  • 芭樂
  • 秋葵
最近在疫市中生存唔容易,由其是零售業,餐飲業的更加難 由其是小店的地方在呢個租金咁強既香港 真係要生存我覺得難上加難而最近我發覺在屯門雅都既GogoMall 多了不少既食店, 而呢一間亦係我之前係D2 Mall 食過阿土伯鹽水雞 鹽水雞我都食過幾間的,大部都份可以雞加配料既, 然而係阿土伯既更加有特別既醬汁可以選擇 唔止再係辣同唔辣咁簡單真心覺得食呢d 好似食車仔麵咁,分別係呢個係凍食, 加上比較多既台式食品,就好似甜不辣,百頁豆腐 唔係食鹽水雞都比較少吃到在小店的櫥窗,都會有齊點菜紙內既食材, 或者係點菜時想不到吃什麼既時候,可以再看一下櫥窗的食材 (跟你們分享一下,甜不辣是我問人先懂吃的) 分享一下,我有拍照呢一次的 我是選了一人餐,加拉麵,加多一個(食送) 醬汁我揀了芝士汁~認真的,雞吃過幾家,它是吃的時候仍是蠻滑唔鞋(以外賣計) 甜不辣好好食,可惜它剪得比較少一點 青瓜粒配以芝士汁超夾的 另外拉麵我覺得連同鹽水雞是絕配, 如果你是打算跟家人分享,建議加多15蚊買多一個肉燥飯 因為當天,拉麵已經比我小朋友吃了大半, 幸好我自己再入手買多個飯者不
最近在疫市中生存唔容易,由其是零售業,餐飲業的更加難
由其是小店的地方在呢個租金咁強既香港
真係要生存我覺得難上加難

而最近我發覺在屯門雅都既GogoMall 多了不少既食店,
而呢一間亦係我之前係D2 Mall 食過阿土伯鹽水雞
鹽水雞我都食過幾間的,大部都份可以雞加配料既,
然而係阿土伯既更加有特別既醬汁可以選擇
唔止再係辣同唔辣咁簡單

真心覺得食呢d 好似食車仔麵咁,分別係呢個係凍食,
加上比較多既台式食品,就好似甜不辣,百頁豆腐
唔係食鹽水雞都比較少吃到
在小店的櫥窗,都會有齊點菜紙內既食材,
或者係點菜時想不到吃什麼既時候,可以再看一下櫥窗的食材
(跟你們分享一下,甜不辣是我問人先懂吃的)
分享一下,我有拍照呢一次的
我是選了一人餐,加拉麵,加多一個(食送)
醬汁我揀了芝士汁~

認真的,雞吃過幾家,它是吃的時候仍是蠻滑唔鞋(以外賣計)
甜不辣好好食,可惜它剪得比較少一點
青瓜粒配以芝士汁超夾的
另外拉麵我覺得連同鹽水雞是絕配,
如果你是打算跟家人分享,建議加多15蚊買多一個肉燥飯
因為當天,拉麵已經比我小朋友吃了大半,
幸好我自己再入手買多個飯者
不過我之前都食過多一次,
食個個全新套餐 $63個個,超推介的!!
因為佢絕對夠你一個人食飽的,
然而我極力推介它家的鳳梨,爽甜多汁,
再有下一次再試多一下它家的血米糕~

都係個句,它的配料比較細少一點
如果再多番少少就更好啦
2020-03-14