5天前 0 浏览
【旺角•阿木台灣麵】@ππππππππππππππππππππππππππππππ冬瓜茶 (熱)芝士玉米蛋餅蚵仔酥(炸蠔仔酥)金桔檸檬話梅汁 (熱)冬瓜茶 (熱)香甜清爽,暖胃又解渴,適合冬季飲用。芝士玉米蛋餅外脆內軟,芝士濃郁,玉米增添甜味,是完美的早餐選擇。蚵仔酥 (炸蠔仔酥)外皮酥脆,內餡鮮嫩,搭配醬油或辣椒醬更添風味。金桔檸檬話梅汁 (熱)酸甜適中,熱飲提神,搭配梅子的獨特風味,特別受歡迎。 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 250✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#旺角美食 #阿木台灣麵 #web3旺角阿木台灣麵 (豉油街)豉油街60-102號鴻都大廈地下3-4號舖
【旺角•阿木台灣麵】@

冬瓜茶 (熱)
芝士玉米蛋餅
蚵仔酥(炸蠔仔酥)
金桔檸檬話梅汁 (熱)

冬瓜茶 (熱)
香甜清爽,暖胃又解渴,適合冬季飲用。

芝士玉米蛋餅
外脆內軟,芝士濃郁,玉米增添甜味,是完美的早餐選擇。

蚵仔酥 (炸蠔仔酥)
外皮酥脆,內餡鮮嫩,搭配醬油或辣椒醬更添風味。

金桔檸檬話梅汁 (熱)
酸甜適中,熱飲提神,搭配梅子的獨特風味,特別受歡迎。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 250
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #阿木台灣麵 #web3旺角
阿木台灣麵 (豉油街)
豉油街60-102號鴻都大廈地下3-4號舖
5天前 0 浏览
阿木台灣麵呢間餐廳相信大家都唔陌生,係一間開業多年由台灣人主理嘅台灣菜,咁多年來都一直人氣滿滿!今次就來回味一下回憶中嘅台式味道~紅燒牛肉麵💰HK$76牛肉份量多,肉質軟腍!湯底嘅味道濃厚,麵條彈牙而且掛汁,仲有少量嘅酸菜同埋香蔥做點綴~芝士肉鬆蛋餅💰HK$49蛋餅皮濕潤柔軟,中間夾住魚鬆、雞蛋同埋芝士,表面仲淋上咗醬汁,惹味得來又比到人一樣油而不膩嘅感覺~炸雞扒💰HK$42炸雞扒即叫即炸,外層酥脆,雞扒保持嫩滑多汁,一定要配搭埋阿木鹽酥雞粉🤤~凍 芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶💰HK$40表層嘅芝士岩鹽奶蓋充滿鹹香,而底層嘅炭燒烏龍茶又有一種獨特嘅焦香~熱 桂圓紅棗茶💰跟餐+HK$14甜度適中,感覺滋補養生~

紅燒牛肉麵💰HK$76

芝士肉鬆蛋餅💰HK$49

炸雞扒💰HK$42

凍 芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶💰HK$40

熱 桂圓紅棗茶💰跟餐+HK$14
甜度適中,感覺滋補養生~
桂圓紅棗茶

桂圓紅棗茶
6天前 0 浏览
📍阿木台灣麵之前係附近已經見到好多人排隊,秉承住咁多人排隊應該唔太差嘅道理,終於有時間去試吓嚟到食台灣野,牛腩麵完全係精粹,所以就叫左個 #紅燒牛肉牛筋麵 、#滷牛腱 同埋 #芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 #滷牛腱 $62滷牛腱肉質筋道,經過長時間嘅慢煮,肉質變得特別軟嫩,輕輕一咬就可以分開,而滷水配方精心調配,滷出嚟嘅味道既濃郁又唔油膩,真係令人忍唔住係咁食#紅燒牛肉牛筋麵 $79牛腩肉質厚實,擁有豐富嘅脂肪和筋膜,令到個口感特別滑嫩,經過長時間嘅燉煮,牛腩吸收咗紅燒醬汁嘅味道,變得香濃入味,肉質柔軟,咬下去唔會好韌,而牛筋煲到好冧,入口即溶,佢地個手工麵仲好彈牙,又有得簡麵嘅口味,好似我呢啲鐘意食冧麵嘅又都有簡#芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 $20呢款飲品真係將茶文化同創意完美結合,飲落去既清新又香濃,將奶蓋輕輕攪撈落茶度,令茶湯同奶蓋融合,飲落去既有茶嘅清香,又有芝士嘅濃郁,真係好味到爆

📍阿木台灣麵

#滷牛腱 $62

#紅燒牛肉牛筋麵 $79

#芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 $20

2025-01-04 0 浏览
✨旺角阿木台灣麵✨🌟台灣小香腸這裡的台灣小香腸燒得恰到好處,外皮酥脆內裡多汁,咬一口就能感受到那地道的台灣風味。🧀芝士肉鬆蛋餅一上桌就飄散著誘人的香氣,蛋餅軟嫰,芝士拉緞,肉鬆酥脆。每一口都是層次分明的美味,簡直讓人欲罷不能!🌶️麻辣牛肉牛筋麵對於愛吃辣的小夥伴們來說,這款麻辣牛肉牛筋麵絕對不能錯過!牛筋燉得軟綿入味,牛肉鮮嫩多汁,搭配特製麻辣湯底,辣而不燥!🍋金桔檸檬話梅四季春這款特調飲料酸甜適中,金桔的清新、檸檬的爽口、話梅的風味和四季春茶的甘香完美融合,喝起來清涼解渴,是炎炎夏日裡的一股清流。🍍金鑽鳳梨四季春驚艷全場的金色飲品!鳳梨的香甜與四季春茶的淡雅相得益彰,讓人一喝就上癮!🎉
✨旺角阿木台灣麵✨

🌟台灣小香腸

🧀芝士肉鬆蛋餅

🌶️麻辣牛肉牛筋麵

🍋金桔檸檬話梅四季春

🍍金鑽鳳梨四季春
2025-01-02 0 浏览
呢餐叫咗幾款台灣嘢,每一道都有獨特嘅風味,價格亦都相當親民 ★̆̈ 紅燒牛肉麵 $76湯底濃郁,啲牛肉煮得好腍,而且份量唔少,配埋彈牙嘅麵條同酸菜,整體味道層次豐富 🤤★̆̈ 肉燥地瓜葉 $43地瓜葉煮得啱啱好,保留住啲爽嫩嘅口感,淋上滿滿嘅肉燥,簡單但又非常惹味 😋★̆̈ 芝士肉鬆蛋餅 $49外皮煎到香脆,內餡係濃郁嘅芝士加肉鬆,每一啖都係濃香味,配埋少少甜辣醬更加加分,早餐或者下午茶食呢樣都啱!★̆̈ 梅粉地瓜條 $42地瓜條炸到外脆內軟,再灑上梅粉,甜中帶酸,好開胃!★̆̈ 鹽酥雞便當(肉燥飯) $59鹽酥雞炸得好香脆,外層薄薄嘅粉衣令雞肉嘅嫩滑更加突出,配埋肉燥飯,啲飯吸哂肉燥嘅鹹香,食落非常滿足,呢個便當性價比超高! ★̆̈ 麻辣牛肉新竹米粉 $79 (+咗$3轉米粉)麻辣湯底夠香,有辣味但唔會過火,牛肉同米粉都吸晒個湯底,仲有啲花椒嘅麻香,食完真係好滋味,適合鐘意食辣嘅朋友 🌶️呢餐真係感受到濃濃嘅台式風味,每一道菜都充滿誠意,價錢合理又份量十足,推薦俾想試台灣家常滋味嘅朋友 🥰
呢餐叫咗幾款台灣嘢,每一道都有獨特嘅風味,價格亦都相當親民

★̆̈ 紅燒牛肉麵 $76

★̆̈ 肉燥地瓜葉 $43

★̆̈ 芝士肉鬆蛋餅 $49

★̆̈ 梅粉地瓜條 $42
地瓜條炸到外脆內軟,再灑上梅粉,甜中帶酸,好開胃!

★̆̈ 鹽酥雞便當(肉燥飯) $59

★̆̈ 麻辣牛肉新竹米粉 $79 (+咗$3轉米粉)

• 芝士肉鬆蛋餅
  • 梅子地瓜條
  • 紅燒牛肉麵
  • 鹽酥雞便當
2024-12-30 248 浏览
台灣美食讓人垂涎欲滴吃了牛肉麵、鹽酥雞套餐、肉燥飯、辣牛肉麵、台灣腸便當等等牛肉麵色澤紅亮,湯底濃鬱,牛肉塊大而均勻,麵條筋道,配以青菜和香菜,整體看起來非常誘人。牛肉燉得非常嫩滑,入口即化,帶有濃鬱的肉香。鹽酥雞套餐肉燥飯色澤金黃,肉燥鋪在白米飯上,配上青菜和滷蛋,整體看起來非常誘人。肉燥煮得非常入味,帶有濃鬱的醬香,口感非常豐富。米飯鬆軟,吸收了肉燥的湯汁,口感更加香甜。辣牛肉麵色澤紅亮,湯底濃鬱,牛肉塊大而均勻,麵條筋道,配以青菜和香菜,台灣腸便當色彩豐富,台灣腸色澤紅潤,配以米飯、滷蛋、青菜和小菜!台灣腸肉質緊實,帶有一絲甜味和香料的香氣,口感非常豐富。台灣腸的香氣撲鼻而來,帶有濃鬱的肉香和香料的香氣。

2024-12-26 211 浏览
放工想食麵一向喜歡食台灣嘢想起阿木牛肉麵點了個蕃茄牛肉麵扣底多酸菜加麻辣醬麵點了硬不要淋粗粗的麵條果然彈牙紅燒牛肉好入味炆得好淋好滑好喜歡麻辣醬的惹味雖然叫咗少麵都好飽滿足的一餐
放工想食麵

2024-11-23
  • 蕃茄牛肉麵
  • 麻辣牛肉麵
2024-12-25 198 浏览
紅燒牛肉牛筋麵碗麵一送到嚟,香氣就扑鼻而來。麵條煮得剛剛好,帶有彈性卻不會太軟爛。湯頭色澤紅亮,濃郁的紅燒味道令人回味無窮。筋肉的部分經過細心燉煮,口感鮮嫩多汁,好似喺口入面溶咗咁樣。鹽酥雞講到台灣嘢食又點會少得鹽酥雞,呢度嘅鹽酥雞煎得外脆內軟,外觀望起上嚟亦都有好好嘅金黃色,而且入面嘅雞亦都唔會好乾,絕對係一個做得唔錯嘅鹽酥雞。芝士肉鬆蛋餅蛋捲餅外表金黃酥脆,切開後散發出濃郁嘅肉鬆同起司香氣。個份量亦都相當充足,兩個人叫嚟做小食份量絕對係一個唔錯嘅選擇。而佢嘅特製醬汁配上肉鬆同埋芝士亦都好出色,絕對會推介呢個蛋餅。
紅燒牛肉牛筋麵

鹽酥雞

2024-12-25 226 浏览
依間阿木台灣麵,一直都好受歡迎所以今次特登去感受一下佢嘅味道當佢最出名嘅就一定係佢嘅牛肉麵我就叫咗個蕃茄牛肉麵,佢嘅蕃茄味都濃郁少少辣,而且嘅牛肉好大塊,麵條都好彈滑,蕃茄的酸甜味道與牛肉的鮮味相得益彰叫完之後叫佢嘅嘢飲可以有半價我個人偏好這杯芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶。芝士奶蓋帶來濃郁的奶香,岩鹽的微鹹與茶的苦甜完美結合。冰涼的口感配上炭燒風味,讓這杯茶更加獨特。而其他小食都好正蚵仔酥外脆內嫩,每一口都是新鮮蚵仔的鮮美滋味。而滷牛腱烹調得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,滷汁入味。
依間阿木台灣麵,一直都好受歡迎
所以今次特登去感受一下佢嘅味道
當佢最出名嘅就一定係佢嘅牛肉麵

叫完之後叫佢嘅嘢飲可以有半價

而其他小食都好正
2024-12-23 201 浏览
~蕃茄牛肉牛筋麵茄湯飲落好鮮甜牛腩牛筋又足料~仙草奶茶(凍)[微糖去冰加珍珠]奶茶香滑濃郁 珍珠又彈牙 ~黑糖珍珠鮮奶[微糖去冰加仙草]原來呢個係鮮奶 原本以為兩個一樣~蚵仔酥(炸蠔仔酥)[走椒鹽粉]炸蠔外脆內軟口感 好特別!~芝士玉米蛋餅芝士玉米蛋餅配搭 好新奇!推薦~~~🏷️阿木台灣麵 (豉油街)📍豉油街60-102號鴻都大廈地下3-4號舖#旺角#豉油街#阿木台灣麵#台式#Taiwanese#food
~蕃茄牛肉牛筋麵
茄湯飲落好鮮甜
牛腩牛筋又足料

~仙草奶茶(凍)[微糖去冰加珍珠]
奶茶香滑濃郁 珍珠又彈牙

~黑糖珍珠鮮奶[微糖去冰加仙草]
原來呢個係鮮奶 原本以為兩個一樣

~蚵仔酥(炸蠔仔酥)[走椒鹽粉]
炸蠔外脆內軟口感 好特別!

~芝士玉米蛋餅
芝士玉米蛋餅配搭 好新奇!

推薦~~~

🏷️阿木台灣麵 (豉油街)
📍豉油街60-102號鴻都大廈地下3-4號舖

2024-12-23 200 浏览
以前成日好似當返鄉下咁返台灣,最近真係太耐冇去,真係勁想食台灣嘢,於是一同朋友講,佢就話不如約去旺角豉油街呢間阿木台灣麵,佢一講完我都即刻話好,呢間之前去過都覺得勁好食,味道亦都好地道,而且地點都好方便,食完之後可以繼續去第二度玩。因為太掛住台灣嘢,所以今次都叫咗幾多樣嘢,全部都好好食。首先一定係要叫個鹽酥雞套餐,我哋配埋肉燥飯。鹽酥雞炸得好酥脆,十分之香口,完全覺得係台灣夜市食到嘅質素,肉燥飯亦都整得好好食,相當入味,肥肉加飯好滑身。甜不辣都係另外必點item,炸得素菜,入面魚肉好煙靭,味道真係勁正。然後餐牌見到麻辣牛肉新竹米粉都覺得一定好好味,於是就叫埋,麻辣嘅味道唔會太Over,但係未瞓都可以soak到啲湯汁。牛肉麵當然都係好正啦,好厚嘅$1牛油,加埋口感超正嘅麵,湯底亦都係紅燒湯底,食完之後覺得好滿足。

因為太掛住台灣嘢,所以今次都叫咗幾多樣嘢,全部都好好食。

餐廳:阿木台灣麵地點:旺角豉油街菜式:台灣菜餐牌:簡單一張紙,包括阿木牛肉麵,台式便當,阿木拌麵,老台灣腌菜,台灣小吃,蛋餅同飯。飲品有古早味,芝士岩鹽奶蓋,珍珠奶茶,冷泡茶,台灣紅茶,四季春青茶。番茄牛肉牛筋麵 $79大大碗番茄牛肉牛筋麵熱辣辣上枱。有牛肉兩件同牛筋四條。牛肉一大一細,明顯係半筋半肉,牛味又濃,厚身啖啖肉,好味道。牛筋入口即化,滿滿骨膠原。麵條係白色拉麵,都有咬口,份量適中。伴有鹹菜同蔥花。個湯甜甜地,味道好濃番茄味,真係見到新鮮番茄,配麵好夾,唔會油膩。滷牛腱 $62滷牛腱一客4大片,質素一樣好,唔會太鹹。面頭灑上蔥花。芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 $40 我叫左芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶少甜同少冰,烏龍茶微甜係剛好甜度,帶微微茶味,加上面頭厚厚鹹香奶蓋真係好夾。今餐食物飲品質素唔錯。上菜超快,坐低食完20分鐘搞掂。平日午市好旺。
餐廳:阿木台灣麵
地點:旺角豉油街
菜式:台灣菜
番茄牛肉牛筋麵 $79
番茄牛肉牛筋麵
牛筋入口即化,滿滿骨膠原。
番茄牛肉牛筋麵
麵條係白色拉麵,都有咬口,份量適中。
滷牛腱
滷牛腱 $62
滷牛腱一客4大片,質素一樣好,唔會太鹹。面頭灑上蔥花。
芝士岩鹽奶蓋炭燒烏龍茶 $40
2024-12-18
滷牛腱
2024-12-21 173 浏览
🐽 番茄牛肉麵麵條煮得剛剛好,柔韌有嚼勁,配合濃郁嘅番茄湯底,酸酸甜甜,仲有大大件牛肉,肉質鮮嫩,簡直令我一口接一口🐽 台灣腸便當真係好有台灣風味!白飯粒粒分明,配上香腸,咸香可口,套餐亦跟埋一碗肉燥飯,五香味好足,味道正宗🐽 肉燥飯和鹽酥雞套餐肉燥飯嘅肉醬味道濃郁,飯粒吸收咗肉汁,香味四溢。而鹽酥雞更係金黃香脆,一咬即碎,外脆內嫩🐽 麻醬拌麵麻醬醬汁香濃,搭配新鮮青瓜絲,清新又開胃,整體味道平衡,令人食得津津有味
🐽 番茄牛肉麵

🐽 台灣腸便當

🐽 肉燥飯和鹽酥雞套餐

🐽 麻醬拌麵
2024-12-21 160 浏览
一直都好鍾意食台灣牛肉麵同蛋餅嘅我,今日終於有機會可以食到阿木啦。蕃茄牛肉麵 - 牛肉大大塊,蕃茄湯底非常香濃開胃,忍唔住飲左好多啖湯,麵亦煮得岩岩好唔會過淋。紅燒牛肉新竹米粉 - 牛肉都係煮得岩岩好肉質夠腍,而米粉完全吸哂湯底嘅味道,朋友完全係讚好。台灣腸便當.肉燥飯 - 台灣腸切片加蒜食用,完全係台灣嘅感覺,肉燥肥瘦適中而且份量都多,混埋醬汁每啖飯都食到肉嘅口感。肉鬆芝士蛋餅 - 最後再叫左個蛋餅同朋友們一齊分享,餅皮夠薄而且有蛋香,滿滿嘅肉鬆加上半流心嘅芝士,完全係大滿足。

• 芝士肉鬆蛋餅
2024-12-20 138 浏览
印象中好耐以前見過阿木台灣麵了,餐廳出名性價比高,經常排隊。今次下午茶時段都很多人。🍯|肉燥拌麵|濃郁的肉燥和爽滑的麵條,麵條彈性十足,與肉燥的醇厚口感形成對比。肉燥的醬汁濃稠,豬肉香氣四溢,搭配香料的風味,令人垂涎。🍯|肉鬆蛋餅|受歡迎的台式小吃,外皮酥脆,口感輕盈,吃起來不油膩。搭配肉鬆。肉鬆的鹹香與蛋的柔滑相結合,帶來層次感。🍯|台灣小香腸|台灣街頭小吃,外皮略微脆口,咬下去時能感受到香腸汁液的豐富,肉質鮮嫩,口感滑順,嚼勁十足。。🍹|金鑽鳳梨紅茶|🍹|金鑽鳳梨四季春|台式餐廳當然飲一杯廢水,茶香之餘亦有滿滿的果肉。

🍯|肉燥拌麵|

🍯|肉鬆蛋餅|

🍯|台灣小香腸|

🍹|金鑽鳳梨紅茶|
🍹|金鑽鳳梨四季春|
台式餐廳當然飲一杯廢水,茶香之餘亦有滿滿的果肉。