2024-09-19 8 浏览
自從食咗合益泰小食嘅燒賣之後,成日都對燒賣念念不忘😆今日,Zaza經過阿波蘿,都唔係買乳酪雪糕,而係魚蛋燒賣😂😂😂呢到嘅魚蛋燒賣唔貴,$1️⃣3️⃣有10粒,仲可以選擇10粒燒賣,或者10粒魚蛋,或者5粒燒賣5粒魚蛋 都OK👍🏻呢度嘅魚蛋大大粒,幾彈牙⏺️;燒賣就中規中矩,不過不失🤡;辣油就幾香口,仲唔需要額外加錢添🫶🏻大家下次阿波蘿,除咗買雪糕,仲多一個選擇啦~#香港美食 #foodiehk #foodiegram #foodinstagram #hkfood #hongkongfood #hongkonggirl #美食 #香港旅行 #ootd #discoverhongkong #foodiesofinstagram #foodiepic #相機先食 #foodbloggers #discoverfood #explorehongkong #exploretheworld #kol #hkkol #discovertheworld #美食摄影 #阿波羅 #apollohk
自從食咗合益泰小食嘅燒賣之後,成日都對燒賣念念不忘😆

大家下次阿波蘿,除咗買雪糕,仲多一個選擇啦~

外卖自取
阿波羅真係童年回憶,細細個就食過呢個鮮果打嘅乳酪,好似失蹤咗好多年又突然間翻返嚟,一於去懷緬一下童年回憶啦!🍴士多啤梨、藍莓乳酪 $38 (7.5/10)用咗成舊乳酪去打,乳酪味道好香酸酸地,比較淡,落咗冰鮮嘅士多啤梨同埋藍莓果肉,食到果肉碎碎,酸酸哋微甜,非常清新好食!推薦指數: 7.5/10雖然生果係冰凍嘅,但都食得出果肉嘅味道, $300都幾大杯,間唔中食下都開心啊!

🍴士多啤梨、藍莓乳酪 $38 (7.5/10)

推薦指數: 7.5/10
2022-07-03 204 浏览
🍦最緊尼隻雪糕hit,差唔多日日俾人洗版,自己都好耐無食過,就去尋找傳說中既六圈半🙈1️⃣🫐🍈鮮果乳酪雪糕可以揀兩款生果,我自己就揀左藍莓同蜜瓜,味道出大地夾,藍莓本身唔係大重味,有少少俾蜜瓜既香甜味蓋左,乳酪雪糕本身唔係好甜同唔會酸🌟想顏色靚啲就揀莓類

1️⃣🫐🍈鮮果乳酪雪糕

鮮果乳酪雪糕

🌟想顏色靚啲就揀莓類
2022-07-02
鮮果乳酪雪糕
  • 乳酪雪糕
2021-06-15 265 浏览
天氣熱入去食杯乳酪,要求曲奇餅筒佢就畀咗杯,之後針嗰杯乳酪連個筒頂都過唔到,佢就同我講話呢啲係得咁少,感覺佢哋做嘢真係好求其,上幾個月之前嚟過啲人都唔係噉,呢個時勢做嘢都仲噉 hea,難為呢一個區嘅老人家。天氣熱入去食杯乳酪,要求曲奇餅筒佢就畀咗杯,之後針嗰杯乳酪連個筒頂都過唔到,佢就同我講話呢啲係得咁少,感覺佢哋做嘢真係好求其,上幾個月之前嚟過啲人都唔係噉,呢個時勢做嘢都仲噉 hea,難為呢一個區嘅老人家。

2019-01-29 441 浏览
相信阿菠蘿是大家的童年回憶小時候阿菠蘿分店比較多長大後總是在工展會/美食展才會吃到它說起阿菠蘿 必定是想起它的水果乳酪店鋪剛好在做藍莓mix荔枝的promotion便選了這個是小時候的味道~酸酸甜甜 不同於雪糕的syurpy 荔枝的味道較淡 8成都是藍莓主導是吃到尾部才能吃到荔枝的清香雖然份量蠻足 有麥當勞新地那麼多如果是原價$35可能不會常吃 Promotion price $28可能可以偶爾試試- 同場加映是日還買了雪糕蛋糕味道十分一般 但外觀蠻美的厚厚的Cream包著一球雪糕 喜歡吃cream的孩子會很喜歡用來小慶祝是不錯的選擇
相信阿菠蘿是大家的童年回憶
小時候阿菠蘿分店比較多
長大後總是在工展會/美食展才會吃到它

說起阿菠蘿 必定是想起它的水果乳酪
店鋪剛好在做藍莓mix荔枝的promotion
便選了這個

是小時候的味道~
酸酸甜甜 不同於雪糕的syurpy

味道十分一般 但外觀蠻美的
用來小慶祝是不錯的選擇
1K
2011-07-18 193 浏览
想不到不經意地走到一個以前很少逛的商場已發現這個小時孩很喜歡幫襯的乳酪店。相比起以前,其實是擴大了的。記得以前只是間頗陝小的商舖,主要提供乳酪食品。但現在已是商場內的一個商舖,而出售的也包括其它的零食,如:薯片、燒賣等。當然,要尋找兒時之味,就要了一個士多啤梨乳酪啦。因為真的很久沒吃過了,那種味道及感覺真叫人懷念。味道不酸也不太甜,是現在健康食品的先鍵也。
2011-07-17
3 分钟 (外卖自取)
$20 (其他)
2010-12-30 129 浏览
閒逛時無意經過,想起很久沒吃鮮果乳酪,既然路過一於買一杯吃,有芒果,草莓,菠蘿,西瓜,蜜瓜,哈蜜瓜,木瓜,還有麥提莎,藍莓,荔枝!單拼$15兩拼只是$18,比起市面的其他乳酪店相對便宜,本來想吃藍莓拼芒果但要$25,即改變吃西瓜 蜜瓜,味道雖然不及藍莓芒果濃味,味道清淡也不錯帶點沙冰口感!下次再嘗試配搭其他生果組合看看口味又如何!
2010-12-29
  • 鮮果乳酪
2010-07-27 78 浏览
Just walk around and search what can i have.I ve seen some comment abt apolloThis is really YOGURT~When we have froyo in hk n kln~we nearly forgot the shop which is accompany us to grow upi choose the plain yogurt wif berry ~ it taste really good...n cheap in price. APOLLO is better than most of froyo such as....the mk one== FUNXY ....
This is really YOGURT~

2010-07-26
5 分钟 (外卖自取)
  • yogurt