2024-07-09 190 浏览
🌿 喺粉嶺區嘅寧靜氛圍中,雙魚冰室提供咗一個放鬆嘅下午茶時光。我今次嘗試咗佢哋嘅特色下午茶set,包括帶微辣嘅炸菜肉絲、羅餸湯底、奶油豬、太陽蛋同腸仔,價錢只需$45,凍檸茶甚至唔使另外加錢!炸菜肉絲米通 (羅餸湯底)🌶️🥬:呢個炸菜肉絲帶有微妙嘅辣味,令人耳目一新。而且,保留咗菜肉嘅新鮮同口感,同時帶嚟咗一絲辣味嘅刺激,係其他餐廳難得一見嘅美味。羅餸湯底香濃,羅餸嘅味道完全融入湯中,每一啖都係滋味滿分。奶油豬 🥐:牛油同練奶嘅結合,令到每一啖都係滋味十足,香甜可口。太陽蛋 🍳:蛋白熟透而蛋黄仲保持流心狀態,畀人一種滿足嘅幸福感。腸仔 🌭:香腸煎得啱啱好,肉質緊實多汁,簡直係下午茶嘅完美搭配。凍檸茶 🍹:一杯清爽嘅凍檸茶為下午茶帶嚟咗解膩嘅清涼,而且唔使額外收費,真係超值之選。💰 喺粉嶺區嘅悠閒氛圍中,$45嘅價格換嚟咗一個豐富嘅下午茶套餐,性價比高,令人覺得物超所值。服務員嘅服務好周到,上菜速度快,喺呢個悠閒嘅下午帶嚟咗多一份嘅溫馨。🏠 雙魚冰室嘅環境舒適開揚,係粉嶺區一個放鬆心情,享受美食嘅好地方。🌟 雙魚冰室嘅下午茶set令我嘅下午時光充滿咗滿足同驚喜。喺粉嶺區嘅悠閒氛圍中,每一口

🌟 雙魚冰室嘅下午茶set令我嘅下午時光充滿咗滿足同驚喜。喺粉嶺區嘅悠閒氛圍中,每一口食物都係一種享受。特別係帶微辣嘅炸菜肉絲,為下午茶帶嚟咗嶄新嘅風味。無論係同朋友聚會,定係一個人想揾個地方放鬆,雙魚冰室都係一個理想嘅選擇。
2024-06-08
2024-06-11 262 浏览
雙魚冰室📍粉嶺粉嶺聯和墟聯興街27-29號地舖☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻小編間唔中都會帶貓貓去粉嶺睇醫生🩺,無意間發現聯和墟竟然開左間幾抵食既冰室😯,而食物質素係Ok 既~住係粉嶺既朋友仔💁🏻‍♀️,有機會都可以去試下。🌟 咖哩薯仔炆雞翼配飯 $55呢間冰室既咖哩🍛,煮得辣辣地,味道都幾好,最值得讚賞既地方係,雞翼竟然有4隻😂。🌟 經典茶餐 $45🔺 沙嗲牛肉黑蒜油出前一丁🔺 炒蛋+ 煙肉🔺 奶油脆豬呢個茶餐都幾抵食,出前一丁唔洗加錢既,仲要個沙嗲牛肉都煮得唔錯👍🏻。整體推介指數:❤️❤️❤️🤍🤍☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻
雙魚冰室

🔺 奶油脆豬

整體推介指數:❤️❤️❤️🤍🤍

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

2024-04-07 235 浏览
第一次去食lunch,叫咗個酸菜魚飯,上面有魚、木耳、豆卜、酸菜、冬粉、蔥花,非常足料,但就係食唔出酸菜魚嘅味道,水魚味極濃,cls,俾我煮我都一定有信心好食過佢入去之前請停一停,諗一諗

入去之前請停一停,諗一諗

酸菜魚飯
第一次食唸住試下,叫左兩個餐一個巳經食曬,但個叉燒意粉等左20分鐘都未到忍唔住要叫侍應睇下😵‍💫意粉個湯係無味,最好食係個餐包,熱好立克無落糖甜到飲唔到,點知食食下有個侍應問都唔問將碟腸仔午餐肉直接拎垃圾紙巾放入去收碟碟3份2既腸仔同午餐都唔問下人要唔要,我同侍應講我仲食緊,個侍應補返新既腸仔同餐肉比我,我繼續食緊個叉燒意粉,點知又再有另一個侍應又再擺一張單落去碟午餐肉同腸仔到打算收碟,我即話下~~又收!佢先停手。。。其實真係好唔明,點解兩個侍應係咁收我碟腸仔,重點,另一個碟有蛋殼垃圾唔收,不停收我有3份2既食物,意粉巳經20幾分鐘先到,想食個早餐不停比人收野,真係無曬胃口!唔會再去,員工好似未訓醒咁
2024-03-30
$38 (早餐)
2024-02-14 235 浏览
今日去到雙魚冰室,叫咗兩個牛舌焗意粉,其他冇乜特別焗飯過到嚟,就見到圖片上面嘅場景。佢哋員工堅持係熟咗嘅😂 好特別嘅體驗 精彩人比較多,員工都費事理我哋,呢個焗意粉等咗半個鐘
今日去到雙魚冰室,叫咗兩個牛舌焗意粉,其他冇乜特別

焗飯過到嚟,就見到圖片上面嘅場景。
佢哋員工堅持係熟咗嘅😂 好特別嘅體驗 精彩

人比較多,員工都費事理我哋,呢個焗意粉等咗半個鐘
牛舌焗意粉
2024-02-14
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 牛舌刺身焗意粉
2024-02-03 188 浏览
炸雞髀的酥脆外皮,咀嚼著這嫩滑多汁的雞肉,好味。西多士外層金黃色內部柔軟鬆嫩,散發著香脆的奶油和烤麵包的香味,鬆軟質地和微妙的甜味則為這道美食增添了層次感,好味。
2024-01-30 136 浏览
喺附近活動開經過又見到呢個位間餐廳重見天日開返,之前前前後後都見過佢改過幾次名,未轉手前幫襯過幾次味道屬正常水平都叫ok 合理。見到好似餐牌唔同晒同幾多選擇就入去試吓,餐廳裝修同之前差不多樣,都企理乾淨,一般茶餐廳嘅食物都是大同小異,叫咗一個焗豬扒飯餐仲有餐湯,揀咗羅宋湯。餐湯顏色望落去唔太濃郁,但味道尚算不錯,溫度夠熱亦有幾多雜菜,以茶餐廳嚟講都ok,主菜焗豬扒飯份量都可以,有一大塊豬扒碎上咗,不算太薄又不是厚切,味道調校得不錯,蕃茄汁顏色濃郁但味道有點單薄,芝士的份量不少,但焗得不夠透,炒飯底幾乾身隱約都見到有些蛋碎,望落幾大份但食哂又不算勁飽!餐飲叫了凍啡,味道正常亦濃郁,凍飲亦無需要加幾蚊,埋單58,收貨㗎啦!見到佢都好多餐嘅選擇,有機會都可以再encore。

焗豬扒飯
2024-01-21 156 浏览
呢個位真係轉完又轉,育華菜館後,又一間中式菜館。今次試試師傅嘅手勢,🔸蘿蔔牛腩煲 ($78)👍🏽要讚的是:都有幾多牛腩同牛筯但係味道缺乏鑊氣小炒,炆煮醬料味雖然牛腩顏色深色,似醃咗好耐但食落偏淡😕完全送唔到飯(醬料撈飯食)🔸廣味雲吞雞 ($75)有些失望😕原本以為係雞入邊包住雲吞,誰不知👉🏽是白切雞+5粒雲吞,味道也淡而無味,自行另加胡椒粉調配,味道先稍為良好。👍🏽要讚的是:有菜墊底總結:可能西餐先係佢嘅拿手菜式🤫
呢個位真係轉完又轉,
育華菜館後,又一間中式菜館。

今次試試師傅嘅手勢,
🔸蘿蔔牛腩煲 ($78)
👍🏽要讚的是:都有幾多牛腩同牛筯
但係味道缺乏鑊氣小炒,炆煮醬料味
雖然牛腩顏色深色,似醃咗好耐
但食落偏淡😕完全送唔到飯(醬料撈飯食)

🔸廣味雲吞雞 ($75)
有些失望😕
原本以為係雞入邊包住雲吞,
誰不知👉🏽是白切雞+5粒雲吞,
味道也淡而無味,自行另加胡椒粉調配,
味道先稍為良好。
👍🏽要讚的是:有菜墊底

總結:可能西餐先係佢嘅拿手菜式🤫
呢個位置轉咗好多手,王牌冰室、熊貓冰室、育華菜館,無間做得耐🙊 今次見到又開咗間新嘅,又俾個機會佢😂呢日去咗食lunch,見到都幾多選擇,因為有啲趕時間,唔敢叫焗飯~見到有啲炒飯,跟湯跟嘢飲好似唔錯,於是叫咗以下呢兩碟飯~湯揀咗一紅一白#羅宋湯 超足料,成碗都係雜菜#忌廉湯 有少少似Pizza Hut嗰款,我覺得唔錯😂不過咸咗少少#黃金炒飯入面有草菇、叉燒粒、蛋、櫻花蝦、蝦仁、鹹蛋黃,唔係咁食得出有鹹蛋黃,但整體唔錯,多料,蝦仁仲幾大粒#菠蘿雞肉炒飯又係多料,大大粒波蘿,多肉,而且味道都唔錯今次呢間茶記唔錯,menu望落多選擇,份量多,味道又唔錯,可以encore!!

羅宋湯

湯揀咗一紅一白
#羅宋湯 超足料,成碗都係雜菜
黃金炒飯

#黃金炒飯
菠蘿雞肉炒飯

#菠蘿雞肉炒飯
又係多料,大大粒波蘿,多肉,而且味道都唔錯

2023-12-22
羅宋湯