男朋友同我一樣都好鐘意食糯米糍,前排去銅鑼灣見倒一間裝修好少女心既舖頭,佢地主打新式忌廉糯米糍甜品,每一粒都由雪媽手工製作😍熱賣有8款選擇,今次試左4款味道都有驚喜!✦芒果忌廉 ---- $37芒果大大粒好香甜,忌廉軟滑不易膩✦ 抹茶Oreo ---- $37抹茶控必試! 茶味香濃配埋Oreo粒粒好夾,幸福感十足✦ 柚子百香果蒟蒻 ---- $37柚子同百香果酸酸甜甜,加入蒟蒻更添口感✦ 士多啤梨紅桑子 ---- $40紅桑子同士多啤梨打碎混入忌廉中,味道甜中帶酸,幾特別另外佢地仲有Oreo繽紛樂、香芋美祿脆脆、焙茶朱古力粒粒、榴槤忌廉口味,下次有機會試下先

✦芒果忌廉 ---- $37
芒果大大粒好香甜,忌廉軟滑不易膩

✦ 抹茶Oreo ---- $37
抹茶控必試! 茶味香濃配埋Oreo粒粒好夾,幸福感十足

✦ 柚子百香果蒟蒻 ---- $37
柚子同百香果酸酸甜甜,加入蒟蒻更添口感

✦ 士多啤梨紅桑子 ---- $40
紅桑子同士多啤梨打碎混入忌廉中,味道甜中帶酸,幾特別

2023-06-01 71 浏览
本人一向愛食煙煙韌韌的東西,而雪米糍便是其中一樣了,今日比我認識到一間人氣小店「S'Machi 雪媽糍」嘅雪米糍,他們的雪米糍是由店主媽媽全人手製,絕對係心機,手工的藝術結合體。今日來到發現他們的雪米糍口味非常之多,而且粒粒飽滿脹卜卜,真係唔買番幾粒都對自己唔住!榴槤忌廉雪米糍🌴這款雪米糍吸引人的地方在於其濃郁的榴槤味道和柔軟的口感。每一口都能夠感受到榴槤的香甜,而軟滑的忌廉讓人入口更豐富滑順,讓人垂涎欲滴。香芒忌廉雪米糍🥭香芒是一種令人愛不釋手的熱帶水果,而這款雪米糍的味道也因此非常吸引人。每一口都感受到新鮮香芒的甜美味道,而軟綿的忌廉讓人口感更加滑順豐富,讓人口感十足,垂涎欲滴。小山圓抹茶 Oreo 雪米糍☘️這款雪米糍是結合了抹茶和 Oreo的口感,讓人一試難忘。抹茶的濃烈香氣和 Oreo 餅乾的酥脆口感,而雪米糍的柔軟口感更是完美地融合了這兩種味道,讓人嚐到了綠茶和巧克力的奇妙結合。焙茶朱古力粒粒雪米糍🌿焙茶和朱古力味道相輔相成為一顆讓人口感豐富的雪米糍。入口感受到濃郁的焙茶香氣和朱古力的甜美味道,而粒粒的朱古力更是增添了口感的層次感,讓人愛不釋手。

榴槤忌廉雪米糍🌴
這款雪米糍吸引人的地方在於其濃郁的榴槤味道和柔軟的口感。

香芒忌廉雪米糍🥭

小山圓抹茶 Oreo 雪米糍☘️
這款雪米糍是結合了抹茶和 Oreo的口感,讓人一試難忘。

焙茶朱古力粒粒雪米糍🌿
焙茶和朱古力味道相輔相成為一顆讓人口感豐富的雪米糍。

外卖自取
2023-05-31 54 浏览
原身係IG人氣小店佢地既mochi 都係由店主媽媽全人手製作宜家係銅鑼灣都可以即場買黎食啦!一見到個門口已經心心眼係充滿住少女既粉紅色店員都非常nice, 幫我地pack 得好靚又貼心地比d ice bag我地我地試左以下味道 ✨香芒忌廉香芋美祿脆脆Oreo 繽紛樂士多啤梨紅桑子個人比較喜歡士多啤梨紅桑子同士多啤梨紅桑子好飲食緊雪糕但有啖啖食到生果另外香芋美祿脆脆都係驚喜之選估唔到呢個combination 都幾正
原身係IG人氣小店
佢地既mochi 都係由店主媽媽全人手製作
宜家係銅鑼灣都可以即場買黎食啦!
一見到個門口已經心心眼
係充滿住少女既粉紅色