餐厅: 雲桂香米線專門店
资讯:

2020-04-17 425 浏览
每次喺附近做嘢,Lunch唔知食咩好,我都會嚟呢度食嘅雲南米線!🍜因為真係好啱我嘅口味啊!😝雲南米線最緊要係湯底,我非常中意佢哋嘅酸辣湯底,酸酸辣辣好開胃!而且湯底非常濃郁!👍辣度可以自己揀,我每次都係食小辣,希望下次我可以食到更加辣啦!😂😂湯底入邊有辣肉碎芽菜韭菜,最中意食芽菜,可以中和湯底嘅辣度同埋無咁油膩😆配菜我最中意食雞翼,肉質軟腍,炆得好入味😝米線入口彈牙,正❗❗值得一提嘅係餐廳環境好靚,裝飾好別緻!😍
值得一提嘅係餐廳環境好靚,裝飾好別緻!😍
2020-02-09 1133 浏览
俾過3次機會,以後唔會再俾。食物質素真係麻麻,我未試過去米線餐廳會食唔曬碗米線。唔明點解佢同其他雲桂香(例如尖沙咀、銅鑼灣)會差別咁大。今次食個魚湯米線不止冇魚米咁好食,條魚煎得唔脆又難夾開,湯底不但冇得加辣又勁重姜味(店員亦冇事前話會有姜絲),成碗野又收我$65,真係勁唔扺!所以整體我只俾2/5分。另外!我朋友想去廁所時見到有隻疑似老鼠嘅物體好快經過,嚇到佢連廁所都唔敢去,而個阿姐竟然視而不見,單憑呢一點我已有足夠理由強烈質疑佢食物衛生水平欠佳!
2020-01-04 1096 浏览
講開米線,雲貴香一直都係我心頭好~呢度嘅湯底同其他地方與別不同,比其他地方更香濃,而且酸酸辣辣,零舍開胃!隔咗一段時間,今次再嚟幫襯雲貴香,平日下午1:30 ,幾乎爆場,但好彩唔需要排隊~食物質素保持水準,份量算多~我揀咗肥牛同埋芥蘭,湯底就係招牌小窩米線,價錢$47 ,唔算平但仍然可以接受~米線就冇咩特別,同其他米線專門店一樣彈牙爽口,富有米香~肥牛油脂比例啱啱好,每次食米線都叫!今次湯底揀咗微辣,酸酸辣辣好開胃,成碗食晒,幾乎連湯都飲埋,真係超級好食!

肥牛芥蘭小窩米線

米線就冇咩特別,同其他米線專門店一樣彈牙爽口,富有米香~

肥牛油脂比例啱啱好,每次食米線都叫!

2020-01-03
肥牛芥蘭小窩米線
  • 小窩米線
2019-12-20 636 浏览
旺角大家就一定去過啦,但係呢間米線又唔知你地食過未呢?🤫我平時都好鐘意食米線,上星期去完日本返嚟之後即刻想整返碗😋佢嘅位置並唔係太顯眼,要喺登打士廣場對面搭電梯先上到去😯佢餸好多選擇,點食都唔怕悶,而且湯底好濃味,每次食完都會飲曬啲湯🤤順帶一提學生餐只需要加四蚊就可以加凍飲,絕對係學生嘅福利🥰地址:旺角西洋菜街2號1樓
旺角大家就一定去過啦,但係呢間米線又唔知你地食過未呢?🤫
我平時都好鐘意食米線,上星期去完日本返嚟之後即刻想整返碗😋
佢嘅位置並唔係太顯眼,要喺登打士廣場對面搭電梯先上到去😯
順帶一提學生餐只需要加四蚊就可以加凍飲,絕對係學生嘅福利🥰
地址:旺角西洋菜街2號1樓
2019-12-15
2019-12-18 325 浏览
這間米線小店位於旺角。我點左一碗小碢米線加豬頸肉,我朋友叫左一碗酸辣米線加豬潤同腩肉。兩碗米線嘅份量都好多,兩個湯都十分濃郁😋😋😋除此之外,這間米線有學生優惠,加餐飲只需加$4
雲桂香米線專門店旺角西洋菜街2號1樓雲桂香--絕對係我最愛既米線店,每次出trip 或者去完旅行返黎,都好想即時整返碗,嘆下今晚一個人係旺角,唸唔到食咩好,所以又貢左上黎呢間分店係正旺角西洋菜街好方便,搭電梯上1樓7點半到已經坐滿晒,好彩今日1個人食,攝到位坐基本上我係唔使睇餐牌,已經背左入腦,每次都係叫個幾樣小鍋米線小辣腩肉,雲吞,豬軟骨個人習慣走青走芽菜,所以望望好似好dry咁,無左D綠色點綴下凍奶茶好癲,每次連湯都會飲埋
雲桂香米線專門店
旺角西洋菜街2號1樓

今晚一個人係旺角,唸唔到食咩好,所以又貢左上黎

呢間分店係正旺角西洋菜街好方便,搭電梯上1樓

7點半到已經坐滿晒,好彩今日1個人食,攝到位坐

基本上我係唔使睇餐牌,已經背左入腦,每次都係叫個幾樣

小鍋米線小辣

腩肉,雲吞,豬軟骨

凍奶茶

好癲,每次連湯都會飲埋

2019-10-02 836 浏览
近幾個月頻頻出國,人在異地特別掛住香港嘅食物,酸辣米線就係我第一樣會諗起嘅食物♥️雖然朋友成日批評雲桂香嘅湯底過濃過鹹,但我依然對佢獨特嘅湯底同偏幼細嘅米線情有獨鍾😛雲桂米線 ($58) 係我每次必叫,貪佢材料超豐富,有7種配料,包括腩肉、雞絲、魚肉春卷、鮮竹龍蝦卷、雲耳、腐竹同冬菇,超級抵食😛湯底超濃郁,啱哂我呢啲鍾意重口味嘅人😊而且米線比一般嘅幼少少,感覺更就掛湯,味道更好。豬軟骨腩肉米線 ($44) 係先生每次必叫,身為食肉獸嘅佢最鍾意豬軟骨同腩肉,因為非常入味,特別係豬軟骨,肉質鬆軟,近乎入口即溶😋而家百物騰貴,喺鬧市中依然能夠食到材料豐盛而便宜嘅晚餐,夫復何求?
雲桂米線

豬軟骨腩肉米線

雲桂米線
豬軟骨腩肉米線
2019-10-02 303 浏览
相信大家都會去旺角行街兼食嘢,但係旺角放題嘅鋪頭比較多,平平哋想食一餐嘅選擇亦都唔係話太多。今次就腳搵咗呢一間雲南米線黎食,我丫張試咗個蟲草雞米線,47蚊,幾特別。啲雞都唔會話太肥,係會有一種雞油嘅味道。🐔座位方面都算坐得舒適,二人四人座位都唔會坐得太迫,不過可能人手唔夠都等左一陣先落到單。而丫梁就嗌左自選米線,揀左紅薯粉配肥牛小辣,味道都算唔錯,份量適中,啲牛唔會太多根。總括嚟講,想快快脆脆喺旺角油麻地食一餐,然後去行街街嘅話,呢度都算係一個唔錯嘅選擇唔使等太耐!
蟲草雞米線
2019-09-30 246 浏览
雲桂香幾時都係我既all time favourite~! 個湯底都真係我的最愛~~~------------------------------好中意叫D 送係可以索哂D湯汁 ,咁樣食落又更會仲更加惹味!今次就叫左芥蘭、雞絲同埋白蘿蔔,三樣都係可以索到酸辣D湯汁!!!!!!! 間間雲桂香既分店水準其實都真係維持到,唔會話一間好食另一間又唔好食咁,不過我都唔算食開好多間,但起碼我去個幾間都keep到個水準!!!!!!!!!!!!------------------------------講起又想快d再食!
講起又想快d再食!

2019-09-30 257 浏览
同寶寶行街時想食米線就走左上黎叫左兩碟小食👇🏻麻辣青瓜 $20🌶夠辣,再加我最喜歡食嘅青瓜,味道一流😋😋😋👇🏻炸春卷(5隻)$22好好味🤩🤩🤩另外再每人叫左一碗粉麻辣好夠味🌶🌶🌶😋😋😋有機會會再黎🤟🏻🤟🏻🤟🏻
同寶寶行街時想食米線
就走左上黎
叫左兩碟小食
👇🏻麻辣青瓜 $20🌶
夠辣,再加我最喜歡食嘅青瓜,味道一流😋😋😋

👇🏻炸春卷(5隻)$22
好好味🤩🤩🤩

另外再每人叫左一碗粉
麻辣好夠味🌶🌶🌶😋😋😋

有機會會再黎🤟🏻🤟🏻🤟🏻
2019-08-23
2019-09-27 169 浏览
I went to the rice noodle shop I wrote before again . Because of the low price and the spicy beef brisket 🤫🤫🤫 never get disappointed with it . The spice is just on point not too strong or weak , but just fit . The only problem is that you have to order a drink with it as it is quite spicy😂😂😂😂As I have mentioned the environment and service might not be the best but the price point and the food definitely worth it .
2019-09-25 146 浏览
旺角米線店都幾多,呢間位於樓上嘅雲桂香分店都幾受歡迎,基本上次次去都好多人幫襯。好彩雖然多人,但係收工去唔使等好耐就有位。想係旺角平平地食一餐的話,呢間都係個選擇。不過環境就唔算好好坐,比較逼,正常都要搭枱。-魚腐雞翼米線今次叫咗魚腐同雞翼呢兩款餸,算係比較無咁熱氣。魚腐幾有咬口。雞翼係滷水雞翼,食落口感唔算好,過份稔軟,味道偏鹹。米線就無咩特別,酸辣程度都岩岩好。-凍豆漿豆漿需要額外加錢先有得飲,不過呢度係一大枝,而唔係一杯。雖然味道無咩特別,豆味唔係特別突出,但勝在抵飲。
好彩雖然多人,但係收工去唔使等好耐就有位。
想係旺角平平地食一餐的話,呢間都係個選擇。
不過環境就唔算好好坐,比較逼,正常都要搭枱。

-魚腐雞翼米線
今次叫咗魚腐同雞翼呢兩款餸,算係比較無咁熱氣。
米線就無咩特別,酸辣程度都岩岩好。
魚腐雞翼米線

-凍豆漿
豆漿需要額外加錢先有得飲,不過呢度係一大枝,而唔係一杯。
雖然味道無咩特別,豆味唔係特別突出,但勝在抵飲。
2019-06-12
2019-08-24 580 浏览
每次喺附近訂完貨,都會揀呢間米線黎食。你而每次都係會食雲貴米線,因為貪佢夠大碗,啲料都夠多。今次有點反感,首先上到去,無人比位,就咁講咗句入去等,完全係無所適從。到落單,好清楚咁講咗要乜,個侍應又從頭問多一次。到想加杯嘢飲,一波三折,經過三個侍應先至加到杯嘢飲。講返個米線,個湯帶點酸辣,好開胃,配料又多,特別係黑木耳,索左啲酸辣既味道係好好食,其次係海鮮卷,有味道得黎又有咬口。雞絲,腩肉都不錯。味道係好食,但服務態度就有待改善了。
每次喺附近訂完貨,都會揀呢間米線黎食。
你而每次都係會食雲貴米線,因為貪佢夠大碗,啲料都夠多。
到落單,好清楚咁講咗要乜,個侍應又從頭問多一次。
到想加杯嘢飲,一波三折,經過三個侍應先至加到杯嘢飲。
味道係好食,但服務態度就有待改善了。
2019-08-19 314 浏览
前兩三年響旺角返學,所以成日幫襯呢間雲桂香,但完咗之後就好少幫襯喇!今次去開旺角,時間又比較趕,所以我又嚟咗幫襯啦喇!上到一樓發現成個裝修唔同曬,可以話係同時代進步咗,裝修設計有少少似啲大品牌茶餐廳,但少左份人情味。而且,以前嘅姐姐得返一個響度。我食返我以前最鍾意食嘅熱拌水晶粉,加豬軟骨同通菜,小辣。咦,點解啲味完全唔同咗嘅?料係唔錯,但味唔係我鍾意嘅style,我要諗下下一次仲幫唔幫襯好。。。朋友就叫咗炸雞翼同菜蜜,佢話個雞翼唔係好掂,炸完啲肉質都係霉霉。 菜蜜就淡到無味,一啲都唔甜。
2019-07-09 719 浏览
聽日收工約咗朋友,我哋行咗陣朗豪坊,都冇嘢啱食,於是就過咗嚟西洋菜街,跟住一路行一路睇吓有咩食啦,我哋唔太肚餓又唔係好想食飯,咁我哋就搵一間食米線,呢一類嘅洗面啦。呢個時候就俾我哋見到雲桂香,佢好近H&M,即係兆萬中心嘅對面,冇記錯樓下係屈臣氏,門口搭lift上一層就到啦。呢度地方都幾大,座位唔少,有靠窗嘅幾個卡位,我哋就坐喺其中一個。我就叫左個紅薯粉,加豬頸肉,好鍾意佢嘅紅薯粉幾有拗口,唔會一夾落去就斷晒,越食越滋味。

2019-07-04