2018-06-10
喺YOHO MALL睇完戲之後🎬🍿,因為有張cash coupon,所以嚟咗霸王川莊食個午餐。本來抱住一個要食到好熱辣辣🌶🌶, 㷫烚烚嘅午餐。所以我哋叫咗個🌶🌶四川麻辣牛肉紅薯粉套餐,午餐包一杯凍飲🥤及一碗麵。我哋另加左個跟餐嘅老家糖醋小排骨🍖。再另外叫咗個醋香皮蛋豆腐。碗紅薯粉淨係得個辣字,一啲都唔麻😢😢。顏色同我平日食開嘅麻辣一啲都唔一樣。隔離枱見到我碗麵仲以為我叫咗擔擔麵添。而糖醋小排骨就幾好味幾入味。我個人本身好鍾意食皮蛋豆腐,但係呢到既一啲都唔酸,皮蛋仲要冇乜皮蛋味,好失望。👎🏻霸王川莊嘅嘢食就真係好一般般,但係內部嘅裝修就幾靚嘅,坐位都好寬敞。我哋揀咗大概兩點鐘到黎食,旁邊嘅餐廳都有人等位,但係霸王川莊就一到就已經可以入座。。。