2011-05-19 28 浏览
早排用團購價買咗COUPON, 今日約咗朋友一齊黎試下早一日打電話黎預約, 男店員態度好好BOOK左7點半, 點知我地蕩失路, 係永安唔識路去! 7點40分男店員打電話黎, 我亦坦白同佢講我地蕩失路, 唔識路去, 男店員好耐心咁教我地點去, 解釋得好詳細 我話唔好意思遲咗, 男店員話唔好咁講7點50分終於到咗, 餐廳已經坐滿, 唔係好大, 大概7-8張枱坐低冇耐就有前菜~可以REFILL架~朋友叫咗海鮮窩跟白飯佢話OK GOOD我叫咗牛肉甜甜地好啱我口味~跟蘿蔔牛腩湯同白飯, 都係可以REFILL架~環境都幾乾淨服務態度好好另外, 最好訂位, 因為見有人黎冇訂位要搭枱
早排用團購價買咗COUPON, 今日約咗朋友一齊黎試下

早一日打電話黎預約, 男店員態度好好
我話唔好意思遲咗, 男店員話唔好咁講

坐低冇耐就有前菜~
可以REFILL架~

朋友叫咗海鮮窩跟白飯
佢話OK GOOD
我叫咗牛肉
甜甜地好啱我口味~

跟蘿蔔牛腩湯同白飯, 都係可以REFILL架~
環境都幾乾淨
服務態度好好
另外, 最好訂位, 因為見有人黎冇訂位要搭枱

2011-05-10
四月十八日 (星期一)當日知道蝦麵店要結業都有點不捨得現在已經轉了一家韓國餐廳了我提議老公仔到這家店子試試今日遲了一點走,老公仔先來搵位,之前還擔心要等位我到時還有吉位,附近有不少韓國人幫襯我們點了一個雜錦石頭窩飯和是日精選烤特級牛肉先來了前菜-迷你六小碟可以refill的,當中最美味的是魚仔,我們refill了兩次其他都不錯,小碟都算有心思留意到牆上貼了一些空的韓式零食包裝袋,頗有趣先說說醬汁,帶點辣,如果甜一點而辣少一點應會更好我吃了一半已經投降,給了老公仔吃整體來說,石頭窩飯配料有牛肉,蛋,芽菜等,份量足夠飯粒晶瑩而香口,水準之作飯是可以refill的,適合大食的男士牛肉帶點甜味,十分醒胃,白飯如是!!硬一點會比較好吃,牛肉則比較瘦,而且有點韌和乾埋單每人大約90元,感覺比較貴
四月十八日 (星期一)

當日知道蝦麵店要結業都有點不捨得
現在已經轉了一家韓國餐廳了
我提議老公仔到這家店子試試

今日遲了一點走,老公仔先來搵位,
之前還擔心要等位
我到時還有吉位,附近有不少韓國人幫襯
我們點了一個雜錦石頭窩飯是日精選烤特級牛肉
迷你六小碟
先來了前菜-迷你六小碟
其他都不錯,小碟都算有心思
留意到牆上貼了一些空的韓式零食包裝袋,頗有趣
雜錦石頭窩飯
先說說醬汁,帶點辣,如果甜一點而辣少一點應會更好
我吃了一半已經投降,給了老公仔吃
整體來說,石頭窩飯配料有牛肉,蛋,芽菜等,份量足夠
飯粒晶瑩而香口,水準之作
烤特級牛肉飯
飯是可以refill的,適合大食的男士
牛肉帶點甜味,十分醒胃,白飯如是!!
硬一點會比較好吃,牛肉則比較瘦,而且有點韌和乾

埋單每人大約90元,感覺比較貴
2011-04-18
雜錦石頭窩飯
平時少吃韓國菜,見有團購價好抵,便買了4張coupon, 同家人一齊試下, 每人點了一個套餐前菜有6款選擇, 前菜、湯及白飯可以免費再添吃泡菜和魷魚泡菜的味道不錯, 挺開胃, 很想再encore, 不過不好意思開口, 始終是團購價嘛蘿蔔牛骨湯很好喝, 端來的時候熱騰騰, 正! 飯碗很有韓式家庭feel, 有銀色蓋蓋著主棻: 去骨烤豬肉-----味道香濃,吃的時候有點像泰式烤豬頸肉海鮮豆腐湯------辣的湯,有一隻生蛋蓋面,內裡有隻蝦,略嫌鮮味不夠,但豆腐很滑傳統石頭鍋飯------有木耳絲、豬肉絲、菜絲、荳芽、冬茹絲等,較為清淡, 我要伴以泡菜吃,才覺得ok炒牛肉-----乾身,但肉身不乏肉汁, 4個主菜中我認為最好吃,有點似吉野家牛肉的味道,但更好吃雖然店子不太大,但也不會有太狹窄的感覺。這晚有頗多韓國人光顧。店子只有1個男仔會說廣東話,book 枱時有點詫異要說英文,之後o個個人搵左個識講廣東話的人黎聽。我有興趣再黎試其他野食

前菜有6款選擇, 前菜、湯及白飯可以免費再添吃
泡菜和魷魚泡菜的味道不錯
蘿蔔牛骨湯很好喝, 端來的時候熱騰騰, 正!

飯碗很有韓式家庭feel, 有銀色蓋蓋著

主棻:
去骨烤豬肉-----味道香濃,吃的時候有點像泰式烤豬頸肉

2011-04-13
喜歡吃傳統味道韓國菜既朋友, 可以來這間試試~而且lunch都可以訂位~ 非常方便~我們一行五人到那裡lunch~ 預早了一天訂位~ 去到即刻有位~ 該店的前茶, 湯及白飯可以免費再添吃泡菜魷魚非常好吃我們最後都添吃了吃韓國菜必吃之牛仔骨去骨豬肉海鮮豆腐湯石頭飯辛辣面 (淨面) (連煲上) 不得不提的是, 蘿蔔湯味道非常好, 我們五人都添吃了呢~總括來說食物質素很好~服務也非常好~ 笑容滿面招呼周到~ 好像是一家韓國人自開的~他們會說英語~另外亦有香港侍應~價錢合理: 辛辣面$50, 牛仔骨$100, 去骨豬肉$70 (全部也是跟餐, 有前菜有湯有飯)值得再次光顧!
喜歡吃傳統味道韓國菜既朋友, 可以來這間試試~
而且lunch都可以訂位~ 非常方便~

該店的前茶, 湯及白飯可以免費再添吃

泡菜魷魚非常好吃
前菜: 魷魚好正~
我們最後都添吃了
添加前菜: 魷魚
吃韓國菜必吃之牛仔骨
牛仔骨
石頭飯
傳統石頭飯
辛辣面 (淨面) (連煲上)
辛辣面
不得不提的是, 蘿蔔湯味道非常好, 我們五人都添吃了呢~
添加蘿蔔湯, 好好味
總括來說食物質素很好~
服務也非常好~ 笑容滿面招呼周到~
好像是一家韓國人自開的~
他們會說英語~
另外亦有香港侍應~

值得再次光顧!
2011-03-01
前菜: 魷魚好正~
牛仔骨
辛辣面