🇰🇷呢間韓國餐廳嘅嘢食有別於一般韓國菜,味道特別之餘,款式仲好新穎,位置喺美食林立嘅女人街,大家下次行經過,都都不妨試吓。〈韓國金蠔〉🇰🇷🦪第一次食韓國嘅蠔,估唔到都唔比外國蠔差,反而仲好先甜肥美,食得好過癮,喺韓國餐廳好少見!〈韓川菜包五花腩〉🥬🐷🥓三大塊五花腩放喺熱爐上面,保持溫度,好貼心,而醬料就用咗韓式秘製魔鬼辣醬,仲有得揀辣度,少少辣已經夠晒味,用生菜包住食,仲可以加額外醬汁同蒜片,好滋味!〈溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬〉🍳🦐🧀🍲芝士湯底濃郁得來,又唔會太鹹,烏冬煙煙韌韌,兩隻虎蝦有稍為燒過,蝦味濃郁而且啖啖肉,推介!〈芝士牛油燒帶子〉🧀🧈🐚帶子好大隻,啖啖肉,仲有海量嘅芝士,牛油味好濃郁,燒得好正!〈白提子味韓國米酒〉🍇🫖餐廳會將米酒倒入酒壺,然後再到喺個碗度飲,就好似喺韓國飲緊米酒咁,雖然一支好大支,但係都好快飲完,因為甜甜地好開胃。

〈韓國金蠔〉🇰🇷🦪

〈韓川菜包五花腩〉🥬🐷🥓

〈溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬〉🍳🦐🧀🍲

〈芝士牛油燒帶子〉🧀🧈🐚

〈白提子味韓國米酒〉🍇🫖
  • 韓國金蠔
2022-11-08 34 浏览
突然之間好想食韓國嘢,我同朋友呢晚嚟到女人街搵食,見到呢間鋪頭鋪仔細細假期都唔多人食,就試下佢係伏呀定係隱世美食啦真露焗蜆清酒煮蜆就聽得多,真露焗蜆真係第一次食,佢好有燒酒同埋牛油味,仲有啲蒜蓉同埋粉絲,啲蜆都冇沙,索哂個真露牛油汁,我淨係食蜆都唔夠仲要飲埋佢個湯添韓川燒肉拼盤(豬,牛,雞)上到枱已經幫你燒好仲調埋味,有少少辣辣地,三塊扒都好大塊,有個蠟燭喺底俾你慶住keep住熱,不過唔好燒得太耐啲肉會韌同乾,咁上下就可以剪開一舊舊肉,用生菜包住跟埋泡菜蒜片點埋醬一齊食,幾好味同埋幾飽呢間鋪呢個質素我會覺得佢係隱世美食嚟架,下次搵多啲朋友一齊嚟食試多啲佢唔同嘢先#foodie #旺角美食 #韓國菜 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger

真露焗蜆

韓川燒肉拼盤(豬,牛,雞)

2022-11-07 21 浏览
韓川 - 惹味韓式燒蠔今日介紹一間位於旺角嘅韓國菜,主打多款特色嘅韓國料理,尤其係海鮮系列,就是韓國蠔,有生蠔同燒蠔,更加有韓式燒肉同蓋飯、鍋物等。韓川燒巨蠔 $78/隻超級巨型嘅燒生蠔,每隻有手掌咁大,加入海量多嘅蒜蓉同埋韓式秘製魔鬼辣醬,超級惹味啊。溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98熱騰騰嘅烏冬芝士湯加上拉絲嘅芝士,配上蛋漿香濃嘅溫泉蛋,仲有唔少得嘅大大隻帶子。三味山炸雞 $158份量超級多嘅炸雞,真係好似成座山一樣啊,有成15件炸雞,配上辣醬、芥末醬同埋糖粉。我哋仲叫咗唔同系列嘅串燒,配上孜然粉、韓式秘製魔鬼辣醬。日本雞肉丸串 $18串雞皮串 $22串雞軟骨 $14串墨魚咀 $22串
韓川 - 惹味韓式燒蠔

韓川燒巨蠔 $78/隻

溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98

三味山炸雞 $158

我哋仲叫咗唔同系列嘅串燒,配上孜然粉、韓式秘製魔鬼辣醬。
日本雞肉丸串 $18串
雞皮串 $22串
雞軟骨 $14串
墨魚咀 $22串
2022-11-04 23 浏览
想食韓國嘢唔一定要去韓國街嘅🤭呢間位於旺角通菜街嘅餐廳都有大把食物選擇。餐廳出面有個好大好靚嘅霓虹燈牌🪩,一眼就睇到!😎😎三味山炸雞($158)呢個炸雞🍗份量好大,目測至少有十幾舊 ,件件都係大大嚿嘅單骨雞脾,由辣醬、芥茉醬同糖粉整成嘅三色醬汁,配合脆雞非常之夾,皮脆肉厚而且嫩滑。😜😜韓川菜包五花腩🥩($128)呢個五花腩肉質比例完美,肥瘦均勻😁,表面沾上了餐廳調較好嘅特製辣醬,而且還配上了配料以及醬汁可供使用,仲可以用生菜🥬包住食添,解油膩之餘仲覺得好清新,我係咁狂食,好快就清左。🤭🤭溫泉蛋帶子芝士湯烏冬🍜($98)一奉上來已經有超香濃嘅芝士🧀味,湯烏冬食落香濃黏口,上面有兩個大芝士帶子,一人一食一粒啱啱好!😋😋真露焗蜆($118)呢個蜆大大粒,用咗真露燒酒,加埋少少韓國粉絲去焗製而成,蜆肉大粒爆汁,有輕微燒酒味,食落好滋味👍👍!韓國米酒白香桃味🥂🍹($100)呢款米酒有淡淡的桃味,易入口之餘又順滑,而且酒精含量超低,適合我哋兩個女仔慢慢飲👩‍🦳👧🏻

三味山炸雞($158)

韓川菜包五花腩🥩($128)

溫泉蛋帶子芝士湯烏冬🍜($98)

真露焗蜆($118)

韓國米酒白香桃味🥂🍹($100)
2022-11-01 550 浏览
女人街兩旁有間霓虹燈好搶眼好型格嘅韓國菜😎唔係淨係得大路嘅韓國嘢,有生蠔燒蠔、串燒、烏冬等等,可以同朋友聽住kpop食。呢度樓高兩層,空間感都幾大。精選時令生蠔估唔到食韓國菜都有🦪食,size都唔細,唔算勁飽滿但食落都幾鮮甜完全唔腥😋😋韓川菜包五花腩呢度嘅安排幾貼心❤️會用蠟燭熱住豬腩肉保溫。豬腩肉燒得幾香口,肉質唔鞋,面頭灑滿香料鹹鹹香香😗除咗一般嘅沾醬、蒜頭、洋蔥外,自己幾推介點黃芥末,獨特嘅香味令到豬腩肉味道更豐富惹味🤩溫泉蛋帶子芝士醬烏冬帶子好大隻,烏冬份量好多,芝士醬有芝士香但唔會膩,做主食都唔錯。雞軟骨、雞中翼、翠玉瓜、鹽燒虎蝦估唔到呢度都有串燒食,每款都好惹味香口,雞中翼燒到外表微脆,翠玉瓜都好juicy💦韓國CASS啤酒、韓國Demisoda(白葡萄味)食咁多香口嘢最適合配啤酒🍻呢款韓國Cass啤酒飲落香甜帶些微花香,而梳打嘅葡萄味就好濃郁香甜,無假生果味👍🏻人均消費:$300推介指數(10分為滿分):7.5分

精選時令生蠔

韓川菜包五花腩

溫泉蛋帶子芝士醬烏冬

雞軟骨、雞中翼、翠玉瓜、鹽燒虎蝦

韓國CASS啤酒、韓國Demisoda(白葡萄味)

人均消費:$300
推介指數(10分為滿分):7.5分

2022-10-31
2022-10-31 31 浏览
-門面燈飾相當搶眼,內部裝飾都睇得出花左唔少功夫對鍾意芝士既人推薦呢間餐廳🍽️芝士熔岩炸雞係單骨雞翼炸出黎,肉質嫩滑,食落啖啖肉,芝士汁亦一D都唔吝嗇🧀🧀🍽️芝士同溫泉蛋牛肉烏冬一啖芝士湯一啖烏冬熱食仲有拉絲效果味道相當豐富🍽️生蠔蠔肉夠鮮甜,海水味又適中份量都唔少,食得十分滿足估唔到食韓國菜都可以食到生蠔🤪🍽️菜包五花肉係今日最好食既一道菜一上檯就已經香氣撲鼻,份量十足燒得香脆爽口,肥而不膩,連埋特製辣醬一齊食十分過癮仲有個🕯️爐仔一直暖住個鐵板唔怕凍哂以為🥂白桃米酒桃味香甜,一D都唔苦,好易入口,對平時唔飲酒既人一樣推薦推薦俾每個鍾意韓國菜既人,同時滿足味蕾同飽肚既要求
-門面燈飾相當搶眼,內部裝飾都睇得出花左唔少功夫

對鍾意芝士既人推薦呢間餐廳
🍽️芝士熔岩炸雞

🍽️芝士同溫泉蛋牛肉烏冬

一啖芝士湯一啖烏冬
熱食仲有拉絲效果
味道相當豐富

🍽️生蠔

蠔肉夠鮮甜,海水味又適中
份量都唔少,食得十分滿足
估唔到食韓國菜都可以食到生蠔🤪

🍽️菜包五花肉

係今日最好食既一道菜
一上檯就已經香氣撲鼻,份量十足
燒得香脆爽口,肥而不膩,連埋特製辣醬一齊食十分過癮
仲有個🕯️爐仔一直暖住個鐵板
唔怕凍哂以為

🥂白桃米酒
桃味香甜,一D都唔苦,好易入口,對平時唔飲酒既人一樣推薦

推薦俾每個鍾意韓國菜既人,同時滿足味蕾同飽肚既要求

2022-10-27
  • 韓川菜包五花腩
  • 芝士熔岩炸雞
  • 生蠔
2022-10-31 25 浏览
同屋企人去完旺角行街買衫之後,朋友就介紹呢間韓式餐廳,佢好推薦呢間嘅炸雞,而自己又好耐冇食過,所以就一於去試吓。叫咗個三味炸雞,分別有辣醬、芥末、糖粉,個人最鍾意食糖粉,甜甜地好特別。另外仲叫咗個燒生蠔,蠔上面鋪滿,超級多嘅蒜蓉,好有誠意!好欣賞佢哋啲蠔隻隻都好大隻!

2022-10-29 28 浏览
很多人推薦的新派韓式餐廳,有多款高質素特色菜式,值得一試☺️ 餐廳的霓虹燈好搶眼,裝潢充滿韓國特色,環境乾淨企理,座位寬敞舒適,播放韓國音樂 氣氛很好食物方面款式選擇豐富,有生蠔、炸雞、石鍋湯、石鍋拌飯、韓式串燒等等,迎合顧客不同口味需要🥰 食物質素高 有驚喜,價錢合理,性價比高,店員服務態度好👍🏻 晚市二人消費:$629 🫧連加一服務費🫧═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖𝑭𝒐𝒐𝒅🦪精選時令生蠔 ($128/6隻)✨採用法國生蠔,大隻又新鮮,海水鮮味濃,肉質爽滑🥓韓川菜包五花腩 配韓式秘製魔鬼辣醬 (小辣) ($128)✨推薦,好有驚喜的生菜包!3塊五花腩大件又厚身,肉質軟嫩又爽口,完全不會韌,秘製辣醬調味好出色好惹味😍 生菜份量多又新鮮,附上芥末醬、燒烤汁、蒜片及洋蔥片,隨個人喜好添加,一口吃下 口感味道一流,好飽肚好滿足🤤👍🏻 餐廳好貼心地附上爐具及蠟燭保持五花腩熱度🥘真露焗蜆 ($118)✨用真露燒酒作調味,十分香口惹味,帶出蜆肉鮮味🤤 蜆肉份量多,配上粗粉絲,啖啖滋味😋🫕溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 ($98)✨飽肚之選😚 芝士湯底十分香濃,烏冬彈牙有咬口,掛滿芝士汁,半溶拉

晚市二人消費:$629 🫧連加一服務費🫧

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑭𝒐𝒐𝒅
🦪精選時令生蠔 ($128/6隻)✨
採用法國生蠔,大隻又新鮮,海水鮮味濃,肉質爽滑

🥘真露焗蜆 ($118)✨

🫕溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 ($98)✨
飽肚之選😚 芝士湯底十分香濃,烏冬彈牙有咬口,掛滿芝士汁,半溶拉絲芝士蓋在大大粒帶子上,還配上溫泉蛋,好飽肚好滿足😍

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔
🍶韓國米酒白葡萄味 ($100)✨
推薦!3%酒精濃度的米酒,白葡萄甜味濃郁,沒有苦澀味,好味易入口,飲得多都沒問題

2022-10-29 20 浏览
韓川芝士火鍋 (牛肉🐮🍖)🫕$ 238.00 天氣涼涼地就可以打下邊爐🫕,食得多中式想轉轉口味。完全係高級部隊鍋😆午餐肉、年糕、新鮮蕃茄等等還有蜆肉增添鮮味,上網教煮的時間通常是隨手放兩塊芝士片,但店舖準備好一支支的芝士濃湯🍲,芝士濃湯徐徐倒入,大火滾山芝士蒸氣,腰間有quota的可以飲啖靚湯🤭三味山炸雞🍗(單骨)(辣醬、芥末醬 、 糖粉)Fired chicken 🐔 with different sauce (Spicy, Mustard , icing Sugar )$158.00美美的雞翼山🐔🤭好似藝術品一樣,上需已經有三個口味包括韓式辣醬,黃色芥辣和好像雪山的糖粉,打卡一流。單骨炸雞🍗容易離骨,外層脆粉岩岩好吾會太「厚粉」🤣,裡面啖啖肉。韓川燒巨蠔 (韓式秘製魔鬼辣醬(小辣) ) /蒜蓉醬Jumbo Grilled Oyster 🦪 $78.00/隻看相片未必感受到他的「巨」,的確好似手掌甘大隻,通常巨蠔都有一個特色是啖啖肉🤭😍,的確要分開兩口先可以食哂😌真係好滿足呀。朋友最喜歡上面的佐料🧂,滿滿的蒜蓉醬辣椒醬又開胃又野味🤭🌶韓國🇰🇷馬格利米酒 $100.00口感非常親
韓川芝士火鍋 (牛肉🐮🍖)🫕$ 238.00

朋友最喜歡上面的佐料🧂,滿滿的蒜蓉醬辣椒醬又開胃又野味🤭🌶

韓國🇰🇷馬格利米酒 $100.00

口感非常親民,不愛喝酒不會喝酒的人,都會瞬間被征服。有點奶味和微微的酸味,酒精的味道非常淡,輕輕點綴。
韓國的傳統米酒,酒精含量只有6%至8%。飲的時候店員貼心地幫手搖一搖提醒會有沉澱的但無問題可以放心飲,倒入可愛的傳統金色的小茶壺🫖,再倒入金色小酒杯,義式感十足😆好像去了韓國一樣。
2022-10-28 32 浏览
女人街餐廳林立 朋友話想食韓國嘢 呢間韓川之前經過都未食過 一於試吓佢 入到去見到餐牌居然有生蠔🦪 $298急不及待要叫返一打 啲生蠔好大隻 好鮮甜 加啲檸檬汁 食到舔舔脷 韓川菜包五花腩 $168見到隔籬枱燒緊五花腩 又叫番個試下五花腩醃好已經燒到香脆 放係石板上面保溫 即使食下其他嘢都唔會凍曬 用生菜包住完全唔覺得膩,仲有幾款配料可以夾埋,有洋蔥、蒜片,芥未醬同辣式魔鬼辣醬芝士熔岩炸雞 $168係好好食嘅炸單骨雞翼啲炸粉厚度剛剛好 表皮酥脆 店員會喺你面淋芝士汁 芝士多到非常邪惡溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98芝士湯好Creamy啲烏冬軟硬適中,然後有兩隻帶子同埋一隻溫泉蛋 very match真露煮蜆 $118份量都唔少 啲蜆冇乜沙 放係底嘅粉絲索晒啲汁到幾嘢味韓國白桃味米酒 $100甜甜地嘅米酒 非常易入口 只係4%酒精 用傳統嘅煲仔倒落隻金屬碗到飲 唔覺唔覺 兩個人好快就消滅咗成枝
女人街餐廳林立 朋友話想食韓國嘢

• 韓國金蠔
  • 韓川菜包五花腩
  • 韓國米酒白葡萄味
2022-10-28 17 浏览
韓國米酒白香桃味 - $100好耐無飲過米酒啦難得同行朋友仔都飲就叫咗個桃味米酒飲桃味幾岀又易入口韓川燒巨蠔 - $78/2隻差唔多有我個手掌咁大呀!蠔身肥美多汁加上蔥花同辣椒粉可以提升鮮味食完一隻仲好想再食多隻😂泡菜忌廉煮青口 - $108估唔到都幾有驚喜原本驚泡菜同忌廉個味會夾唔到但食落又幾好食少少辣但又幾Creamy青口大大粒都幾鮮甜鹽燒牛仔骨 - $168/2塊牛仔骨都幾大塊仲有個爐熱住啲牛仔骨慢慢食都唔怕會變凍開心佢仲有生菜,洋蔥同蒜片跟埋配上韓式秘製魔鬼辣醬食完都唔會太飽滯溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 - $98烏冬好煙韌芝士湯底都好濃郁虎蝦夠晒大隻蝦肉都鮮甜爽口。門口仲有一個網可以俾大家寫啲嘢再鎖上去感覺好似去咗韓國咁呀我都好想去旅行了!

韓國米酒白香桃味 - $100
好耐無飲過米酒啦
難得同行朋友仔都飲
就叫咗個桃味米酒飲
桃味幾岀又易入口

韓川燒巨蠔 - $78/2隻
差唔多有我個手掌咁大呀!
蠔身肥美多汁

鹽燒牛仔骨 - $168/2塊
牛仔骨都幾大塊
仲有個爐熱住啲牛仔骨
慢慢食都唔怕會變凍
開心佢仲有生菜,洋蔥同蒜片跟埋
配上韓式秘製魔鬼辣醬

蝦肉都鮮甜爽口

門口仲有一個網
可以俾大家寫啲嘢再鎖上去
感覺好似去咗韓國咁呀
我都好想去旅行了!
2022-07-26
  • 韓川燒巨蠔
  • 泡菜忌廉煮青口
2022-10-26 29 浏览
今天不選擇連鎖店, 繼續支持小店來到位於旺角的一間韓國餐廳名叫韓川 店員推介韓式秘製魔鬼辣醬,所以我們點了燒蠔要求小辣加蒜蓉。送上餐桌時 麻辣的味道已撲入鼻腔內 突然有點擔心但燒蠔面有蔥及蒜蓉,把辣醬中和了一點對不好辣的我來說是可接受, 及完成一項挑戰 我們亦點了一下 溫泉蛋韓式芝士鰻魚蓋飯, 店員送上飯時亦溫馨提示可加一點桌上的醬汁會更惹味飯的表面鋪了一隻溫泉蛋 及 燒微焦的芝士 飯內有一條長鰻魚及, 粟米、蘿蔔料、洋蔥及雜菜 ,亦有泡菜 非常豐富。 朋友想吃蜆,故點了一客真露焗蜆。分量不少我想大約有20多隻, 味道清淡 蜆肉煮得恰到好處, 又有粉絲吸味。 食韓國嘢點少得叫炸雞, 我們點了三味山炸雞 有辣醬,芥末及糖粉味,一碟有大約14至15件 炸雞能媲美某連鎖快餐店的脆香雞, 而且三種味亦非常特別非常有新鮮感 還點了一支韓國啤酒
今天不選擇連鎖店, 繼續支持小店
來到位於旺角的一間韓國餐廳名叫韓川

店員推介韓式秘製魔鬼辣醬,所以我們點了燒蠔
要求小辣加蒜蓉。
送上餐桌時 麻辣的味道已撲入鼻腔內 突然有點擔心
但燒蠔面有蔥及蒜蓉,把辣醬中和了一點
對不好辣的我來說是可接受, 及完成一項挑戰

我們亦點了一下 溫泉蛋韓式芝士鰻魚蓋飯,
店員送上飯時亦溫馨提示可加一點桌上的醬汁會更惹味
飯的表面鋪了一隻溫泉蛋 及 燒微焦的芝士

朋友想吃蜆,故點了一客真露焗蜆。
分量不少我想大約有20多隻, 味道清淡
蜆肉煮得恰到好處, 又有粉絲吸味。

食韓國嘢點少得叫炸雞, 我們點了三味山炸雞
有辣醬,芥末及糖粉味,一碟有大約14至15件
炸雞能媲美某連鎖快餐店的脆香雞, 而且三種味亦非常特別
非常有新鮮感

還點了一支韓國啤酒

2022-10-26
2022-10-25 30 浏览
其實已經好少去女人街搵嘢食,可能人大咗啦淨係識去商場 😂 見朋友介紹就去試吓。我哋四個人點左一個龍蝦烏冬,龍蝦係非常新鮮,四個人每人都分到一大嚿龍蝦肉,跟住點左一串墨魚咀,香口好吃! 又叫咗蒜蓉𧐢,呢個不得了,推介! 另外再點左四隻大蝦,都係好新鮮唔係梅得得 👍 仲點咗兩盤炸雞,兩口就 KO一隻,我阿媽唔係咁鍾意食依啲嘢都讚好 😜 唯一我覺得我唔會再試嘅就係雞皮餃子,因為我覺得係有啲肥,有啲人鍾意香口雞皮就應該會好鍾意。 最後要提一提就係服務非常好,有位應該係主管嘅女士好親切好好人,下次會再幫襯呢 😊
2022-10-24 35 浏览
對於韓國野食一向不太熱衷,但屋企人話去吃呢間就試吓law, 點知出乎意料地好味。小吃:泡菜味道唔太辣,好醒胃,encore左兩小碟龍蝦芝士烏冬:湯底芝士味濃厚,夠多龍蝦肉墨魚咀串燒:好爽脆炸雞:嗌左一碟芥末、辣醬、糖霜有三隻口味嘅炸雞,實在太好吃,encore,再叫多碟芝士味。蒜蓉生蠔:夠惹味串燒蝦:夠新鮮雞皮餃子:成餐飯至愛呢個,以前未吃過用雞皮包的餃子,亦都怕雞皮肥膩,點知一咬落去,wow,very good
小吃:泡菜味道唔太辣,好醒胃,encore左兩小碟
龍蝦芝士烏冬:湯底芝士味濃厚,夠多龍蝦肉
墨魚咀串燒:好爽脆
蒜蓉生蠔:夠惹味
串燒蝦:夠新鮮
2022-10-23
  • 雞皮餃子
2022-10-24 26 浏览
呢幾日喺度煲韓劇,見到d韓國嘢,搞到自己都心郁郁想去韓國旅行🧳可惜已經無假期可以俾我去,要等出年🤧唯有食住d韓國菜扮吓嘢先😁今次黎到呢間位於旺角女人街入面既韓川,門口簡單加上霓虹燈嘅招牌,幾有個性😏我哋2點左勁多嘢食😅牛肉芝士火鍋🫕呢個芝士火鍋材料十足,有滿滿嘅牛肉、仲有蔬菜同貝殼類,仲有年糕😋佢哋嘅芝士湯底唔會好似出邊咁杰撻撻,比較水狀,屬於清香而不濃👍食物索曬湯底味道啱啱好,我好鍾意❤️韓式芝士溫泉蛋鰻魚蓋飯石鍋飯上既溫泉蛋同鰻魚超吸引☺️一上枱已經急不及待將佢同飯拌匀,加埋專用拌飯醬,味道香辣酸甜,幾有層次感👍三味山炸雞🍗炸雞係用單骨雞翼製作成,炸到金黃香脆👍話明三味,即係有三種味道;包括辣醬、芥末醬、糖粉,一次過有三種味道享受😎岩曬貪心人仕☺️燒韓國生蠔🦪燒生蠔勁大粒而飽滿,勁新鮮,我地點左蒜蓉燒生蠔兩隻🦪小辣燒生蠔入口香辣juice,兩款都好好味😋韓國馬格利米酒勁耐冇飲過韓國米酒,點嚟送炸雞寧舍夾🥰🥰📌 韓川 (旺角)旺角通菜街27號地下#韓國美食 #韓式料理 #芝士火鍋 #火鍋控 #korea #foodies # #teamhappyfoodies #thefoodieinit

牛肉芝士火鍋🫕

韓式芝士溫泉蛋鰻魚蓋飯

三味山炸雞🍗

燒韓國生蠔🦪
入口香辣juice,兩款都好好味😋

韓國馬格利米酒
勁耐冇飲過韓國米酒,點嚟送炸雞寧舍夾🥰🥰

📌 韓川 (旺角)
旺角通菜街27號地下

#韓國美食 #韓式料理 #芝士火鍋 #火鍋控 #korea #foodies # #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #foodiesinternationalchat #yummy #旺角美食 #美食推介 #服務態度一流 #goodservice
2022-10-20
  • 三味山炸雞