2023-10-14 35 浏览
🖤霓虹燈招牌打卡位❤菜式多樣,生蠔、串燒、蓋飯、燒肉etc🧡生蠔🦪新鮮貼美💛韓式炸餃拼盤一份有三種口味,啱啱鍾意試唔同好味嘅朋友。雞皮餃邪惡但😋,幾適合送酒💚韓式芝士溫泉蛋鰻魚蓋飯,芝士同鰻魚餐廳一啲都唔吝嗇,大份到上枱時完全見唔到啲飯🤩💙韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚大大份,火箭魷魚爽脆彈牙,粉絲吸晒焗魷魚時嘅汁,十分滋味💜韓川烤肉拼盤一份有豬、牛、雞三種口味。生菜無限refill,生菜夾住烤肉,再加上蒜,一啖食晒真係好滿足好fresh

🖤霓虹燈招牌打卡位
❤菜式多樣,生蠔、串燒、蓋飯、燒肉etc
🧡生蠔🦪新鮮貼美
2023-10-13 18 浏览
🌸韓國金蠔(6隻)|$158平時比較少機會食到韓國生蠔,今日一試竟然有驚喜。每日生蠔都肥美飽滿,鮮味爽口,食到海水鹹香味。瑤柱部分比較大粒,所以食落比平時一般生蠔更有咬口。估唔到韓國生蠔咁高質~🌸精選二人餐|$398🌼真露焗蜆蜆肉飽滿鮮甜,酒味唔重,粉絲焗得好軟淋吸晒蒜蓉既味道。🌼韓川菜包五花腩腩肉3分肥7分瘦,底部會有保溫用既蠟燭爐,雖然肥肉部分所佔比例唔多,但因為一直有保溫所以肉唔會變硬變鞋。表面灑左孜然粉令五花肉更惹味,連埋生菜、配菜一齊食,食完都唔覺得膩。🌼韓式炸餃拼盤(泡菜餃*2 粉絲餃*2 雞皮餃*2)炸餃炸到金黃色脆卜卜,最中意雞皮餃食落勁juicy。🌼溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬兩隻虎蝦好大隻,芝士味淡淡地,有好多粟米粒,烏冬軟滑彈牙。🌼兩杯餐飲主要以韓國汽水為主,我地簡左韓國啤酒要另加$。

🌸韓國金蠔(6隻)|$158

🌸精選二人餐|$398

🌼真露焗蜆
蜆肉飽滿鮮甜,酒味唔重,粉絲焗得好軟淋吸晒蒜蓉既味道。

🌼韓川菜包五花腩

🌼韓式炸餃拼盤(泡菜餃*2 粉絲餃*2 雞皮餃*2)
炸餃炸到金黃色脆卜卜,最中意雞皮餃食落勁juicy。

🌼溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬
兩隻虎蝦好大隻,芝士味淡淡地,有好多粟米粒,烏冬軟滑彈牙。

🌼兩杯餐飲
主要以韓國汽水為主,我地簡左韓國啤酒要另加$。
2023-10-08 60 浏览
跟朋友閒逛旺角,看見這間韓國菜店門面頗具特色,那就必須一戰呢我們點了一個精選二人套餐 共438元真露焗蜆焗蜆數量很多,加上粉絲襯托,令人胃口大增,而且配上韓國那些真露燒酒調味,味道更加提升,非常入味韓式炸餃拼盤 加20元三款餃子包括泡菜餃,粉絲餃及雞皮餃,餃子內餡料豐富,漲卜卜,而且香口非常,亦不會炸至焦黑溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 加20元有二隻大虎蝦,加一點竹輪魚蛋,烏冬彈牙爽口,濃濃的芝士湯,香滑而不膩,加上溫泉蛋簡直是絕配韓川菜包五花腩有一個餐盤佐熱五花腩,客人可慢慢吃又不會令肉失溫,有三片大大片的五花腩,肉經過調味,份外惹味,有4款配料包括燒肉汁,芥辣,洋蔥及大蒜可供配合肉一起享用,而五花腩肉質亦嫰滑不鞋口韓川旺角通菜街27號地舖

我們點了一個精選二人套餐 共438元

溫度蛋虎蝦芝士湯烏冬
韓式炸餃拼盤
溫度蛋虎蝦芝士湯烏冬
2023-09-25 75 浏览
旺角女人街不嬲岀名旅客多之外,更有好多餐廳係呢條街既左右,唔同既國家菜都係齊到,所以都有唔少香港人係到搵東搵西,想一班人食餐好。呢間餐廳招牌既霓虹燈已經吸引咗我,入到去雖然空間唔多,但完全坐滿晒人,睇嚟要認真試清楚佢既味道。我recommend ⭐️。韓國金蠔 ($144)⭐️⭐️有4隻,而每隻都有手掌咁大,正常生蠔味道,冇乜海水味下唔會太鹹,但金蠔整體顏色金黃,比較特別。雪山炸雞 ($138) 係由單骨雞翼堆積而成既炸雞山,叫得雪山係因為糖分係表面,味道少少似麥當勞嘅脆香雞翼,但食起嚟都甜甜地,幾有特色除咗甜味,仲有辣味/三味(辣醬+芥茉醬+糖粉)/芝士味選擇。 韓川菜包五花腩($128)⭐️⭐️⭐️賣相好靚,好吸引雖然五花腩肉比較薄身,但份量幾多,有三大塊,而底下有蠟燭燃點住,可以令肉保持溫暖。旁邊既菜可以包住嚟食,減少太過油膩,整體有入口即溶既感覺👍🏻。韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚($118)⭐️雖然整體份量比較細,但火箭魷魚筒份量好多,好彈牙。粉絲份量比較少,但掛汁程度好高,少少辣少少咸,食完都想再encore。溫泉蛋韓式芝士牛肉蓋飯 ($88)⭐️份量幾多,而材料都好多。牛肉粒好彈牙,溫泉蛋焗到表

我recommend ⭐️

。韓國金蠔 ($144)⭐️⭐️
韓國金蠔

。雪山炸雞 ($138)
除咗甜味,仲有辣味/三味(辣醬+芥茉醬+糖粉)/芝士味選擇
雪山炸雞

。 韓川菜包五花腩($128)⭐️⭐️⭐️
賣相好靚,好吸引

。韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚($118)⭐️
韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚

。溫泉蛋韓式芝士牛肉蓋飯 ($88)⭐️
份量幾多,而材料都好多。牛肉粒好彈牙,溫泉蛋焗到表面熟晒,但仍然食到佢本身少少流心既感覺,而芝士份量超級多😍好正
溫泉蛋韓式芝士牛肉蓋飯

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰(人均消費$169.4)
環境質素: ☘️☘️🍀

* 韓川 (旺角)
旺角通菜街27號地舖

同類餐廳 #cocofood_韓國菜
同區餐廳 #cocofood_旺角
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈

2023-09-24
$169.4 (晚餐)
溫泉蛋韓式芝士牛肉蓋飯
2023-09-17 48 浏览
晚餐時間去左女人街搵食,諗住去食韓國野,經過望到呢間裝修幾靚,一試無妨。落 order 時因為無燒蠔,所以叫左芝士牛油燒帶子2隻$88。上枱時見到芝士鋪滿帶子殼上,帶子入口有點鞋,應該係太熟,有點失望。温泉蛋肥牛温泉蛋湯烏冬$78湯烏冬好夠熱,肥牛都幾好食,烏冬有咬口,整體感覺都幾豐富韓式芝士温泉蛋幔魚蓋飯$98這個石鍋飯熱度唔夠,入口只是暖的,已經大打折扣,味道就一般無驚喜,如果以這個價錢性價比低。

温泉蛋肥牛温泉蛋湯烏冬$78
湯烏冬好夠熱,肥牛都幾好食,烏冬有咬口,整體感覺都幾豐富

韓式芝士温泉蛋幔魚蓋飯$98

2023-09-16 34 浏览
旺角韓菜,個餐牌d相真係好吸引,好邪惡,但事實又係另一回事,叫左個牛肉石頭鍋飯,竟然係微暖,完全覺得食緊擺左唔知幾耐既飯,除左溫度,其實味道還可以,最好食就係個蠔,$88 兩隻,真係好大隻好肥美 串燒嘢食都唔錯,起碼食得出係即燒
串燒嘢食都唔錯,起碼食得出係即燒
2023-09-03 28 浏览
收工同老公撐枱腳~見到門口牆上既霓虹燈就決定試呢間我叫左個邪惡既溫泉蛋虎蝦芝士烏冬石鍋上可以保溫虎蝦好大隻~肉質爽口彈牙湯底加入溫泉蛋令烏冬食落更creamy,口感豐富兩隻放係度攤涼一下先食~🫶形架老公叫左溫泉蛋韓式芝士豚肉蓋飯好多芝士唔食飽邊有氣力減肥?食韓國野又點少得豬腩肉?韓川菜包五花腩齋睇已經好吸引有兩款醬汁:芥末、燒肉汁配料有蒜蓉、洋蔥而且有鐵板下面仲有小蠟燭幫你keep住個溫度~非常貼心整體都不錯~會再嚟幫襯
收工同老公撐枱腳~
見到門口牆上既霓虹燈就決定試呢間

我叫左個邪惡既溫泉蛋虎蝦芝士烏冬
石鍋上可以保溫
虎蝦好大隻~肉質爽口彈牙
湯底加入溫泉蛋令烏冬食落更creamy,口感豐富

兩隻放係度攤涼一下先食~🫶形架

老公叫左溫泉蛋韓式芝士豚肉蓋飯
好多芝士
唔食飽邊有氣力減肥?

食韓國野又點少得豬腩肉?
齋睇已經好吸引
有兩款醬汁:芥末、燒肉汁
配料有蒜蓉、洋蔥
而且有鐵板下面仲有小蠟燭幫你keep住個溫度~非常貼心

整體都不錯~會再嚟幫襯
  • 溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬
📌 韓川 - 旺角通菜街27號地下🗓(29/5) 星期一 ⏰ 晚上7點左右 💈特式:好一段時間無食韓國野了,今日出開旺角就特登搵返間韓國菜嚟食下先,行經女人街見呢間韓川,地點幾就腳,Openrice評價亦好高,所以就揀左佢嚟試。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐廳主打經典韓國菜,仲有唔少芝士系列,例如芝士湯烏冬/芝士蓋飯/芝士火鍋等,最近仲推出左名叫韓瘋燒嘅韓式燒烤,而家等我同大家講下🇰🇷味道先。韓國金蠔 $144 - 呢個價錢有4隻標準size,但食入口都唔細隻,肉質非常新鮮同厚身,好濃郁蠔味,中間仲夾雜左少少鐵鏽同海水味,食完無耐仲會feel到有少少甜味,我估唔到韓式餐廳收呢個價錢,竟然提供到生蠔專門店嘅水準,好有驚喜。芝士牛油燒帶子 $88 - 叫左兩隻燒帶子,帶子就正常size,舖到滿滿芝士,好邪惡但又好滿足。韓川燒肉拼盤 $178 - 呢個燒肉拼盤認真抵食,有燒肉牛/豬/雞,仲有成籃生菜購物籃,4款佐料,再加個火爐咁大排場,淨係視覺效果/打卡都已經唔錯。因為朋友唔食得辣,所以就叫左小辣,味道香濃但辣度唔夠爽,如果我下次應該起碼會試大辣。溫泉蛋龍蝦芝士湯烏冬 $16
📌 韓川 - 旺角通菜街27號地下
🗓(29/5) 星期一 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

溫泉蛋龍蝦芝士湯烏冬 $168 - 呢個石鍋烏冬我反而覺得有少少日式feel,味道都有少少似,個烏冬好彈牙,龍蝦有半隻,但肉厚鉗大,個湯底配埋溫泉蛋可以減輕芝士嘅油膩感。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 都有一般汽水/韓國飲品同啤酒,我就叫左個韓國Cass啤酒,麥味都香濃又唔苦,朋友唔飲酒就叫左個韓國蜜桃味Demisoda,佢就話蜜桃味好香,亦唔會太甜。

🍽環境:餐廳面積雖然唔大,但門面同內裡裝修都幾骨子,有幾面特式牆,用嚟打卡一流,坐位就有大量梳化坐位同軟墊凳,坐得都幾舒適,如果一大班朋友嚟,佢仲有個梳化area可以坐到10~12人。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:員工服務態度好,店員熱情主動,除左有禮貌外,介紹菜式同講解特色菜都好詳情清晰。

💰💸價錢:叫左成枱野食,我地兩個人完全食唔晒,我肯定份量絕對夠3個人食,埋單都唔洗$700,我覺得以性價比嚟計相當合理。

🐲💬總結:我覺得成餐最出色係佢地個韓國金蠔同韓川燒肉拼盤,順帶一提佢地個前菜泡菜都做得唔錯,另外見到每枱都有叫嘅韓川炸雞都好吸引,但真係食唔落咁多野了,唯有等下次啦。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
韓川燒肉拼盤
溫泉蛋龍蝦芝士湯烏冬
韓國Cass啤酒/韓國蜜桃味Demisoda
2023-05-29 107 浏览
空間挺開闊,店員挺熱心接待,整個空間有兩人和多人的座位,挺適合和三兩好友一起來,這裡不僅有生蠔,還有燒烤和燒酒韓國金蠔(4隻) $144每個生蠔都有巴掌大小,每一個都是現開,入口鮮甜無比,瞬間汁水爆發的快樂🎊一口一個超鮮甜。韓川燒肉(豬,牛,牛)$178*韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)甜甜辣辣的口感,推薦一下好吃五花肉同牛肉!!五花肉肥瘦相兼,一點都不覺得膩,肉也超級新鮮,口感很特別。店員大推秘製魔鬼辣醬,小辣似Bb辣,好特別!溫泉蛋帶子芝士湯烏冬$98奶白色芝士湯好香濃,烏冬彈牙有嚼勁❤️ 芝士放很多,太香了🥰🥰仲有試咗白桃味燒酒!

韓國金蠔(4隻) $144

韓川燒肉(豬,牛,牛)$178
*韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)

溫泉蛋帶子芝士湯烏冬$98

仲有試咗白桃味燒酒!
2023-05-25
  • 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬
  • 韓國米酒白香桃味
  • 韓川燒肉拼盤
2023-05-26 111 浏览
燒韓國生蠔 2隻 $58✔️好香嘅蒜蓉味✔️生蠔脹卜卜 冇縮水 幾大粒 韓川菜包五花腩 $128+韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)✔️百幾蚊超級抵食,五花腩好香口✔️跟烤盤上,有蠟燭係下層,熱住一路食✔️魔鬼辣醬好惹味,唔會太辣✔️有一籃菜同大量配料for包肉食蕃茄泡菜辣煮青口 $108✔️蕃茄泡菜嘅配搭好特別,有少少辣,飲落有啲似羅宋湯韓式芝土溫泉蛋三文魚蓉蓋飯 $88✔️有芝士拉絲效果✔️就咁食會有啲甜,建議加佢嘅特別醬汁,增加整體層次感芝士年糕 3粒 $38✔️大大粒,入邊有流心嘅芝士,好邪惡又飽肚一口芝士 6粒 $38✔️同樣地炸得脆卜卜,好濃味飲品Demisoda(蜜桃味) $22Demisoda(白葡萄味)$22 ✔️兩款都係有氣嘅罐裝飲品✔️唔會太甜幾清新Igable打卡度:8/10Taste 好味度:7.8/10 Worth revisiting返兜度:7.5/10
燒韓國生蠔 2隻 $58
✔️好香嘅蒜蓉味
✔️生蠔脹卜卜 冇縮水 幾大粒

韓川菜包五花腩 $128
+韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)
✔️百幾蚊超級抵食,五花腩好香口
✔️跟烤盤上,有蠟燭係下層,熱住一路食
✔️魔鬼辣醬好惹味,唔會太辣
✔️有一籃菜同大量配料for包肉食

蕃茄泡菜辣煮青口 $108
✔️蕃茄泡菜嘅配搭好特別,有少少辣,飲落有啲似羅宋湯

韓式芝土溫泉蛋三文魚蓉蓋飯 $88
✔️有芝士拉絲效果
✔️就咁食會有啲甜,建議加佢嘅特別醬汁,增加整體層次感

芝士年糕 3粒 $38
✔️大大粒,入邊有流心嘅芝士,好邪惡又飽肚

一口芝士 6粒 $38
✔️同樣地炸得脆卜卜,好濃味

飲品

Taste 好味度:7.8/10
Worth revisiting返兜度:7.5/10
  • 韓川菜包五花腩
2023-05-25 80 浏览
嘿!你們知道嗎?我每個月都會和好姊妹們聚會一次,來一場美食之旅!這個月我們決定去韓國餐廳。-餐廳侍應推介我們吃招牌菜是韓式秘製魔鬼辣醬串燒,辣度超高。不過我們倆不吃得太辣,店員說BB辣也值得一試😝-吃辛辣前先熱身一下,吃個前菜😚HK$144韓國金蠔標準(4隻pcs)~韓國金蠔的味道清甜而帶有海水的鮮味,質地滑嫩多汁。我覺得金屬味沒有那麼重,正合我心意。-韓式秘製魔鬼辣醬串燒~先吃第一口時會感覺到非常強烈的辣味,這種辣味幾乎立刻就會刺激你的味蕾,但又可以接受。咀嚼時又感受到醬料中的酸味和甜味,吃後讓我回味無窮。HK$88虎蝦~ 每份有兩隻,肉質鮮嫩,口感彈牙,一人一隻太少了。HK$18雞中翼(2隻)~燒得酥脆外皮內裡多汁 HK$48 牛脷芯(1串)~肉質的爽脆 HK$18豬頸肉(1串)彈牙又爽口及HK$58香草燒羊架 1件~濃郁的羊味及配上韓式秘製魔鬼辣醬是非常惹味。-$168芝士熔岩炸雞~包含單骨雞翼(10件)炸雞鎚(4件)!這道菜是由酥脆的炸雞和濃郁的芝士醬組成,每一口都能感受到濃厚的芝士醬和多汁又嫩滑的炸雞,真是好吃。-HK$100韓國米酒白香桃味~ 在傳統的米酒基礎上添加了白香桃

吃辛辣前先熱身一下,吃個前菜😚
我覺得金屬味沒有那麼重,正合我心意。

HK$18雞中翼(2隻)~燒得酥脆外皮內裡多汁
HK$48 牛脷芯(1串)~肉質的爽脆
牛舌芯
HK$18豬頸肉(1串)彈牙又爽口
羊架

HK$100韓國米酒白香桃味~ 在傳統的米酒基礎上添加了白香桃, 酒精度數是3%,我呷第一啖已經完全愛上他了,甜甜的容易入口又清爽的口感和果香味道,真是一款適合像我一樣平時少喝酒的女性飲用的米酒。

當晚我和好姊妹一邊喝着傳統的米酒,一邊吃着辣得過癮的串燒,真是一種享受。
2023-05-22
牛舌芯
羊架
2023-05-23 73 浏览
👦🏻👧🏻喺女人街都食過唔少餐廳,其中一間最得👦🏻歡心就係韓川呢間韓國餐廳,又真係幾推介比大家😛!🌟燒韓國生蠔🦪燒韓國生蠔外層微焦,但內部仍然保持到鮮嫩的口感,唔單止保留左生蠔的原汁原味,仲帶d煙燻香氣。而韓國生蠔對比外國生蠔,通常比外國生蠔要細,外殼較厚,蠔肉較緊實,蠔肉較軟嫩,彈牙,口感亦較為爽脆。🌟韓川烤肉拼盤(豬,牛,雞)呢個烤肉拼盤真係值得一提,餐廳提供既每款肉類都肉汁飽滿,肉味香濃。豬肉採用左豬腩肉,肥瘦均勻,唔會咬落去成口油;牛排烤得岩岩好,唔會咬落去打柴,嫩滑無比;而雞肉烤至微微焦黃,咬落去帶點脆口,基本上黎到韓川係必點既菜式!🌟鹽燒虎蝦🦐虎蝦上邊灑上一層厚厚的鹽層,燒至金黃色既外層,望落已經十分吸引。最驚喜係內部仍然保持著鮮嫩的口感,完全感受到虎蝦肉質既鮮嫩和彈牙,推介!🌟溫泉蛋龍蝦芝士湯鳥冬龍蝦🦞鋪滿大量芝士,估唔到超大隻,半隻大龍蝦係超多肉仲要係實肉,餐廳亦好細心先扑碎蝦殼,即使係龍蝦鉗都可以輕易取肉。至於烏冬夠煙韌,湯底超重芝士味,芝士控絕對不能錯過!🌟炸韓式泡菜餃(4隻)餃子🥟炸得香脆,內有泡菜、粉絲、肉碎,超級多汁!🌟韓國CASS 啤酒食咁多香口惹味食物緊係要

🌟燒韓國生蠔🦪

🌟韓川烤肉拼盤(豬,牛,雞)

🌟鹽燒虎蝦🦐

🌟溫泉蛋龍蝦芝士湯鳥冬

🌟炸韓式泡菜餃(4隻)
餃子🥟炸得香脆,內有泡菜、粉絲、肉碎,超級多汁!

🌟韓國CASS 啤酒
食咁多香口惹味食物緊係要飲返啲啤酒🍻解熱氣,CASS啤酒算係幾易入口,唔會太苦👍🏻
2023-05-20 64 浏览
通菜街集合咗唔少國家嘅餐廳🇰🇷見到一間餐廳用好吸睛嘅霓虹燈招牌💈原係韓國街頭風「韓川」😲.韓川牛肉番茄泡菜火鍋+韓國金蠔 2隻+讚岐烏冬+娃娃菜🍲火鍋入面有好多材料💁🏻‍♀️例如:牛肉🥩蔬菜🥬菇菌🍄粟米🌽泡菜、海鮮🦐年糕等,湯底酸辣濃郁🌶️但一啲都唔覺得膩或過鹹😌金蠔蠔肉肉質嫩滑肥美,好鮮甜🦪烏冬同娃娃菜吸滿泡菜湯,超正😋.三味山炸雞🍗炸雞係用單骨雞翼製成😉炸至金黃香口😆食落幾方便👍🏻辣醬、芥末醬、糖粉3種味道同炸雞都好夾🤤滿足晒前菜🥢有泡菜同醃蘿蔔🥕.韓國 Demisoda有汽特飲(白葡萄味)🍇.韓國 Demisoda有汽特飲(檸檬味)🍋

前菜🥢有泡菜同醃蘿蔔🥕
韓國 Demisoda有汽特飲(白葡萄味)🍇
韓國 Demisoda有汽特飲(檸檬味)🍋
  • 三味炸雞
  • 三味山炸雞
2023-05-19 1057 浏览
旺角女人街其實有好多食店,街頭倆邊流動式攤販未開檔時,會見到很多餐廳,哩晚我地來到好有工業風特色韓國餐廳,一入門口已經有個打卡靚長梳化位,有塗鴉特色牆身,音樂播放全部係K-pop🎶🎵一坐低店員姐姐好親切,仲介紹餐牌特色食物😄來食烤肉串燒辣野當然要飲韓國米酒啦🍶我地點了白香桃味米酒味道容易入口幾清香🍑🥚温泉蛋帶子芝士烏冬熱辣辣上,温泉蛋剛剛又不會過火,最正係個芝士勁多🤩一拎隻帶子勁拉絲效果🧀烏冬吸哂芝士汁勁好味🍜 雖然多芝士好香,但味道又唔算好濃烈芝士味,我反而喜歡喎😋🐔三味山炸雞砌了成座山咁🏔有三款唔同味道🌶有辣醬、芥末、糖粉;單骨雞翼又方便食,糖粉雞鎚已夠特別,糖粉再沾上辣醬食另一番風味😋🦪燒韓國生蠔我地喜歡惹味所以選了燒蠔勁多蒜蓉仲有少少辣味🌶👍推薦🍡串燒鹽燒虎蝦雞中翼豬頸肉牛脷芯燒羊架哩度有隻(韓式秘製魔鬼辣醬)係廚師自家製的🌶得少辣同🌶🌶🌶勁辣🤣係冇中辣的,朋友驚太辣食唔到,所以都係點了小辣🌶各樣串燒燒得都唔錯,肉質唔會燒得太老,加上大大串🍢雖然小辣冇乜了到🤣但可以食到肉質味道,反而係個燒虎蝦外殼好夠辣味🦐記得唔好只食蝦肉🥲要吮吓個蝦殼先🤭整體我哩餐點既食物都唔錯,餐廳好有氣氛

一坐低店員姐姐好親切,仲介紹餐牌特色食物😄

來食烤肉串燒辣野當然要飲韓國米酒啦

鹽燒虎蝦
雞中翼
牛脷芯
燒羊架

各樣串燒燒得都唔錯,肉質唔會燒得太老,加上大大串🍢

整體我哩餐點既食物都唔錯,餐廳好有氣氛,店員好友善,會再來的🤗

2023-05-18
  • 燒韓國生蠔
  • 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬
  • 韓國米酒白香桃味
  • 三味山炸雞
2023-05-18 674 浏览
通菜街一向都隱藏住唔少小店今次就去左呢間比門面嘅霓虹燈吸引住嘅韓國菜💕一坐低店員會即刻上前菜分別有泡菜同醃蘿蔔~泡菜係偏酸嘅好開胃💙🍴韓國金蠔($144/4pcs)一般見法國生蠔多韓國金蠔都係第一次試💕上枱隻隻都好大隻性價比都幾好~韓國金蠔相對上Creamy啲甜啲,海水味相對較淡~比較大眾化嘅口味👦🏻表示比較鍾意呢款💙🍴溫泉蛋帶子芝士湯烏冬($98)黎之前睇OP已經覺得好吸引😍上枱都係一樣有兩大隻鋪滿芝士嘅帶子超邪惡💕湯底都好濃仲要夾起拉曬絲~忍唔住一啖接一啖極速清曬~🍢串燒ssss餐廳主打韓式串燒配上自家製韓式魔鬼辣醬~聽聞瘋狂辣更香更好味不過我地小廢物唔敢試😂🍴雞軟骨($14)🍴雞翼($18/2pcs)🍴豬頸肉($18)🍴香草燒羊架($58)🍴牛脷芯($48)🍴鹽燒虎蝦($88/2pcs)Total叫左6款唔同嘅串燒個人最推薦燒羊架同牛脷芯💕羊架都算幾大舊羶味唔算好重但燒到好香肉質幾好仲好有肉汁肥瘦適中😋牛脷芯厚薄適中唔會太薄幾有咬口調味唔會太重蓋過左本身嘅味😋餐廳用左自家製韓式魔鬼辣醬今次我地叫左小辣味道偏甜大概只係BB辣嘅level~下次可以搵一兩串試下瘋狂辣究竟有幾辣挑戰下😂

🍴韓國金蠔($144/4pcs)

🍴溫泉蛋帶子芝士湯烏冬($98)

🍢串燒ssss
🍴雞軟骨($14)
🍴雞翼($18/2pcs)
🍴豬頸肉($18)
🍴香草燒羊架($58)
🍴牛脷芯($48)
🍴鹽燒虎蝦($88/2pcs)

Total叫左6款唔同嘅串燒個人最推薦燒羊架同牛脷芯💕羊架都算幾大舊羶味唔算好重但燒到好香肉質幾好仲好有肉汁肥瘦適中😋牛脷芯厚薄適中唔會太薄幾有咬口調味唔會太重蓋過左本身嘅味😋餐廳用左自家製韓式魔鬼辣醬今次我地叫左小辣味道偏甜大概只係BB辣嘅level~下次可以搵一兩串試下瘋狂辣究竟有幾辣挑戰下😂💕
🍺韓國CASS啤酒($32)
第一次飲呢款啤酒幾易入口幾鍾意又唔會好苦配埋熱辣辣嘅串燒好正💙