2022-04-15
今日係復活節第一日假期,我8點就OpenRice pay落咗單。可能太多人叫嘅關係到9點先整好。今次係一家四口一齊食☺️。叫左個1)c餐炸雞翼,雞髀同薯條$138(+$10要個辣蒜茸醬)。炸雞新鮮炸起,即使網上落左單現場都等左20分鐘。返到屋企個皮仲好脆,雞肉入面多汁,而且雞髀好大舊!又夠熱又唔會好油。雞肉本身有味,唔算太鹹。(+$10)加醬就只係一個細兜仔,其實就唔係太夠🥲。不過倒落炸雞到又可以多一種口味!我覺得幾好食,但係老豆就覺得熱氣,可能怕熱氣油炸食物就要考慮吓。2)已經回購多次。芝士豬肉紫菜包飯😍$58口味唔會太濃。芝士同豬肉配搭得啱啱好好夾☺️,仲有黃蘿蔔,紅蘿蔔同雞蛋絲。幾好食!而且已經切好一塊塊。方便就咁一啖一舊食,好乾淨!3)炒粉絲(大)($52)幾香口,好多黑椒,而且夠熱,因為今次成家食,第一次特登叫嚟試吓。都幾夠味。有洋蔥絲,雞蛋絲,紅蘿蔔絲,芽菜,小小豬肉片,韮菜,雲耳。唔錯!4)泡菜煎餅($30)比較一般,覺得落得太多麵粉而且比較重口味🥲。鹹左少少,又比較油膩。
今次係一家四口一齊食☺️。
叫左個
2)已經回購多次。芝士豬肉紫菜包飯😍$58
3)炒粉絲(大)($52)
4)泡菜煎餅($30)