平民價🔥韓國料理🇰🇷視覺味覺超滿足📸#sdm荃灣 #sdm小店 #sdmCafe #sdm韓國菜 💛#和你食啲咩 💎 芝士岩漿炒飯 $168必食💯💯 (😋:8.5/10)👍🏻:超靚📸打卡一流!🧀芝士真係多到熔岩咁,睇落仲多過啲飯🤣一上枱就聞到好香嘅炒我,泡菜豬肉炒飯底,真係冇可能會唔好食的🤤讚呀‼️👎🏿:冇✅💎 芝士泡菜海鮮煎餅 $118必食💯💯 (😋:8.5/10)👍🏻:比想像中好少少同大塊少少食完都幾飽肚,泡菜加埋芝士好好味🔥 佢有個白色類似乳酪千島醬味嘅汁,記得要沾呢個乳酪醬,唔夠亦都可以叫職員幫手既refill😍會即刻令到煎餅有兩種唔同味道,升華咗一個層次💯好食👎🏿:冇✅💎 超香蒜脆炸雞鎚翼 $69可以一試👌🏻 (😋:6.7/10)👍🏻:有三隻雞翼,兩隻雞鎚🍗賣相OK,大細正常,雞皮夠脆香👎🏿:但蒜香味入唔到雞肉,醃製得唔夠入味💎 百香果檸檬冰茶 $32(配主食可以減$15)一般👌🏻(😋:5/10)👍🏻:有少少百香果粒粒👎🏿:就係百香果糖漿加茶底,普通甜嘅飲品,得兩片薄檸檬🍋💎 水蜜桃冰茶 $32 (配主食可以減$15)一般👌🏻(😋:5/10)👍🏻:有幾片罐頭水蜜桃🍑👎🏿:就係水
平民價🔥韓國料理🇰🇷視覺味覺超滿足📸
💛#和你食啲咩

💎 芝士岩漿炒飯 $168
必食💯💯 (😋:8.5/10)
👎🏿:冇✅

💎 芝士泡菜海鮮煎餅 $118
必食💯💯 (😋:8.5/10)
👎🏿:冇✅

💎 超香蒜脆炸雞鎚翼 $69
可以一試👌🏻 (😋:6.7/10)
👍🏻:有三隻雞翼,兩隻雞鎚🍗賣相OK,大細正常,雞皮夠脆香
👎🏿:但蒜香味入唔到雞肉,醃製得唔夠入味

💎 百香果檸檬冰茶 $32(配主食可以減$15)
一般👌🏻(😋:5/10)
👍🏻:有少少百香果粒粒
👎🏿:就係百香果糖漿加茶底,普通甜嘅飲品,得兩片薄檸檬🍋

💎 水蜜桃冰茶 $32 (配主食可以減$15)
一般👌🏻(😋:5/10)
👍🏻:有幾片罐頭水蜜桃🍑
👎🏿:就係水蜜桃糖漿加茶底,普通甜嘅飲品

環境:8/10
服務:7.5/10 (有加一服務費)
價錢:人均約$150
性價比:7.5/10
主食份量都好大份,感覺比一般cafe多😙兩個人食以上的,我超級飽😂

📍 韓閣 (富裕樓) (荃灣)
荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖

可以 follow ig @sikdmeh_foodie 支持下我哋😙 每星期都會更新唔同餐廳🍽 帶大家喺香港周圍食💛
#香港 #香港好去處 #香港美食 #荃灣好去處 #荃灣美食 #荃灣cafe #荃灣黃店 #cafe #香港cafe #hkcafe #荃灣食咩好 #香港炸雞 #香港黃店 #韓國炸雞 #韓閣koreanloftcafe #韓閣 #koreanloftcafe
  • 芝士岩漿炒飯
2022-12-03 64 浏览
想食炸雞,這間地點方便,地鐵站過天橋就到了。第一次來早一晚電話預約,但來到發現晚市不用等位直接入座,自助落單,點了主食再叫飲品有優惠,餐牌選擇多,避免眼闊肚窄決定食完再叫。炸雞好Juicy,半份都有5大件,加了一份薯條,普通來貨,再來一份蛋卷,好貼心一份可以試唔同口味,蛋卷好飽肚,食完已經吃不下其他了,不過算不上嫰滑。繁忙時間有90分鐘時閒,但可能人不多,店員都不會催結帳。食物質素還可以,但算不上驚喜,還可以試試其他食物

• 心多多蛋卷
  • 蜂蜜牛油炸雞
2022-11-29 46 浏览
韓閣呢間餐廳長期都好多人食,次次都要排好耐架,不過依家可以用app攞飛先👍🏻👍🏻我地今晚三個人去左食,鋪頭唔算好大間, 座位都好逼下,唔係坐得好舒服😥😥我地叫佐一個半半炸雞(蜂蜜牛油味+甜辣味) 、一個芝士岩漿炒飯,再加多個蛋捲,個炸雞上菜時夠晒熱,又香脆幾好食👍🏻但啲醬我地都覺得麻麻地,甜辣醬得D甜味又食唔出有咩辣味😥😥蜂蜜牛油味陣味又唔係幾似蜂蜜牛油味🤣🤣可能會唔要醬好食D~不過芝士岩漿炒飯超好食😍😍滿滿既芝士香味,非常滿意👍🏻蛋捲都好好食,好juicy,咁既價錢其實都算幾抵食既,下次會再黎試埋其他款式
2022-11-28
2022-11-26 84 浏览
#ftf_荃灣性價比極高 抵食韓國菜成枱食物,埋單$300都唔使!而且仲要係有質素,平得嚟完全無交行貨,每樣食物都真係用心認真去製作!真係有啲擔心餐廳究竟賺唔賺錢!泡菜豬肉芝士紫菜飯卷 $54⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️材料豐富,配搭得宜,泡菜夾住芝士同豬腩肉,開胃惹味,完全冇膩味!而且仲要勁大件,超滿足!心多多蛋卷 $78⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有齊三種蛋卷口味,啱晒心大心細嘅你!火候控制剛好,蛋味香濃又夠滑!即使我同你講我覺得最好味係明太子,但相信你依然都係會叫心多多蛋卷,你睇吓相就知分量幾咁澎湃,哈哈!講真,各有千秋,三隻味都值得一試!所以就叫心多多啦!傳統之選甜辣味炸雞 優惠價+$1 (原價 $118)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️炸粉脆薄,雞肉嫩滑,醬汁惹味,個人覺得可以再辣啲,份量驚人,優惠價一蚊雞,超抵食!甜辣芝士年糕 $58⭐️⭐️⭐️⭐️年糕口感超煙靭,入面仲有洋蔥同魚板,芝士份量大方,有拉絲,配搭上甜辣醬汁一啲都唔怕漏!秘製大蝦水梨辣湯冷麵 $72⭐️⭐️⭐️⭐️11月仲咁熱辣辣,叫返個冷麵食都唔過分,大蝦彈牙,冷麵幼得黎有靭度,好掛汁!流心芝士麻薯波 $18⭐️⭐️⭐️⭐️外皮香口脆卜卜,入面芝士熱辣辣,有拉絲,小心焫咀,哈哈!凍百香果桂
#ftf_荃灣

性價比極高 抵食韓國菜

泡菜豬肉芝士紫菜飯卷 $54

心多多蛋卷 $78
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

傳統之選甜辣味炸雞 優惠價+$1 (原價 $118)

甜辣芝士年糕 $58

秘製大蝦水梨辣湯冷麵 $72

流心芝士麻薯波 $18
⭐️⭐️⭐️⭐️
外皮香口脆卜卜,入面芝士熱辣辣,有拉絲,小心焫咀,哈哈!

凍百香果桂花鳥龍 跟餐+$18
⭐️⭐️⭐️⭐️
酸酸甜甜幾開胃,叫咗少甜少冰,但都有啲甜,不過自己加返啲水就搞掂!

【韓閣5週年優惠】
1. 由10月24日至11月30日期間於韓閣所有分店堂食每滿HK$200,喺FB或IG(二選一) Like & Share即可加HK$1換炸雞

2. 於韓閣所有分店購買炸雞外賣,可享買一送一優惠(買半份送半份)

回頭率🤡🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2022-11-26 60 浏览
小店位於荃灣站附近,主打多款韓國菜,炸雞🍗、蛋卷🥚、煎餅🥞、熔岩飯🧀、拉麵🍜、熱湯🍲 樣樣有齊,重點係大件夾抵食,唔怪得知咁出名啦🙈 入到去發現原來依家做緊五週年優惠,由10月24日至11月30日期間堂食滿HK$200嘅話只要喺FB或IG like同share後加HK$1就換到份炸雞😳 外賣嘅話買炸雞仲有買一送一優惠!lucky😛 估唔到有成半份咁多,炸雞外脆內嫩,食落唔油膩,啖啖肉,搭配蜂蜜牛油味甜甜鹹鹹咁都幾match🤤 人蔘雞湯都係第一次食,湯底感覺無味精,鹹度適中,同時散發著淡淡嘅人蔘味,飲落去好暖胃😋 雞肉肉骨分離,肉質嫩滑,完全唔嚡口,估唔到可以煮到連啲骨都係軟嘅🤣 入面更有大量飯粒,健康又飽肚~ 牛肉雜菜紫菜飯卷有成八大件🤩 餡料爆多,口感豐富,層次分明,搭配韓式配菜簡直冇得頂🤪 豬肉粉絲餃同紫菜粉絲卷都唔錯,搭配拉絲芝士好邪惡💗 令到成個層次昇華咗~ 最後飲返杯玫瑰檸檬蜜,開胃又解膩,開心開心🥳

2022-11-24 50 浏览
突然想食韓國菜,行過荃灣見到呢間餐廳,就同朋友一齊入去食~🔎 蜂蜜牛油味炸雞(半份:$118)炸雞可以揀雞件或雞鎚翼,我就梗係揀左雞鎚翼~炸雞上枱熱辣辣,脆卜卜,配上蜂蜜牛油,聞落好香,食落甜甜地,幾好食😋另外,+$20可以加配香草薯條🍟,薯條都係脆卜卜,份量都幾多下~🔎 豆腐海鮮湯($58)豆腐海鮮湯望落好似幾辣,但其實食落唔算太辣,連唔係好食得辣既我都食到。配料方面有大量豆腐同翠肉瓜,仲有少少海鮮,包括:八爪魚🐙、蝦🦐、青口同蜆,整體配料都算多。🔎 韓式醬油燴雞配粉絲($68)整體份量非常之多,除咗有雞之外,仲有薯仔🥔、紅蘿蔔🥕同粉絲,粉絲索晒啲汁,非常惹味!附送牛骨濃湯一碗~🔎 橙汁菠蘿梳打(+$18)🔎 蜜桃冰茶(+$18)食炸雞,點少得飲品,我同朋友就揀左橙汁菠蘿梳打🍊🍍同蜜桃冰茶🍑。▪️橙汁菠蘿梳打:有橙同菠蘿既味道,好清新~▫️ 蜜桃冰茶:飲落清清地,帶少少蜜桃味,唔會太甜~
突然想食韓國菜,行過荃灣見到呢間餐廳,就同朋友一齊入去食~

🔎 蜂蜜牛油味炸雞(半份:$118)
炸雞可以揀雞件或雞鎚翼,我就梗係揀左雞鎚翼~

🔎 豆腐海鮮湯($58)

🔎 韓式醬油燴雞配粉絲($68)
附送牛骨濃湯一碗~

🔎 橙汁菠蘿梳打(+$18)
🔎 蜜桃冰茶(+$18)

▪️橙汁菠蘿梳打:有橙同菠蘿既味道,好清新~
▫️ 蜜桃冰茶:飲落清清地,帶少少蜜桃味,唔會太甜~

2022-11-23 64 浏览
未去韓國食住韓國野先頂頂引呢間開左咁多年都仲係好多人食既裝潢好有韓國feel.🔸紫菜肉鬆蛋卷 $68個蛋卷勁厚身 勁滑的厚蛋蛋漿加了蔬菜粒一齊整 所以口感勁豐富紫菜肉鬆呢個配搭係冇得輸架咸咸甜甜的 so yummy.🔸鐵板香辣魷魚筒 $92係原條魷魚筒放上熱騰騰的鐵板上韓式香香辣辣的醬炒過的雜菜魷魚筒彈牙有口感.🔸水梨牛𦟌水冷麵 $72好喜歡食水冷麵佢既湯好特別牛𦟌夠淋身.🔸玫瑰檸檬蜜 $18🔸凍百香果桂花烏龍 $18.原來韓閣所有分店做緊5週年優惠由10月24日至11月30日期間堂食每滿HK$200喺社交平台 Like & Share即可加HK$1換炸雞購買炸雞外賣可享買一送一優惠.咁抵💫忍唔住最後都買多份炸雞外賣返去比屋企人食.📍韓閣📌荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖
未去韓國食住韓國野先頂頂引
咁抵💫忍唔住最後都買多份炸雞外賣返去比屋企人食
📍韓閣
📌荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖
2022-11-20 100 浏览
一直也有支持這間餐廳的, 但這次真的令我太失望, 決定馬上開戶寫食評, 怒氣滿天的一頓飯早前在網上看到有推廣優惠 , 馬上滿心歡喜決定再去支持一下, 落單時詢問一位短髮A姐怎樣能有優惠, 感覺他不想回答也算了, 說話還大大聲的, 只告訴我們自行下單, 自行下單, 自行下單, 當我們下單完畢, 最後他又告知我們自行下單的炸雞已變成正價, 不能更改了, 原來優惠 是需要餐廳員工幫忙下單的,我感覺這位短髮A姐非常誤導和存心欺騙客人, 態度也不好, 是他根本不清楚他公司的優惠詳情, 還是餐廳也不想客人享用此優惠呢?真心奉勸餐廳一句, 如果不想做優惠便不要推出吧!真心奉勸餐廳一句, 如果不想做優惠便不要推出吧!真心奉勸餐廳一句, 如果不想做優惠便不要推出吧!
一直也有支持這間餐廳的, 但這次真的令我太失望,
決定馬上開戶寫食評, 怒氣滿天的一頓飯

早前在網上看到有推廣優惠 [一蚊雞], 馬上滿心歡喜決定再去支持一下,
最後他又告知我們自行下單的炸雞已變成正價, 不能更改了,
原來優惠 [一蚊雞]是需要餐廳員工幫忙下單的,
我感覺這位短髮A姐非常誤導和存心欺騙客人, 態度也不好,
是他根本不清楚他公司的優惠詳情,
還是餐廳也不想客人享用此優惠呢?

2022-11-11 102 浏览
今日去荃灣搵食!行經天橋見到有間韓國菜【韓閣】樣子好吸引~行到門口見到原來做緊炸雞優惠。入面都好多客人。不過咁岩有位,咁我地就試下呢間先☺️✪ 芝士岩漿炒飯 ⌫ 💲102好吸引好多芝士!鐵板上有芝士同蛋,中間就係泡菜腩肉炒飯。相機食先之後就要快快趣拌勻芝士,蛋同炒飯。見到拉絲嘅芝士非常吸引。芝士加上蛋漿感覺就無咁膩。✪ 韓式燉牛骨湯泡麵 ⌫ 💲108由拉麵轉咗泡麵,再加咗原條大魚片串同日本原隻大碼帆立貝!份量好豐富,牛肋骨都有好多件。牛味香濃。帆立貝口感彈牙,唔錯唔錯~大魚片串吸收咗牛骨湯精華好好味。

✪ 芝士岩漿炒飯 ⌫ 💲102

✪ 韓式燉牛骨湯泡麵 ⌫ 💲108
2022-11-11 80 浏览
CP值超高!$1炸雞優惠身為荃灣居民對呢間韓國菜都好熟悉周不時都會去幫襯下今次小店五周年推出$1炸雞優惠👍🏻當然要去支持下😍韓式豬肉泡菜湯 $58不嬲都好鐘意韓國湯超香濃嘅泡菜味配料亦十分充足 非常多豆腐豬肉同菜 大滿足韓式醬油燴雞併粉絲 $68呢個價錢來講個份量真係超級多一嚟到嘅時候,真係嚇親兩個人都食唔晒 無論係雞薯仔紅蘿蔔湯粉絲都好多配埋秘製醬汁10分出色牛肉石頭飯 $58食韓國嘢Bibimbap真係Must呢到亦都做得好出色 熱辣辣有飯焦 正!呢個真係大力推👍🏻👍🏻$1 半份甜辣炸雞呢個優惠真係抵到爛平時百幾蚊半份嘅而家一蚊就換到質素一樣出色炸雞外皮非常香脆肉好嫩口 去買秘製甜辣醬👍🏻一流另外叫咗兩個小食芝士鐵板韓式炸餃子拼紫菜卷拉流果一流!原隻燒魷魚燒得非常入味 魷魚亦都夠大隻呢間基本上都係喺荃灣食韓國嘢嘅飯堂啲嘢又好食 價錢又親民

CP值超高!$1炸雞優惠

超香濃嘅泡菜味
配料亦十分充足 非常多豆腐豬肉同菜 大滿足

韓式醬油燴雞併粉絲 $68

呢個價錢來講個份量真係超級多
一嚟到嘅時候,真係嚇親
兩個人都食唔晒 無論係雞薯仔紅蘿蔔湯粉絲都好多

燒得非常入味 魷魚亦都夠大隻

呢間基本上都係喺荃灣食韓國嘢嘅飯堂
啲嘢又好食 價錢又親民
2022-11-10 47 浏览
呢間餐廳午餐食韓國嘢真係好抵食,坐得又幾舒服,同埋啲嘢食質素好OK。午餐佢有set,set嘅選擇好多,有湯麵、韓式拌飯、炒麵、冷麵等等,而每一款包埋嘢飲都係大約$60到。我叫咗個炸豬扒配長蟹柳拉麵,佢個拉麵係連埋個鍋咁樣上,所以食起嚟有啲熱,不過就好新鮮。個炸豬扒另外分開上,有四至5塊大豬扒,非常之足料。拉麵個麵質好彈牙,個湯底有啲似辛辣麵個湯,好入味。最近佢又做緊優惠添,要like同埋post喺社交平台度,再加一蚊就可以換到四大舊炸雞,真係好抵玩呢間嘢一定會再嚟幫襯。

2022-11-07 87 浏览
韓國美食都係小編鍾意既頭3️⃣位,價錢好親民,店內貼咗唔少韓國明星海報,仲播放住K-pop,炸雞🐔可以選擇全份或者半份,每一啖都有濃濃既honey~好有韓國既味道。牛骨湯🐂味道好濃,但牛味偏淡。紫菜肉鬆蛋卷,蛋味雖然唔係太重,但係同肉鬆好夾,更有層次-提提大家❗️ 由10月24日至11月30日期間韓閣所有分店堂食每滿HK$200,喺社交平台 Like & Share即可加HK$1換炸雞🥹另外,韓閣所有分店購買炸雞外賣,可享買一送一優惠(買半份送半份),咁抵一定要快啲過黎食啊😆😆
半份炸雞
紫菜肉鬆蛋卷
荔枝梳打
2022-11-07
半份炸雞
紫菜肉鬆蛋卷
荔枝梳打
2022-11-04 79 浏览
The food is really not good. If you want to eat something you can try, but please don’t have any expectation. I would like to specially mention the fried chicken. If you are on diet, you can still take it coz the chicken is so dry and the taste is so “healthy”.I try this resturant because of the positive comments here, but I am really disappointed.I would like to leave comments here to give some normal comments instead of only positive comments here.

2022-11-04
呢間韓國餐廳睇住佢由細店搬大店,成日爆滿,繁忙時段仲有食客喺餐廳外面排隊,就知佢一定有自己嘅經營之道!事實上佢嘅食物價錢又真係幾抵,免加一,一坐低就送上幾款前菜,餐牌上嘅菜式仲越來越多添!最近餐廳成立5周年,仲推出咗特別嘅優惠,每滿HK$200喺FB或IG Like & Share即可加HK$1換炸雞,外賣購買炸雞仲有買一送一優惠!真心抵!➺➺韓式小食拼盤拼泡菜湯麵$52 加配大粒紅豆奶茶+寒天晶球$6+$6小食有粉絲卷、豬肉粉絲餃、泡菜餃各兩件,外皮炸得幾脆口,最估唔到個泡菜湯麵唔係迷你版,係一鍋咁上,泡菜湯底偏辣少酸,個重點都真係好抵,而且杯特飲都只係加$6 ,呢個紅豆奶茶茶味幾重,紅豆煮得好綿密!➺➺芝士岩漿炒飯$74.00加配紅豆抹茶牛奶$6泡菜、腩肉炒飯底,面頭加上芝士同蛋漿,真係好邪惡,要將佢哋完全撈勻食,一次過食晒所有材料,先最有口感!紅豆抹茶牛奶正常發揮,牛奶底嘅飲品口感比較順滑!➺➺炸雞(蜂蜜牛油味)(半份)$118.00食韓國菜一定唔少得食炸雞,半份已經有8大件,仲有得揀部位,揀咗雞鎚翼,都唔少肉,牛油味幾香,重點係炸得脆!

➺➺韓式小食拼盤拼泡菜湯麵$52
加配大粒紅豆奶茶+寒天晶球$6+$6

➺➺芝士岩漿炒飯$74.00
加配紅豆抹茶牛奶$6

➺➺炸雞(蜂蜜牛油味)(半份)$118.00
2022-10-30 71 浏览
人氣韓國餐廳!性價比高而且食物種類多😝岩晒一班朋友過黎😋今次一行二人試唔到太多食物,有機會再黎encore😝.韓式蜂蜜牛油炸雞🍗一上枱已經散發陣陣牛油香氣~炸雞唔會太乾!邪惡之選🙈.韓式大醬豆腐湯🥘湯頭非常濃郁,有層次唔會死辣👍🏻豆腐嫩滑,配菜份量都幾多👍🏻個人覺得呢款係必點😽.軟殼蟹飯卷🦀飯卷size 好大舊😆適合一班人share!味道都唔錯👍🏻.總括黎講呢間韓國餐廳值得再試
總括黎講呢間韓國餐廳值得再試