2023-02-15 92 浏览
有三間分店,見網上都幾多好評。今次嚟開荃灣,一於試吓。 韓閣雜錦蛋卷叫得韓閣雜錦蛋卷,應該都係招牌菜。蛋卷上鋪有蟹籽、泡菜、芝士,好大份。略嫌有點油膩,牛油紙上都係油😬 韓式雞肉炒粉絲炒粉絲可以揀少油,雞肉同菜都好多,味道唔錯。 泡菜煎餅濃郁嘅泡菜味,略嫌唔夠脆口,亦都比較多油。今次冇食炸雞,餐廳亦冇提供水,菜式普遍都係多油,有啲可惜😬
有三間分店,見網上都幾多好評。今次嚟開荃灣,一於試吓。

韓式雞肉炒粉絲
炒粉絲可以揀少油,雞肉同菜都好多,味道唔錯。

泡菜煎餅
濃郁嘅泡菜味,略嫌唔夠脆口,亦都比較多油。

今次冇食炸雞,餐廳亦冇提供水,菜式普遍都係多油,有啲可惜😬
泡菜煎餅
2023-01-08
韓式雞肉炒粉絲
好耐冇食韓國菜,前排就試左位於荃灣地鐵站附近嘅一間韓國餐廳,餐廳提供各式韓國料理,包括多款特色小食,好啱一家人或者幾個朋友一齊黎食👍‣ 紫菜肉鬆蛋卷($68)賣相幾吸引,蛋卷口感軟熟,中間夾雜蔥花,配埋紫菜肉鬆一齊食落,味道唔錯😋,而且份量都唔細!‣ 芝士銀絲煎餅($82)賣相同樣唔錯,大大塊煎餅煎到好香😍,食落口感軟糯,芝士味幾香,配埋沙律醬食落味道唔錯👍‣ 炸雞半份甜辣味($118) 炸雞賣相都ok,炸得唔會太老,肉質幾嫩滑,配埋甜辣醬食落味道幾正☺️,半份嘅份量都唔細,總體質素都唔錯‣ 炸韓式餃子($20) 餃子炸到幾脆,食落幾香口,餡料有粉絲雜菜,味道都唔錯😋‣ 牛骨清湯($8)例湯,海帶份量都唔少,味道都ok 💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳雖然開業多年,環境企理,晚市時段要等位,睇得出都幾受歡迎,服務態度亦唔錯,上菜幾快,性價比幾高👍💰Total: $296 ($148/pp 無服務費)📍韓閣|@korean_loft_cafe荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖 (到訪分店)將軍澳欣景路8號新都城中心2期1015號舖黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G

‣ 紫菜肉鬆蛋卷($68)

‣ 芝士銀絲煎餅($82)

炸雞半份甜辣味($118)

‣ 炸韓式餃子($20)
餃子炸到幾脆,食落幾香口,餡料有粉絲雜菜,味道都唔錯😋

‣ 牛骨清湯($8)
例湯,海帶份量都唔少,味道都ok

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟

💰Total: $296 ($148/pp 無服務費)
📍韓閣|@korean_loft_cafe
荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖 (到訪分店)
將軍澳欣景路8號新都城中心2期1015號舖
黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號鋪

🚩更多同類餐廳 #foodstep_韓國菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_荃灣

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻 and
2023-02-11 28 浏览
放假去荃灣玩搵下有咩好食先!見呢間韓國菜好多人講都幾多like,一於去試試佢!地點都幾方便,就係荃灣地鐵站隔離睇menu個陣見到好多野都想食,不過得兩個人食量有限🥹最後就揀咗呢三樣傳統豬肉泡菜湯加魚糕旺菜 $62 + $28後悔無加年糕片,因為個湯好好味啊🥹好多時食韓國野都好勁msg,不過呢個湯無!食完無口渴到死,魚糕同啲菜仲吸晒啲湯💯傳統甜辣味炸雞 (半份) $118炸雞揀咗雞鎚雞翼同少辣,味道啱啱好,甜辣醬份量都恰好,唔會蓋住晒啲炸雞焗腍晒牛肉雜菜手卷 $54每種材料份量都幾平均,食落唯一美中不足係唔夠麻油香,呢樣扣咗少少分整體嚟講食物種類好多!會再去過試其他野🤪食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️(五⭐️為最高分數)

傳統豬肉泡菜湯加魚糕旺菜 $62 + $28

傳統甜辣味炸雞 (半份) $118

牛肉雜菜手卷 $54

整體嚟講食物種類好多!會再去過試其他野🤪

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
(五⭐️為最高分數)
2023-02-11 85 浏览
門口禁飛排隊起碼等咗一個鐘!諗住對佢嘅期望好高啦,一入到去張枱擺兩個飯都唔夠,同佢講轉過第二個位。位置逼夾,兩個人叫三個餸都已經冇位擺,用QR code落單但係落完三樣嘢之後再落就落唔到,又要出過第二張單,管理混亂!第一道菜嚟嘅係石鍋拌飯爛飯。。。態度一般。。。d飯爛到唔想食. 同店員講啲飯好爛,店員話係咁㗎。。。唔知以為我係第一次食石鍋拌飯。。。你覺得我會信你咩?令我諗起中學時代低質素學生餐。。。食食吓仲要有隻烏蠅飛過,喺我面前飛來飛去。無言了。炸雞中間無味。。完全無醃過就炸,全靠汁既味去蓋過。醬油蟹即係同啲醬油係分開,返屋企叫你自己浸🤣仲衰過food court啲嘢食!豆腐海鮮湯冇特別好似啲醬加水….下次唔會嚟喇,唔明白點解會有咁多人排隊咁嘅價錢咁嘅服務同座位加上清潔度,我寧願去food court食囉!
2023-02-11
2023-01-21 129 浏览
炸雞世一呀喂 仲好味過Jolibee😌🤫😎炸雞套餐 半份炸雞炸薯條加沙律炸雞外層似KFC炸粉 卜卜脆好有邪惡感 但又會忍唔住食晒🥰🥰 啱啱炸起 juicy多汁 爭啲辣親嘴仔🤣 配甜辣醬 食停唔到口粗身炸薯條 略嫌炸得比較乾 當薯片食OK牛肉石頭鍋飯熱辣辣上碗😌 牛肉預先醃好甜甜地 撈埋隻生蛋冇得輸😌 仲有瓜同紅蘿蔔絲 惹味得嚟有啲菜平均返🤣🤣食物質素高但服務質素有待改善位姐姐係會俾說話啲客聽㗎🙃 sosad
炸雞世一呀喂 仲好味過Jolibee😌🤫😎

炸雞套餐 半份炸雞炸薯條加沙律
粗身炸薯條 略嫌炸得比較乾 當薯片食OK

牛肉石頭鍋飯

食物質素高但服務質素有待改善
位姐姐係會俾說話啲客聽㗎🙃 sosad
2023-01-19 96 浏览
【韓閣】性價比幾高既韓國餐廳🇰🇷紫菜肉鬆蛋卷 💰$68蛋卷真係超大份同勁足料!!😂 啲肉鬆多到瀉曬出黎😂 一咬落去好有口感😆 食落勁有蛋香味 同甜甜地泡菜煎餅 💰$72煎餅食落幾厚實 唔係薄切切既口感 外皮煎得焦香 仲帶有小小泡菜既辣味 幾好食😋份量好大份 2個女仔完全食唔曬😂炸雞 💰$118 我地揀咗蜂蜜牛油味雖然我地叫咗半份 但份量真係超多😂😂 佢地落咗好多蜂蜜 食落甜甜地亦都帶有牛油香 ~外皮都好脆口 食落雞肉嫩口炸雞加配芝士薯條 (+💰$35)凍百香果桂花烏龍 💰$18烏龍茶帶有有少少嘅花香味 解膩唔錯😆青檸柚子蜜💰$18青檸加柚子蜜呢個組合第一次試 出奇地好飲 青檸味酸酸地咁再加落柚子蜜入面 成杯野飲落酸酸甜甜 好fresh 唔會好甜 😆😆
【韓閣】

性價比幾高既韓國餐廳🇰🇷

紫菜肉鬆蛋卷 💰$68

泡菜煎餅 💰$72

份量好大份 2個女仔完全食唔曬😂

炸雞 💰$118

我地揀咗蜂蜜牛油味
外皮都好脆口 食落雞肉嫩口

炸雞加配芝士薯條 (+💰$35)

凍百香果桂花烏龍 💰$18
烏龍茶帶有有少少嘅花香味 解膩唔錯😆

青檸柚子蜜💰$18

$164.5 (晚餐)
2023-01-14 89 浏览
同🤴🏻好耐都冇食韓閣,之前間唔中都會去食但係轉左舖位出咗名排隊嘅人越多反而冇再去食😅😅,再黎已經變咗QR code落單,款式有啲已經唔同咗😁😁~~~豆腐海鮮湯~~~湯味濃郁,海鮮料充足,內有三隻大鮮蝦,一隻青口,5~6隻蜆,豆腐又嫩又滑,小辣其實都唔係好辣😊😊~~~雪花三重芝士炸雞~~~芝士份量勁多,差唔多覆蓋晒雞肉😁😁,我哋食晒啲雞剩返嘅仲用嚟點薯條🍟Tim 😂😂雞肉比之前嘅細份,但肉質更加有彈性及多汁,保持水準😘😘~~~香草薯條🍟~~~+$20加配嘅薯條🍟,份量想像中多,粗薯條夠脆夠熱☺️☺️~~~忌廉泡芙~~~Like 👍🏻 社交平台送嘅甜品,泡芙皮有啲 ‘淋’ ,忌廉味OK🙂🙂
~~~豆腐海鮮湯~~~

~~~雪花三重芝士炸雞~~~
雞肉比之前嘅細份,但肉質更加有彈性及多汁,保持水準😘😘

~~~香草薯條🍟~~~
+$20加配嘅薯條🍟,份量想像中多,粗薯條夠脆夠熱☺️☺️

~~~忌廉泡芙~~~
2022-12-31
🇰🇷韓閣性價比韓國菜 份量足環境舒服😆又黃又好味 無理由唔去食雞肉韓式炒粉絲 $68炒粉絲正常發揮 唔會過份油膩韓式香熟原條五花腩 $148.00韓閣味飯套餐 海帶湯 是日甜品烤熟既五花腩配紫菜飯無得頂1蚊炸雞(堂食滿$200及 Like&share 社交平台 Post) 半份甜辣味(傳統之選)估唔到真係加1蚊就有半份肉質唔乾 有味道 調味配合香港人口味試枱既時候香氣超吸引雖然係大大舊既雞件 但就算好飽都仲食得落即燒原條魷魚 $72燒魷魚好香口 肉質爽口有鮮味靜靜雞話你知份量好多三個人應該都食唔哂整體性價比極高🤤😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅✅☑️💲減荷包指數 💸💸💵💵💵——————————————————店舖資料📍 荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖
🇰🇷韓閣

性價比韓國菜 份量足環境舒服😆
又黃又好味 無理由唔去食

雞肉韓式炒粉絲 $68
炒粉絲正常發揮 唔會過份油膩

韓式香熟原條五花腩 $148.00
韓閣味飯套餐 海帶湯 是日甜品
烤熟既五花腩配紫菜飯無得頂

甜辣味(傳統之選)
估唔到真係加1蚊就有半份

——————————————————
店舖資料

📍 荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖
2023-01-08 66 浏览
係荃灣行完街想食韓國菜,路過見到韓閣價錢好抵食,一於入去搵食黃金雜錦盤 $128全部即炸熱辣辣,內有酥炸軟殼蟹、炸明蝦角、脆香雞鎚翼、炸魚膏片、黃金帶子!軟殼蟹啖啖肉,吃的時候不用吐殼,實在好方便,而且外脆內軟,配埋特色柚子醬食,味道一流傳統豆腐海鮮湯 $62好細心有辣度選擇,今次選了正常辣度,辛辣辛辣可接受,用上了新鮮蝦肉、蜆肉、軟滑既豆腐,而且份量仲好多蟹三式石鍋飯 $82蟹三式為松葉蟹肉、韓國蟹膏醬、蟹籽,松葉蟹肉味道鮮甜,而且仲有焦香既飯焦食,拌埋隻新鮮雞蛋一齊食轉特飲加$18杯夢幻蝶豆花特飲紅豆抹茶牛奶

黃金雜錦盤 $128

傳統豆腐海鮮湯 $62

蟹三式石鍋飯 $82

轉特飲加$18杯
夢幻蝶豆花特飲

2023-01-05 58 浏览
韓閣(Tsuen Wan)荃灣韓國菜都幾多🇰🇷 不過講到人氣抵食之選 小編覺得呢間位於荃灣運通街嘅韓國餐廳都會上榜啦🤔🤔 ⌖ 芝士岩漿炒飯 🧀🌶️ + 紫菜碎💰$74 + $12店舖首先會免費送上三款小菜 包括辣泡菜、菠菜同埋芽菜㗎😉 小編當然唔可以錯過午市套餐入面嘅芝士控必選! 哩款拉絲效果好正☺️ 炒飯入面配左辣泡菜同埋豬腩肉🐷 另外小編仲追加左紫菜碎 撈埋一齊食幾夾😙😙⌖ 黑糖雞鎚+雞翼 🐔💰$18 (加配價)雞件炸衣好脆😌 黑糖好掛汁 幾特別😯😯⌖ (熱)紫薯奶 🍠🥛💰$28 (加配價)紫薯做到掛杯嘅效果 吸引😍😍 飲完即刻暖笠笠🔥⌖ 牛骨湯拉麵 🐮🍜💰$72份量超足嘅一款😋 牛骨湯夠濃郁 配菜有蘿蔔、娃娃菜 最驚喜係入邊仲有四五件極腍身嘅牛腩😳😳 超飽肚嘅抵食之選🫣⌖ 炸紫菜粉絲卷 💰$12 (加配價)典型嘅韓式小食炸得夠酥脆😗😗⌖ 黑糖奶茶(凍)🧋💰$6(加配價)奶味比較突出 飲落甜絲絲😛⌖ 即燒原條魷魚皇 🦑💰$72呢度有超多款小食優惠 今次試吓期間限定有足足15cm長嘅魷魚🤩🤩 爽口彈牙 配埋甜甜地嘅燒汁幾唔錯😎☻ 回頭指數:7/ 10 ❝ #Amiの新界覓食記#Fatsh
韓閣(Tsuen Wan)

⌖ 芝士岩漿炒飯 🧀🌶️ + 紫菜碎
💰$74 + $12

⌖ 黑糖雞鎚+雞翼 🐔
💰$18 (加配價)
雞件炸衣好脆😌 黑糖好掛汁 幾特別😯😯

⌖ (熱)紫薯奶 🍠🥛
💰$28 (加配價)
紫薯做到掛杯嘅效果 吸引😍😍 飲完即刻暖笠笠🔥

⌖ 牛骨湯拉麵 🐮🍜
💰$72

⌖ 炸紫菜粉絲卷
💰$12 (加配價)
典型嘅韓式小食炸得夠酥脆😗😗

⌖ 黑糖奶茶(凍)🧋
💰$6(加配價)
奶味比較突出 飲落甜絲絲😛

⌖ 即燒原條魷魚皇 🦑
💰$72

☻ 回頭指數:7/ 10

❝ #Amiの新界覓食記
#Fatshit_ami #Lunchtime #荃灣美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #韓國菜 #荃灣韓國菜 #平民韓國菜 #荃灣抵食餐廳 #芝士岩漿炒飯 #牛骨湯拉麵 #即燒原條魷魚皇 #韓閣 #荃灣 #韓國菜 #炸雞 #海陸空套餐 #韓牛 #海鮮 #芝士拉絲 #冬日限定 #邪惡芝士 #豆腐湯 #平民價 #暖笠笠 #部隊鍋
2023-01-02 63 浏览
。紫菜肉鬆蛋卷 ($68) - 蛋卷軟熟多汁,中間仲有少少半生熟,中間加入紅蘿蔔絲及蔥花,食落感覺更健康,加上紫菜及肉鬆食落更美味。。芝士岩漿炒飯 ($102) - 熱熔的芝士和蛋液一起冧在炒飯邊,炒飯有泡菜和五花肉,襯住個鐵板仲熱辣辣撈埋啲蛋漿同芝士有拉絲嘅效果,感覺非常邪惡。。豬肉泡菜湯 ($62) - 豬肉泡菜湯有好多豬腩肉,豆腐使用嫩豆腐,食落滑溜,個湯唔會好辣,仲會有啲蔬菜嘅清甜味。。甜辣芝士年糕 ($58) - 甜辣芝士年糕除了軟糯的年糕外,仲有魚糕,面頭滿滿的芝士,帶少辣偏甜,但個甜味有趣地會有陣紅棗味,唔知點解會咁😂。鐵板辣醬雞 ($72) - 鐵板炒辣雞有好多蔬菜,仲見到好少有嘅木耳,雞肉份量都不錯,個醬甜甜地反而唔多覺辣。。另外附了三款小菜及一個跟餐的牛骨湯餐廳食物帶韓風之又有點港式feel,價錢幾低,以咁嘅價錢黎講都不錯,幾岩一家大細一齊食。

。另外附了三款小菜及一個跟餐的牛骨湯

• 紫菜肉鬆蛋卷
今日嚟咗荃灣食韓閣,這是一間韓國特色嘅傳統美食餐廳,價錢好平民之餘仲要免加一,店員好好禮貌🥰芝士岩漿炒飯 岩漿炒飯賣相十分吸引❤️滿滿嘅芝士充滿住邪惡感🤤🤤將周圍嗰啲多到好似岩漿嘅半溶芝士同泡菜炒飯撈勻咁食,味道可口之餘唔會單調👍🏻👍🏻微辣嘅泡菜,半咸半甜嘅芝士,加埋嫩滑嘅辣豬肉片,口味好豐富!而且呢個岩漿炒飯份量真係唔細!兩個人食都食到超飽🤤個鐵板仲好夠熱,可以一直暖暖地咁食~芝士泡菜煎餅煎餅外脆內軟,外皮帶點燶邊,煎得好香脆,裡面仲佈滿晒泡菜芝士🤤🤤帶辣味嘅泡菜配上芝士非常惹味,食落有少少濕潤,唔會太乾身,仲可以點忌廉奶酪醬食,令成個味道昇華🤪韓閣雜錦蛋卷蛋卷上枱時熱辣辣,每件蛋卷都被預先切好,好貼心🥰表面仲鋪滿晒明太子、芝士和泡菜🤤一層層嘅蛋卷食落鬆軟唔硬,入口充滿濃郁蛋香,雞蛋都煮得好嫩滑,夾起嘅時候有拉絲效果,非常適合打卡📸除咗有香濃嘅入口蛋味,仲有芝士嘅鹹香味和泡菜辣味,互相唔會搶咗味道,食落有蛋香之餘又有芝士和泡菜味,一次滿足晒🤤

芝士泡菜煎餅

2022-12-30 47 浏览
韓閣 - ( 荃灣 )荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖尼間食韓國菜既餐廳位於荃灣站附近,有工業風嘅裝修,主打多款韓國菜,有多款炸雞,飯卷,鐵板餐,韓式小食等等。。價錢親民,唔收+1服務費👍🏻配餐前小食,係回味韓國旅行傾計食飯既好地方✔️ 烤芝士甜辣炸雞 - 半份雞件〔推介😋〕$128Cheese & Sweet & Spicy Flavor Fried chicken 👍🏻 重芝士👍🏻 大件👍🏻 香脆惹味👍🏻 juicy 配甜辣醬汁✔️ 韓式燒牛扒配韓閣味飯 套餐〔推介😋〕$148👍🏻 肉質軟淋👍🏻 配泡菜,生菜包😋👍🏻 不油膩韓閣味飯 跟餐👍🏻 粒粒分明👍🏻 軟硬適中👍🏻 紫菜飯素😋前菜 - 田園沙律 跟餐〔真心推介😋〕配特調柚子醬👍🏻 酸甜👍🏻 爽脆新鮮小食 - 西檸雞鎚( 2隻 )👍🏻 西檸汁👍🏻 酸甜👍🏻 開胃甜品 - 泡芙正常➕/➖ 榛子朱古力 跟餐 加 $18Hazelnut Chocolate正常
韓閣 - ( 荃灣 )
荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖

👍🏻 juicy
配甜辣醬汁

✔️ 韓式燒牛扒配韓閣味飯 套餐〔推介😋〕$148
👍🏻 肉質軟淋
👍🏻 配泡菜,生菜包😋
👍🏻 不油膩

前菜 - 田園沙律 跟餐〔真心推介😋〕
配特調柚子醬
👍🏻 酸甜
👍🏻 爽脆新鮮

小食 - 西檸雞鎚( 2隻 )
👍🏻 西檸汁

Hazelnut Chocolate
正常

• 烤芝士甜辣炸雞
2022-12-19 216 浏览
嚟到一坐低,店員會送上免費小菜三小碟,有泡菜、酸瓜同菠菜。紫菜肉鬆蛋卷 $68好大份!平時食日式玉子燒同一樣價錢,但份量細好多。呢個蛋卷同玉子燒個味道有啲似,都係好香雞蛋嘅甜味🤩! 紫菜同埋肉鬆鋪係蛋卷上面,超級好食呀!😋芝士岩漿炒飯 $102有辣同唔辣揀,我哋揀咗唔辣。鐵板既熱力令芝士變成半溶,撈勻個飯,加埋炒香咗既豬肉片食,好滋味!份量足夠二人食👍🏻蜂蜜牛油味炸雞 $118 半份炸雞份量多,蜂蜜牛油味炸雞口有啲似甜醬油,有少少鹹味,外層包住蜂蜜,炸到外脆內軟juicy!🍗紅豆抹茶牛奶 $32抹茶味濃冇苦澀味,甜度啱啱好🍵 紅豆大大粒好食!呢間韓國餐廳真係性價比好高!價錢平份量多🤩食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸環境:🧸🧸🧸🧸🧸性價比:🧸🧸🧸🧸🧸📍 韓閣 (富裕樓) (荃灣)荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖
嚟到一坐低,店員會送上免費小菜三小碟,有泡菜、酸瓜同菠菜。

紫菜肉鬆蛋卷 $68

芝士岩漿炒飯 $102

蜂蜜牛油味炸雞 $118 半份

紅豆抹茶牛奶 $32
抹茶味濃冇苦澀味,甜度啱啱好🍵 紅豆大大粒好食!

呢間韓國餐廳真係性價比好高!價錢平份量多🤩

食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸
環境:🧸🧸🧸🧸🧸
性價比:🧸🧸🧸🧸🧸

📍 韓閣 (富裕樓) (荃灣)
荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖
前菜
紫菜肉鬆蛋卷
蜂蜜牛油味炸雞
2022-12-10 78 浏览
韓閣🇰🇷🥢評分:🌕🌕🌕🌘🌑·韓式牛肉石鍋飯想不到$58份量都非常充足,燒牛肉醬汁入味,石鍋熱辣辣,拌上蛋醬及韓式燒汁,好味😋·豬肉泡菜粉絲湯+大魚糕串呢道菜係冬天暖胃之選,大大鍋豬肉泡菜湯,薄切豬肉有微微燒過再放入泡菜沙,味道濃郁,配上粉絲就魚糕,好有韓國味道,而且一大鍋既份量唔少,可以開心share☺️·烤西檸雞鎚 / 炸韓式餃子🥟呢兩款小食係+$15就有,烤雞鎚淋上西檸汁,酸酸甜甜幾開胃,粉絲豬肉餃子炸到香脆淋上韓式辣醬都唔錯~總結,係抵食之選✅.
韓閣🇰🇷🥢

評分:🌕🌕🌕🌘🌑