2024-10-25 0 浏览
阿薩姆紅茶+仙草 都只係$20大大杯又抵飲!仙草佔咗一半四季春茶+寒天 茶底濃郁之餘 寒天有咬口特色飲品選擇多 配料仲有奶蓋可以加個人覺得 味道唔錯👍🏻而且性價比高 支持香港小店✌🏻
阿薩姆紅茶+仙草 都只係$20
大大杯又抵飲!仙草佔咗一半
四季春茶+寒天 茶底濃郁之餘 寒天有咬口
特色飲品選擇多 配料仲有奶蓋可以加
個人覺得 味道唔錯👍🏻而且性價比高 支持香港小店✌🏻
2024-06-24 122 浏览
係上環食完個晚飯,加上行到個人又好熱,行過呢間就買杯飲品解下暑,叫咗杯香水檸檬綠茶多多,$35,甜度可以揀,有少糖,半糖,微糖,飲入口酸酸甜甜,幾解喝👍👍🤤🤤
2024-01-22 386 浏览
去開中上環去買啲小食同飲品填下肚~係隔離買完雞蛋仔就去響茶買嘢飲.本身都好鍾意飲茶飲店叫左最普通嘅珍珠奶茶 揀左鐵觀音茶.因為飲唔到奶粉奶精 所以加$5轉左鮮奶.轉左就無得要溫.. 最多做到少冰50%其實係天氣凍凍地 想飲熱野 仲連走冰都無 唔明點解做唔到 怕蝕最多咪細杯少少比人.另一樣就係無得無糖😓 只做到微糖25%其實唔另外落糖有咩難度? .有一點好嘅係夜晚時間5分鐘就拎得 無咩人 都幾快下.總結嚟講想快快手飲下嘢又唔介意唔健康嘅可以飲下嘅
去開中上環去買啲小食同飲品填下肚~
係隔離買完雞蛋仔就去響茶買嘢飲
本身都好鍾意飲茶飲店
叫左最普通嘅珍珠奶茶 揀左鐵觀音茶
因為飲唔到奶粉奶精 所以加$5轉左鮮奶
轉左就無得要溫.. 最多做到少冰50%
其實係天氣凍凍地 想飲熱野
仲連走冰都無 唔明點解做唔到 怕蝕最多咪細杯少少比人
另一樣就係無得無糖😓 只做到微糖25%
其實唔另外落糖有咩難度?
有一點好嘅係夜晚時間5分鐘就拎得
無咩人 都幾快下
總結嚟講
想快快手飲下嘢又唔介意唔健康嘅可以飲下嘅
2024-01-21 201 浏览
上環有好多間手搖飲品店,其實間間既飲品都大同小異,響茶係呢區係我去過既,員工最好最有禮貌既一間。起碼無落錯單、無黑面,所以就算我幾唔順路,我想飲手搖飲時,都會特登行過去幫襯。
外卖自取
大約1年前,上環文咸東街開了一間台式飲品店 <響茶>! 直飛至半年前,我才間中幫襯!價錢合理!外賣等約5分鐘不論男女店員我們都好有禮貌!值得一讚!綠茶多多 (少冰) $27凍飲好大杯!的確幾少冰,本身甜度是固定!益力多味道最霸道,輕輕滲出綠茶的茶味!熱仙草鐵觀音珍珠奶茶 (珍珠轉仙草) $22沒有要求少甜,入口真的幾甜!仙草好軟滑,滑不留口,整體質素跟 <貢茶> 差不多!熱鐵觀音珍珠奶茶 $22糖份慷慨,甜度總比預期甜, 珍珠入口煙韌,本身已有甜味!熱鐵觀音仙草奶茶 $22 (無糖)有見及此,下一次我落單時叫無糖,而且珍珠可轉為仙草,無糖的鐵觀音奶茶口味甘而順喉,甜度則來自軟滑的仙草,反而味道更令我接受!
大約1年前,上環文咸東街開了一間台式飲品店 <響茶>!
 直飛至半年前,我才間中幫襯!
價錢合理!

外賣等約5分鐘
不論男女店員我們都好有禮貌!值得一讚!

綠茶多多 (少冰) $27
凍飲好大杯!

的確幾少冰,本身甜度是固定!
益力多味道最霸道,輕輕滲出綠茶的茶味!
熱仙草鐵觀音珍珠奶茶 (珍珠轉仙草) $22
沒有要求少甜,入口真的幾甜!

仙草好軟滑,滑不留口,整體質素跟 <貢茶> 差不多!
熱仙草鐵觀音珍珠奶茶
熱鐵觀音珍珠奶茶 $22
糖份慷慨,甜度總比預期甜,
 珍珠入口煙韌,本身已有甜味!
熱鐵觀音珍珠奶茶
熱鐵觀音仙草奶茶 $22 (無糖)
熱鐵觀音仙草奶茶
熱鐵觀音仙草奶茶
2023-05-17
2023-09-27 309 浏览
上環呢條禧利街好多好嘢食,喺街頭文咸東街呢個位,原來新開左間響茶,今次係第二次幫襯,第一次飲響茶係朋友介紹嘅,喺北角分店試過,上次飲過芝士奶蓋芒芒,今次嚟到上環見到又忍唔住要encore。好鐘意芝士奶蓋面,做得夠哂綿滑,略嫌未夠芝士咸香味😝而家市場上好多芝士奶蓋廢水,不過做得出色嘅真係唔多,呢間算唔錯👍🏻另外,值得一提嘅係店員姐姐好有禮貌,笑容十足,句句有尾音,同佢落完單我真係會心微笑左😆😆

2023-07-31 314 浏览
黑糖瀑布珍珠鮮奶(正常冰、正常糖)哇真心搞唔掂勁甜佢甜嘅程度係我攞咗返Office到咗一半奶,然之後再自己溝凍水落去都係搞唔掂,唔知點解可以咁甜呢間仲要好多人排隊
黑糖瀑布珍珠鮮奶(正常冰、正常糖)
呢間仲要好多人排隊
外卖自取
響茶喺公司附近開咗幾個月 大部分飲品淨係大概20蚊 所以同事間唔中都買黎飲 我今次終於都試試😗✨牛油果鮮奶波波💲 38牛油果多士成日食 牛油果飲品真係第一次飲!聽印尼同事講 原來印尼好興牛油果飲品 仲會加朱古力添👀 冰度&甜度固定 但係唔會太甜!🫶🏻 牛油果飲品意外地好飲 幾香滑 但係如果濃厚啲就好lu😗 芋圓粒粒好煙韌 但係個人覺得同牛油果唔太夾🤔 響茶好多飲品都係大概20蚊 呢杯38蚊 同埋細杯啲~

✨牛油果鮮奶波波💲 38
2022-11-25 1407 浏览
上環地鐵站附近前幾日開左呢間響茶 見日日Lunch都咁多人 梗係要湊下熱鬧 約埋同事一齊試下啦🤣等左成廿分鐘 終於試到上次賣曬嘅牛油果鮮奶波波💗.🐈.𝙎𝙪𝙢𝙢𝙖𝙧𝙮牛油果味好特別 意外地好飲 味道又唔會滯新店開張 人潮湧湧 Lunch買嘅話要預鬆啲時間.🐈.🌟牛油果鮮奶波波🥑 - $38𝘈𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘛𝘢𝘳𝘰 𝘗𝘦𝘢𝘳𝘭超級好飲 雖然甜度冇得揀 但都唔會太甜杯嘢係冇珍珠的~不會太甜嘅麻糬波波提升了整體口感 令味道更加豐富飲完感覺非常清新健康🌿
上環地鐵站附近前幾日開左呢間響茶
🐈
🌟牛油果鮮奶波波🥑 - $38
𝘈𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘛𝘢𝘳𝘰 𝘗𝘦𝘢𝘳𝘭
超級好飲 雖然甜度冇得揀 但都唔會太甜
杯嘢係冇珍珠的~
不會太甜嘅麻糬波波提升了整體口感 令味道更加豐富
飲完感覺非常清新健康🌿

牛油果鮮奶波波
牛油果鮮奶波波
2022-11-24 680 浏览
見公司附近新開左一間茶舖,因為好鐘意飲珍奶,第一時間幫襯。20蚊杯珍珠奶茶,心諗咁平係唔係新張大特賣,見加5蚊可以轉鮮奶,就轉諗住健康d,但點知轉鮮奶就無得走冰,唔緊要啦,唔走咪少冰。拎上身成杯野凍到爆,飲落後,一啖就想丟左杯野,一無茶味二無奶味,飲緊花奶水咁,珍珠正常,有淡淡黑糖味,但落奶同茶都咁少,重要迫人要有冰,搞到杯野淡如水,我情願你起價,比返正常水準我。