2008-10-06 71 浏览
有位食家將此店讚到天上有地下無,有日剛巧行過,啱啱介乎早餐與午餐之間,就食咗個5號餐,即係漢堡飽,薯條加凍飲($19).漢堡飽同薯條都係即做,等咗成個幾字至有得食,新鮮熱辣就梗係好食啦,塊漢堡扒煎得燶咗D但係幾香吓,醬汁略嫌少咗D,不過已經十分唔錯,薯條就OK啦,始終係用料問題,老麥個D係美國貨,梗係好食D啦.呢D港式漢堡飽勝在新鮮即做,每間都各有特色,又豈是大集團千篇一律嘅食品可比.
$19 (其他)
  • 漢堡飽
2008-09-09 86 浏览
記得上次寫完食評都有一段時間 , 可能以前的食評不是太好 , 所以大家都無理會這間食市 .... 不過我就眼見中午都有很多人幫趁 , 那就真是無從考究了 ! 今次專誠來食佢個下午茶漢寶包 + 薯條 + 汽水 , 都係 $20 咋 ...... 仲要係好味果種 , 當然我更愛他下了沙律醬 (溝左其他野) , 帶少少甜味 ...... 好唔錯架 ! 當然有圖提供 , 大家可以參考下 , 有機會係附近真是要試一下 !

據我所知 , 以前荔枝角有第二間食口福的 , 不過已關門大吉了 ! 很多人認識時新快餐店 , 究竟有幾多人認識食口福呢 ? 你會唔會去時新食飯類呢 ? 肯定十個人九個都不會啦 ! 我懂事以來 , 食口福已垓立在此 ..... 仲有佢星期天同假日是一定關門的 , 你估下佢有無番甘上下料 ?! (今年已過的新年佢放到初七)講真 , 價錢一直都唔算平 , 但係一 D 西式 / 快餐的食物 ..... 有番甘上下質數 ! 我推介的食物有 , NO.1 - 魚柳飽 !!!! 我敢講佢一定好食過 時 X 快餐店幾條街 ...... !!! 我講比你知 , 佢 D 魚柳飽是一大舊的 , 不是魚條 , 即叫即炸 , 新鮮熱辣 , 回味無窮 ! (我保證你專誠拜訪都不會失望) 當然佢 D 漢堡飽都係唔錯 ! 漢堡牛肉是手做的 , 很有牛肉味 ! 仲有炸雞肶 , 大大隻 , 都好好味 !我係街坊 , 當然已幫趁過很多次 , 不論是外賣同堂食 ..... (我估我都有食左魚柳飽有 40-50 個) 要唔要試 ? 你自己決定啦 ! 如果你曾試過這間食店而又唔係甘滿意的話 , 你下次試下我推介
很多人認識時新快餐店 , 究竟有幾多人認識食口福呢 ?
你會唔會去時新食飯類呢 ? 肯定十個人九個都不會啦 !
仲有炸雞肶 , 大大隻 , 都好好味 !
要唔要試 ? 你自己決定啦 ! 如果你曾試過這間食店而又唔係甘滿意的話 , 你下次試下我推介 , 可能你會改觀 (當然要平常心去試啦) !
寶石是要人發掘出來的 ! 一個食家是不會暴殄天物的 , 也是我的作風 !!!
** 註 : 牛肉漢堡扒飯會有兩大塊半架 ---> 好飽 !

2008-08-08 71 浏览
外賣左個炸雞脾咖哩飯去男友屋企食炸雞脾都係新鮮炸出來熱辣辣的好好味飯很普通,沒特別咖哩少少辣,入面仲有d薯仔,都ok笑臉是給雞脾的
外賣左個炸雞脾咖哩飯去男友屋企食
炸雞脾都係新鮮炸出來
熱辣辣的好好味
飯很普通,沒特別
咖哩少少辣,入面仲有d薯仔,都ok
笑臉是給雞脾的
2006-08-20 78 浏览
位於舊區的快餐店,當然唔會對佢有太大期望。但相比起連鎖式的快餐店,我倒會選擇前者,起碼較有親切感。過了吃飯時間才去食,因此唔係太多人,可以慢慢睇定食咩,座位亦可以任揀。經一輪考慮後,終於要了三絲炒意粉,凍檸茶,仲有湯水送。菜乾湯好啖,不過都算足料,起碼見到有幾舊菜和豬肉,在這類快餐店來說唔要求得太高。三絲炒意粉就過咸,但份量還算可以。質素可以話係預期之中,有得選擇的話都唔會再幫襯。
2006-03-10 57 浏览
as their cheap price , actually i cannt expect too much ,however , the 'fast combo ' is so bad, the fork and snoop are so dirty , i will never go there agin
2004-10-03 44 浏览
雖然佢既衛生情況麻麻,但如果要求唔高,係度食就都幾好!設計係80 年代, 因為佢都經營左好多年.果度咁侍應好nice,好有禮貌,感覺好親切
雖然佢既衛生情況麻麻,但如果要求唔高,係度食就都幾好!
設計係80 年代, 因為佢都經營左好多年.
果度咁侍應好nice,好有禮貌,感覺好親切
(非会员)
我是在葵涌和宜合道附近返工的女文員,我覺得葵涌和宜合道58號地下(食口福快餐店),食物味道很差那些豬扒又咸又實又乾冇口感,尤其是炸雞亦、雞扒味道好咸很難吃,而且廚房內的廚師煮食物又不衛生隨便取自來水來煮食物,味道又咸又難吃,須然門口貼住本店(不用味精煮食物),但廚房用大量雞粉代替味精煮食物,雞粉和味精無分別一樣對身體有害,快餐店環境衛生很差,在店內進食時曾經試過食物內有小強即是(小昆蟲),又試過冷氣機滴水,又冇非吸煙區、而且冷氣又不夠涼快,食物價錢又貴,有一次我在食口福快餐店內洗手間旁小窗聽到廚房內廚師說例湯不好飲,說例湯只是用+磅急凍豬扒骨加十幾斤佛掌瓜配150斤清水來煲湯,而且我曾經見大廚調較湯味前加入大量清水增加湯水份量,然後用大量雞粉調較湯味,怪不得例湯又淡又冇湯味。
葵涌和宜合道58號地下,那間叫(食口福快餐店)差快餐店環境差冷氣不夠涼快,而且曾經出現冷氣機滴水情況,而且食物味道差尤其是煎豬扒又咸又乾又冇口感,而且中式例湯又淡又冇湯味,總之一句講晒好差、好差呀!
葵涌和宜合道58號地下,那間叫(食口福快餐店)差
2003-11-13 60 浏览
食口福食物味道很差尤其煎豬扒又咸又乾又冇口感,例湯又淡又冇湯味,好差呀!
食口福食物味道很差尤其煎豬扒又咸又乾又冇口感
,例湯又淡又冇湯味,好差呀!
2003-05-21 41 浏览
呢間係一間好舊式既快?店(即係bar檯位上面有好多燈箱,有好多野食既圖片係度個d呢?!),每日都有好幾款午餐,有湯有飯或意粉,送野飲一杯,廿四蚊就有一個餐,如果嫌佢選擇少仲可以叫營養餐,一個公司三文治加一支全脂奶,我就最鍾意食架喇!d野即叫即整都好新鮮,以前會覺得佢好抵食,但係而家咁時勢就麻麻地啦,因為好多快餐店都好平!最大一樣野要留意就係佢逢星期日休息架,唔好摸門釘啊!
最大一樣野要留意就係佢逢星期日休息架,唔好摸門釘啊!