第一次食,侍應已經好冇禮貌,黑口黑面!明明有位但係夾硬將d客搭枱坐,感覺好差咁啱有人走就轉坐入去卡位嘅時候,有隻曱甴跑出來,超級唔乾淨!一路爬去其他食客,侍應即刻捉住佢,當冇事發生,同我道歉都冇坐落去嘅時候feel到啲櫈油淋淋,枱面都係黐黐立立,杯嘢飲表面係層油嚟㗎,好明顯係洗得唔乾淨!即刻食唔落嘢,超級唔衛生,真係冇下次!食物方便中規中矩,唔算超驚艷,味道可以食得落不過衛生程度好有問題,連個麵入邊都有頭髮🤮🤮
第一次食,侍應已經好冇禮貌,黑口黑面!
明明有位但係夾硬將d客搭枱坐,感覺好差
即刻食唔落嘢,超級唔衛生,真係冇下次!
食物方便中規中矩,唔算超驚艷,味道可以食得落
不過衛生程度好有問題,連個麵入邊都有頭髮🤮🤮
2024-08-18
服務態度惡劣,用厭煩的語氣解釋餐牌,會催促客人點餐,上菜用丟的,客戶體驗十分的難受餐飲有點特色,有不同的餃子選擇,不過性價比差過八方雲集,不會考慮第二次光臨這間餐廳
有冇搞錯呀, 大熱天時, 冷氣好弱...個鋪又對正馬路, 食晒死氣不特止, 仲要夏天冇冷氣, 咁我典解仲要比錢去幫親呀!見到員工都大汗疊細汗, 好慘!!!!!!!!!!!!抵佢多左几間餃子店係附近, 比我都去間有正常冷氣招待啦!
見到員工都大汗疊細汗, 好慘!!!!!!!!!!!!

抵佢多左几間餃子店係附近, 比我都去間有正常冷氣招待啦!
2024-07-23
2024-07-24 700 浏览
餃子爺爺📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場1期地下G4-7號舖店舖裝修簡約為主,牆邊的一幅掛畫色彩繽紛。幫襯咗呢間餃子店有一段時間,試咗好多款唔同嘅餃子🥟, 個人特別推介木耳餃子。今日星期六都一樣有下午茶, 可以任選一款餃子5隻加三款小食連飲品 $43餃子🥟我選擇了我的至愛木耳鮮肉煎餃,餃子脹卜卜,餡料十足,煎餃有一層脆邊圍住餃子😋小食🍡方面我選擇了牛展(+$3)、麻辣手撕雞、豬耳。飲品🥤我點選了凍豆漿煎餃和湯餃價錢一樣,味道各有千秋,抵食👍🏻#香港 #美食 #小店 #餃子 #foodie
餃子爺爺
📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場1期地下G4-7號舖

店舖裝修簡約為主,牆邊的一幅掛畫色彩繽紛。

小食🍡方面我選擇了牛展(+$3)、麻辣手撕雞、豬耳。
飲品🥤我點選了凍豆漿

煎餃和湯餃價錢一樣,味道各有千秋,抵食👍🏻

#香港 #美食 #小店 #餃子 #foodie
2024-07-20
2024-07-06 727 浏览
今天中午行過見到新開去試試,我們2人要搭枱,佢話對面就快食完。好啦,對面食完我叫老公坐番去對面,唔夠5分鐘又叫咗一個女人來坐叫老公坐番對面,但當時店舖其他位置是有位的,我問點解唔叫那女人坐第二度?個肥服務員話我個卡位係4人枱,咁我話你又有位又唔係冇位,點解迫人搭枱??好明顯趕客啦!!!我叫了石斑湯麵和韮菜餃,但麵好淋非常唔好食,水餃一般,但咁嘅服務態度,以後都唔會再來了!!!其實我由叫餐至食完唔夠半小時,點解唔可以俾安樂飯我食??

其實我由叫餐至食完唔夠半小時,點解唔可以俾安樂飯我食??
2024-07-06
午餐
2024-06-22 617 浏览
啲餃子係勁難食,啲餡料一pat野咁又冇味。湯餃:湯唔好飲,個魚湯係腥嘅。啲餃煮到爛晒。煎餃:煎到啲皮係唔脆嘅,都係唔好食。另外個Menu好多野都係冇嘅,新開咩都冇就唔好放入menu啦😅唔建議黎食呢間。
啲餃子係勁難食,啲餡料一pat野咁又冇味。
湯餃:湯唔好飲,個魚湯係腥嘅。啲餃煮到爛晒。
煎餃:煎到啲皮係唔脆嘅,都係唔好食。
唔建議黎食呢間。
2024-06-14 635 浏览
呢間野我由佢幾個月前啱啱開張食到宜家有五六次。 佢啱啱開張嘅時候睇得出啲店員全部都冇經驗,甚至連食客都仲識做過佢啲人。本身我都唔著重呢個問題,總之啲野食啱我就得。到左今日真係食出問題,我如常都係叫番我平時食開嘅煎"白菜木耳鮮肉餃"。我用住電話分心食完第一隻餃覺得個味道好似同我平時食嘅唔同。以為自己記錯,咁我就咬開第二隻check下個餡,發現根本都唔係我叫果款,完全無木耳。我同職員講,佢仲要同我喺度拗話係我叫果隻黎嘅,"啲木耳係好散", 講完之後佢就走左。佢既然係咁嘅話,咁我都唯有繼續食。食多一兩隻我發現隻餃入面有帶子,明顯地完全唔係我叫嘅野,不過我都廢q事仲同佢拗。連最基本最基本嘅正確營運手法都做唔好,唔會再黎!
本身我都唔著重呢個問題,總之啲野食啱我就得。

自大職員俾錯野唔認
2024-06-11
2024-06-09 521 浏览
之前係觀塘食過一次餃子爺爺,都幾好食,但位置唔太方便,最近難得係淘大開左間分店,所以下晝同朋友就試一試。唔知係咪新開無耐,午餐都幾多人,排左陣隊。人手唔係好夠,客一多落單都要等一陣先落到。可以就咁揀餃子、雙併或者揀半煎半湯,仲有麵餐同飯,都幾多選擇。試左佢個套餐麵餐,可以加錢要多一份煎餃或者湯餃,仲包一杯飲品。午餐黎講好豐富又抵食。要左份四川擔擔麵,少少辣,味道都唔錯。麵餐加左份煎餃,成個午餐好豐富好飽

要左份四川擔擔麵,少少辣,味道都唔錯。

麵餐加左份煎餃,成個午餐好豐富好飽

2024-05-23
  • 四川擔擔麵
2024-06-01 487 浏览
呢頭附近其實餐廳選擇真係好多下,星期一至日買外賣都唔會重複,懶起上嚟好多藉口唔煮飯。開咗一排嘅餃子爺爺,已經幫襯過幾次,晚市套餐大大份,有麵食有餃子又有嘢飲都係70蚊左右,講真麵食一般,餃子唔錯,套餐以份量取勝今晚揀咗白菜木耳豬肉煎餃+冬菇撈上海麵+汽水。餃子皮薄肉餡多,隻隻大大粒,小妹鍾意食煎餃多啲,餃子皮外表輕輕煎過,貪佢鎖住肉餡嘅肉汁,內裏Juicy啲食過幾次麵,都係偏淋身😬三隻冬菇大大隻,炆得都算入味

今晚揀咗白菜木耳豬肉煎餃+冬菇撈上海麵+汽水。

食過幾次麵,都係偏淋身😬
三隻冬菇大大隻,炆得都算入味
2024-05-27 424 浏览
叫咗2份雙拼餃子,1份係芝士洋蔥鮮肉餃5隻+蕃茄蘑菇牛肉飯5隻轉煎,1份係京蔥牛肉餃5隻+帶子韭黃鮮肉餃5隻轉煎,跟住嚟咗1份芝士洋蔥鮮肉餃5隻+蕃茄蘑菇牛肉飯5隻,同1份芝士洋蔥鮮肉餃5隻+帶子韭黃鮮肉餃5隻。當時我同個男職員講餃子出錯,嗰位男職員就話會補返啱既,唔好意思。但係當另外一個女職員送返上嚟嘅時候,態度非常之差,首先明明係佢哋唔知邊部分出錯,但係,職員仲黑面話點解要送返5隻餃子,咁咁我咪回覆返佢,因為你哋上錯咗餃子,跟住嗰職員仲要聲大夾惡咁大聲講。同埋佢上錯咗既餃子,我地係無食到。其實食物質素係冇問題嘅,只係個別職員態度非常惡劣。同場加映,隔籬枱客人比我哋早到,比我哋早起碼五至10分鐘落咗單,我哋食到一半,佢嘅餐都未到,隔籬枱客人催餐催咗無數次,職員拖字訣,隔籬枱客人最後拍枱走人。環境衛生需要加強,有昆蟲飛來飛去。
同埋佢上錯咗既餃子,我地係無食到。
其實食物質素係冇問題嘅,只係個別職員態度非常惡劣。
環境衛生需要加強,有昆蟲飛來飛去。
2024-05-27
叫咗兩set水餃,忘記咗叫職員走蔥,但係只係啱啱叫可唔可以即刻改?職員冷漠回覆出咗單就冇啦,其實只係啱啱叫都未做好,叫佢唔好落蔥咁簡單都話冇得改,咁樣嘅服務態度點會再嚟食。同佢講可唔可以出嘅時候唔好加落去,佢哋話唔得⋯⋯同佢講因為對蔥味敏感可唔可以唔落?連店主都走出嚟話冇得改,咁我真係唔知講咩好⋯⋯唯有下次不再幫襯。出嚟餃子又唔係想象咁好食。只係因為附近冇乜餃子店,所以先一試⋯⋯後悔😵‍💫😵‍💫
😵‍💫😵‍💫

水餃
外卖自取
2024-05-02 366 浏览
第一次寫食評,真係想出番口氣,店員服務態度極度差,比錢買難受。。。放工想好好地食個晚餐,張枱唔乾淨,想轉過另一張枱坐,即刻比個店員鬧,佢可以禮貌d阻止我,我就已經會坐番響完位,仲會講聲唔好意思,但我都未行到去另一張枱,個店員就即刻好激動咁話‘’唔可以坐!‘’,唔知仲以為自己係犯人。。。真係超級差體驗如果餐廳係以依種態度對客人,唔該請你響餐廳門口貼番張通告,咁可以避免d唔想比人鬧嘅客人進入。。。服務業可能係辛苦,但咁嘅態度真係難以接受
2024-05-02
2024-04-26 359 浏览
淘大開左新餃子舖幾好食,個人最鍾意韮菜湯餃但係要等好耐等左半個鐘都未有得食會再去既,五十蚊都好飽呀食到又有餐飲,有面又有水餃不過趕時間就真係唔好去希望遲d 做快手d la
淘大開左新餃子舖
幾好食,個人最鍾意韮菜湯餃
但係要等好耐
等左半個鐘都未有得食
會再去既,五十蚊都好飽呀食到
又有餐飲,有面又有水餃
不過趕時間就真係唔好去
希望遲d 做快手d la
正所謂 希望越大 失望越大, 好在冇抱著 好大希望去參與, 正如所料 質素不似預期, 我可以好肯定 我寧願返 屋企煮包 思念, 總算 都可以 挽回返少少希望。#餃子爺爺 起碼開咗幾個月 到而家都係咁混亂, 今次又第一次幫襯 亦好肯定係最後一次, 湯底冇乜特別, 餃子都冇乜特別 食完之後都唔覺得佢喺西洋菜餃, 完全係冇西洋菜味, 肉餡鞋颯颯 食到嘴都搲埋, 菜脯又係冇乜特別 死鹹死辣 不吃也吧, 價錢雖然唔貴 不過 整體嚟講都喺性價比低,再會了!
2024-04-10 426 浏览
明知餃子濃都照上枱,放低就算。我同店員反應,店員一句,你搵經理。後來經理得閒,店員就在我旁邊大聲講,經理有人搵你。最後經理過來一睇,就知濃立刻換咗第二碟。證明有唔濃的餃子,咁點解有唔濃嘅唔俾客人,要搞咁多事
明知餃子濃
證明有唔濃的餃子,咁點解有唔濃嘅唔俾客人,要搞咁多事