餐厅: 香江花月 (荃灣廣場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-08-18 9552 浏览
平時很少去這酒樓用餐,今次見網上有優惠,六款點心,每份只需111元。應該夠兩人吃,剛巧這個月又做一元茶位優惠,更加抵,所以和朋友去吃。酒樓名字很古典,春江花月,聽起來有一份懷舊之情。店內裝置也很有特色,門口陳列了多部縫紉機和線圈,又有一個紅色郵筒。桌上用的餐具都有雅致花紋,令人喜歡。今次吃的這套點心餐共有六款食品,三款鹹點,三款甜味。鹹點:1.芫茜叉燒腸,腸粉皮用芫茜汁混和得很做出來,但沒有芫茜味。一碟六小件,腸皮不是很薄,包裹著切粒的叉燒,叉燒肉質不夠嫩滑,整件入口的感覺有點鞋。2.    蟹籽燒賣皇,一籠四粒,燒賣皮加入波菜汁,所以顏色是嫩綠色‧面層蟹籽是橙黃色,兩隻色相配起來很好看。燒賣肉質爽滑,又有大大粒蝦肉吃,口感很好。3.     香江哈蝦霸,迷你漢堡包內夾著一件炸蝦餅,一些沙律菜和芝士。這個食材就是一份西式的小食。我覺得蝦餅炸得不夠香脆。甜點:1.     白茶芋球,一份有三件,芋球炸得香,內層可見綿密的芋蓉圍了一圈,中間有奶黃,甜度剛好。2.     薑汁千層糕,一籠三件,蒸出來熱氣騰騰,薑汁味濃郁,糕的質感軟糯,熱吃最好。3.     白兔子,用魚膠粉做出晶瑩剔透的兔

今次吃的這套點心餐共有六款食品,三款鹹點,三款甜味。

鹹點:

甜點:

3.     白兔子,用魚膠粉做出晶瑩剔透的兔子型態,內褭混和了楊枝甘露的酸甜,凍吃口感清新。
     六款點心,個人覺得甜點雖然較一般,但味道較佳。
芫茜汁叉燒腸
3. 香江哈蝦霸
白兔子
2024-08-13
白兔子
2024-12-22 173 浏览
港女打卡必到火鍋店不論店內環境還是食物擺盤都散發高級感當然價錢亦相對偏貴蘆薈木瓜桃膠牛乳鍋非常滋潤養顏先來一整塊桃膠待湯煲滾後店員再把桃膠剪成小塊唯一缺點是加湯時只是普通高湯而不是牛乳牛極圈打卡一流其實是牛舌牛午花等不同部位普通豚肉也弄得相當精緻飲品方面其實有些特色飲品如人數連多可以選一壺有酸梅湯和竹蔗茅根兩款醬汁可以在自助吧選取一般鼓油沙茶醬麻醬辣椒醬也有配粉有辣椒蔥蒜花生芫荽等午餐肉是炸過的有加一點分總結為影相打卡去一次可以
港女打卡必到火鍋

配粉有辣椒蔥蒜花生芫荽等

午餐肉是炸過的有加一點分

總結為影相打卡去一次可以
2024-11-26 1909 浏览
荃灣呢間特色牛圈火鍋🍲真讓人垂涎欲滴,打吓卡📸正呀💪🏻火鍋的層次感。💛環境輕鬆愉快,與家人聚餐一流。大家圍坐在一起,邊煮邊聊,增進了感情。🩶最後的湯底也是一道美味,每一口都充滿了食材的精華。總體來說,特色牛圈火鍋帶來的真是美食的享受。
荃灣呢間特色牛圈火鍋🍲真讓人垂涎欲滴,打吓卡📸正呀💪🏻

[食後感]📝

❤️新鮮的牛肉,肉質鮮嫩,口感極佳。每一片牛肉在鍋中煮熟後,肉汁四溢,讓人回味無窮。

🧡湯底非常豐富,從清湯到麻辣湯都有,適合不同口味的食客。我就喜歡清湯,可以更好地保留食材的原汁原味。

🩵除了牛肉,我哋又叫咗配菜:蔬菜、豆腐和海鮮,也非常新鮮,增添了火鍋的層次感。

🩶最後的湯底也是一道美味,每一口都充滿了食材的精華。

總體來說,特色牛圈火鍋帶來的真是美食的享受。
2024-11-25 1200 浏览
用電視推廣價$368試咗呢個牛圈加牛乳鍋,但因為沒有提早一日預訂就沒有特飲贈送,其實我覺得可以彈性處理,才兩杯飲品!可能就賺到回頭客!😏個鍋賣相完全係打卡位,未落食物先試一啖湯,超濃牛乳味,但分唔到係咪日本牛乳🤭!焯完牛肉有啲肉汁嘅湯就無咁濃牛乳味,味道的確唔錯,加埋三色竹升面另爽口嘅面更加入味!老實講,雖然食物不差,但其他方面應該改善下,例如飲品,除了一茶杯仔welcome drink之外,連水都要落單!其實要賺飲品錢都唔駛水都無杯🙄,火鍋配料都唔平,我哋3個人叫多咗幾碟配料加埋頗貴的醬料費,埋單$781。係荃灣食肆林立, 競爭咁大,是不是為牟利處處算盡?請貴店老板諗吓!
2024-11-19
2024-11-12 2083 浏览
想試好耐的一間火鍋店,嚟到餐廳環境好靜好靚,坐得好舒服,一般服務員的態度都唔錯。剛坐下送上一小杯蘋果汁,一碟麻辣前菜,味道不錯。美人木瓜湯底好正,買左open rice既3人套餐,肉類都多,味道不錯,但份量當然比較少,香港嚟講,都差不多。另外再點左啲打邊爐的料,牛丸好好味,好彈牙。其他就是一般的高一點的水準。叫了一碟炸廣島蠔,味道唔錯啊外脆內軟!叫左一榨酸梅湯,夠三個人飲,味道都幾濃。整體我都是滿意的

剛坐下送上一小杯蘋果汁,一碟麻辣前菜,味道不錯。

叫了一碟炸廣島蠔,味道唔錯啊外脆內軟

叫左一榨酸梅湯,夠三個人飲,味道都幾濃。

整體我都是滿意的

2024-10-15
庆祝纪念
生日
用餐优惠
團購
2024-11-05 2352 浏览
琴晚一同6人都店用餐,開始時員工十分熱情招待。都感覺好好。有歡迎飲品加小食,員工都好好服務。心諗:香港終於有間用心待客嘅食店啦,唔洗下下都話內地才有這服務,感恩。之後食到中途忽然聽到場中有位貌似經理or 店長的年長女人正在大聲呼喊其員工,所有客人都梗係八卦下發生咩事。之後聽到有食客同個經理爭論。最慘係招呼我哋嘅女仔員工被罵到一面屁。弱弱聽到好似係坐位問題。但最後都見到女的好似被罵走了⋯⋯真心從沒有看過高級餐廳的高層會這樣大呼小叫
但最後都見到女的好似被罵走了⋯⋯

真心從沒有看過高級餐廳的高層會這樣大呼小叫
2024-11-04 2058 浏览
香港吃東西不便宜,看到有做優惠的食店會特別留意。之前看到此店宣傳一元牛圈優惠,逄三及日晚上供應,現在中午也提供此優惠,於是選了星期三午市來試。吃火鍋先要選一個湯底,我選了日本牛乳玫瑰鍋,夠滋補賣相又好看。窩的中間有一朵白玫瑰花,原來是用牛乳冰出來,以花朵造型放在窩中間。只要開爐加熱後會慢慢溶化。花朵下是一個小木瓜,店員幫忙把木瓜分拆成小塊,方便食用。窩內還灑上一些顏色鮮艷的食用花,為這牛乳窩增添美感。牛圈出場,在一個大木圈上,放了九款牛的食材,真是大大一圈,剛好把窩套住。店員教我們掃碼看看最佳涮牛的時間,牛白肉,牛心頂,黑柏葉只需3秒就可以,牛脷,肥牛需時多些。鍋慢慢熱起來,滲出淡淡牛乳香味,此時就開始涮了。圈內每款牛有四片,因為切得比較薄身,基本上把牛肉放湯內輕輕涮一涮已可入口。大部份的口感都是嫩滑的,把牛圈吃完,此時木瓜也煮軟了,可以來一碗木瓜牛乳湯。木瓜軟綿綿,牛乳湯混和了牛的汁液,味道濃郁好喝,是一道滋補湯水。沒有想過一元都吃到九款牛,算來還是超值的。
牛圈牛乳火鍋

2024-10-16
牛圈牛乳火鍋
入場時會招待每人一杯蘋果汁個杯底會見到條金魚,超特別🐠環境十分寬敞舒適👍🏻員工態度友善,會主動幫手影合照🥰食物新鮮好味,整體唔錯,亦適合重要聚會🧑‍🧑‍🧒‍🧒(不過算少少貴😂推薦指數: 9/10 🌹🌹🌹🍽️ 湯底: 美顏花膠雞鍋 $298🔎 花膠有大概6舊,唔好太遲撈起,唔係好易煮到唔見晒😂 🔎 裏面有半隻雞,雞肉滾完都唔算柴,店員會幫手撈起雞同剪開👍🏻 🔎 建議淥完牛肉後飲湯😋 超濃郁🍽️ 打卡able牛圈✨ 🔎 每款有5塊 🔎 員工唔會介紹唔同肉類嘅分別,甚至係有邊幾款都冇講😂 可能佢哋都唔熟悉🍽️ 大蟶子*6隻 $98 🔎 好新鮮 都算大隻👍🏻🍽️ 三菇淥菌 $98 🔎 份量同款式都好多 (推薦item😚✨🍽️ 即炸響鈴卷 $58 🔎 好食!冇油益味但唔係好多舊,算少貴🙈🍽️ 黃沙豬膶 $68 🔎 有6塊,味道正常,唔算特別🍹 竹蔗茅根(jar) $88 🔎 我哋4人飲每人有一杯半🥫 醬料費 每人$25 🔎 平時邊爐嘅咩醬都有,最特別係有沙茶醬比客人淥牛肉點嚟食👍🏻
入場時會招待每人一杯蘋果汁
個杯底會見到條金魚,超特別🐠

環境十分寬敞舒適👍🏻
員工態度友善,會主動幫手影合照🥰
食物新鮮好味,整體唔錯,亦適合重要聚會🧑‍🧑‍🧒‍🧒
(不過算少少貴😂

🍽️ 三菇淥菌 $98
🔎 份量同款式都好多 (推薦item😚✨
三菇淥菌

🍽️ 即炸響鈴卷 $58
🔎 好食!冇油益味但唔係好多舊,算少貴🙈
即炸響鈴卷

三菇淥菌
即炸響鈴卷
黃沙豬膶
2024-09-28 3339 浏览
餐廳整體服務滿意,但是竟然有個身穿像部長女士跟我說只可以飲一杯水,不可任意添加。邊爐醬料置於大堂中, 兩旁各有熱水爐一個, 爐旁放有茶壺,是自助形式。餐前攞了一壺飲用, 餐後拿起壺走出去想添加,身後這位部長喝住我,問我想做乜,我話出去加水,她取了我個壺,我以為她會幫我加水,但竟然對我說每人只可飲一杯水,不可任意添加。有無攪錯呀?去茶餐廳食個$40多元早餐,問侍應攞多杯水都會比啦!我們細食人均消費300多,唔可以飲多杯水?水好貴咩?餐廳推出多款特價食物,是想在這經濟環境下多吸引食客。有這個員工幫忙,餐廳多得佢唔少。以後唔會再去。

2024-09-27
2024-09-27 3110 浏览
香江花月,老上海感覺,坐位舒適較有趣係店內有好多好多車衣工具香江哈蝦霸即製,包鬆軟,蝦餅爽彈,配芝士沙律菜分別有巨無霸醬及酸瓜沙律醬,中菜館巨無霸蟹籽燒賣皇面層蟹籽 原隻大蝦新鮮爽口豬肉冬菇增口感芫茜汁叉燒腸芫茜汁腸粉皮,但芫茜味唔出叉燒餡多,肥瘦適中白茶芋球奶黃餡,皮軟糯,味道普通薑汁千層糕薑汁突出,糕質感厚實,煙煙韌韌時日甜品兔仔奶凍,酸酸甜甜,非常開胃香煎蘿蔔糕煎得外脆內軟,有不錯臘腸粒同蝦米仔,加點辣椒醬跟甜醬,另一番味道
香江花月,老上海感覺,坐位舒適
較有趣係店內有好多好多車衣工具

香江哈蝦霸
即製,包鬆軟,蝦餅爽彈,配芝士沙律菜
分別有巨無霸醬及酸瓜沙律醬,中菜館巨無霸

面層蟹籽
原隻大蝦新鮮爽口
豬肉冬菇增口感

芫茜汁叉燒腸
芫茜汁腸粉皮,但芫茜味唔出
叉燒餡多,肥瘦適中

白茶芋球
奶黃餡,皮軟糯,味道普通

薑汁千層糕
薑汁突出,糕質感厚實,煙煙韌韌

時日甜品
兔仔奶凍,酸酸甜甜,非常開胃

香煎蘿蔔糕
煎得外脆內軟,有不錯臘腸粒同蝦米仔,
加點辣椒醬跟甜醬,另一番味道

2024-08-15
2024-09-19 3528 浏览
講真話,真係好難食,比咁貴唔知食左啲咩!個日本牛乳玫瑰鍋 係真心難食, 佢有至少1/3 係好多人都唔食既部位 - 牛白肉, 牛心頂,跟住D牛肉質素好差, 都無食哂全程唔知食咩喧, 餓到竟然想個餃子皮厚D頂下肚!有D打卡CAFÉ, 就算野食唔好食,都叫放得入口, 可以飽肚充飢呀.但比咁貴, 比D食唔到既野黎, 我肚餓之餘, 佢都係浪費緊食材. 咁大個人, 第一次打邊爐打到咁, 理解唔到點解仲有咁多間分店呀, 咩會有回頭客既咩?真係不了!
講真話,真係好難食,比咁貴唔知食左啲咩!

跟住D牛肉質素好差, 都無食哂
全程唔知食咩喧, 餓到竟然想個餃子皮厚D頂下肚!

真係不了!
2024-09-12 3230 浏览
本身透過OpenRice book位 book位時要先預付特選牛圈(優惠價$368)咁無問題 我先比錢 當日去到見到門口寫住特選牛圈$1 … 咁我同reception講我地訂左同一個餐 睇下可唔可以照用返1蚊優惠價 因為其他客人食同樣set都係$1 😅😅reception話唔得 入到去問左好幾個同事都一樣話比左錢就冇 仲即刻跑走 心諗算 一坐低完全乜都冇 又冇茶要係咁問先有 個爐黎又唔開 落單淨係落左3樣野 一位態度極差短髮中年女人staff幫我地落單 等左n耐終於野食終於到 明明叫左芝士竹輪卷 但黎左響鈴?我地問一問其中一個waitress問係咪錯左 我地係要芝士竹輪卷 佢話呢款係芝士竹輪卷黎 佢仲指住個中心話入面係有芝士?我以為真係新款😅😅就照食 點知咬左一啖明顯係響鈴 即刻搵返幫我地落單個短髮中年staff問 原來佢落錯單 但佢唔肯幫我地換返😀話我地食左一啖 唔換得 補返甜品比我地就算 超唔合理 點解佢落錯單就要我地照食 我地本身根本冇order響鈴 而且同竹輪卷價錢唔一樣…我地:「問左你同事 佢話係竹輪卷我地先食」短髮staff:「佢新黎架 你地照要啦你地都食左啦 要我換我會比廚房鬧」 聽到勁火滾 點解佢自己落錯單要我地將就?咩態度?仲要發脾氣收走我地個碗叫我地比返食左一啖嘅響鈴佢就幫我換? 我地成頭問號 點做嘢架? 之後加單又等15分鐘 叫埋單又等左15分鐘..餐飯人均食左400蚊食到一肚氣 大家小心呢個短髮中年staff 勁差
2024-09-11 2672 浏览
人气打卡火锅店📍 香江花月(荃湾)呢间系我钟意嘅火锅排第二,香江花月主打粤菜、点心及养生美颜火锅,餐厅以港式高雅复古设计,环境奢华艳丽,仲有幻彩打卡房,这个我真的酷爱!真的真的不要错这,推荐给喜欢影相嘅朋友📸餐厅先会奉上锦鲤苹果茶💯分精致,让你点餐时边看边喝。日本牛乳玫瑰锅🤍白滑打卡影相好靓,牛乳汤底玫瑰花好吸引、有仙气嘅感觉,汤头采用日本北海道全脂牛奶口制成,浓郁嘅牛乳加玫瑰花香,汤入面仲加咗日本玫瑰花参及香甜大木瓜,滋润养颜!!香江并💞拼盘系个大圆花环围住个火锅边,我第一次食呢一种咁有氛围感嘅拼盘。拼盘铺满各种牛不同部位,用花花装饰。牛肉质素高,牛味真的香浓,入口即溶、是质素好的牛,有安格斯肥牛、牛排、牛柳粒、牛胸爽、牛黄喉、黑柏叶、牛舌心❤️❤️❤️香江花月真不错,餐厅食物质素很棒,环境舒适,现在周年庆还有全单七折,和家人围着打边炉,这顿饭吃得很开心。

人气打卡火锅店📍 香江花月(荃湾)

真的真的不要错这,推荐给喜欢影相嘅朋友📸
餐厅先会奉上锦鲤苹果茶💯分精致,让你点餐时边看边喝。

日本牛乳玫瑰锅🤍
白滑打卡影相好靓,牛乳汤底玫瑰花好吸引

香江并💞

2024-09-09 2535 浏览
最近去咗荃灣嗰間香江花月,呢度真係一個打卡好去處!裝修好有中國風情,燈籠同木雕裝飾令氣氛好似去咗古代市集咁,仲有啲隱世小院嘅感覺。入到去嗰陣,店員送上咗一杯清香嘅茉莉綠茶作為Welcome Drink,啖啖清新,好開心。超值2人火鍋套餐呢度嘅超值2人火鍋套餐$288真係抵食,食物款式多又豐富。人均消費都係百幾蚊鴛鴦湯底:沙嗲湯、四川麻辣湯首先講下湯底,鴛鴦湯底有沙嗲湯同四川麻辣湯。沙嗲湯底濃郁香滑,花生味突出,唔會太鹹。四川麻辣湯則係麻中帶辣,辣得嚟唔會刺激到喉嚨,真係啱啱好。特選牛肉(2碟)特選牛肉一上枱就見到佢啲油花分佈均勻,入口嫩滑,每一片牛肉喺湯底滾一滾,吸滿湯底嘅味道,真係非常滿足。台灣鴨血(4件)台灣鴨血係我嘅最愛,呢度嘅鴨血嫩滑彈牙,入晒味,特別係浸過麻辣湯底之後,味道更加豐富。中山脆骨腩(4件)中山脆骨腩好特別,咬落去有啲脆骨嘅口感,肉質嫩滑,配合沙嗲湯底,味道一流。芝士腸、日本烏冬芝士腸一咬開就流出芝士,好香濃。日本烏冬吸晒湯底嘅味道,口感煙韌,非常好食。午餐肉粟米餃(4粒)、蟹籽墨魚丸(4粒)午餐肉粟米餃外皮薄,內餡豐富,粟米嘅甜味同午餐肉嘅鹹香完美結合。蟹籽墨魚丸
超值2人火鍋套餐
鴛鴦湯底:沙嗲湯、四川麻辣湯

特選牛肉(2碟)
台灣鴨血(4件)

中山脆骨腩(4件)

芝士腸、日本烏冬

午餐肉粟米餃(4粒)、蟹籽墨魚丸(4粒)

午餐肉粟米餃外皮薄,內餡豐富,粟米嘅甜味同午餐肉嘅鹹香完美結合。蟹籽墨魚丸啖啖墨魚味,仲有啲蟹籽爆開嘅驚喜口感。
時令蔬菜(西洋菜)

時令蔬菜有西洋菜,清甜爽口,喺重口味嘅湯底中係一個清新嘅調劑。
香江花月真係一間值得一試嘅火鍋店。無論係食物質素定係環境氛圍,都令人感到滿意。下次再嚟,一定要試埋佢哋其他嘅特色菜式。
2024-09-06 2123 浏览
超低二人套餐,份量適中,仲有好多位置打卡餐廳另一邊仲有間變色螢光小房子,入面好有科幻感覺,同外面很大對比🤩地方夠大,真係值得試吓👍🏼人氣超值火鍋組合 $288我地揀咗🍄菌菇清湯鍋及皮蛋芫荽湯底🌱特選牛肉2蝶牛肉份量足,口感軟嫩,牛味濃郁✨午餐肉粟米餃餃子餡料滿滿!食落又冇餐肉油膩感。蟹籽墨魚丸好濃厚墨魚味,口感彈牙💥台灣鴨血鴨血咬落結實唔易散👍🏻中山脆骨腩咬落脆口無比,係今餐最鐘意嘅食物😋仲有芝士腸、日本烏冬、時令蔬菜🥬好滿足😌
超低二人套餐,份量適中,仲有好多位置打卡
地方夠大,真係值得試吓👍🏼

人氣超值火鍋組合 $288
我地揀咗🍄菌菇清湯鍋及皮蛋芫荽湯底🌱

特選牛肉2蝶
牛肉份量足,口感軟嫩,牛味濃郁✨

午餐肉粟米餃
餃子餡料滿滿!食落又冇餐肉油膩感。

蟹籽墨魚丸
好濃厚墨魚味,口感彈牙💥

台灣鴨血
鴨血咬落結實唔易散👍🏻

中山脆骨腩
咬落脆口無比,係今餐最鐘意嘅食物😋

仲有芝士腸、日本烏冬、時令蔬菜🥬好滿足😌