2021-09-17 209 浏览
屋企人想食燒味,見新開真係新屎坑想試吓,入到去裝修衰過茶餐廳少少,較簡陋,諗住唔緊要最緊要D野好食,食物用紙碟紙杯裝,好似開生日會😂,二個人各叫咗個雙併燒味飯,盛惠$79同$58啲叉燒係我咁大個女第一次食過咁難食,梅梅地,平生第一次食剩餸,乳豬同燒鵝都似係餸頭餸尾咁,冇忽好肉。佢呢個價錢同質素,我相信不能長做。大家拭目以待。我想大家去試一次,真的好難忘。反正佢最少都簽咗一年租約,我唔想因為呢個評語,令到佢哋冇人去幫襯,我反而想多啲人幫襯,知道我講得好客觀。
2021-09-16 165 浏览
今日下午經過見到新鋪 諗起耐冇食燒鵝就入去買個飯盒 買左個燒鵝五寶飯 問左有 燒鵝 豉油雞 叉燒 紅腸 咸蛋 Ok 返去開飯小弟習慣咸蛋撈飯食 所以先挖蛋撈飯 一食落口 嗯? 隻味咁有趣嘅?我估計壞左 即時吐出嚟 大鑊 撈左飯 半盒飯冇左算 當減肥食少啲 試下食燒鵝 頭睇古怪 鵝有5件 八成半係骨 一成係皮 剩返係肉 嗯……冰皮燒鵝真係名不虛傳 真係剩係食皮 五寶其他野正常 最出位係個咸蛋同鵝 佢果個價錢有咁嘅份量我覺得算抵 但係點抵我都接受唔到咁嘅質素 老實講 呢間野係我人生中食過最難食嘅燒味飯