🐻🐻小熊曲奇🐻🐻(香港只此一間)其實常常經過呢條街都有留意過呢間曲奇餅店🍪,但都從來未入過去,每一次經過都見到有旅客買手信,雖然鋪面細細間,但款式種類都非常多😍,佢哋嘅🍪經典曲奇🍪係全人手製作👍🏻👍🏻,原材料係來自外國,有效期只有三個月,所以真係純天然無添加😍😍除咗佢哋嘅王牌精選之外,原來仲有蝴蝶酥,蛋捲,手搖飲品同埋最新出嘅小貝等,佢哋嘅曲奇罐原來有超多款揀😍😍,所有嘅設計都非常特別,都係以香港景點設計🌃,就好似我揀咗呢一款迪士尼咁,聽聞好似好搶手,好少返貨🙊🙊🍪小熊四味曲奇 (小) $100 : 本身只係諗住純粹入去望吓,結果都係買咗返嚟食,佢哋嘅曲奇經典款係有四種口味,🍪原味,🍪朱古力,🍪咖啡同埋🍪綠茶,另外有分細同大,大盒分別有兩層,咬落相當鬆軟,入口即溶咁,好棉,牛油味非常香濃,各種嘅味道都濃郁👏🏻👏🏻🍓草莓脆松小貝 $20 :另外佢哋既小貝都有特別驚喜,賣相有似曾相識嘅感覺🙊,不過啲味道上有啲分別,睇個賣相都完全感覺唔到佢餡料係咩,食到第一啖嘅時候,外層係滿滿嘅肉鬆,再加上裏面既蛋糕,口感結實又鬆軟🤤🤤,最核心嘅就係類似既沙律醬,食落去層次感豐富,而士多啤梨嘅味道亦都好香濃
🐻🐻小熊曲奇🐻🐻(香港只此一間)

🍓草莓脆松小貝 $20 :另外佢哋既小貝都有特別驚喜,賣相有似曾相識嘅感覺🙊,不過啲味道上有啲分別,睇個賣相都完全感覺唔到佢餡料係咩,食到第一啖嘅時候,外層係滿滿嘅肉鬆,再加上裏面既蛋糕,口感結實又鬆軟🤤🤤,最核心嘅就係類似既沙律醬,食落去層次感豐富,而士多啤梨嘅味道亦都好香濃🥰🥰

🍫惡魔肉鬆卷 $20 :另外都買咗個朱古力小貝試吓,其實真係幾邪惡,外面除咗有朱古力肉鬆之外,仲有朱古力粒粒,簡直係四重朱古力享受😆,不過又唔會特別甜,又唔膩,甜度啱啱好,小貝方面佢哋都係即叫即整,所以都要等5至10分鐘左右,新鮮滾熱辣食就梗係正啦🤤🤤🤤

2023-08-21 16 浏览
最近有外國朋友仔到訪香港,問有咩必買嘅手信,其中一樣當然唔少得嘅就係呢個可愛熊仔曲奇餅啦~ 小店位於尖沙嘴,除咗餅乾之外仲有各種鹹/甜肉鬆、蝴蝶酥、蛋捲、港式手搖等!經過可以買返屋企食或者送俾朋友仔~ 呢度最出名嘅手信係小熊四味曲奇,有齊原味、朱古力、抹茶同咖啡四款口味!一個個唧花曲奇喺個盒入邊排排坐,賣相一流,個人最鍾意朱古力口味,又香又濃,而原味嘅牛油香氣最出、曲奇全部都好鬆化,唔甜又唔乾,一口一粒,當做下午茶真係不得之了✌️店員推介肉鬆蛋糕,有幾款口味可以選擇,獨立包裝,方便又好睇、草莓味嘅粉紅色超級少女心,味道酸甜,好鍾意、檸檬就酸酸地,幾refreshing!兩款上面都鋪滿肉鬆,兩層蛋糕中間夾著滿滿嘅忌廉,鹹中帶甜,咬落鬆軟又夠濕潤,老少咸宜,非常美味😋

久仰大名的香港小熊🐻是香港必買手信之一。主打外國入口源材料但是買少見少的香港🇭🇰製造!其更推出有港版「鮑師傅」之稱的多口味小貝。記得認住尖沙咀華源大廈是唯一總店!店鋪色彩繽紛加上有隻粉紅色吸睛小熊好易認。🫰香港記念版旅遊曲奇罐加入左香港元素,有山頂纜車🚠、維港景、星光大道、中環摩天輪🎡都有🎈。小熊🐻四味曲奇🍪(HKD 100):分別是原味、抹茶🍵、咖啡☕️、朱古力🍫。每一塊都好鬆化,又有牛油香,而且低糖!絕對是口痕人士福音。咖啡味好突出香濃,好似真係飲緊杯特濃咖啡咁😯幾乎秒清,建議買罐裝。另外,店員介紹港版「鮑師傅」之稱的多口味小貝。一共有五隻口味:海苔肉鬆、檸檬肉鬆、蟹黃肉鬆、惡魔肉鬆、草莓脆松。海苔肉鬆(HKD 15):毫不吝嗇的海苔肉鬆碎,中間是濕潤鬆軟棉密的蛋糕,接近古早味蛋糕質感,充滿沙律醬餡料,果然是TOP 1 🥇。惡魔肉鬆(HKD20):朱古力味突出香濃,整個組合好邪惡👿,大量朱古力肉鬆+溢出爆滿的朱古力醬+濕潤朱古力蛋糕,不得了。總結:不愧為香港必買手信🥇曲奇鬆化 肉鬆蛋糕夠濕潤

小熊🐻四味曲奇🍪(HKD 100):

海苔肉鬆(HKD 15):

惡魔肉鬆(HKD20):

總結:
不愧為香港必買手信🥇
曲奇鬆化 肉鬆蛋糕夠濕潤

2023-08-07 22 浏览
香港手信都五花八門其中就有「香港小熊」尖沙咀嘅呢一間小熊餅乾 除咗餅乾之外 還有各種鹹/甜肉鬆和港式手搖重點當然係要講番小熊餅乾有兩種size 四款口味 包括原味、咖啡味、抹茶味和朱古力味低糖曲奇相對比較健康 口感依然好鬆化配埋罐面充滿香港特色嘅設計真係必買嘅香港手信另外佢地嘅肉鬆蛋糕都好有心思鐘意食鹹甜口味嘅必點海苔肉鬆層沙津醬更加加分另外嘅檸檬肉鬆蛋糕多咗浸檸檬嘅酸香味多層次嘅味道 正好好認嘅打卡位粉紅色小熊公仔就係大門口就是「香港小熊」嘅記號
香港手信都五花八門
其中就有「香港小熊」
尖沙咀嘅呢一間小熊餅乾

好好認嘅打卡位
粉紅色小熊公仔就係大門口
就是「香港小熊」嘅記號
2023-08-06 13 浏览
小熊曲奇位於尖沙咀地鐵站旁邊,店舖內有大大小小嘅熊仔,鍾意熊仔嘅朋友,好岩打卡。小熊曲奇係香港品牌, 原材料由外國進口…有一定嘅保證.佢既產品包裝外觀可愛,每盒都有香港嘅名勝景點,曲奇味道都唔錯! 好適合做手信,送比朋友👍🏻曲奇包裝盒好靚~外觀非常吸引人,非常可愛。曲奇好酥脆! 拎返公司同同事下午茶食 加杯咖啡仲一流!另外仲買左肉鬆小貝,應該都係佢地招牌產品之一, 見好多人買😂呢間既肉鬆小貝口感似卷蛋,朱古力味道濃郁.。

呢間既肉鬆小貝口感似卷蛋,
朱古力味道濃郁.。
2023-07-30 15 浏览
今日響尖沙咀行街,途經呢間舖頭,見到入邊有好多好得意嘅熊仔,忍唔住入去參觀一下,店舖主要係買曲奇,西式餅點,仲有飲品同埋近期熱賣嘅小貝蛋糕,全部香港製造,而原材料就係由外國進口。呢度全部嘅曲奇酥餅嘅盒罐都印有可愛嘅小熊,好多款式,仲有啲富有香港特色嘅,精緻美觀。我見咁得意就買咗一盒四味曲奇,兩款小貝蛋糕嚟試吓。四味曲奇(小)$120一盒曲奇有齊原味,朱古力味,咖啡,同埋抹茶四款口味。一個個唧花曲奇整齊排列於盒中,份量都幾多。曲奇好鬆化,好香牛油香氣,個人特別喜歡抹茶味清香,最適合下午茶時候, 曲奇配一杯花茶,享受一下慢活生活。惡魔肉鬆蛋糕惡魔肉鬆口味,即係朱古力加肉鬆,果然夠晒邪惡,唔怪得知叫惡魔。鬆軟嘅朱古力蛋糕表面上鋪滿咗肉鬆同朱古力,兩層嘅蛋糕中間夾住香滑嘅朱古力忌廉。一口咬下去,蛋糕濕潤鬆軟,香濃朱古力加上鹹香肉鬆,滋味在其中。檸檬肉鬆蛋糕口味清新,鹹香肉鬆,加上淡淡的檸檬清香忌廉,好適合夏天食。店舖除咗曲奇之外,仲有杏仁酥,朱古力脆片同埋蝴蝶酥等等,下次有機會可以試吓。

四味曲奇(小)$120

惡魔肉鬆蛋糕

檸檬肉鬆蛋糕
口味清新,鹹香肉鬆,加上淡淡的檸檬清香忌廉,好適合夏天食。

2023-07-30 13 浏览
同朋友行街經過見到可愛嘅小熊🐻店,因為門口係pink pink,所以勁吸引。入左去之後見到原來係曲奇餅店,都有飲品同蛋糕賣🥰款式仲幾多可以揀😆所以買左2款特色野返去試下😊🐻小熊四味曲奇🍪入面有抺茶,朱古力,牛油🧈仲有咖啡味,口感好鬆脆,當中抺茶同朱古力🍫我最鍾意🥰🐷海苔肉鬆卷,e個類型嘅蛋糕卷都係第一次試,上面係鋪滿香香脆脆嘅肉鬆又帶紫菜嘅香味☺️味道甜甜地,蛋糕軟綿綿,口感有層次🤩

行過尖沙嘴見到一間好多熊仔勁可愛嘅鋪頭 😍 原來係香港小熊嘅總店 🤩 入面除左好出名嘅唧花曲奇之外,竟然比我發現有我呢排最鍾意食嘅肉鬆蛋糕 🤤小熊四味曲奇(小)作為香港手信,小熊曲奇味道真係有水準 👍🏻 基於小朋友先做選擇,我係會買四味曲奇食均佢嘅味 😍 四味包括原味、抹茶、朱古力同咖啡~ 每一款都好香,但又唔會搶左牛油香味,而且非常鬆化!重點低糖 🤩 個人最鍾意咖啡味,因為佢香得黎有少少咖啡嘅回甘 🤤 包裝方面更加係花多眼亂 🙈 除左可愛嘅熊仔之外,亦有好多香港地標款式,包括摩天輪、海洋公園等 💕 我最後揀左我嘅最愛迪士尼 😍 真係好靚好有特色,難怪會成為人氣手信 😎肉鬆蛋糕:蟹黃肉鬆小方、草莓肉鬆小貝兩件蛋糕份量都幾大 👍🏻 蛋糕口感比較實在,蟹黃嘅就係鹹香嘅口味,草莓就酸酸地比較甜美 😋 兩件嘅肉鬆都好多,醬就唔算太多份量適中,每一啖都好滿足 🙆🏻‍♀️

小熊四味曲奇(小)

肉鬆蛋糕:蟹黃肉鬆小方、草莓肉鬆小貝
2023-07-29 7 浏览
粉紅粉熊。香港小熊每次去海港城行街途經樂道總有點東西吸引我但次次匆匆過都沒有駐足看這次等小姐姐我就去看看粉紅粉熊原來粉紅粉熊是香港小熊曲奇專賣店還有特色茶飲店內好多小熊愛小熊人士真的要來看看香港,真的是好客之都正當我在店瀏覽我聽到一個回頭客跟四川來的遊客介紹這家曲奇好吃我聽著聽著,也冒著不停Shopping,不停加重買了一點點試試曲奇店自然不容錯過曲奇我買一罐小的小熊四味曲奇齊集4種口味:牛油原味、朱古力、咖啡和抹茶全部都係我喜歡的口味低糖又鬆化,一塊接一塊罪惡感都不會太大草莓脆鬆小貝粉紅色外表是非常特別的滋味因為先鹹後甜鋪滿粉紅色肉鬆的外層裡面是是香滑鬆軟的士多啤梨忌廉和蛋糕喜歡鹹甜夾雜的朋友可以一試香港小熊尖沙咀樂道36-50號華源大廈地下7A號舖
粉紅粉熊。香港小熊

原來粉紅粉熊是香港小熊曲奇專賣店
還有特色茶飲
店內好多小熊
愛小熊人士真的要來看看

香港,真的是好客之都
正當我在店瀏覽
我聽到一個回頭客
跟四川來的遊客介紹這家曲奇好吃
我聽著聽著,也冒著不停Shopping,不停加重
買了一點點試試

曲奇店自然不容錯過曲奇
我買一罐小的小熊四味曲奇
齊集4種口味:牛油原味、朱古力、咖啡和抹茶
全部都係我喜歡的口味
低糖又鬆化,一塊接一塊
罪惡感都不會太大

香港小熊
尖沙咀樂道36-50號
華源大廈地下7A號舖
2023-07-28 9 浏览
每當講起香港手信,作為香港人的我們會想到什麼?香港小熊港式曲奇受眾多食客追捧,多款口味可供選擇如傳統原味、抹茶味、可可味和咖啡味,保證有你喜愛的口味,罐罐都有幾款選擇,鐘意藍色既我揀咗香港特色維港景罐罐,超級靚哦😍另外再試嚇佢既蛋糕肉鬆卷,有一個裝或一盒4個裝,我試食咗朱古力及士多啤梨味,個人較喜歡朱古力,夠香濃又唔會太甜,士多啤梨就個女鐘意,粉紅色好有少女feel 💓店員推介佢地既新產品朱古力,罐罐系小熊公仔樣🧸,非常可愛,朱古力獨立包裝,方便衛生💝
每當講起香港手信,作為香港人的我們會想到什麼?

• 草莓小貝
  • 朱古力肉鬆卷
2023-07-26 8 浏览
辛苦反工之後,經過出名的香港小熊,突然想試下小熊曲奇既魔力😅同有幾好食😋 原來除了曲奇🍪之外,仲有飲料、肉鬆卷蛋賣👍🏻淨係入去買嘅過程,人流不斷,聽到店員同其他顧客講曲奇🍪係香港製造,材料係由外國進口,所以就揀咗一盒有四種口味嘅小熊曲奇,可以一次試晒啦🤗✔️ 小熊四味曲奇 🐻 〔真心推介😋〕$100Little bear small 4 mix cookies牛油、朱古力、咖啡、抹茶👍🏻 餅盒圖案精美可愛👍🏻 不同設計👍🏻 牛油香👍🏻 排列整齊👍🏻 鬆脆👍🏻 甜度適中✔️ 惡魔肉鬆卷 〔真心推介😋〕$20/個Demon chocolate floss👍🏻 朱古力味👍🏻 外層肉鬆👍🏻 朱古力蛋糕軟綿👍🏻 内層creamy

✔️ 小熊四味曲奇 🐻 〔真心推介😋〕$100
牛油、朱古力、咖啡、抹茶
👍🏻 餅盒圖案精美可愛

👍🏻 朱古力味
👍🏻 外層肉鬆
👍🏻 朱古力蛋糕軟綿
👍🏻 内層creamy

呢間小熊餅乾好出名🐻成日都見到有唔少人推介,而佢既唧花曲奇相信都無人唔識,今日行街經過見到門口已經認得係呢間,因為除左pink pink之外仲有唔少熊公仔擺設🧸黎打卡都一流。🐒小熊曲奇四味(小)💰$100👉🏻原味👉🏻朱古力👉🏻咖啡👉🏻抹茶一如既往地揀左雜錦味😍因為可以試哂幾款味,而口感方面就好鬆軟,即使四款口味都好重牛油味🧈唔會因為味道而受影響👅我個人最中意原味,因為配埋咖啡一齊食☕️唔覺唔覺就掃哂成隻原味🤣。🐒惡魔肉鬆卷💰$20另外都忍唔到手買左件新產品,係肉鬆小貝既改良版本,一眾怕沙律醬既人福音,因為佢出面係朱古力味肉鬆,而入面就係朱古力忌廉醬🍫如果雪凍食仲正

🐒小熊曲奇四味(小)💰$100
👉🏻原味
👉🏻朱古力
👉🏻咖啡
👉🏻抹茶

🐒惡魔肉鬆卷💰$20

2023-07-14 52 浏览
肉鬆小貝突然間在國內成為熱門話題,好彩而家香港都有得食,香港小熊有肉鬆卷。肉鬆蛋糕系列有五款口味,最好賣是海苔肉鬆、另外有檸檬肉鬆卷、惡魔肉鬆卷、蟹黃肉鬆小方、草莓脆鬆小貝。我揀了一個檸檬肉鬆卷,軟綿綿的蛋糕質地,加上清新的檸檬口味、肉鬆及吉士夾心組成的混合餡料,甜味適中,真係幾好食,一個售$15 或 $20。香港小態主要做曲奇餅,所以亦買了一盒合桃脆餅,果然很酥脆,有杏仁味,好食。香港小熊佢哋包裝非常之靚,個盒真係可以作為送禮,自己又可以留念,合挑餅全部都係獨立包裝,方便衛生!

香港小態主要做曲奇餅,

所以亦買了一盒合桃脆餅,果然很酥脆,有杏仁味,好食。

2023-07-10 20 浏览
本身都好喜歡吃曲奇,一直都有買不同店家嘅曲奇,當中都各有特色最近我就愛上一間小店《香港小熊》,其小熊港式曲奇一直都是不能錯過的地道手信,除此之外,肉鬆蛋糕系列亦係近期熱賣之選🍪小熊四味曲奇 - 店家嘅皇牌精選,有原味、咖啡味、朱古力味和抹茶味,可以一次過試晒4款口味!曲奇入口非常鬆化,有入口即溶嘅口感😋惡魔肉鬆卷 - 朱古力蛋糕綿密軟熟,加上大量肉鬆和朱古力曲奇碎,令口感和味道都非常豐富⭐️產品全在香港製造,原料大多由外國進口,絕對可以安心選購

⭐️產品全在香港製造,原料大多由外國進口,絕對可以安心選購

其他
2023-07-09 24 浏览
見個個話似鮑師傅小貝就專登去買嚟試下點知裏面一啲醬都冇,乾爭爭咁,超失望果層蛋糕都係好乾只有外面啲肉鬆幾好食不過真係一啲都唔似鮑師傅小貝😒買咗四件$39,但食咗半舊就唔想食啦
見個個話似鮑師傅小貝就專登去買嚟試下
點知裏面一啲醬都冇,乾爭爭咁,超失望
果層蛋糕都係好乾
只有外面啲肉鬆幾好食