2023-08-21
🐻🐻小熊曲奇🐻🐻(香港只此一間)其實常常經過呢條街都有留意過呢間曲奇餅店🍪,但都從來未入過去,每一次經過都見到有旅客買手信,雖然鋪面細細間,但款式種類都非常多😍,佢哋嘅🍪經典曲奇🍪係全人手製作👍🏻👍🏻,原材料係來自外國,有效期只有三個月,所以真係純天然無添加😍😍除咗佢哋嘅王牌精選之外,原來仲有蝴蝶酥,蛋捲,手搖飲品同埋最新出嘅小貝等,佢哋嘅曲奇罐原來有超多款揀😍😍,所有嘅設計都非常特別,都係以香港景點設計🌃,就好似我揀咗呢一款迪士尼咁,聽聞好似好搶手,好少返貨🙊🙊🍪小熊四味曲奇 (小) $100 : 本身只係諗住純粹入去望吓,結果都係買咗返嚟食,佢哋嘅曲奇經典款係有四種口味,🍪原味,🍪朱古力,🍪咖啡同埋🍪綠茶,另外有分細同大,大盒分別有兩層,咬落相當鬆軟,入口即溶咁,好棉,牛油味非常香濃,各種嘅味道都濃郁👏🏻👏🏻🍓草莓脆松小貝 $20 :另外佢哋既小貝都有特別驚喜,賣相有似曾相識嘅感覺🙊,不過啲味道上有啲分別,睇個賣相都完全感覺唔到佢餡料係咩,食到第一啖嘅時候,外層係滿滿嘅肉鬆,再加上裏面既蛋糕,口感結實又鬆軟🤤🤤,最核心嘅就係類似既沙律醬,食落去層次感豐富,而士多啤梨嘅味道亦都好香濃
🍓草莓脆松小貝 $20 :另外佢哋既小貝都有特別驚喜,賣相有似曾相識嘅感覺🙊,不過啲味道上有啲分別,睇個賣相都完全感覺唔到佢餡料係咩,食到第一啖嘅時候,外層係滿滿嘅肉鬆,再加上裏面既蛋糕,口感結實又鬆軟🤤🤤,最核心嘅就係類似既沙律醬,食落去層次感豐富,而士多啤梨嘅味道亦都好香濃🥰🥰
🍫惡魔肉鬆卷 $20 :另外都買咗個朱古力小貝試吓,其實真係幾邪惡,外面除咗有朱古力肉鬆之外,仲有朱古力粒粒,簡直係四重朱古力享受😆,不過又唔會特別甜,又唔膩,甜度啱啱好,小貝方面佢哋都係即叫即整,所以都要等5至10分鐘左右,新鮮滾熱辣食就梗係正啦🤤🤤🤤