2023-04-11 678 浏览
以下價錢須+1*****************************米線上枱嚇左一嚇 好大碗😂食得好滿足🥰每種湯底都正到不得了加入我嘅米線口袋名單🥳***🥢藥膳桃膠農場雞米粉 $58湯底紅棗味濃 非常鮮甜桃膠一大陀好大方😍雞肉唔係特別滑 但係又唔係好鞋嗰種係我鐘意嘅結實口感食完連湯都飲埋🤤***🥢藥膳古早牛肉湯米粉 $70牛肉好多 仲有兩件大大嚿嘅白蘿蔔🥳牛肉湯超級香嗦哂汁嘅蘿蔔&米粉真心冇得彈***🥢藥膳上湯墨魚春卷 跟餐+$28墨魚滑內餡好彈牙藥膳上湯又係第三種美味湯汁🤤***🥢凍黑糖冬瓜茶 跟餐+$8
以下價錢須+1
藥膳古早牛肉湯米粉
藥膳上湯墨魚春卷
  • 藥膳桃膠農場雞米線
2023-02-09 1322 浏览
午飯時間經過馬祖,原來唔洗一定食放題😅有午餐粉麵飯供應,今日先試吓1號餐藥膳雞湯米。湯米一嚟到⋯嘩,好大碗😅可能會食唔晒喎!湯好夠熱,好香當歸黨參味,濃郁湯底,配有杞子、雲耳、紅棗,雞件肉嫩彈牙唔會煮到好難或者太生,米粉係新竹米粉好爽而幼身,米粉吸收了湯,令米粉非常好味😋米粉份量好多,所以到最後都係食唔哂。加$6可以配飲品🧋🌿环境:乾淨🔔服务:有禮😋味道:好味🌟性價比:🌟🌟🌟🌟🌟

加$6可以配飲品🧋

🌿环境:乾淨
🔔服务:有禮
😋味道:好味
🌟性價比:🌟🌟🌟🌟🌟
2023-01-09
一直都好鍾意食馬祖,都有去唔同分店食。但我地今次去食,4位拎左票,因為要等我地行開左一陣,返到黎見到到我地號碼去問個接待個女店員,佢話佢自己撳錯號碼,叫我地等等。咁好啦你都咁講到,我地都好有禮貌咁企係到等。點知佢再叫號碼叫下一位號碼skip左我地,咁我地都好有禮貌行去問佢,我地個號碼呢?佢態度差到癲咁話你地過左號碼等補票啦。我地當下成頭問號,下你又話你撳錯左未到,而家又話我地過左,咁你到底係點?佢叫緊個號碼冇人黎,咁我地諗都到我地啦?啊點知啊係,佢再叫下一個號碼。真心燥左。但入到去其他店員服務好好,好nice,希望馬祖唔好再聘用門口個女店員啦,影響哂成間鋪,食物又好,其他店員都好好,係比個門口同事搞衰哂唔抵。放埋佢張相係到。
放埋佢張相係到。
2022-11-21 1976 浏览
食野一般...食個308餐...可去一次..未無下次...豬肉好食過d 牛肉...話有2隻牛肉..黎2 隻分唔到..問親好似無答咁...湯底話係藥膳...但只有得香味..食入口係無藥膳味..
食野一般...食個308餐...可去一次..未無下次...
豬肉好食過d 牛肉...
話有2隻牛肉..黎2 隻分唔到..
問親好似無答咁...
湯底話係藥膳...但只有得香味..食入口係無藥膳味..
题外话/补充资料: 其實最大問題係佢地小童收費...定係90cm 以上 閒閒地一個k1 小朋友已經有90cm ...收費已經幾舊水.. 試問...k1 小朋友點識打邊爐..一人一爐仲要好近... 擺明呃多幾舊水數入.. 有小朋友...諗一諗先好入...
2022-11-20
2022-10-14 2451 浏览
周末去開yoho mall晚膳都知好多間都好多人,呢間夜晚7點去到剛好仲有位,一人一鍋可以獨享自己喜愛湯底,今次選了椰子藥膳同台式麻辣湯底都唔錯,放題2個鐘,食最平果隻牛同豬,二人埋單$480,仲可以免費泊車3小時,最正係甜品仲有movenpick, 食返兩三杯抵返曬!飲品仲有熱薑茶👍🏻

2022-10-13
  • 藥膳椰子清雞湯
2022-10-10 1472 浏览
秋風起,大家都一定感覺到天氣明顯涼左。依個時候,就岩哂食啲補補地嘅野。佢午市唔單止有得#打邊爐 ,仲有得食#米線。佢嘅米線就唔係#雲南米線 個種,而係以#藥膳 為主。好食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵食指數:👍🏻👍🏻👍🏻回頭指數:👍🏻👍🏻👍🏻藥膳醉雞米線 $58湯底有桂圓,紅棗,木耳,杞子同黃酒,所以食落偏甜。酒味係勁重,之前食完甚至會面紅同feel 到有酒氣😹😹 今日本來個鼻一轉季就敏感到塞左。食完堅係通左😹😹至於雞嘅部分,都係雞脾同雞背嘅位置。肉質都算ok, 但係冇乜雞味。間唔中食番碗真係幾正。不過價錢都唔平,加完一六十幾蚊。下次食下佢個邊爐先😽😽

好食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指數:👍🏻👍🏻👍🏻
回頭指數:👍🏻👍🏻👍🏻

藥膳醉雞米線 $58

拎左飛等位, 我哋拎住B012嘅飛等,門口個女職員叫左一聲:有冇B飛,我呀媽遲咗少少反應拎住張飛行埋去,個女職員show 都唔show 佢俾左後面嗰兩夫婦入去,完全係冇視左我地其實等得耐反應唔切都係正常呀,洗唔洗咁嘅態度呀,遲左十秒反應就skip 左我地,又冇叫我地等下一張枱,係直接無視我地… 最後去左第二間食,呢間野可以blacklist了🫥呢間野幾好食都係假,態度真係「一絕」!

呢間野幾好食都係假,態度真係「一絕」!
諗住一家人食生日飯,知平時晚餐形點一定多人,所以未夠6點去拎飛。眼見等一張枱,滿心期待期待望實電腦屏幕,10分鐘後見到顯示我哋個Number,推住BB車又怕撞到人,應該向個電視屏幕我個Number大概2,3分鐘左右我行過去,當時個屏幕仲係顯示緊我個Number,我行去櫃檯比張飛比擁有白鴿眼扎馬尾員工,不耐煩😡😡地說:「過左你Number,再等。」但重申個屏幕係顯示緊我個Number,講完呢句佢即刻撳下個Number,有料🤬🤬🤬🤬都唔緊要,生日唔想搞到冇心情,點知我放低張飛走人,一位戴眼鏡疑似經理人物,非常睇唔起人眼神拎走我張飛,仲嬲。🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬諗返轉頭,返多謝返呢兩位員工,唔想入去坐低先感受到呢度啲服務咁好,我真好彩係唔會有任何人會叫你個Number提你,自己望實個Mon🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

2022-09-21 750 浏览
Just simple dinner let try this Taiwanese style. Nice environment and polite professional staff. You can choose one soup per person plus some set with beef selection and buffet. The soup I choose was tomatoes spicy soup. The beef selection is very good quality well presented. The buffet is with good selection of vegetables, chicken meatball ice cream and huge selection of soft drink. The spicy tomatoes soup is outstanding you can also choose the spicy level. The chicken soup its also good. There is if u are not full the ice cream selection. They give u the table for 2 hour and its more than enough to make yourself full!! For sure will come again!!
Set
Beef
Tomatoes  spicy  soup
Chicken  soup
2022-09-21
Set
Beef
Tomatoes  spicy  soup
第一次光顧,當時是平日14:00,有4個樓面,客人數量只佔全場一半,一點也不忙碌。話說我叫了一杯黑糖冬瓜茶(熱),嚐了一口後: 哇!靠!超級甜🤢然後叫店舖經理(藍色恤衫)給我半杯水,打算溝淡,但他放下食物就走開了,充耳不聞😧之後我叫另一位男同事,給我半杯水,他給了我一杯滿滿的。。請問「半杯水」很難理解嗎?然後我叫第三位女同事,也是同一個要求,又是一杯水🙉第四次才正確🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄

落大雨嘅日子 唔知點解總係想去打邊爐☔️最近Yoho mall開左好多新餐廳 今日就嚟試吓呢間台式火鍋放題啦🤩喺商場入邊嘅餐廳價錢都會進取少少嘅 畢竟環境好啲呢間放題有六款套餐俾你揀 豐儉由人任君選擇💰如果平日去五點前離座仲會平$20添!食lunch幾抵😚最近佢哋將任食90分鐘免費加到去120分鐘 慢慢坐慢慢食都得餐廳乾淨企理 雖然放題選擇唔算好多 但質量都OK👌🏻一人一鍋乾淨又衛生 唔使就住人哋嘅口味😋另外飲品同雪糕嘅種類幾多 隨時轉轉口味都得養生火鍋食落更滋補健康 唔使再驚打邊爐油膩熱氣啦🥰🥩PrimeGrade牛肩胛肉放題套餐 (成人$218)本身我哋都唔算係食肉獸 所以就揀咗個平平哋嘅餐試吓🤣套餐有西班牙無激素豬肉片、Prime Grade牛肩肉、台灣沙茶牛肉、精選雞腿肉、深海魚柳牛肩肉肥瘦適中 食落唔會好鞋 牛味幾出🐄豬肉片同樣質素唔錯 唔會有渣🐷深海魚柳比較軟淋 識落唔錯但差少少口感🐟其他沙茶牛肉同雞腿肉因為醃過嘅 我哋就冇試啦🤣🥥台灣藥膳椰子清雞湯呢個湯底真係非常之推薦 🤩🤩打邊爐前撈起左啲試飲 椰子味非常濃郁清甜🥰飲落藥膳味都幾出 仲見到有紅棗杞子等養生食材齋飲有少少鹹
落大雨嘅日子 唔知點解總係想去打邊爐☔️
喺商場入邊嘅餐廳價錢都會進取少少嘅 畢竟環境好啲
呢間放題有六款套餐俾你揀 豐儉由人任君選擇💰
如果平日去五點前離座仲會平$20添!食lunch幾抵😚
餐廳乾淨企理 雖然放題選擇唔算好多 但質量都OK👌🏻
一人一鍋乾淨又衛生 唔使就住人哋嘅口味😋
另外飲品同雪糕嘅種類幾多 隨時轉轉口味都得
養生火鍋食落更滋補健康 唔使再驚打邊爐油膩熱氣啦🥰

🥩PrimeGrade牛肩胛肉放題套餐 (成人$218)
本身我哋都唔算係食肉獸 所以就揀咗個平平哋嘅餐試吓🤣

飲落都真係好重酒味 打邊爐涮肉都食到幾濃嘅酒味
不過加湯嘅話就係加返普通清雞湯 酒味亦都會慢慢變🙈淡
如果鍾意花雕酒味嘅可以一試 都幾特別🫶🏻

2022-07-29 1332 浏览
之前食過晏晝粉麵餐,覺得抵食又好食,所以今晚去試吓夜晚嘅任食邊爐。我哋就揀咗中等價錢$298。包咗美國prime grade極上牛頸脊,西班牙黑毛豬。湯底就揀咗藥膳台灣麻辣鴨血凍豆腐湯。上湯底嘅時候望落都可以,但係睇真啲其實鴨血得四小塊,追加需要加$10。飲咗一啖湯底,鹹到連我依啲鍾意重口味嘅人都覺得太過份,太重手。另外牛同豬都好普通,可能唔係揀最貴嘅關係。而且自取區選擇相對比較少,最後甜品都算係最回本,可以任食movenpick。總括嚟講我都係唔會再去食晚餐,午餐時段都仲可以。

總括嚟講我都係唔會再去食晚餐,午餐時段都仲可以。
2022-07-26 770 浏览
我想講,牛肉麵勁超級大碗!d麵多到差啲食唔晒。幾條牛肉大到食完係勁飽!莞茜充足,非常欣賞!蘿蔔算係十分入味。我叫咗嘅係藥饍麻辣,藥材味係有,不過唔算太大浸,我覺得可以再濃少許。至於辣,我叫大辣。個落單阿姐話:好辣架喎。咁我平時食開辣嘛,照叫大辣啦。黎到諗住佢咁把炮,應該有辣味吧。點知,一d辣味都冇啊。佢係唔記得落辣定係點啊?🤔🤔大辣唔會少少辣都無架?不過,都唔緊要啦,我叫佢比辣椒油我自己落Overall ,味道算ok 嘅。

我想講,牛肉麵勁超級大碗!d麵多到差啲食唔晒。
幾條牛肉大到食完係勁飽!
莞茜充足,非常欣賞!
蘿蔔算係十分入味。
至於辣,我叫大辣。個落單阿姐話:好辣架喎。
咁我平時食開辣嘛,照叫大辣啦。
黎到諗住佢咁把炮,應該有辣味吧。
點知,一d辣味都冇啊。
佢係唔記得落辣定係點啊?🤔🤔大辣唔會少少辣都無架?
不過,都唔緊要啦,我叫佢比辣椒油我自己落
Overall ,味道算ok 嘅。
2022-07-05 1195 浏览
同朋友聚會 晚餐諗唔到食邊間就決定左呢間馬祖打下邊爐我地叫左藥膳椰子清雞湯,花雕清雞湯同埋藥膳麻辣湯個湯底都OK既 但可能我唔太鐘意藥膳既味道所以我都係覺得麻麻地既 好大藥味但為左女朋友可以補下身 忍一次啦有幾個重點可以比大家參考自助區既配料可以揀既野其實真係唔多(如果比起出面既火鍋)都係丸,菜果啲配料 如果佢多啲選擇 我諗會好好多但服務上真係覺得hea既講真 每次想搵個人幫手落單都等左好耐不過重點既有好食既雪糕 當時我都同朋友講 如果係為左黎食雪糕呢就抵既但如果係一心為左打邊爐呢 就免喇總括黎講:比呢個價錢食自助火鍋 其實元朗真係有好多選擇為左藥膳湯想幫襯試下 我都推介既但我自己個人就未必會了
同朋友聚會 晚餐諗唔到食邊間
就決定左呢間馬祖打下邊爐
我地叫左
藥膳椰子清雞湯,花雕清雞湯同埋藥膳麻辣湯
個湯底都OK既 但可能我唔太鐘意藥膳既味道
所以我都係覺得麻麻地既 好大藥味
但為左女朋友可以補下身 忍一次啦
有幾個重點可以比大家參考
自助區既配料可以揀既野其實真係唔多(如果比起出面既火鍋)
都係丸,菜果啲配料 如果佢多啲選擇 我諗會好好多

不過重點既有好食既雪糕
當時我都同朋友講
如果係為左黎食雪糕呢就抵既
但如果係一心為左打邊爐呢 就免喇

總括黎講:比呢個價錢食自助火鍋 其實元朗真係有好多選擇
為左藥膳湯想幫襯試下 我都推介既
但我自己個人就未必會了
2021-04-26
多達十多款藥膳湯底🥘養生養顏滋補 一人一鍋每位都可按個人喜好選擇環境明亮舒適 坐得舒服提供各款米線 白飯套餐 主打90分鐘火鍋放題☀️Prime Grade牛肩胛肉放題套餐 $208/成人 $153/小童牛肉豬肉無限添加 上肉速度快☑️自助食材多達30多款任選各款飲料 雪糕🍨一餐過後超滿足😋雞湯湯底用料十足強烈推介藥膳椰子雞湯不錯的火鍋放題選擇🕺🏻🕺🏻環境: 💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗
多達十多款藥膳湯底🥘
養生養顏滋補 一人一鍋