餐厅: 馬記牛什粉麵
资讯:

2021-06-21 226 浏览
本身都好鍾意食辣,又見到呢度有賣自家製辣椒醬就忍唔住買咗兩樽返去試下🤤原來個醬都幾百搭,食粉麵炒飯落得,蘿蔔糕落又得,撈麵落都得。惹味得嚟又唔咸,食完又唔會口渴😍😍😍轉眼間已經食完一樽🤣下次會再嚟幫襯。
外卖自取
2021-06-12 170 浏览
我本身唔太好辣,而且唔係好食得太辣,但佢地自家出品的辣椒油,調味對我嚟講啱啱好,好香又有辣味,但又唔會太嗆喉。而家天氣咁熱,成日都無乜胃口食野,落D辣椒油係野食到,令到食慾增加。
2020-04-06 683 浏览
在馬鞍山住了咁耐,昨天第一次幫襯這間外表普通但很有人情味的舖頭仔,一家3口經營了差不多兩年時間,我點了一個下午茶餐外買,牛腩麵加生菜共39元,(如果帶盒可平3蚊),湯是分開的裝的,分量足夠一個大人食,牛腩唔蘇又軟腍好吃👍,我本身不喜歡吃鹼水麵,但佢個麵完全冇鹼水味喎,直得一讚👍,在馬鞍山好少見到好味又便宜的店舖了,希望將來一直都吃到老板娘煮嘅麵😍。
  • 炸魚皮
  • 鹵水雞翼麵
  • 牛腩麵
2019-05-19 801 浏览
行去新港城想買D嘢,發現福安開左呢間牛雜粉麵,天氣好熱,熱㺫lunch都不想食飯,就起呢度食粉麵做午餐,入到去,店子頗細,只有4-5張枱,有點迫,但有兩張枱末執碗,一張枱有一位客人正在進食,是旦,坐下,看看餐牌,價錢都不算平,叫左一碗牛雜米,一杯豆漿,再加一碟韭菜花。等左一陣侍應送上品,先説一說碗牛雑米,米粉好幼像超X銀絲米粉,牛雜粉以呢個價錢,份量可說比較少,先試試湯底,淡左少少,再試試牛肚,夠淋,但偏咸,牛腸不太肥,但一樣偏咸,最好食是那片蘿白,豆漿正常,沒有特別。最好食係碟韭菜花,灼得剛好,唔太硬,又唔過淋。而且好少麵店有得食。
2019-05-18
2019-03-20 552 浏览
一個人的晚餐想簡簡單單吃碗麵經常光顧附近茶餐廳的魚旦麵已經吃得有點悶😅諗起呢間牛什餐廳想試好耐但係冇機會試 OpenRice 上可以參考的食評亦唔多所以一直冇試過今次心血來潮去光顧叫了一碗牛什麵外賣牛什非常足料 好吃唔騷(賣相亦都唔錯😆😆)外賣湯會分開裝凍凍地的天氣 吃一下牛雜再喝一下湯頭真是非常滿足🥰🥰🥰等外賣期間其實見到不少人堂食亦有兩口子外賣兩碗粉麵再加一份牛雜以後除了茶餐廳又多了一個選擇😎
一個人的晚餐

OpenRice 上可以參考的食評亦唔多
所以一直冇試過
今次心血來潮去光顧叫了一碗牛什麵外賣
牛雜麵

牛什非常足料 好吃唔騷(賣相亦都唔錯😆😆)
外賣湯會分開裝
以後除了茶餐廳又多了一個選擇😎

外卖自取
牛雜麵
2019-02-10 479 浏览
經過聞到好香炆牛腩味,看見門口餐牌食物價錢唔貴,即入去試試。份量也好大碗,先吃白蘿蔔薄片,好甜好味又冇渣。 跟著再吃牛腩,牛腩份量也多不過偏瘦。 如果對健康人仕來說,應該會喜歡。 但對於我喜歡吃牛腩偏肥,這些就有點瘦,嘴饞不到由牛腩中流出肉汁及油。 好在湯底也不錯,帶清湯牛腩味,米粉吸收了湯底,淨吃它也覺不錯。枱上有一樽辣菜腩,味道甜甜辣辣,味道不算特別。 不過就每粒也切得好幼細,而且見到佢地正在門口位拌勻中,多一份自家製味道感覺。

2019-01-26 299 浏览
話說行過見到有間粉麵檔 ,入到去叫個金錢肚河粉食,跟住本人喜歡飲奶茶,就叫咗一杯,跟住落order姨姨就問我要食咩菜呀,套餐嚟㗎?! 有驚喜, 沒有留意 43蚊 有飲品加菜,食碗粉32只加11蚊就有嘢飲加埋個菜,牛肚好爽 賺
2019-01-26
$43 (早餐)
  • 金錢肚
2018-08-21 334 浏览
今日經過, 試左呢到既牛腩麵。味道幾好, 牛腩好入味。 一d 都吾Hea. 價錢又吾貴。 周不時都有新野食推出。但就好似d secret menu 咁, 要問老闆娘先有。老闆好好人,有人情味。 仲送左碟菜俾我地。 推介 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻This place open til 11:30 which most of the restaurants close at 10:30 in Ma On Shan Mall. Highly recommend this place.
今日經過, 試左呢到既牛腩麵。
味道幾好, 牛腩好入味。 一d 都吾Hea.
價錢又吾貴。 周不時都有新野食推出。
但就好似d secret menu 咁, 要問老闆娘先有。

老闆好好人,有人情味。
仲送左碟菜俾我地。
推介 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Highly recommend this place.
2018-08-21
  • 牛坑腩麵
2018-06-09 357 浏览
今日岩岩經過,食左個崩沙腩米,平時間中都會去食天后果兩間乜乜乜清湯腩,食完之後個人覺得至少平手,甚至更好食,d崩沙腩真心好食,夠「林」之餘又有口感,牛味又重,不得了!馬鞍山又多左一間高質野喇!
今日岩岩經過,食左個崩沙腩米,

平時間中都會去食天后果兩間乜乜乜清湯腩,

馬鞍山又多左一間高質野喇!

2018-06-09
  • 崩沙腩米
馬記牛什粉麵 啲湯底冇味精 好香,算平都幾好食,牛什米好味,建議加個魚皮 放係湯到(加啲辣椒醬👍🏻值得一試....... 馬鞍山終於有間好味嘅餐廳🍲 -係福安花園地舖 總會提供紙巾任用任攞!
-係福安花園地舖

總會提供紙巾任用任攞!
2018-04-11 297 浏览
一碗隨處可見的清湯腩,看上去平平無奇,但加上幾大塊軟腍腍的牛腩,係,絕對無誇張,料足,靠牛肉味,肉質便可取勝。崩沙腩也非常好味,半肥半瘦,燜煮到軟滑可口,入口即化。其實去食好味嘅牛腩,唔使再去上環九記受氣,盡在馬鞍山已可品嚐人間美食。
崩沙腩也非常好味,半肥半瘦,燜煮到軟滑可口,入口即化。
牛坑腩
崩沙腩