2024-12-06 686 浏览
馬來椰爺📍:大角咀櫸樹街62號富多來商場第二期地下14號舖🚗:奧運地鐵C1出口 步行8分鐘📞:+852 5129-8887💲:~HKD100/head for dinnerFood quality✔️:虎蝦青口海鮮無味精椰爺秘傳叻沙 摻摻、熱話梅桔仔水、馬來炸香蕉、鮮牛油斑蘭椰香手工咖央多士👌🏼:熱真百香果茶總結:😋超級推薦嘅小店 絕對係本港三甲嘅馬拉菜 超惹味睇得出都食得出老闆好有心機煮出嚟 仲要服務好細心 點可以唔介紹畀大家👍🏼😋淨係湯底都有幾款 今次試咗椰爺秘傳 椰汁味好出 配埋虎蝦青口海鮮🦞勁惹味 呢個必試😋炸香蕉🍌係點嚟做飯後甜品 小店仲要繁忙時段 竟然唔駛吹 員工睇定我哋食完主菜就自動波上甜品 呢啲服務真係五星級 炸香蕉仲要係剛好炸起熱辣辣 配上煉奶 正😋咖央多士一上枱見到塊厚牛油🧈就覺得邪惡 配埋斑蘭椰香令人一下忘記卡路厘😋+$16嘅話梅桔仔好有誠意又好飲🥹🤔人氣店所以繁忙時段排隊是常識吧😨小店舖仔細細 一眼睇哂咁大 所以大機會都同人搭枱 但佢搭枱係對半咁切 所以進食嘅空間其實好細 人迫人咁坐都唔太舒服🙂‍↔️
馬來椰爺

• 馬來炸香蕉
  • 虎蝦帆立貝無味精三重香蝦叻沙湯摻摻
  • 話梅桔仔水
2024-11-04 1404 浏览
#pb食在大角咀 大角咀人氣秘傳叻沙🍜今次想介紹呢間位於大角咀嘅人氣馬來叻沙店😋 佢位於大角咀富多來商場地下 隔離係另一間人氣店 - 小島料理👍🏻 店外裝修冇咩特別 好多menu遮住 基本上望唔到店內環境🤪 店內環境唔大 只有5-6張枱 所以要注意下午繁忙時間有45分鐘限時🥰 雖然得45分鐘 不過要特別一讚佢嘅上菜速度好快 相信都足夠時間食完😍.佢有幾款馬來檳城湯麵 例如檳城白咖喱湯、香草特濃椰奶湯、招牌椰爺秘傳叻沙、馬來香濃咖喱叻沙湯等😋 價錢$58-$135不等 唔算太貴👍🏻 小食方面比較特別係有手工咖央多士😍 飲品方面亦有唔少馬來特飲 例如斑蘭椰汁冰、三色冰奶茶等🥰🔹鮮香蕉流心班蘭椰香手工咖央多士🍞推介❤️ 多士好脆👍🏻 班蘭醬流心 味道好突出 加埋椰香手工咖央更加正😋 中間仲有少少鮮香蕉 味道好香😍 $38幾抵食🥰🔹W5 魚肉片 無味精 檳城白咖喱湯摻摻🍜推介❤️ 白咖喱湯味道好香 食落唔會好辣😋 佢仲落左椰漿 味道更加香😍 魚肉片幾爽口 就算浸湯食都唔會淋哂👍🏻🔹G4原隻炸軟殼蟹 蜆肉 無味精 椰爺秘傳叻沙 摻摻🦀推介❤️ 原隻炸軟殼蟹好搶鏡 食落超鬆脆👍🏻 椰爺秘傳叻沙湯好濃郁、
#pb食在大角咀
大角咀人氣秘傳叻沙🍜

🔹鮮香蕉流心班蘭椰香手工咖央多士🍞

🔹W5 魚肉片 無味精 檳城白咖喱湯摻摻🍜

🔹G4原隻炸軟殼蟹 蜆肉 無味精 椰爺秘傳叻沙 摻摻🦀
推介❤️ 原隻炸軟殼蟹好搶鏡 食落超鬆脆👍🏻 椰爺秘傳叻沙湯好濃郁、好厚身 食到一半落少少青檸汁 味道酸酸地 更加開胃😋

🔹芒果椰香鮮奶🥛
🔹真·百香果梳打🍹
整體✨ 呢間位於大角咀富多來商場地下嘅馬來叻沙店人氣十足 雖然店內環境唔大 但食物質素幾高😍 試左兩款湯麵湯底都好好味 而且價錢唔算貴👍🏻 下次再去大角咀都會想試其他湯底😋

馬來椰爺 (大角咀) • 🤝🏻🤪
大角咀櫸樹街62號富多來商場第二期地下14號舖
🧀 芝士斑蘭椰香手工咖央多士(自家鮮製)($48)多士係新鮮即叫即整,熱辣辣好香脆,而且餡料好足,估唔到咸香嘅芝士同甜嘅斑蘭咖央配搭一齊味道會咁夾,令我同朋友都好驚艷,順帶一提,呢個係限時推出嘅新品🧀 芝士四重貝椰爺秘傳叻沙摻摻($99)呢個都係期間限定嘅菜式,叻沙係用左9小時自家製無添加味精嘅手工醬烹調而成,結合埋英國嘅水牛芝士同車打芝士,加上元貝、螺片,青口同蜆肉仲有深海魚蛋,豆卜等等,整碗摻摻份量十足,芝士叻沙湯底好香濃惹味之餘帶少少辣,摻摻同配料(特別係豆卜)吸收哂湯底嘅味道,店員特意提我地食到一半要加青檸,加完青檸之後整體味道層次豐富及突出👅🥥 滷水燉金沙骨香草椰奶湯摻摻($62)呢個摻摻味道比起上面芝士四重貝比較清淡而且唔辣,啱晒啲比較鍾意食清淡嘅朋友,湯底椰香味比較重,而滷水金沙骨好入味之餘咸度啱啱好,而且燉得好腍,基本上一咬落去,金沙骨嘅肉同骨就直接分離,非常方便亦啱哂我呢啲懶人🐟 甜酸醬炸黃金魚片頭(4粒)($22)魚片頭炸得金黃香脆,食落香口,肉質彈牙結實🫔 氣炸新鮮滷肉捲(4件)配酸甜醬($28)滷肉捲外層包左腐皮,肉質比較結實,因為係氣炸嘅緣故,所以食落口香脆唔
🧀 芝士斑蘭椰香手工咖央多士(自家鮮製)($48)

🧀 芝士四重貝椰爺秘傳叻沙摻摻($99)

🥥 滷水燉金沙骨香草椰奶湯摻摻($62)

🐟 甜酸醬炸黃金魚片頭(4粒)($22)
魚片頭炸得金黃香脆,食落香口,肉質彈牙結實

🫔 氣炸新鮮滷肉捲(4件)配酸甜醬($28)
滷肉捲外層包左腐皮,肉質比較結實,因為係氣炸嘅緣故,所以食落口香脆唔油膩

🫒 熱話梅桔仔水($16)
清新嘅桔仔配上酸中帶咸嘅話梅,兩者夾埋飲落口非常清新解膩

🥭 芒果椰香鮮奶($28)
可以按照自己嘅口味選擇少冰/多奶,椰香味比較重,鮮奶好幼滑,芒果比例較少,但甜度適中
芝士斑蘭椰香手工咖央多士
甜酸醬炸黃金魚片頭
氣炸新鮮滷肉捲
話梅桔仔水
芒果椰香鮮奶
大角咀無味精叻沙湯底小店內環境唔大,但食物幾高質🙈👍🏻。湯底完全沒有添加任何味精。湯底有四大類,分別是檳城白咖喱湯、香草椰奶湯、招牌椰爺秘傳叻沙、馬來香濃咖喱叻沙湯。我們選了兩款湯底都非常濃郁,價錢在100左右。‼️提提大家只收現金。‼️中午繁忙時間可能有45分鐘限,不過餐廳上菜快。🔸️班蘭椰香手工咖央多士 $38 牛油濃郁厚大件,斑蘭甜入心扉,多士煎得香脆。超級邪惡但好好食。🙈🔸️原隻炸軟殼蟹蜆肉椰爺秘傳喇沙摻摻 $ 135超級足料摻摻,麵上有一隻大軟殼蟹,麵面勁多蜆肉。當然還有魚蛋、芽菜、豆卜、青瓜絲等。軟殼蟹好脆,一咬開全是蟹膏👍🏻。小店總有食物令人驚喜。湯底好香椰奶香氣,非常濃稠但又唔油。食到一半,擠上青檸檬就更清新開胃。 🔸️四重香蝦叻沙摻摻$108 這款新品是一款小辣香蝦叻沙湯及較杰身湯,味道更濃。本人太喜歡重口味。整碗都是櫻花蝦和爆炒辣香蝦,還有兩隻炸了外殼的虎蝦和青口。面底是米粉和油麵,麵都非常掛湯,食完都不會口乾。.
大角咀無味精叻沙湯底

🔸️班蘭椰香手工咖央多士 $38

🔸️原隻炸軟殼蟹蜆肉椰爺秘傳喇沙摻摻 $ 135

🔸️四重香蝦叻沙摻摻$108

[ #大角咀美食 #caloriefoodie大角咀 ] • 馬 來 椰 爺 •🐿-大角咀有間叻沙摻摻嘅人氣排隊小店🇲🇾湯底一流✨自家製叻沙湯底絕無添加味精經歷爆炒、熬煮、發酵過程超過9個鐘⏱️飲一啖湯底 已經感受到餐廳嘅用心🤍難怪雖然店面細細 但平日夜晚都要等位!!摻摻食到一半 再加青檸 湯底味道更多份清爽感-🧀 芝士四重貝椰爺秘傳叻沙 摻摻 💰$99🆕 店家新品 叻沙湯底加上水牛芝士及車打芝士配上四種貝類食材 有帶子、螺片、青口、蜆肉叻沙味道偏重椰奶味 比起坊間叻沙唔會覺得辣加上雙重芝士後 湯底味道更柔和咗 幾特別-🦀 原隻炸軟殼蟹蜆肉香濃咖哩叻沙 摻摻 💰$132咖哩叻沙湯底帶微辣 味道比原味叻沙更惹味初初怕會好辣食唔到 但絕對係可接受嘅辣度(利申 譚仔10小辣) 而且湯底飲落都幾順口炸軟殼蟹夠晒香口 入面仲有蟹膏食 正!!-🍞 鮮牛油班蘭椰香 手工咖央多士 💰$38某程度上唔知算唔算咖央多😹好似無咖央醬但就有鮮牛油同班蘭醬 多士烘得脆身咬落脆卜卜 而牛油、班蘭醬又軟淋淋 味道甜甜 -🥭 芒果椰香鮮奶 💰$28原本打算叻沙湯會好辣 所以叫杯椰奶解解辣但最後都用唔上 味道上還好 可
[ #大角咀美食 #caloriefoodie大角咀 ]
• 馬 來 椰 爺 •
🐿
大角咀有間叻沙摻摻嘅人氣排隊小店🇲🇾
湯底一流✨自家製叻沙湯底絕無添加味精
經歷爆炒、熬煮、發酵過程超過9個鐘⏱️
飲一啖湯底 已經感受到餐廳嘅用心🤍
難怪雖然店面細細 但平日夜晚都要等位!!
摻摻食到一半 再加青檸 湯底味道更多份清爽感
🧀 芝士四重貝椰爺秘傳叻沙 摻摻 💰$99

🆕 店家新品 叻沙湯底加上水牛芝士及車打芝士
配上四種貝類食材 有帶子、螺片、青口、蜆肉

叻沙味道偏重椰奶味 比起坊間叻沙唔會覺得辣
加上雙重芝士後 湯底味道更柔和咗 幾特別

🦀 原隻炸軟殼蟹蜆肉香濃咖哩叻沙 摻摻 💰$132

咖哩叻沙湯底帶微辣 味道比原味叻沙更惹味
初初怕會好辣食唔到 但絕對係可接受嘅辣度
(利申 譚仔10小辣) 而且湯底飲落都幾順口
炸軟殼蟹夠晒香口 入面仲有蟹膏食 正!!
🍞 鮮牛油班蘭椰香 手工咖央多士 💰$38

某程度上唔知算唔算咖央多😹好似無咖央醬
但就有鮮牛油同班蘭醬 多士烘得脆身
咬落脆卜卜 而牛油、班蘭醬又軟淋淋 味道甜甜
🥭 芒果椰香鮮奶 💰$28

原本打算叻沙湯會好辣 所以叫杯椰奶解解辣
但最後都用唔上 味道上還好 可試不試😳
📍 大角咀櫸樹街62號富多來商場第二期地下14號舖

2024-12-22 0 浏览
今日放工就去左呢間bookmark左好耐位於大角咀嘅呢間「馬來椰爺」食馬拉菜😋原隻炸軟殼蟹蜆肉無味精椰爺秘傳叻沙摻摻 $135一上枱除咗嘩一聲都唔知講咩好😂原隻嘅軟殼蟹🦀有半隻碗咁大隻!而且有份量相當之多嘅蜆肉😬湯底亦十分之香濃!食得出非常之真材實料,仲要係冇味精👍真係好好味😋越南虎蝦海鮮 檳城白咖哩湯 摻摻 $82呢個白咖喱湯底配上香濃椰汁,真係冇得頂呀!湯底亦鮮味十足!虎蝦又大隻又彈牙👍份量十分之多,岩哂小編呢啲大食人士食🤪鮮牛油班蘭椰香 手工咖央多士(自家鮮製) $38新鮮即製!熱辣辣脆卜卜,鮮牛油🧈同班蘭嘅香味!真係絕配👍好邪惡😈但太正啦😋斑蘭椰汁 $18芒果椰香鮮奶 $28

原隻炸軟殼蟹蜆肉無味精椰爺秘傳叻沙摻摻 $135

斑蘭椰汁 $18 ,芒果椰香鮮奶  $28
  • 鮮牛油班蘭椰香手工咖央多士
1K
2024-12-22 0 浏览
“原隻炸軟殼蟹蜆肉 椰爺秘傳叻沙 摻摻”($135)“芝士四重貝 椰爺秘傳叻沙 摻摻”($99)“鮮牛油 班蘭椰香手工咖央多士”($38)“真・百香果梳打”($28)大角咀不嬲都多特色小店今次就嚟咗呢間食馬來西亞嘅餐廳☺️餐廳提供多款湯底嘅麵食好似叻沙,咖喱叻沙,白咖喱,椰奶湯另外仲有唔少小食我地點咗2碗唔同口味嘅招牌叻沙湯麵分別係原隻炸軟殼蟹🦀,芝士四重貝🧀呢道嘅叻沙用上自家炒製手工醬爆炒熬煮發酵9個鐘以上,仲要冇加味精每碗叻沙都已經配有魚蛋,豆卜,芽菜等上枱後先飲一啖湯,真係好濃椰奶味超香🤤炸軟殼蟹大大隻又香脆😍芝士四重貝係期間限定款式有元貝,青口,螺片,蜆肉好豐富加上水牛芝士同車打芝士又幾特別😋我地仲點咗份鮮牛油班蘭咖央多士滿滿嘅班蘭咖央醬配上牛油真心邪惡😍飲品點咗真・百香果梳打有成半隻百香果,酸酸甜甜好清爽😙
“原隻炸軟殼蟹蜆肉 椰爺秘傳叻沙 摻摻”($135)
“芝士四重貝 椰爺秘傳叻沙 摻摻”($99)
“鮮牛油 班蘭椰香手工咖央多士”($38)
“真・百香果梳打”($28)

大角咀不嬲都多特色小店
今次就嚟咗呢間食馬來西亞嘅餐廳☺️
餐廳提供多款湯底嘅麵食
好似叻沙,咖喱叻沙,白咖喱,椰奶湯
另外仲有唔少小食
我地點咗2碗唔同口味嘅招牌叻沙湯麵
分別係原隻炸軟殼蟹🦀,芝士四重貝🧀
呢道嘅叻沙用上自家炒製手工醬
爆炒熬煮發酵9個鐘以上,仲要冇加味精
每碗叻沙都已經配有魚蛋,豆卜,芽菜等
上枱後先飲一啖湯,真係好濃椰奶味超香🤤
炸軟殼蟹大大隻又香脆😍
芝士四重貝係期間限定款式
有元貝,青口,螺片,蜆肉好豐富
加上水牛芝士同車打芝士又幾特別😋
我地仲點咗份鮮牛油班蘭咖央多士
滿滿嘅班蘭咖央醬配上牛油真心邪惡😍
飲品點咗真・百香果梳打
有成半隻百香果,酸酸甜甜好清爽😙
2024-12-12 179 浏览
朋友介紹依間人氣小店💕第二次再過嚟食💪🏻食物水平keep到😋專門食叻沙掺摻同佢招牌咖央多士,啱啱開業嘅時候起碼要排一個鐘以上🥹大家記得早點來,逢星期一休息✨原隻炸軟殼蟹蜆肉椰爺秘傳叻沙掺摻 $135超大隻原隻軟殼蟹😍口感外酥內嫩,啖啖肉✌🏻椰爺秘傳叻沙醬超級濃郁‼️老闆建議就咁飲一啖,然後再加青檸汁,增加層次感✨麵嘅份量剛好,蜆肉嘅鮮甜與蟹肉鮮美夾絕👍🏻四重貝椰爺秘傳叻 $108湯底同以上軟殼蟹係一樣,完全係冇添加味精😚配料不一樣,原隻帶子新鮮,蜆肉特別細小,口感特別😋仲有蠔、豆卜和魚蛋鮮香蕉流心班蘭椰香手工咖央多士 $38手工多士外脆內軟,值得一試😚香蕉與班蘭搭配夾,香蕉可以再多少少,唔夠流心芒果椰香鮮奶 $28有口感😝食到粒粒芒果果肉,清爽可口,加咗芒果醬係底,椰汁濃郁,口感滑順👍🏻📍馬來椰爺大角咀櫸樹街62號富多來商場第二期地下14號舖

原隻炸軟殼蟹蜆肉椰爺秘傳叻沙掺摻 $135

四重貝椰爺秘傳叻 $108

鮮香蕉流心班蘭椰香手工咖央多士 $38

芒果椰香鮮奶 $28

📍馬來椰爺
大角咀櫸樹街62號富多來商場第二期地下14號舖
2024-12-04 215 浏览
原隻炸軟殼蟹蜆肉無味精馬來香濃咖喱叻沙摻摻$132原隻軟殼蟹仲要有膏好爽😳脆卜卜!一定要食左先 ✨啲蜆肉勁多🤩口感超豐富!!湯底勁濃 食到一半覺得有寡可以加青檸汁 個湯底少少酸仲正🙂‍↕️💥感覺到佢正宗因為摻摻真係有2隻粉面架🤩✨👏咖哩係bb辣 唔洗擔心🫶滷水燉金沙骨 椰奶湯摻摻$62雖然叻沙真係好香濃 但我反而中意呢個椰奶湯🤤🤤真心正😍唔中意食辣太濃味,呢個一定岩口味,因為我就係呢個類別既人了☺️個湯飲得出佢既心機!個金沙骨都係個重點!超霖!食到佢滷水味好出,一定炆左好耐入晒味😋🍌鮮香蕉流心班蘭椰香 手工咖央多士$38呢個一定要趁熱食!脆卜卜✨又幾得意香蕉加班蘭🫶仲要係流心好正✨佢仲有咖央鮮油多士揀添!話梅桔仔梳打$28芒果椰香鮮奶$282杯都🆗
原隻炸軟殼蟹蜆肉無味精馬來香濃咖喱叻沙摻摻$132

• 原隻炸軟殼蟹蜆肉無味精椰爺秘傳叻沙摻摻
  • 鮮香蕉流心班蘭椰香手工咖央多士
  • 滷水燉金沙骨 椰奶湯摻摻
2024-11-23 366 浏览
本身有長期胃炎,終於好返。平時唔食得太刺激太辣,好在遇到呢一間馬來爺爺嘅喇沙/白咖喱湯底,好特別好好飲,飲落我都唔會太酸或者辣,無味精。魚片亦都啱晒我容易消化!爽滑。白咖喱湯麵,唔使唔記得嗌走辣,廚房會將個辣椒醬分開上,好周到!軟殼蟹喇沙湯麵 ,軟殼蟹好大隻!

魚片亦都啱晒我容易消化!爽滑。

軟殼蟹喇沙湯麵 ,軟殼蟹好大隻!

• 原隻炸軟殼蟹蜆肉無味精椰爺秘傳叻沙摻摻
2024-11-02 648 浏览
小妹今晚同豬去咗大角咀搵野食😋沿途見到呢間「馬來椰爺」小店,主打馬來西亞料理😍有叻沙、班蘭咖央等等😍非常吸引🤩雖然坐位唔多,但撞岩唔係晚飯時間唔洗等位,梗係又去試吓~原隻炸軟殼蟹蜆肉無味精椰爺秘傳喇沙摻摻🍜呢款喇沙摻摻超級足料,非常吸晴😍😍😍 一大隻軟殼蟹放係上面,麵內仲有超多蜆肉❤️ 軟殼蟹內脆內軟;椰香、奶香、辣油及蟹肉香味撲鼻,層次豐富,職員仲建議食到一半時,加點青檸檬🍋仲有另一番味道👅班蘭椰香咖央多士🍞多士烘得脆卜卜,夾住牛油🧈班蘭醬配搭合宜,超邪惡😈 ~同人share食絕對冇膩💕氣炸新鮮滷肉卷拼甜酸醬🫔呢款滷肉卷🫔表皮外脆內嫩,配埋小店提供的甜酸醬,每口充滿肉香及甜酸醬味道👅口感極佳😋真·百香果茶🥤味道酸酸甜甜,仲配有真·半個百香果可以自己加落去,好正🙌話梅桔仔水🫖味道同樣帶有酸酸甜甜感覺,感覺幾清新😛滷水燉金沙骨檳城白咖喱湯掺摻🍲呢款湯有著椰奶香味,唔食得辣嘅嗌呢款就啱啦,食到一半可逐少逐少加辣醬令湯底更惹味,層次豐富💗 滷水燉金沙骨看似只有骨,但實際唔少肉,煮得軟腍細 😍 豆卜掛滿濃湯🍲 味道👅正🤘🏻餐廳🍴雖然係小店,但憑上面食物已經知道用心製作😙 坐位雖然不多,但職員服務

真·百香果茶🥤
味道酸酸甜甜,仲配有真·半個百香果可以自己加落去,好正🙌

話梅桔仔水🫖
味道同樣帶有酸酸甜甜感覺,感覺幾清新😛

滷水燉金沙骨檳城白咖喱湯掺摻🍲

餐廳🍴雖然係小店,但憑上面食物已經知道用心製作😙 坐位雖然不多,但職員服務態度好好,絕對要支持香港小店😃
真·百香果茶
真·百香果茶
氣炸新鮮滷肉卷拼甜酸醬🫔
話說朋友推薦呢間馬來西亞叻沙麵我呢個好鍾意食辣同海鮮嘅人又點會錯過?嗰日放工就即刻去大角咀食(BTW, 如果地鐵搭綠色線,千祈唔好跟OpenRice喺奧運站出!喺旺角出就可以了!!!)舖頭好細,員工都幾趕,同埋夜晚九點就收檔不過,都照去食,因為佢嘅叻沙麵真係好好食我嗌咗嗰個招牌,軟殼蟹叻沙麵每啖都食到嘩嘩聲味道好濃郁我最後係連個湯底都飲埋軟殼蟹亦都好足料不過啲小食就相當一般我哋嗌咗魚片頭,只有好細嘅四件, 20幾蚊,我哋都覺得唔係好抵食但係個麵就好好食食完個麵,先前行錯路搭錯線嘅唔開心到冇晒🤣🤣
話說朋友推薦呢間馬來西亞叻沙麵
我呢個好鍾意食辣同海鮮嘅人又點會錯過?
舖頭好細,員工都幾趕,同埋夜晚九點就收檔
不過,都照去食,因為佢嘅叻沙麵真係好好食
我嗌咗嗰個招牌,軟殼蟹叻沙麵
每啖都食到嘩嘩聲
味道好濃郁
我最後係連個湯底都飲埋
軟殼蟹亦都好足料
不過啲小食就相當一般
但係個麵就好好食
食完個麵,先前行錯路搭錯線嘅唔開心到冇晒🤣🤣
2024-10-30 493 浏览
鮮牛油斑蘭咖央多士,拎到返屋企過咗15分鐘…..仍然香脆白咖喱燉金沙骨叻沙米粉, 白咖喱很香,適合唔食辣嘅人虎蝦海鮮冇味精摻摻, 虎蝦超好食, 好有蝦味由於本人不喜歡食油麵,店舖可以改為全碗係米粉,我覺得個做法真係超級好,可以適合唔同人嘅口味
鮮牛油斑蘭咖央多士,拎到返屋企過咗15分鐘…..仍然香脆

白咖喱燉金沙骨叻沙米粉, 白咖喱很香,適合唔食辣嘅人

虎蝦海鮮冇味精摻摻, 虎蝦超好食, 好有蝦味

白咖喱燉金沙骨摻摻
白咖喱燉金沙骨摻摻
2024-10-26 568 浏览
星期六午餐,第一次光顧,排了10分鐘,齊人才可以入座。座位有點逼。點了F3三重香蝦叻沙摻摻 $98,有越南虎蝦(兩隻)、櫻花蝦(份量多)、蜆肉(份量多)、豆卜、魚蛋。虎蝦size正常,有濃的蝦味,櫻花蝦調味過咸,蜆肉調味過甜。湯底色水是濃的,帶辣味,辣味再加上櫻花蝦的過咸和蜆肉的過甜,蓋過了蝦的味道,整體是濃得黎沒有蝦鮮味,沒有令人一喝再喝。點了P01話梅桔仔水(凍)少冰正常甜 $10,酸酸的好味開胃。

2024-10-26
2024-10-17 816 浏览
今日又同大家嚟到大角咀,呢一句簡直係美食天堂,今次介紹大家食馬來西亞🌟菜,呢間小店好出名,大家記得早啲嚟搵位啦⭐️=====================Food list📌🥳⭐️軟殼蟹袐傳喇沙:呢個絕對係鎮店之寶,完隻軟殼蟹炸得香脆,加埋無味精嘅喇沙湯底,大家千祈唔好錯過❗️❗️🥳⭐️氣炸新鮮滷肉捲:呢個小食好有特色,滷肉滷肉啊,炸得好香脆,香味十足❗️❗️🥳⭐️鮮牛奶斑蘭椰香咖央多士:呢個又係好出色嘅多士,加埋特色嘅斑蘭醬,仲有椰香,好有特色嘅小食❗️❗️🥳⭐️斑蘭椰汁冰:呢杯飲品好清甜,加埋我最鍾意嘅椰汁,原來椰汁同斑蘭係好夾嘅味道❗️❗️••••••••••••••••
=====================
Food list📌