2024-06-23
【油尖旺區】【魚米家魚湯米線】今日係 23/6,對大部份人嚟講,呢一日平平無奇,對我嚟講都係。不過最近收到消息,魚米家魚湯米線將會喺呢一日全線 last day,所謂嘅全線,其實都已經執剩大角咀分店。喺十幾年前,仲未有譚仔等等嘅大型連鎖米線餐廳,魚米家都係一個唔錯嘅選擇。因為某位 ex 好中意食呢間嘅關係,我同呢間嘢都有個特殊嘅感情,就算好多年後做咗 foodie,都一樣會去食。而佢哋嘅魚腐的確係幾好食,其他地方幾難取替。呢餐我係幾日前食,當然就要食魚腐米線啦。食下午茶 $44 嘅「招牌外脆內滑魚腐魚湯米線」。麵底揀咗「米線」,湯底揀咗「鮮魚湯」,小食揀咗「脆魚皮」,飲品我加 $3 飲「凍檸茶走甜」,埋單 $47,似乎呢啲資料都唔算好重要,因為佢都已經係最後一日營業喇。或者,人都係傾向珍惜會失去嘅嘢,回憶喺時間之上擦過一條痕跡,再由時間沖淡。。。(地址:大角咀櫻桃街38號西九匯2樓205號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #deliciou
(地址:大角咀櫻桃街38號西九匯2樓205號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #大角咀 #奧運 #魚米家魚湯米線 #招牌外脆內滑魚腐魚湯米線 #魚腐 #魚腐米線 #鮮魚湯 #脆魚皮 #凍檸茶走甜 #1am1424 #1ambackup