【油尖旺区】【鱼米家鱼汤米线】今日系 23/6,对大部份人嚟讲,呢一日平平无奇,对我嚟讲都系。不过最近收到消息,鱼米家鱼汤米线将会喺呢一日全线 last day,所谓嘅全线,其实都已经执剩大角咀分店。喺十几年前,仲未有谭仔等等嘅大型连锁米线餐厅,鱼米家都系一个唔错嘅选择。因为某位 ex 好中意食呢间嘅关系,我同呢间嘢都有个特殊嘅感情,就算好多年后做咗 foodie,都一样会去食。而佢哋嘅鱼腐的确系几好食,其他地方几难取替。呢餐我系几日前食,当然就要食鱼腐米线啦。食下午茶 $44 嘅「招牌外脆内滑鱼腐鱼汤米线」。面底拣咗「米线」,汤底拣咗「鲜鱼汤」,小食拣咗「脆鱼皮」,饮品我加 $3 饮「冻柠茶走甜」,埋单 $47,似乎呢啲资料都唔算好重要,因为佢都已经系最后一日营业喇。或者,人都系倾向珍惜会失去嘅嘢,回忆喺时间之上擦过一条痕迹,再由时间冲淡。。。(地址:大角咀樱桃街38号西九汇2楼205号舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #deliciou

(地址:大角咀樱桃街38号西九汇2楼205号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺区 #大角咀 #奥运 #鱼米家鱼汤米线 #招牌外脆内滑鱼腐鱼汤米线 #鱼腐 #鱼腐米线 #鲜鱼汤 #脆鱼皮 #冻柠茶走甜 #1am1424 #1ambackup
2024-06-20
  • 鱼腐米线