2008-11-23 201 浏览
外賣$24 雙拼燒味飯 + 例湯或汔水今次選了义燒+燒肉質素一般, 肉汁唔多, 义燒還可以, 但今次斬的燒肉就麻麻, 肉較硬較乾, 皮亦韌.這兒的價錢相宜, 燒味份量夠多 (比大 x 樂多), 故好多人幫襯這兒標榜自家製燒味, 有時亦見到有專車運送
外賣$24 雙拼燒味飯 + 例湯或汔水
今次選了义燒+燒肉
這兒標榜自家製燒味, 有時亦見到有專車運送

2005-06-25 189 浏览
叫得佢\做變相怪傑,梗係次次食都唔同樣啦!有時呢佢\又真係唔錯既,D野幾新鮮,多油多汁~廿蚊雞有埋野飲或者湯~但係每當我一心諗住食盒好味既燒味飯既時候,佢\就會俾D驚喜我,例如係無皮燒肉啦,全肥叉啦~真係唔得佢\死。。。。唔食好過食。總括黎講,如果你覺得自己係好好運既就去試下啦...
總括黎講,如果你覺得自己係好好運既就去試下啦...
2004-09-03 194 浏览
盂蘭節諗住斬番o的燒肉叉燒,貪平時燒肉皮脆,叉燒肥瘦均勻,點知完全失水準,皮唔脆,叉燒係韌o既?!好失望呀!最難頂未必係o的野食差左,而係果個類似老闆娘o既女人串到暈,買得少就比面口人睇,又唔多願比人家揀燒肉叉燒喎,禮貌些少好唔好!

2003-11-03 157 浏览
我係一個燒臘愛好者,而個人比較偏好一d 裝修比較草根,簡單,隨便d 既燒臘店,因為認為咁樣先有食燒臘既風味,而鳳凰燒臘飯店就有呢一種風味..其實同區有一間出名食燒肉既燒臘店英都,當比較一下後,就發覺鳳凰燒臘飯店既燒肉皮同英都既同樣鬆脆,細心咀嚼,就會發現鳳凰燒臘飯店既燒肉唔un 口之餘亦唔太痴牙,加上每一咬都滲出肉汁,確係唔錯~當然,我至愛既燒鵝亦同樣有質素...如果後生仔不妨試下佢地既珍肝..真一流~一碟拼飯$24 送例湯兼食得飽飽,真過癮~
當然,我至愛既燒鵝亦同樣有質素...
如果後生仔不妨試下佢地既珍肝..真一流~
一碟拼飯$24 送例湯兼食得飽飽,真過癮~
2003-10-05 147 浏览
之前食開同區o既英都燒味,都覺得唔錯o既。但朋友介紹完鳳凰燒臘之後,我屋企不知不覺就轉左幫襯哩檔。可能係因為唔係即買即食關係啦,英都果o的係會“走樣”。但鳳凰哩邊呢,無論點,o的叉燒都可以保持咁蜜汁,燒肉同乳豬更加係一個字“脆”,皮脆,o岩哂我哩o的淨係鍾意食皮唔食肉o既人啦,真係正呀~琴日同阿毛食完友記路經,都掙扎買唔買o的番去拆,因近排食得燒味實在太多,都係免喇!