估唔到國際交易中心入面都隱藏咗幾間餐廳🫣呢間日式餐廳lunch時段去到幾乎滿座添~記得提早book位呀!我地揀咗週末半自助餐,每人可以自選一款主食,刺身、壽司、熱食、炸物、飲品等等都可以任食😍主食唔想食太多,揀咗一份網燒安格斯牛扒同牛肉野餐鍋🫕牛扒五成熟啱啱好,已經切好咗好方便👍🏻肉質同口感都唔錯牛肉野菜鍋係壽喜燒湯底,肥牛正常發揮,底都有唔少蔬菜,健康之選😛任食刺身擺盤一啲都唔馬虎,每款都係大件兼厚切,望落好新鮮😍估唔到半放題都有呢個質素,好驚喜!我地仲嗌咗好多小食同炸物,全部都係即叫即炸,上枱熱辣辣誠意十足,味道都唔錯~除咗食物質素ok之外,餐廳環境都非常舒適,座位夠闊落,仲有落地玻璃,會再encore😎
我地揀咗週末半自助餐,每人可以自選一款主食,刺身壽司、熱食、炸物、飲品等等都可以任食😍

主食唔想食太多,揀咗一份網燒安格斯牛扒同牛肉野餐鍋🫕
牛扒五成熟啱啱好,已經切好咗好方便👍🏻肉質同口感都唔錯

• 牛肉野菜鍋
  • 網燒安格斯牛扒
  • 刺身
2023-04-09 111 浏览
呢間半自助嘅Weekend Brunch價錢每位二百幾蚊~而且有2.5小時食~可以慢慢食~最吸引其實係個環境,一入到去同其他放題鋪比好光猛闊落,樓底都好高,空間感好足.又有陽光,成個感覺好chill好舒服!佢地total有八樣主食揀~分別揀咗三色丼同帆立貝吞拿魚腩蓉丼~海膽份量雖然唔多但係都幾鮮甜,雖然刺身都有帆立貝揀,不過質素感覺再好少少,再厚身啲其餘食物同其他放題差唔多~刺身比較推薦叫三文魚、油甘魚,厚切而且好新鮮~鯛魚比較淡口燒物有鹽燒鯖魚,有點乾就不太建議食喇~厚燒牛舌同羊架都正常發揮日式蒸蛋幾嫩滑,同普通鋪頭跟餐送嘅差唔多啦🤣炸物我淨係叫咗芝士年糕🤣上檯熱辣辣,芝士味唔算好出不過唔會好膩~感覺上老了,放題食得都唔多~但性價比感覺都唔錯的!

其餘食物同其他放題差唔多~

刺身比較推薦叫三文魚、油甘魚,厚切而且好新鮮~鯛魚比較淡口

日式蒸蛋幾嫩滑,同普通鋪頭跟餐送嘅差唔多啦🤣

2023-04-04 116 浏览
週末係九龍灣Megabox睇完戲,唔想係商場食飯,就行左去隔離交易中心的鳴門食日式半自助放題,食幾多都無壓力好正!餐廳樓底高,空間感十足,裝潢帶和風,環境好舒適😚🍽️ 90分鐘日式半自助放題 (午市大人$268)🔹主食:有七款選擇,包括北海丼、帆立貝吞拿魚腩蓉丼、網燒安格斯牛扒、蒲燒鰻魚丼、滑蛋沖繩吉列白豚、牛肉野菜鍋和黑豚肉稻庭烏冬。每人包一份主食,我地揀左北海丼和網燒安格斯牛扒。北海丼有海膽,虎蝦,劍魚和三文魚籽,刺身新鮮,海膽好creamy! 網燒安格斯牛扒揀左五成熟,份量好多,肉質嫩滑,入口咬落多汁!其他小食、炸物、沙律、壽司、刺身、燒物和飲品都係任飲任食,選擇都唔少,食完可以再encore! 🔹小食:日式蒸蛋、麵豉湯、味付螺肉、芝麻八爪魚、中華沙律,香蔥玉子和迷你牛肉湯烏冬日式蒸蛋入口超滑溜,食左兩杯先夠!中華沙律好清新爽口,作為前菜一流呀!🔹壽司:三文魚、劍魚腩、帆立貝、蟹籽、蟹棒、玉子、加州卷、鰻魚卷、火灸三文魚卷、吉列蝦沙律卷、芝麻八爪魚軍艦和螺肉軍艦。🔹刺身:三文魚、油甘魚、八爪魚、鲷魚、帆立貝、熟北寄貝、榮螺和赤蝦三文魚、油甘魚和帆立貝都係厚切,又鮮又甜。🔹燒物:鹽燒
餐廳樓底高,空間感十足,裝潢帶和風,環境好舒適😚

🍽️ 90分鐘日式半自助放題 (午市大人$268)

🔹主食:

其他小食、炸物、沙律、壽司刺身、燒物和飲品都係任飲任食,選擇都唔少,食完可以再encore!

日式蒸蛋入口超滑溜,食左兩杯先夠!
中華沙律好清新爽口,作為前菜一流呀!

三文魚、油甘魚和帆立貝都係厚切,又鮮又甜。

🔹燒物:鹽燒鯖魚、雞翼、汁燒白豚腩、厚燒牛舌、燒三文魚頭、燒香草腸和燒羊扒
厚燒牛舌大大塊,入口彈牙,牛味重。燒三文魚頭好香口,滿滿油脂,肉質嫩滑。

🔹炸物:吉列蠔、芝士年糕、芝麻雞翼、日式炸雞和章魚小丸子
吉列蠔炸的好鬆脆,熱辣辣特別好食!

🔹沙律:胡麻豆腐沙律、角切魚生沙律
角切魚生沙律,魚生鮮甜,沙律菜新鮮爽脆

🔹飲品:巨峰乳酸特飲、白桃乳酸特飲、汽水和啤酒
乳酸特飲酸酸甜甜,解渴解膩!
2023-04-01 1253 浏览
週末中午時間,去了吃日式的半自助餐🎎餐廳高樓底加上落地玻璃窗,感覺開揚通透,竹簾子和木糸裝潢帶日式和風味道。餐廳中間位置有製作壽司刺身的櫃檯,櫃檯上大大的燈座,很有氣派呢!可以看到師傅在忙碌地製作食物🧑‍🍳每張桌都貼心提供紙巾和搓手液,這裏形式好像放題,填寫點餐紙後交給職員,安座座位靜候美食就可以了!除了任點的食物外,每人還可選一份主食。每位$268可選一份主食,90分鐘無限點刺身、壽司、炸物、小食、沙律、燒物和飲品。♡網燒安格斯牛扒 🥢必點🥢我們點了五成熟,已經貼心切好一塊塊了,我吃了第一口不禁叫了聲,好好吃啊😋比很多西餐廳都為出色呢!肉質軟腍,肉味濃郁,且有油花味,加上醬汁香濃惹味,咬下去充滿肉汁。大家一定要點呢👍♡牛肉野菜鍋 🥢必點🥢牛肉用上肥牛,油香味濃,內裡有雞蛋、豆腐、洋蔥、蔬菜、冬菇、金茹,由於湯底好好喝,所以忍不住喝了好幾口,味道很特別,喝到有洋蔥的鮮甜味道。十分濃郁惹味啊!如果加上粉麵我一定整碗連湯吃掉呢😂主食非常高質素,想不到連任點的刺身同樣高質素呢👍而且不得不提一下,職員很貼心啊!由於我們被其他美食分心😂,導致那盤刺身放得時間久了,冰開始溶成水,職員主動幫我們收掉

週末中午時間,去了吃日式的半自助餐🎎
餐廳高樓底加上落地玻璃窗,感覺開揚通透,
竹簾子和木糸裝潢帶日式和風味道。
餐廳中間位置有製作壽司刺身的櫃檯,
櫃檯上大大的燈座,很有氣派呢!
可以看到師傅在忙碌地製作食物🧑‍🍳

每張桌都貼心提供紙巾和搓手液,
這裏形式好像放題,填寫點餐紙後交給職員,
安座座位靜候美食就可以了!
除了任點的食物外,每人還可選一份主食。

每位$268可選一份主食,
90分鐘無限點刺身壽司、炸物、小食、沙律、燒物和飲品。

♡網燒安格斯牛扒 🥢必點🥢
我們點了五成熟,
已經貼心切好一塊塊了,
我吃了第一口不禁叫了聲,好好吃啊😋
比很多西餐廳都為出色呢!
肉質軟腍,肉味濃郁,且有油花味,
加上醬汁香濃惹味,咬下去充滿肉汁。
大家一定要點呢👍

♡牛肉野菜鍋 🥢必點🥢
牛肉用上肥牛,油香味濃,
內裡有雞蛋、豆腐、洋蔥、蔬菜、冬菇、金茹,
由於湯底好好喝,所以忍不住喝了好幾口,
味道很特別,喝到有洋蔥的鮮甜味道。
十分濃郁惹味啊!
如果加上粉麵我一定整碗連湯吃掉呢😂

主食非常高質素,
想不到連任點的刺身同樣高質素呢👍
而且不得不提一下,職員很貼心啊!
由於我們被其他美食分心😂,
導致那盤刺身放得時間久了,
冰開始溶成水,職員主動幫我們收掉,
叫我們重新再點,因為不安全啊~
感覺這裏都是很重視食物質素和客人的安全。
下次想吃無限量點的日式刺身自助餐
一定會想起這裏呢😍
不過餐廳如果有甜品提供會更開心唷🍨

刺身有三文魚、油甘魚、八爪魚、鯛魚、帆立貝、熟北寄貝、榮螺、赤蝦。
全部都非常新鮮味美,肉質厚實👍
🦐赤蝦去除蝦腸去得很乾淨,蝦肉大隻飽滿。

✨️壽司特別推介
•鰻魚卷
•吉列蝦沙律卷
•火炙三文魚卷
卷物做得不錯,
不是一口大小,是平日吃的卷物大小。
不會容易鬆散,感覺握得很夠紮實,
而且有數款,內裡還有包着玉子、青瓜、蟹柳,
絕不馬虎啊!

迷你牛肉湯烏冬

✨️小食特別推介
•麵豉湯
熱熱的,麵豉味香濃,很暖胃,
內裡有海帶。
•芝麻八爪魚
🐙八爪魚比起外面吃的大隻彈牙。
•迷你牛肉湯烏冬
烏冬彈牙,還有粟米粒和海帶,
這款牛肉雖然不及主食的牛肉好吃,
但都是不錯的。

芝士年糕

✨️炸物特別推介
•芝士年糕
煙韌口感,內裡有暖暖的芝士流心。

✨️燒物特別推介
•牛舌
厚實,質感軟腍。
•燒白豚腩
外皮燒得有點香脆,油脂香味重。

🥤飲品我們點了巨峰乳酸特飲和白桃乳酸特飲,
另外還有可以汽水、啤酒選擇。
想喝熱的可以跟職員要熱茶🫖

• 牛舌
  • 燒白豚腩
  • 刺身
2023-03-25 185 浏览
九龍灣這間日式餐廳每逢週末及假期都會有半自助放題供應,午市時段12點至3點,$268一位。任點方面有各種魚生、壽司、燒物、炸物、小食及飲品,選擇種類都好足夠。刺身鮮甜夠新鮮🐟,燒三文魚頭、鯖魚和羊架都好好吃,我尤其喜歡燒三文魚頭,烤得恰到好處,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩,非常美味。特別推薦日式蒸蛋,質感滑溜,淡淡海鮮味。餐廳還提供7款自選主食,我點了牛肉雜菜鍋和黑豚肉稻庭烏冬,口感都唔錯,不過吃完都好飽肚。😋🍹飲品推薦白桃乳酸特飲,酸酸甜甜,味道幾特別。餐廳環境也很不錯,樓底夠高,座位舒適。

特別推薦日式蒸蛋,質感滑溜,淡淡海鮮味。

🍹飲品推薦白桃乳酸特飲,酸酸甜甜,味道幾特別。

餐廳環境也很不錯,樓底夠高,座位舒適。

適逢家母生日,於是便帶她到Megabox逛逛,無意中發現了這家半自助形式的日本餐廳。在了解價錢及查閱Openrice的評價後,發現這家餐廳好像也不錯。於是,我們一行二人便到內用膳。餐廳開店時間為11:30。我們剛剛到場,發現餐廳環境非常舒適。我們發現,在餐廳中央處有一個備餐區,廚房們在那裏準備食材,手起刀落。整個過程一覽無餘。午市價錢為每位$268。包括每人一個主食。其次,刺身,壽司,炸物,飲料無限任點。限時90分鐘。我們二人便分別點了一個A餐「北海丼」及一個B餐「帆立貝吞拿魚腩蓉丼」上菜時間不會太耐,餐廳有足夠的人手。只要閣下一揚手,便馬上有人立刻為你服務。兩個丼飯入量都是剛剛好,食材非常新鮮。我們另外也點了一些三文魚刺身,帆立貝刺身,一些炸芝士年糕,羊扒…等等食材。味道都是不錯。食物都是即叫即製。我私心推介羊扒,特別出色!整體而言,午市形式的放題,這家餐廳定位是食材質素,服務態度!我個人是非常滿意!

午市價錢為每位$268。包括每人一個主食。其次,刺身壽司,炸物,飲料無限任點。限時90分鐘。我們二人便分別點了一個A餐「北海丼」及一個B餐「帆立貝吞拿魚腩蓉丼」

兩個丼飯入量都是剛剛好,食材非常新鮮。

2023-03-23 114 浏览
之前聽朋友講九龍灣附近有間幾抵食嘅日本放題,今次一於黎食下先🤪🔹90分鐘午市半自助餐 $268 每人可以叫一款主食,之後可以任食其他嘅食物!第一款嘅主食揀左7成熟嘅網燒安格斯牛扒,佢份量超多,真係好大碟。用燒汁燒成嘅牛扒,完全唔會又乾又硬另一款主食則揀選左蒲燒鰻魚丼,大大塊嘅蒲燒鰻魚真係好吸引!刺身方面選擇眾多,三文魚、八爪魚、油甘魚等等應有盡有⋯⋯刺身新鮮大塊,岩曬鍾意刺身嘅朋友們。炸物方面質量都唔錯,炸到金黃香脆嘅芝士年糕,咬落去外脆內軟,真係好正!多款燒物任食,最令我印象深刻係厚燒牛舌,超厚超大塊嘅牛舌真係一食難忘。

🔹90分鐘午市半自助餐 $268
每人可以叫一款主食,之後可以任食其他嘅食物!

另一款主食則揀選左蒲燒鰻魚丼,大大塊嘅蒲燒鰻魚真係好吸引!

2023-03-22 131 浏览
呢排好想狂食刺身🤤於是揀左呢間半自助餐形式嘅日式餐廳可以任食😋外面望落好靚一共有七款主食可以揀 有丼飯 烏冬 鍋物等主食之外可以任食刺身 壽司 沙津 小食 炸物 燒物 飲品😋一共50幾款另外亦可以叫其他日本空運刺身(額外付款)第一款主食叫左牛肉野菜鍋 即係壽喜燒 熱焫焫 配料都幾多第二款主食叫左牛扒 可以揀幾成熟 我叫左五成熟🙈顏色好靚 調味唔錯 牛味濃 不過原來冇跟飯/麵 所以叫左碗迷你牛肉湯烏冬角切魚生沙津幾好食同埋刺身竟然有驚喜 以往食親放題刺身都好一般 呢度嘅三文魚好肥美 帆立貝亦好鮮甜👍🏻炸物炸到金黃色好靚 芝麻雞翼好入味 另外想回本必食羊架👍🏻正

外面望落好靚

一共有七款主食可以揀 有丼飯 烏冬 鍋物等

另外亦可以叫其他日本空運刺身(額外付款)

第一款主食叫左牛肉野菜鍋 即係壽喜燒 熱焫焫 配料都幾多

角切魚生沙津幾好食

炸物炸到金黃色好靚 芝麻雞翼好入味
另外想回本必食羊架👍🏻正
午餐
2023-03-18 114 浏览
我同朋友今日中午過嚟食,佢哋嘅週末半自助餐,限時90分鐘。自選主食A-G(一人選一款)1)北海道丼包括:海膽、三文魚籽、火炙鰈魚邊、大赤蝦。呢款好食,赤蝦都大隻,三文魚籽都多(只能叫一次)2) 網燒安格斯牛扒(五成熟)牛扒都燒得唔錯,切開上碟,肉質唔會咬唔開。其餘嘅食物就在紙上✅任點巨蜂乳酸特飲,飲落呢款清d,有提子汁味。白桃乳酸特飲,呢款就甜啲。厚燒牛舌,冇講大話,真係厚切。日式蒸蛋,蛋味濃,都蒸得滑。火炙三文魚卷,好味。三文魚、油甘魚、鯛魚、赤蝦、帆立貝、熟北寄貝,全部都好新鮮。芝麻八爪魚、香葱玉子。胡麻豆腐沙律、角切魚生沙律,兩款嘅沙律菜都新鮮爽脆。迷你牛肉烏東,牛肉大片,烏東係彈牙。
我同朋友今日中午過嚟食,佢哋嘅週末半自助餐,限時90分鐘。
自選主食A-G(一人選一款)
1)北海道丼
包括:海膽、三文魚籽、火炙鰈魚邊、大赤蝦。
呢款好食,赤蝦都大隻,三文魚籽都多(只能叫一次)
2) 網燒安格斯牛扒(五成熟)
牛扒都燒得唔錯,切開上碟,肉質唔會咬唔開。
其餘嘅食物就在紙上✅任點

巨蜂乳酸特飲,飲落呢款清d,有提子汁味。
白桃乳酸特飲,呢款就甜啲。
厚燒牛舌,冇講大話,真係厚切。
日式蒸蛋,蛋味濃,都蒸得滑。
火炙三文魚卷,好味。
芝麻八爪魚、香葱玉子。
胡麻豆腐沙律、角切魚生沙律,兩款嘅沙律菜都新鮮爽脆。
迷你牛肉烏東,牛肉大片,烏東係彈牙。
2023-03-16 116 浏览
鳴門割烹料理平日主打日式料理,而逢星期六、日及公眾假期就有埋放題提供🤩。午市放題時段為下午12點至3點,價錢$268一位;晚市則為晚上6點至10點,盛惠$328一位。不過留意番佢其實係今半自助餐形式嘅放題,主食每人只可以揀一款,其餘食品就tick紙仔任嗌😜。主食:🐟#蒲燒鰻魚丼▪️鰻魚幾大塊而且唔算多刺▪️但飯嘅份量細咗啲▪️醬汁較甜▪️鰻魚表皮有輕輕燒過,香味更突出▫️🐷#滑蛋沖繩吉列白豚▪️吉列白豚鋪滿成個鍋🤪▪️豚肉唔鞋,仲有好多滑蛋浸住啲汁▪️醬汁非常濃烈,味道偏鹹,所以唔可以放太耐,會好鹹好鹹▪️留意返呢個主食係冇白飯跟嘅❗️▫️放題任食:⭐️放題食品共有七類,分別有:1️⃣小食2️⃣壽司3️⃣刺身4️⃣燒物5️⃣炸物6️⃣沙律7️⃣飲品我哋當然試唔哂咁多樣啦,但都有幾款覺得幾好食嘅想推薦俾大家😆。▫️🥗沙律▪️叫左個#胡麻豆腐沙律 一人份量,蔬菜新鮮▪️胡麻醬都幾多🍣刺身▪️三文魚、油甘魚、鯛魚、帆立貝、赤蝦好鮮甜亦冇雪味▪️三文魚夠肥美,帆立貝又厚又滑▪️非常推薦✅✅🍢燒物、炸物▪️#厚燒牛舌、#芝士年糕、#吉列迷你紫薯餅 值得一試▪️牛舌微微焦香,咬落彈牙▪️年糕同紫薯餅亦炸得十分香脆,不過芝士奶味較重🍘小食▪️一定一定要叫嘅#日式蒸蛋(茶

主食:
🐟#蒲燒鰻魚丼
▪️鰻魚幾大塊而且唔算多刺
▪️但飯嘅份量細咗啲
▪️醬汁較甜
▪️鰻魚表皮有輕輕燒過,香味更突出
🐷#滑蛋沖繩吉列白豚
▪️吉列白豚鋪滿成個鍋🤪
▪️豚肉唔鞋,仲有好多滑蛋浸住啲汁
▪️醬汁非常濃烈,味道偏鹹,所以唔可以放太耐,會好鹹好鹹
▪️留意返呢個主食係冇白飯跟嘅❗️
放題任食:
⭐️放題食品共有七類,分別有:
1️⃣小食
2️⃣壽司
3️⃣刺身
4️⃣燒物
5️⃣炸物
6️⃣沙律
7️⃣飲品
🥗沙律
▪️叫左個#胡麻豆腐沙律 一人份量,蔬菜新鮮
▪️胡麻醬都幾多

🍣刺身
▪️三文魚、油甘魚、鯛魚、帆立貝、赤蝦好鮮甜亦冇雪味
▪️三文魚夠肥美,帆立貝又厚又滑
▪️非常推薦✅✅

🍢燒物、炸物
▪️#厚燒牛舌、#芝士年糕、#吉列迷你紫薯餅 值得一試
▪️牛舌微微焦香,咬落彈牙
▪️年糕同紫薯餅亦炸得十分香脆,不過芝士奶味較重

🍘小食
▪️一定一定要叫嘅#日式蒸蛋(茶碗蒸),雞蛋質感好滑溜(?),仲有少少海鮮味,忍唔住叫咗三個😂

🍹飲品
▪️款式上最特別都一定係乳酸特飲
▪️所以我地叫哂兩款#巨峰乳酸特飲 同 #白桃乳酸特飲
▪️前者甜味會多啲,後者底部有少少桃肉,攪勻佢飲會冇咁淡
平日對放題的刻板印象總是擠擁的人群 空間感較為壓迫今次這間放題高底較高而且大部分都是落地玻璃🪟環境及座位較舒服寬闊主食🐟三色丼材料豐富 包括海膽、三文魚籽及火炙鰈魚邊鮮味十足 火炙控的我最愛鰈魚口腔滿滿油脂感🥩網燒安格斯牛扒牛肉味道不錯🐂外表滿滿的十字坑紋燒香後味道惹味🔥但同時肉質保持嫩口可以一試✨✨放題部分包括刺身、壽司🍣、燒物、炸物🍤、沙律🥗、小食及飲品🐠刺身雖然是半自助形式但是魚生的質素整體較為新鮮🔥燒物特別推薦燒三文魚頭及鹽燒鯖魚外表焦香 帶微香脆內裡嫩滑 充滿魚油香值得一試👍🏻🍤炸物推薦芝士年糕軟糯加上溶化的流心芝士口感一流🧀其他食物水準都屬中上放題食物都全部到齊沒有欠單的情況發生在九龍灣的打工仔都不要錯過囉😆
平日對放題的刻板印象
總是擠擁的人群 空間感較為壓迫
今次這間放題高底較高
而且大部分都是落地玻璃🪟
環境及座位較舒服寬闊

主食

🐟三色丼

材料豐富
包括海膽、三文魚籽及火炙鰈魚邊
鮮味十足

外表滿滿的十字坑紋
燒香後味道惹味🔥
但同時肉質保持嫩口
可以一試✨✨

放題部分包括刺身壽司🍣、燒物、炸物🍤、沙律🥗、小食及飲品

🐠刺身

放題食物都全部到齊
沒有欠單的情況發生
在九龍灣的打工仔都不要錯過囉😆
2023-03-12
想要更多食物推介 follow me on openrice/instagram👉🏻@joyceous.tummy 👈🏻 🤑約$300 一位🪑坐得舒服闊落 樓底高 中庭仲可以睇住師傅係道上菜擺盤 😉 建議book位 Ⓙ 主食7種選擇中任選一款 今次試左鏝魚丼同網燒安格斯牛扒 🥩牛扒已經切好左一片片 方便入口 而且整得好淋 (無配飯)鰻魚亦整得好味 有少少微辣味粉係上面 調味幾特別Ⓙ 自助任食選項🔸魚生每一碟都精心擺盤 所有刺身都好鮮味包括三文魚、油甘魚、八爪魚🐙、鯛魚、帆立貝、北寄貝、螺、甜 大滿足😋😋🔹壽司所有壽司都好高質 👍🏻👍🏻 有classic ge 加洲卷、蟹棒卷 又有魚類卷物等 🔸熟食試左鯖魚、羊扒、炸蠔🦪、雞肉、腸仔都整得好食 當中個人最鍾意個鯖魚😆😆 羊扒亦幾淋 唔會太羶🔹其他 沙律🥗 麻醬豆腐沙律 清清地 飲品🥤有多款選擇 試左白桃🍑同巨鋒🍇特飲都幾正 個味唔會太假 茶碗蒸 都整得幾滑幾香
👉🏻@joyceous.tummy 👈🏻

🤑約$300 一位

🪑坐得舒服闊落 樓底高 中庭仲可以睇住師傅係道上菜擺盤
😉 建議book位

Ⓙ 主食
7種選擇中任選一款 今次試左鏝魚丼同網燒安格斯牛扒 🥩
牛扒已經切好左一片片 方便入口 而且整得好淋 (無配飯)

鰻魚亦整得好味 有少少微辣味粉係上面 調味幾特別

Ⓙ 自助任食選項
🔸魚生

🔹壽司

🔸熟食

🔹其他
沙律🥗 麻醬豆腐沙律 清清地
茶碗蒸 都整得幾滑幾香
之前係ig 見到有post 介紹呢間既週末lunch 半自助餐,食物種類多,價錢又掋,所以特登黎試下!餐廳樓底高,空間咁大,環境幾舒服!主食:🌟 網燒安格斯牛扒✨牛扒肉質軟熟,調味惹味!🌟 蒲燒鰻魚丼自助食物種類:🌟刺身有三文急、油甘魚、八爪魚、帆立貝、熟北寄貝等🌟日式小品有胡麻豆腐沙律、芝麻爪瓜魚、味付螺肉、中華沙律等🌟燒物有盬燒鰿魚、雞翼、汁燒自豚腩、厚燒牛舌、燒三文魚頭、燒羊扒等🌟 炸物有吉列蠔、芝士年糕、芝麻雞翼、唐揚雞軟骨粒等燒三文魚頭油膩感十足,魚肉鮮嫩幼滑👍🏻芝士年糕口感軟糯,鹹香味濃!芝麻雞翼炸到脆卜卜,好好食!😋總結係種類繁多,值得一試!

餐廳樓底高,空間咁大,環境幾舒服!

主食:
🌟 網燒安格斯牛扒✨
牛扒肉質軟熟,調味惹味!
🌟 蒲燒鰻魚丼

自助食物種類:
🌟刺身有三文急、油甘魚、八爪魚、
帆立貝、熟北寄貝等
🌟日式小品有胡麻豆腐沙律、芝麻爪瓜魚、味付螺肉、中華沙律等
🌟 炸物有吉列蠔、芝士年糕、芝麻雞翼、唐揚雞軟骨粒等

燒三文魚頭油膩感十足,魚肉鮮嫩幼滑👍🏻
芝士年糕口感軟糯,鹹香味濃!
芝麻雞翼炸到脆卜卜,好好食!😋

總結係種類繁多,值得一試!
呢間日式料理店平時做開午餐set,週六日就會做半自助放題。是日同朋友一齊去試試週日的90分鐘半自助。八款主菜每人選一,我地order了網燒安格斯牛扒同三色丼,牛扒分量好大,幾乎係普通牛扒2-3塊的分量,配以甜甜的黑胡椒燒汁,唔錯,三色丼的三文魚籽都帶少少鹹鮮,非常新鮮。除主食外,還有幾十款前菜沙律+刺身+壽司+主食+炸物+燒物任食,飲品則有巨峰乳酸飲品及白桃乳酸飲品,汽水和啤酒任飲。兩款飲品都唔錯,不會太甜,酸酸甜甜,食物質素不論是刺身,燒物,炸物都ok,無伏,我覺得呢度最大賣點係環境好舒服,同普遍人逼人好嘈既放題環境唔同,呢度因為有兩層咁高既樓底,檯與檯之間都好寬敞,大家可以好放鬆咁一路食一路傾計。上菜都夠快,服務態度亦幾好😄餐廳持有樂悠card同長者卡分別有$30同$60優惠,大家可以帶愛好日式放題的家中老人試試
呢間日式料理店平時做開午餐set,週六日就會做半自助放題
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 268一個人半自助式嘅日本餐。你只需要選一個主食,然後其他類別就放提咁。而且佢地都加咗好幾樣新嘢,有興趣就check out their menu 😆🌼 主食叫咗北海丼同滑蛋吉列白豚個白豚本身無跟飯。如果要就可以問侍應要。多汁多蛋,所以個皮會有少少淋。豬肉內嫩、味道香濃😗 唔會太乾或太硬 👍🏻海鮮丼有新鮮食材同適當嘅配比。🌼 任食放面我地主要叫刺身多。款式唔係特別多,但選擇都足夠。豆腐沙律,玉子,芝士年糕,茶碗蒸,麵豉湯,牛舌,各類刺身等。我地就無叫壽司🍣味道整體不過不失。🌈服務 ⭐️ 個waitress 一開頭掛住講電話之外,其他service 都無問題👌🏻ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ◇◇◇◇◇◇◇◇◇💌 有咩好野快啲分享比我地知啦 😎 期待你嘅推介 ❤️🔎 #cass_放題🔎 #cass_buffet🔎 #cass_kowloonbay🔎 #cass_ 九龍灣🔎 #eatwccinhk

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

268一個人半自助式嘅日本餐。
你只需要選一個主食,
然後其他類別就放提咁。
而且佢地都加咗好幾樣新嘢,
有興趣就check out their menu 😆

🌼 主食叫咗北海丼同滑蛋吉列白豚

個白豚本身無跟飯。如果要就可以問侍應要。

海鮮丼有新鮮食材同適當嘅配比。

🌼 任食放面我地主要叫刺身多。

款式唔係特別多,但選擇都足夠。
味道整體不過不失。

🌈服務

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ