2006-03-07 21 浏览
實在很同意前數位食家的食評,叫了個「blueberry cheese cake」,真的有藍苺,但蛋糕吃不出有藍苺及芝士蛋糕,吃了多次都不是,連基本中間的蛋糕肉都吃不出芝士,何來芝士之有?還要收我$20件,倒不如俾多d錢去Cova算啦~不喜歡飲這裡的咖啡,因不會有期望,西瓜汁最穩穩當當。似乎cafe的質素不成比例,無論環境及食物均是,喧嘩聲不絕;反之,快餐那邊的還要好,至少能夠配合快餐的主旋律。

不喜歡飲這裡的咖啡,因不會有期望,西瓜汁最穩穩當當。

2006-02-11 25 浏览
星期一至五為省時間,早餐是麵包、麵包、麵包…週末的步伐沒平日那麼急速,間或相約同事早餐閒聊。這天的選擇是人見人愛的麥當當。早晨全餐太高卡路里,不能「冒險」,通粉餐卻是個不錯的選擇。第一次試煙肉蛋扭扭粉,S型的扭扭粉很「實淨」,但不算彈牙; 一件圓形蛋、一片煙肉、雞湯有零星細碎的雜菜,整體感覺是: 湯夠熱,吃後暖烘烘的。套餐$19.5連脆薯餅和熱飲,吃得飽飽。PS 同事自新加坡自遊行回港,帶來手信並非例牌豬牛肉乾,而是一排彩色的益力多。原來新加坡的益力多除原味的哈肉色外,尚有紫色(提子味)、橙色(橙味)和綠色(西柚味),包裝內附有小飲管,比香港的想得週到呢。

2006-02-04 11 浏览
簡直離哂譜,Mc caf尊區未有劃出來,飲二十多元咖啡的居然和吃老麥快餐的人坐在一起,嘈冤巴蔽,還有啥歎coffee的心情?還是去回去starbuck好了,唉!咁既management點得架?
2005-10-22 13 浏览
可能對麥記本身冇任何期望, 所以小試一份三文冶, 又覺得ok bor ! 沙律醬係多左小小, 不過總體既味係可以既...當然, 有得選擇, 都係去Pre A Manger la !!仲有, 咖啡都得喎...

仲有, 咖啡都得喎...
2005-07-04 6 浏览
嘩... 薯餅油到呀...可以滴油個包唔似包。jam係strawberry,味淡,唔多好其他野都係一個字---油朋友有折。早晨全餐有6折
嘩... 薯餅油到呀...可以滴油
個包唔似包。jam係strawberry,味淡,唔多好
其他野都係一個字---油

朋友有折。早晨全餐有6折
2005-04-27 22 浏览
平到冇野好講一個雞扒烤餅$14.5 送6件麥樂雞,岩晒唔食薯條既人, 而且個烤餅好好味, 料又多!!除左烤餅亦可以salad
平到冇野好講
一個雞扒烤餅$14.5 送6件麥樂雞,
岩晒唔食薯條既人, 而且個烤餅好好味, 料又多!!

除左烤餅亦可以salad
2005-03-29 21 浏览
我覺得好鬼難食真係好難食!成個三文治都冇味既,得0的雪藏味同多到好似唔洗錢既醬,真係難頂呀!
我覺得好鬼難食真係好難食!

2005-03-28 7 浏览
第二次來呢一間McCafe, 次次都係因為超趕時間, 一定要有把握地快! 快! 快!第一次食小龍蝦蛋沙律三文治+ 凍朱古力(大). 小龍蝦三文治不及pret-a-manger新鮮, 但加入蛋沙律後味道上比pret-a-manger更勝, 而且兩者相差$10有多, 一前一後比較下McCafe勝.第二次食煙三文魚三文治+ 凍朱古力(中). 凍朱古力上次飲過, 一直令我念念不忘, 好味在朱古力好吉百利style, 好似我媽咪以前沖比我飲的一樣味, 加上牛奶味亦十足, 唔會是旦一邊"冇訂企/唔爭氣"! toppings 係fresh cream + 朱古力漿, 堪稱減肥中人自殘之首選!

招財雞漢堡的醬汁味道一般,雞肉沒有雞味,唔抵食.至於薯圈方面,味道ok,但好像哈迪斯的較好味.
招財雞漢堡的醬汁味道一般,雞肉沒有雞味,唔抵食.

至於薯圈方面,味道ok,但好像哈迪斯的較好味.
2004-11-14 1 浏览
諗住今日下晝果餐食好D,點知公司有事,要番來坐鎮。餐好野要取消不特止,仲要搞到四點幾都未食野。走唔開,唯有叫同事狂老麥求其買樣野,佢知我至憎食嘉頓麵包,所以就算在同事間劣評如潮,都給我買了個韓式牛肉烤餅套餐。烤餅包裝有心思,中間拉開,拿出來就食得,好方便。真正的樣子跟宣傳照當然有雲泥之別。韓式牛肉加入醬汁,味道不差。如我的味道記憶沒錯,這個甜甜的醬汁跟將軍漢堡有八、九成相似,沒有什麼創新之處,加入紅蘿蔔及生菜絲,亦不覺得有幾「清新」。烤餅凍凍的,薄薄的,微微濕,完全不見佳處,不過老麥出品,又係咁上下,始終市場不是我等古老石山嘛!同事的黑椒豬柳都給我嚐了一口,好難比較,因為都差不多。套餐例牌跟中薯條,送了給同事,她有食神了!連埋杯汽水24 蚊,唔係錢的問題,事實上係食左都唔覺食左D咩。雖然老麥未必會食壞人,但會食壞個口,雖然由細食到大,但都係咁話。有得揀,食碗雲吞麵或米線好幾十倍。今日食老麥,真難忘。
套餐例牌跟中薯條,送了給同事,她有食神了!
今日食老麥,真難忘。
2004-07-26 1 浏览
同朋友o黎食......我叫o左blueberry cheese cake($20),朋友叫o左dark chocolate cake($18), 我o個個好嘔心..... 個碟有少少三文治o既菜......冇cheese味冇blueberry味..... 真係好差.....試o左啖dark chocolate.....D chocolate真係好似chocolate咁硬.....但係D朱古力味又唔濃....覺得好差......
同朋友o黎食......
試o左啖dark chocolate.....
但係D朱古力味又唔濃....
覺得好差......
2004-07-13 1 浏览
今日午餐買了一份小龍蝦蛋沙律三文治($24) 比Pret-A-Manager 嘅便宜。味道都不錯,略嫌沙律醬太多。好飽肚。
2004-07-07 7 浏览
樓上搬樓下,增設了McCafe新地址為:中環港景街1號國際金融中心商場1026-28
樓上搬樓下,增設了McCafe
新地址為:中環港景街1號國際金融中心商場1026-28
2004-02-09 20 浏览
last friday I go there with my friend, I just buy a drink-hot milk tea($7.5) they give me a hamburger for free.because they have special promotion for tea time. buy any drink(except small cup soft drink) ,they will give you a hamburger/豬柳漢堡 for free. (2:30pm-5:30 pm). Excellent Food with Reasonable Price ^_^