2023-10-26 129 浏览
自從美式咖啡退休,由本來滿心期待到失望而回既McCafe安排,我感覺到麥當勞既市場策略有啲混亂。今次cross over New Jeans, 作為Bunnies既一員,諗住投反佢信心嘅一票。點知佢總係差一點點,喺台灣,佢哋會有New Jeans 限定版可口可樂。點解唔喺香港都推出呢? 🍖 個炸雞新包都ok既,夠脆而且包本身夠鬆軟,個醬都可以夾到。 🍖新口味嘅蜜糖牛油shake shake粉,中規中矩。似乎最近推出嘅粉或者麥樂雞醬,都唔可以比到驚喜客人。 ✨️既然想搵出名組合聯成,就應該做得足d.樣樣都爭少少,少不免會令人覺得佢

2023-10-18 88 浏览
麥當勞是全球最受歡迎的速食連鎖品牌之一,我最近品嚐了一些他們的食物。以下是我對麥當勞的食評。麥當勞的招牌漢堡是他們的經典菜品之一,如巨無霸和雙層芝士漢堡。它們的漢堡肉質鮮嫩多汁,配料豐富。特別是雙層芝士漢堡,兩層芝士在熱融的漢堡肉上融化,為整個漢堡增添了濃郁的口感。此外,麥當勞的薯條也是人們喜愛的選擇。它們炸得金黃酥脆,外層酥脆,內部軟嫩。薯條搭配麥當勞的特製醬汁,味道更加美味。麥當勞還提供各種配菜和飲料選擇。例如,他們的沙拉和水果茶是較為健康的選項,而冰淇淋和奶昔則為整餐增添了甜蜜的滋味。總的來說,麥當勞作為一家全球性的速食連鎖品牌,提供了方便快捷的食物選擇。他們的漢堡肉質鮮美,薯條酥脆可口。餐廳內的服務也很迅速和友好。然而,由於速食食品通常含有高熱量和高油脂,建議適度食用以保持均衡的飲食。

2023-10-17 89 浏览
平時最中意食m記薯條,呢間炸得金黃酥脆,外脆內軟口感豐富,迷人香氣四溢,鹹中帶甜,每一口都讓人無法抗拒,經典美味令人回味無窮。好好食!仲有蘋果批,炸至金黃酥脆,蘋果軟糯多汁,包裹在薄脆的酥皮中,帶有淡淡的甜味和蘋果香氣,一口咬下,給予舌尖極致的甜蜜享受。
2023-10-13 70 浏览
麥當勞🍔都冇乜抱有大希望,因為冇希望就吾會失望😂😂😂😂叫左個豬柳蛋包餐,薯條走鹽😂😂都幾新鮮,走鹽既薯條係即叫即整😂😂熱辣辣,正🤤🤤🤤🤤
麥當勞🍔都冇乜抱有大希望,因為冇希望就吾會失望😂😂😂😂
叫左個豬柳蛋包餐,薯條走鹽😂😂
都幾新鮮,走鹽既薯條係即叫即整😂😂熱辣辣,正🤤🤤🤤🤤
2023-09-15 145 浏览
嗰日碌社交媒體網站見到,m記出咗新品 — Kitkat朱古力批,咁邪惡嘅組合就緊係要試啦 🤩。🍴Kitkat酥皮朱古力 $10 7.5/10如果抱住食kitkat 嘅心態去食,就會有啲失望😔,因為呢個批除咗都係有朱古力之外,完全聯想唔同到kitkat 有啲咩關係,係冇食kitkat係個種口感。但如果係以食普通朱古力批嚟個,就超出預期😍。個批嘅皮就同平時食蘋果批個皮唔同,係變咗朱古力酥皮🍫,而入面個朱古力醬份量適中,唔會太多醬搞到好膩,但朱古力味仍然好濃👍🏻。💰 翻兜指數: 8/1010蚊嚟講,真係冇乜嘢可以挑剔💯,仲要咁咁多分店,買又方便,係做下午茶☕️、想食甜嘢,唔錯嘅選擇😽。

🍴Kitkat酥皮朱古力 $10 7.5/10

💰 翻兜指數: 8/10
2023-09-15 91 浏览
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk士多啤梨🍓 × 朱古力餅🍫 × 大杯雪糕😚仲記得細細個嘅時候👧🏻,麥當勞雪糕只係$2,而家不經不覺已經加到$7啦🫢。而呢個價錢同而家期間限定嘅士多啤梨Kitkat新地差唔多,因為期間限定雪糕只係$8💁🏻‍♀️。士多啤梨雪糕🍦上面有甜杰朱古力醬🍫,仲有一條原味Kitkat🍪。就咁食士多啤梨雪糕有浸士多啤梨糖嘅味,不過以呢個價錢唔緊要啦😌,加上唔會太過甜。不過加埋朱古力醬,又甜又黐立立嘅質地,加埋士多啤梨雪糕太過膩,如果大家想食記得要走醬🥺。
#鼠尾草食飲玩 #sagefoodiehk
士多啤梨🍓 × 朱古力餅🍫 × 大杯雪糕😚

2023-09-05
下午茶
金黃酥脆,麥當勞的薯條遠不會讓人失望食左呢間新鮮炸的薯條番唔到轉頭 每次黎呢個附近都會食 最近出朱古力批好正又味濃 仲有 好味的炸雞唔講得笑最鐘意麥記麥旋風好味😋#快餐
金黃酥脆,麥當勞的薯條遠不會讓人失望
食左呢間新鮮炸的薯條
番唔到轉頭
每次黎呢個附近都會食

最近出朱古力批好正又味濃
仲有 好味的炸雞唔講得笑

最鐘意麥記麥旋風好味😋
#快餐
2023-09-01
外卖自取
2023-09-08 70 浏览
由細食到大,魚柳包都係我嘅最愛,味道一直都冇改變,就係一塊炸魚配沙拉醬+一塊芝士片嘅漢堡包🍔💕無論係佢定係新地筒都係越黎越貴😵‍💫🥲遲啲肯定加價到天價…個包仲要縮水,越來越細舊。
三重芝士安格斯餐 ($51)✅用app買可以減$3✅白芝士醬幾夾個包,芝士控會中意🧀❌個包好多粉跌落黎☔️❌塊安格斯比想像中薄好多🤏🏻❌肉乾無咩肉汁🚱❌芝士條凍,拉唔到絲🤥❌脆薯皇淋到,應該叫淋薯皇🥔📝4/10.KitKat 朱古力批 (跟餐+$10)✅外皮酥脆鬆皮🥧✅還原到香濃kitkat朱古力味🍫✅kitkat醬爆滿💥✅好食過以往嘅朱古力批🙌🏻❌食嘅時候要小心成身都係碎🥹📝8/10⭐️總括而言…食晒成個set都要成60幾蚊,哩個價錢我寧願食返其他包餐🫠。但Kitkat批好食,大推薦👍🏻👍🏻👍🏻
三重芝士安格斯
三重芝士安格斯餐 ($51)
✅用app買可以減$3
✅白芝士醬幾夾個包,芝士控會中意🧀
❌個包好多粉跌落黎☔️
❌塊安格斯比想像中薄好多🤏🏻
❌肉乾無咩肉汁🚱
❌芝士條凍,拉唔到絲🤥
❌脆薯皇淋到,應該叫淋薯皇🥔
📝4/10
KitKat 朱古力批 (跟餐+$10)
✅外皮酥脆鬆皮🥧
✅還原到香濃kitkat朱古力味🍫
✅kitkat醬爆滿💥
✅好食過以往嘅朱古力批🙌🏻
❌食嘅時候要小心成身都係碎🥹
📝8/10

⭐️總括而言…
2023-09-05
10 分钟 (外卖自取)
2023-09-05 61 浏览
告別麥當奴嘅咖啡。喺有一d失落嘅。冇人諗過同早晨全餐最匹配咖啡,聽日開始將成為歷史。 🍖 三重芝士安格斯牛肉漢堡,個芝士醬,芝士片同拉絲芝士,配搭埋個安格斯牛肉漢堡扒。絕對係芝士愛好者心頭好! 🍺✨️其它都係配角,今日喺farewell 杯即磨咖啡既,all the best! 知道聽日開始就會由McCafe 取代。究竟係咪刻意要走上貴價既定位,大家都係估下估下。但係活在當下,就飲埋呢一杯,正式告別。 我地永遠懷念你!

2023-09-04 76 浏览
Kitkat酥皮朱古力批 ($10) 🍫🍫🍫試過日本冬天限定的酥皮朱古力批,今次香港終於有喇🥳🥳同一般的蘋果批不同,今次朱古力批用左酥皮整。批皮非常酥脆,Kitkat朱古力餡好濃郁,吾系之前個款朱古力奶味🥳🥳 整體好好味,拎上手仲熱,所以朱古力系流心👍👍朱古力控必試🥰🥰可惜料不太多,我咬到第3啖先食到朱古力餡😢#kitkat#朱古力批#mcdonald#旺角美食#旺角#foodie#hkfoodie#樂富必飲#香港甜品#甜品#旺角甜品#必食#香港必食#香港美食#香港网红打卡#香港美食探店#甜品推薦#麥當勞#香港麥當勞#美食推薦#銅鑼灣#moodzfoodie#moodzfoodz
Kitkat酥皮朱古力批 ($10) 🍫🍫🍫

試過日本冬天限定的酥皮朱古力批,今次香港終於有喇🥳🥳

可惜料不太多,我咬到第3啖先食到朱古力餡😢

朱古力批
2023-08-29
外卖自取
朱古力批
2023-08-25 83 浏览
安格斯蘑菇牛肉漢堡,裏面的醬汁非常濃郁非常惹味,裏面的洋蔥索滿醬汁,再配上牛肉同蘑菇、生菜跟上一層樓!!比起其他肉質鮮嫩同口感更為豐富,非常非常非常非常之推介呢!
比起其他肉質鮮嫩同口感更為豐富,非常非常非常非常之推介呢!
2023-08-04 94 浏览
果然有比較就有傷害雖然新出的麥樂雞配有四款醬但全部都…芝士醬雖然配上炸物就一定冇伏但好膩咖喱醬其實幾特別,只係唔係太夾,好彩都唔算太辣啦,平時食開清湯嘅人都食得到蛋黃醬帶辣真係麻麻哋,仲有浸奇怪酸味,沾了一啖就無人問津了蜜糖芥茉就一向都係不上不下,都算OK嘅但如果個餐係配甜酸醬,相信會更受歡迎🤣🤣
果然有比較就有傷害
雖然新出的麥樂雞配有四款醬
但全部都…
芝士醬雖然配上炸物就一定冇伏
但好膩
蛋黃醬帶辣真係麻麻哋,仲有浸奇怪酸味,沾了一啖就無人問津了
蜜糖芥茉就一向都係不上不下,都算OK嘅

但如果個餐係配甜酸醬,相信會更受歡迎🤣🤣
2023-08-01 81 浏览
今日見到麥當勞麥樂雞又出咗幾款醬,咁就叫咗個煙燻芝士味,配六件麥樂雞試吓佢。今日嘅薯條加大仲有shake shake粉小編就揀咗蜜糖BBQ味,貪佢夠晒惹味。可能小編係lunch hour去叫外賣食,所以攞嘅時候啲薯條全部都熱辣辣, 配埋shake shake粉真係好好食。由於午餐時間都非常之多人,我都係建議大家用Apps叫定餐,差唔多時間先行過去攞!

2023-07-29 82 浏览
又到牛媽去覓食嘅時間啦!今次牛媽晚餐比較趕急,決定去買麥當勞食。牛媽點左set雙層芝士孖寶套餐加配左份脆香雞翼,非常香口滋味,仲有加配左一大杯菠蘿冰,最啱夏天飲,涼浸浸!