2014-08-30 216 浏览
話説月初的時候,有天趕着晚上去上課又未食飯,只好在附近麥當勞買個9蚊魚柳包食,結果還送了一張10元板燒雞腿包卷。優惠卷到期日是8月17日,那天剛好約了朋友去觀塘麥當勞見面,就順道用了這張卷。其實未食過板燒雞腿包所以無法比較。包整體份量不少,女生當tea食絕對足夠。包面撒上白芝麻,但没有烤過,雞肉很大塊而且嫩口,生菜則不夠新鲜脆口,醬汁有少許辣,怕辣的朋友要注意了。

2014-08-17
用餐优惠
優惠券
2011-11-17 212 浏览
麥記提供多款早晨超值套餐,售價大概二十元左右,最貴都是賣$27.90的豬柳蛋芝士扭扭粉,不過,在星期一至五亦額外供應一些平價「醒晨早餐」,份量會少一些,價錢也自然便宜一些,售價才$12-$16。因與同事需要一早外出辦點事,所以,相約一起吃過這款便宜早餐才出發工作。同事要了煙肉蛋漢堡配熱朱古力($16),而我則要了至愛的熱香餅配咖啡,才賣$14一份,以早餐而言份量對我來說都是足夠了。對比起平常見到的熱香餅早晨超值套餐,同樣有3件熱香餅,還有薯餅一件及豬柳一塊,配熱飲,都只不過是賣$21.6,其實一樣抵吃,只不過自己覺得不用吃太多,可以點個便宜版的熱香餅早餐。熱香餅煎得剛好,熱呼呼得,塗上牛油,添上蜜糖,真的滋味百倍;而咖啡濃香,我就喜歡多奶,所以也叫店員多給我兩小盒牛奶,雖然簡單,但已為自己添上精神!

醒晨早餐
至愛的熱香餅配咖啡
$14 (早餐)
2010-11-25 32 浏览
呢排麥記早餐出左個新包,叫做雙層豬柳蛋包早餐﹗貪新鮮的同我工友們當然一試,原來買新餐仲有支護髮素送,而家快餐店爭客真係無所不用其極﹗個包夠哂飽滿,夠哂重手,不過兩塊豬柳鹹得令人發紫,係咪落錯鹽呢?似是在吃一塊豬柳狀的鹽巴﹗食左半個已經頂唔順,棄之不可惜﹗我估食完會有腎病﹗到底正常既豬柳是不是如此的?如果係的話,我不會再幫趁﹗又是一個試新野必乃野的鐵證﹗
呢排麥記早餐出左個新包,叫做雙層豬柳蛋包早餐﹗

食左半個已經頂唔順,棄之不可惜﹗我估食完會有腎病﹗

到底正常既豬柳是不是如此的?如果係的話,我不會再幫趁﹗

又是一個試新野必乃野的鐵證﹗
超級鹹,不是人吃的
5 分钟 (外卖自取)
$20 (早餐)