2019-05-05 113 浏览
平時都好小試新麥當勞餐既我,今次因爲個shake shake粉所以佢一出就走左去試。但相信好多人試完都應該同我一樣感覺。佢個餐個外貌係厄得下人。先講下杯野飲,冰桃梳打茶。啲梳打太小,好似飲緊就無汽既可樂,如果佢就咁桃茶反而會好飲啲,依家又無汽又小桃茶味,成杯野兩頭唔到岸。提提飲品內真係有兩舊桃果肉,係幾好食既。通常新包我都無咩期望,所以唔會失望個名改得好聽,紐約風味安格斯+洋蔥薯餅夾多隻蛋。牛肉無安格斯味跟本係足三兩塊牛,乾到🤦🏻‍♂️可以食番板雞或double cheese 會開心好多拿,最想試既野黎啦,好彩都唔係好失望,但又未到最好食,下次可以叫其他餐加佢都得。
佢個餐個外貌係厄得下人。
通常新包我都無咩期望,所以唔會失望
2019-05-02
2019-04-30 84 浏览
So I am a really simple person when it come to breakfast I just need something that support me though out the morning for my workTherefor my only go to ever since they forbidden adding cheese to the chicken macaroni i switch to something even more simple The chicken & Egg McMuffinsit’s so prefect with the mayonnaise sauce however I always request for less or even skip it I order to maintain an healthy diet

The chicken & Egg McMuffins
2019-03-11 135 浏览
係報紙見到麥當勞出左個新包,好似幾吸引🤤,果日晚上就去左食。加左7.5轉大大啖組合,遮係會有白提子椰果蘇打同shake shake薯條,成個餐咁就四十幾蚊,依家食麥當勞都幾貴😓😓😓😓個包黎到果下有d嚇親,雖然都預左唔會好似廣告圖咁大,但估唔到可以細到咁!!本身睇圖個雞扒好似好juicy既炸雞配上好多汁,但係原來只是麥香雞包果d材料,再加左少少烤汁就話係新包...真係好無奈。而上面d沙律蛋味道是ok的,不過份量太少,同埋重點係同包味道唔夾!!好啦,其實本身黎食好大原因係出前一丁shake shake薯條,但真係極失望!!包粉完全冇出前一丁味道,同埋好鹹好鹹好鹹好鹹,要講一百次,真係好鹹!!而且唔知點解有d苦,真係無敵難食🤮🤮🤮🤮比左四十幾蚊食呢個餐,真係好嬲咯😩😩😩😩😩😩😩

比左四十幾蚊食呢個餐,真係好嬲咯😩😩😩😩😩😩😩
2019-03-07 65 浏览
其實麥當勞新出的出前一丁Shake Shake粉有點奇怪,因為食落去就好似加咗包平時即食麵的味精落去。都係紫菜味最好食。今次亦叫了好耐冇叫的奶食,味道好像比以前更喊今次亦叫了好耐冇叫的奶昔,味道好像比以前更淡,有點水。
2019-01-15 137 浏览
咁啱行開街,見到老麥推出左久違嘅朱古力脆皮雪糕,小妹我梗係要一試啦朱古力脆皮雪糕永遠都係我嘅童年回憶以前淨係賣$3.50㗎咋。上一次食朱古力脆皮,排隊都排左10分鐘,今日竟然無人真係好彩今次推出左士多啤梨味、仲要有waffle,真係好難簡呀小妹我嗌左福岡士多啤梨扭紋,而友人就嗌左最ordinary 嘅脆皮雪糕。味道唔差,士多啤梨唔假,朱古力脆皮夠硬仲要士多啤梨雪糕唔會好甜,好夾朱古力脆皮價錢簡直平令正啦,$6.50
朱古力脆皮雪糕永遠都係我嘅童年回憶
以前淨係賣$3.50㗎咋。
今次推出左士多啤梨味、仲要有waffle,真係好難簡呀

味道唔差,士多啤梨唔假,朱古力脆皮夠硬
仲要士多啤梨雪糕唔會好甜,好夾朱古力脆皮

價錢簡直平令正啦,$6.50
2019-01-15
外卖自取
$6.5 (下午茶)
2019-01-15 116 浏览
近排m記鋒味系列嘅廣告賣得好行~我都幾有興趣試下~咁啱呢晚夜咗收工見天氣又凍凍地就來咗試順便暖下肚😋1月15日係最後一日麥當勞1個芝蛋脆雞堡只係$10🤤芝蛋脆雞包@其實佢好似以前個芝士雞堡,但多左隻蛋囉~😝同埋個包皮唔同咗~但食落去會冇咁dry,比起芝士雞堡好食好多!而且多隻蛋,再飽肚d呀!不過最近不論係麥記食早餐定宵夜😂堂食定外賣😢d野係都係凍凍地☹️希望唔會再退步落去喇,話哂由細食到大
近排m記鋒味系列嘅廣告賣得好行~
我都幾有興趣試下~
咁啱呢晚夜咗收工見天氣又凍凍地就來咗試順便暖下肚😋

1月15日係最後一日麥當勞1個芝蛋脆雞堡只係$10🤤
芝蛋脆雞包@其實佢好似以前個芝士雞堡,但多左隻蛋囉~😝
同埋個包皮唔同咗~
但食落去會冇咁dry,比起芝士雞堡好食好多!
而且多隻蛋,再飽肚d呀!

2019-01-15
$10 (宵夜)
2018-11-30 138 浏览
食得m記 當然都係趕時間啦但見到新出左洋蔥豬扒包同新既shake shake 粉咁當然見到謝生個嘜頭 都要鼓起少少勇氣一拎埋黎 竟然唔係疊到歪黎歪稱見佢賣相咁好 期望都大d個包係軟包 好食過平時既漢堡包配料好簡單 洋蔥 豬扒同芝士雖然簡單 但夾埋又幾好食豬扒大塊 但都脆同埋又腍Good之後飲左杯鹿仔聖誕chocolate但無咩味 唔知佢落唔夠粉定點 平時跟餐個杯仲好飲至於避風塘shake shake 粉係無味架唔知點解但個包係正既
食得m記 當然都係趕時間啦

至於避風塘shake shake 粉
係無味架唔知點解

但個包係正既
2018-11-22 89 浏览
鋒味安格斯煎蛋肉醬包說好的肉醬呢?🤷🏻‍♂️已經叫左多醬但都係少到睇唔到但肉醬果部份係好食既好有肉醬意粉feel但係個賣樣真係好麻麻啲菜求其撻上去就算隻蛋爛晒咁想點🙈至於個燒味shakeshake粉就真係好唔掂食緊燒烤味薯片咁同埋偏咸上次個龍蝦味好食好多
鋒味安格斯煎蛋肉醬包
至於個燒味shakeshake粉就真係好唔掂
食緊燒烤味薯片咁
同埋偏咸
上次個龍蝦味好食好多
那天的午餐是惡夢。那天光顧麥富勞是迫不得已,因為我要趕著做野,要快! 係快,但係一D都唔美味,我要求店員少沙律醬,結果係太多醬,係太多,完全相反,炸魚柳肉質鬆散,唔香唔新鮮加上濕㵉淋的沙律醬,極度難食,頂。麥樂雞也中伏了,D雞肉入肥太多肥肉,又油又滯,陳年雪藏麥樂雞來也,食你唔食笑哈哈! 雪糕以為食得過,一樣中箭,D雪糕成杯奶昔咁,倒咗一Pet無朱古力味的死甜醬, 好,好,好難食,杯汽水一味甜,無可樂味,好難飲!
2018-10-29 86 浏览
麥當勞雖然每隔一段時間,就會將套餐和散叫的食物加價,但我眼見,就是無論麥當勞如何加價,都有很多人去光顧,是因為麥當勞有很多間,所以貪方便可以食到而光顧? ?還是麥當勞的食物快餐都幾好味,例如是薯條🍟有好多大人和小朋友都喜歡..........我猜想,全部原因都是吧。就連我自己一肚餓,只要有麥當勞,我都會貪方便,走去買一個套餐,又或者散叫一個包。今日我就散叫一個魚柳包算了,11元港幣,中間有炸魚柳,有芝士一1片。味道正常。不過價就比早一年貴了,哈哈。純粹有一點點肚餓,所以買一個魚柳包吃,好過去ok便利店,7-11便利商店買包吃。因為至少麥當勞是熱的包,便利商店是凍的。

2018-10-26
$11 (其他)
2018-10-29 72 浏览
鋒味廚房 x McDonald有睇開12道鋒味 👨‍🍳🍋都知道ChefLemon 中意fusion今次用香港味道配上burger同shakeshare薯條🍟聽落有d伏伏仔🙊 但唔試唔知伏唔伏-鋒味·煎蛋肉醬包🍳個安格斯都係平時signature個漢堡鋒味出品但無Chef Lemon對擺盤既執著🤷🏻‍♀️D肉醬走埋一邊🤔 食落都夾好似食緊肉醬意粉咁🍝另一面就芝士安格斯雙併漢堡🍔🙈-港式燒味shakeshake粉燒味就自然會諗起叉燒🤔食落似BBQ味但始終鍾意紫菜味🔝-
鋒味廚房 x McDonald

港式燒味shakeshake粉
燒味就自然會諗起叉燒🤔食落似BBQ味
但始終鍾意紫菜味🔝
2018-09-15 123 浏览
每逢夏天麥當勞都會推出返一年一度嘅玉子將軍漢堡我覺得呢個係麥當勞最好食嘅包點解一年先出一次個日式和風醬同個玉子同埋塊漢堡真係好好食今個夏天我起碼食咗六次 先至夠喉
每逢夏天麥當勞都會推出返一年一度嘅玉子將軍漢堡
我覺得呢個係麥當勞最好食嘅包
點解一年先出一次
個日式和風醬同個玉子同埋塊漢堡真係好好食
今個夏天我起碼食咗六次 先至夠喉
2018-09-05 91 浏览
McDonald’s岀左明太子味shake shake~ 就去左試下!! 叫左板燒雞腿套餐加大~ 我成日都覺得好抵,$30都唔洗已經包到心口! 我要左明太子味,平時就一定叫蜜糖味!因為太入味太好食,𡯁其係軟林林既薯條,更好食!明太子,我不嬲都有食下,不過就日本料理多,所以見到都好特別! 佢既色有啲似蜜糖味既,不過味道食落就唔係好濃烈!比較之下,蜜糖同紫菜係好好多,可能唔慣,會覺得明太子味有少少怪!但試一次唔會再叫了

2018-09-02 74 浏览
今日巴士司機開得特別快,早左15分鐘到公司,於是就去m記試下個雙炒蛋牛堡啦。等餐等左唔到五分鐘,個包就搞掂啦,慣性都會食左薯餅先,再到主角啦,咬一淡,真係好足料,而且口感非常好。

2018-08-08 88 浏览
💲8 FOR TWO❗️🤤🍫見佢咁平先買😹雖然佢個朱古力好淡味又唔香又唔creamy 但都滿足到食甜嘢嘅慾望嘅🤘🏻食完個肚都幾暖下🤣宜家好似冇lu冬天限定架
💲8 FOR TWO❗️🤤🍫
宜家好似冇lu冬天限定架