2018-03-06 134 浏览
蝦堡回歸,包裝是新。海老名稱和東洋圖案塑造日本食品的形象。惜產品與海報,去年蝦堡有所出入。我的主觀感覺是今年的蝦堡較偏,蝦堡內蝦隻較少。生菜是頗多的,但醬汁太小。
蝦堡回歸,包裝是新。

海老名稱和東洋圖案塑造日本食品的形象。

惜產品與海報,去年蝦堡有所出入。

我的主觀感覺是今年的蝦堡較偏,蝦堡內蝦隻較少。

生菜是頗多的,但醬汁太小。
2018-03-06
下午茶
2018-01-11 187 浏览
大大話話都有成大半年冇食過麥當當...呢期麥記既特價餐真係好吸引...而且終於輪到我至愛既『板燒雞腿飽』出場!一個set $16 包埋一杯中 Size 既蜂蜜梨🍐茶!好抵!吾知係咪推出特價餐既關係...所以人太多...等咗差吾多15分鐘都等吾到位...所以最終都係攞走食!佢哋需然做特價...但係個飽冇細到...塊雞排都冇縮到水...仍然啖啖肉...非常香口!可惜我上個禮拜有咳要戒口,錯過咗做特價既朱古力批!

可惜我上個禮拜有咳要戒口,錯過咗做特價既朱古力批!
板燒雞腿飽
10 分钟 (外卖自取)
板燒雞腿飽
2017-09-27 171 浏览
在現今呢個消費咁高嘅社會,十五蚊可以買到啲咩呢 ,原來仲可以喺麥當勞買到一個早餐食 ,咁當然唔算好豐富,但係都算可以食飽肚,只係需要15蚊,真係15蚊就可以買到一個麥當勞出品嘅火腿扒包加熱咖啡一杯,但係請大家記住,呢個早餐只係能夠星期一至星期五先有得享用, 還有呀,雖然係咁平,但係咖啡都仲可以添飲 ,但其實仲有其他嘅包可以選擇, 還有沒有偷雞,同平時嘅一樣份量, 所以如果朝頭早唔知食咩好附近有麥當勞不妨去試一試.

火腿扒包加熱咖啡
2017-09-25
2017-05-17 206 浏览
喺隔離舖食粥唔好食又食唔飽,出黎見到m記有個下午茶特價餐,於是就排隊買番個黎食10蚊雞有交易汽水冇一早裝定,有汽夠凍雞翼係特價餐好多人買,不停炸所以肯定冇過氣好熱好脆口幾好食,10蚊有汽水雞翼仲好味過之前幾十蚊食粥雖然食M記既人好多要排隊,但呢間M記既效率唔錯喎(有D分店真係排隊排到火都黎)

10蚊雞有交易

汽水冇一早裝定,有汽夠凍

2017-05-13
2017-02-15 253 浏览
記不起已經多久沒有吃過麥當勞既早餐..今日早起身, 見到電視賣緊麥當勞早餐既廣告, 我同P大人講我未食過呢個包喎!於是P大人答我: 咁去食囉~去到青衣城既麥當勞, 我嚇了一跳!!竟然大排長龍! 有夠誇張~幸好我地好快搵到坐位, 我點了電視廣告中的那個包, 好可惜呢個包超油的!!包的部分大多濕晒, 想話好食都幾難....P大人就點了麥CAFE那邊的包同飲品, 相比的話麥CAFE的出品係好吃一點點。總結: 看來我還是不適合吃麥當勞吧~下次下次.....可能又係幾年後既事了
記不起已經多久沒有吃過麥當勞既早餐..

於是P大人答我: 咁去食囉~

包的部分大多濕晒, 想話好食都幾難....

$20 (早餐)
2016-12-31 218 浏览
吾講吾知,原來麥當勞自從1975年引入香港以來,至今全港已經超過200間,隨時有一間在你隔離。好久沒有吃麥當勞的我,今天約了朋友睇戲,還未到開演時間,此時肚子已經餓得呱呱叫,正好路過麥當勞,於是進去衝肌一下。原因係方便、快速。服務生很細心地把所有應有的醬都附上,連泰式辣醬也有一包,這醬我是原裝沒開過的。其實我個人認為可以向客人詢問一下,才附上醬,才不至於浪費又環保。麥樂雞套餐有6件和9件供客人選擇,這個是非常好的安排,合乎食客的不同食量。金黃的麥樂雞和薯條是即炸的,食起來又香又脆,口感極佳。也許就是他吸引人不斷去食的原因吧!不知為何,每次的朱古力奶都是不滿的,這次也不例外,不過問題不大,因為我另外要了一杯免費的清水,足以解渴。好像食得很豐富哦,但其實以上全部加起來才24元。真的非常抵食,難怪可以開二百幾間分店。

麥樂雞餐(6件)
中薯條(跟餐)
熱朱古力(跟餐)

免費熱水1杯

2016-12-30
麥樂雞餐(6件)
中薯條(跟餐)
2016-11-19 120 浏览
睇廣告見到新出朱古力批,又見好多朋友都有試過,一於今日去試下!真係幾好食,流心朱古力,唔錯!本人最鐘意黑松露,見到佢shake shake 薯條有黑松露粉,緊係要試下啦!雖然冇黑松露醬咁濃味(咁緊係啦,幾蚊咋喎)不過都幾香,配薯條都幾特別。另外,試埋個北海道三文魚牛堡,都……唔差嘅,不過下次我會食返魚柳飽囉!嘿嘿!
朱古力批
真係幾好食,流心朱古力,唔錯!

朱古力批
2016-07-20 208 浏览
個人推介指數。 7分 (10分為滿分) - 雖是蝦堡是番炒之作, 但味道倘萛清新, 很適合夏天的這季節. 配以全新的APPLE CRUMBLE 旋風 和 檸檬雞翼, 總萛是有點驚喜. 每逢有新推出的漢堡, 我也會搶先去試, 太太常笑我笑只愛吃這些平價食物, 我就會答佢, 好味又便宜, 我就是喜歡. 想想現在買一個雞尾包也要六元, 十元一個魚柳包真是抵到無朋友, 雖然份量比我讀書時細了不少. 今次M記番炒這個蝦堡, 我又怎能不去試試呢. 我和太太點了所有新的產品, 包括如下菠蘿蝦堡蝦堡的油膩被完塊菠蘿所中和, 一啖咬下去, 還能見到中間的蝦肉, 絶無做假. 整体味道很配合, 酸酸甜甜, 很是醒胃, 唯一問題是吃了一個好像沒有吃到什麼似的, 肚子還是很空洞.檸檬雞翼這雞翼反而是我本人的推介, 外皮炸的酥脆, 即使未食也聞到很FRESH的檸檬香味. 送到咀裡, 不用說那檸檬味更出更濃, 即使雞肉也有足夠的調味, 不像某些炸雞只有外皮是有味道的. 二十元四只, 很是化萛.APPLE CRUMBLE Mc 旋風老實說, 本來最期待的食品反令我感到失望, 除了最上層的一些很甜的TOPPING外,

菠蘿蝦堡
檸檬雞翼
APPLE CRUMBLE Mc 旋風
老實說, 本來最期待的食品反令我感到失望, 除了最上層的一些很甜的TOPPING外, SO CALLED APPLE CRUMBLE, 就沒有其他好說, 有點懷念紫薯和GREEN TEA 軟雪糕.
菠蘿批
也沒有特別, 吃起來總是有點怪怪的, 還是蘋菓批來得穩陣

整体來說, 以這樣的價錢吃到這樣的食物, 非常化萛. 唯一給大家些忠告, 就是在比錢前和拿食物也不能掉以輕心, 因為M記的員工有時也較失魂. 就說今晚, 我被多收8元, 和雪糕變成了OREAL 味. 幸好我還是比較小心吧.
2016-07-02 175 浏览
食麥當勞包食到悶試下mc cafe既包洋蔥雞肉意式包$22個包幾好食,佢會即刻整熱同埋會烤趣個包唔同平時既包好唔同除左有洋蔥同雞肉仲有蛋醬食落好香口不過比起平時既麥當勞包貴但佢即整返熱同烤個包都值返啦記得襯熱食我覺得值得一試
食麥當勞包食到悶
試下mc cafe既包
洋蔥雞肉意式包$22
個包幾好食,佢會即刻整熱
同埋會烤趣個包

記得襯熱食

我覺得值得一試
2016-07-02
2016-04-22 157 浏览
青衣城店造出來的包都幾好樣的,希望貴店keep住。今期的美式手撕雞漢堡包幾好味。因為炸洋蔥圈夠大夠乳,香口味道全出自那條大炸皮,而洋蔥本身係廢的,多餘的,又薄又冇味道。中間的手撕雞醬唔識形容,有點芝麻醬口感,不似千島醬滑,也不是重甜的又不是帶酸,有點東南亞花生風味。網頁介紹是tandoori的印度醬,似啦!椰菜絲就咁一堆,爽脆口感已不及炸皮,但都balance到D重口味~食完都係有D空虛,可能雞絲太少,跟餐才會飽。
$28.5
青衣城店造出來的包都幾好樣的,希望貴店keep住。
今期的美式手撕雞漢堡包幾好味。
2016-04-15
$28.5
2016-04-03 216 浏览
Mcdonalds had the Pineapple Ice Cream Sundae a while ago. The ice cream is good as usual, but the pineapple sauce was not so great because the pineapple sauce had a very strong artificial pineapple syrup which really did not attract my appetite, their taro specials are usually really good though!
Pineapple  Ice  Cream  Sundae
2016-02-03 185 浏览
新年到 又係時候食褔堡啦猴年M記搵左monchichi做代表好打耳嘅包裝啊😍裡面係主角⋯招財褔堡🐮橢圓形嘅漢堡 夾住薯餅同黑椒牛扒終於11點後都可以食到薯餅啦👏🏼👏🏼薯餅比早餐的小 同漢堡差唔多大一樣係黃金色 脆脆的 入口依然食到粒粒薯仔黑椒漿汁 甜甜的微微辣 濃濃黑椒味牛扒唔會太薄 同薯餅比例1:1 成塊都沾滿黑椒醬 有咬口唔會太un👍🏼再黎久違嘅扭扭薯條 已調味嘅外層咸香味重比一般薯條炸得更脆更香口 唔點茄汁都可以!
新年到 又係時候食褔堡啦

黑椒漿汁 甜甜的微微辣 濃濃黑椒味

牛扒唔會太薄 同薯餅比例1:1

成塊都沾滿黑椒醬 有咬口唔會太un👍🏼

再黎久違嘅扭扭薯條 已調味嘅外層咸香味重

比一般薯條炸得更脆更香口 唔點茄汁都可以!

招財褔堡牛
招財褔堡牛
2015-09-02 64 浏览
雖然一直都崇尚健康唔鐘意食煎炸嘢,但有時饑餓來襲都係會屈服。或說個日太肚餓唔想等所以去咗M記食快餐,一嚟到就見到勁多人排隊,但櫃台都係得兩個人,本身諗住男朋友排住隊,自己去搵位先,點知入到去,全部吉枱都未執好,而且係冇人執緊枱,「快餐」快手快腳是應該的吧?男朋友買咗十分鐘終於買完過到嚟又畀漏咗茄汁,啲薯條明顯係翻炸,而食嘅同時隔離又好多餐盤,搞到有少少潔癖嘅我食得有啲唔聚財。
雖然一直都崇尚健康唔鐘意食煎炸嘢,
但有時饑餓來襲都係會屈服。
或說個日太肚餓唔想等所以去咗M記食快餐,
一嚟到就見到勁多人排隊,但櫃台都係得兩個人,
本身諗住男朋友排住隊,自己去搵位先,
點知入到去,全部吉枱都未執好,
而且係冇人執緊枱,「快餐」快手快腳是應該的吧?

男朋友買咗十分鐘終於買完過到嚟又畀漏咗茄汁,
啲薯條明顯係翻炸,而食嘅同時隔離又好多餐盤,
搞到有少少潔癖嘅我食得有啲唔聚財。
2015-04-26 160 浏览
好耐無去過m記食早餐啦 今次叫左個煙肉蘑菇蛋早餐蛋入面加左蘑菇係幾有心思😁咬落幾爽脆 又有咬口 令單調既炒蛋口感豐富多了薯餅依舊炸得香脆 外脆內軟 味道適中😋可惜係既煙肉略為有些少鹹😂影響成個早餐既美味 夾係包入面食會更好👍

好耐無去過m記食早餐啦 今次叫左個煙肉蘑菇蛋早餐

2014-07-17 422 浏览
超級大食,三條友食兩個餐加兩個飽因細妹要玩具,所以例牌叫開心樂園餐”…漢堡飽+粟米+豆奶+玩具,妹妹話漢堡飽好好味,粟米略嫌無乜味,同烚熟無分別,如果有牛油就會好啲,豆奶好正,仲想飲多包另一個餐係我至愛辣雞腿包餐,呢個包真係好正,辣得嚟唔太辣,外面脆得嚟內面又好多汁,正!個shake shake薯條我揀咗honey味,雖然我食唔到有任何蜜糖味,但真係好好食,甜甜哋,薯條又脆又熱而另外買咗兩個豬柳蛋漢堡,9蚊雞,超抵食,料又夠又夠好味,正正正
超級大食,三條友食兩個餐加兩個飽

2014-07-17
外卖自取