2019-07-30 1119 浏览
八時下班,打算到麵包秀買明天的早餐。這個時間賣剩的麵包已經不多,都是一些比較新出的包品,連試吃都沒有了,所以很難買落手。😅走到小型麵包的那一個櫃,放的都是$8/個、買三送一的麵包,賣相吸引。不過仔細一看,竟然與一隻蒼蠅英雄所見略同!原來所有的麵包櫃都「門常開」!(印象中上次來的時候都全關上的😥)難怪小蠅那麼安心地「試吃」了!老實說,見到這樣的情境,真的不用多說,轉身離開。希望店主好好注重食物衛生!

老實說,見到這樣的情境,真的不用多說,轉身離開。
希望店主好好注重食物衛生!
2019-07-30
2019-07-20 1044 浏览
-來自台灣的《麵包秀》💕請不要怪我狂post麵包/甜品類😂店內可任試食麵包😍試岩先買🤝🍓草莓布雪 ($18)佢係雪櫃拎出黎架😍凍冰冰勁好味好似仲有原味/朱古力🧐🎃南瓜馬車 ($25)呢個又係勁好食!超多餡!入面係南瓜蓉同乳酪忌廉😍😍🧀金磚肉鬆起司 ($19)面層係脆脆地既芝士面😗入面係熱熔芝士x肉鬆🤝如果唔鍾意肉鬆佢有就咁金磚起司🤝佢呢間啲包係大部份都勁好食😺主打用歐式軟麵包多🥰
來自台灣的《麵包秀》💕
請不要怪我狂post麵包/甜品類😂
店內可任試食麵包😍試岩先買🤝

🍓草莓布雪 ($18)
佢係雪櫃拎出黎架😍凍冰冰勁好味
好似仲有原味/朱古力🧐

🎃南瓜馬車 ($25)
呢個又係勁好食!超多餡!
入面係南瓜蓉同乳酪忌廉😍😍

🧀金磚肉鬆起司 ($19)
面層係脆脆地既芝士面😗
入面係熱熔芝士x肉鬆🤝
如果唔鍾意肉鬆佢有就咁金磚起司🤝

佢呢間啲包係大部份都勁好食😺
主打用歐式軟麵包多🥰

入店第一感覺是超多種類,相信大大話有至少60種,而且大部份品種都是別的地方沒有的。例如:鄉村紫薯乳酪、抹茶餐包、圓圓 (cream cheese bun $35)、墨西哥肉鬆 (Mexican Floss $12)、紅豆麻糬等。後來上網check才知是台灣式歐洲麵包風格,怪不得,點內採用啡色木設計,感覺簡單 modern 而天然。麵包以天然酵母和台灣麵粉製作,加入健康、高營養材料,如杞子、桂圓、紫薯、藍莓、紅莓、荔枝、鳳梨、黑糖等口味,亦有獨特的明太子、韓國泡菜,當然少不了芝士、朱古力。賣相全部好精美吸引。此店最值得大讚的是有試食放題,一般麵包店即使有試食都只是頂多三四種味,這店試食有十多種。試食對客人有好處。我可以試過覺得好食先買,有信心保證,買得的都是喜歡的。就像我當天,原本夾在盤上的不是我後來買的,我本來想買的試過之後,原來並非我所想像的味道,加上因爲試食完,發覺有好幾種我並沒打算買的,在衆多喜好中,只我一個人食,唯有放底一些。😅😅所以我買多於我打算的,同時買得好滿意好開心😊😊💖💖👍👍脆脆巴比諾 $25 💖切開中間有類似乳酪或cream cheese,是畫龍點睛的精彩所在,超愛💖

脆脆巴比諾 $25 💖

脆脆巴比諾

切開中間有類似乳酪或cream cheese,是畫龍點睛的精彩所在,超愛💖💖所以一買就買兩個。

朱古力厚多士 $20 👍

朱古力厚包

這個忘記了影相,是一包包的,每包就是一條包,好似買方包那些。

我本身並不特別對朱古力狂熱,如果不是因為有得試食,照理不會買這款。所以有得試食好緊要👍😊

呢款朱古力厚多士,每片都可看到有一大粒朱古力在中間,真係幾好味,仲只係$20有成條,抵食好味😊👍

好喜歡這間的麵包,看到有食評說的態度差我一點都感受不到,我自己都真係試了很多隻味,亦見其他人都是這樣,並無見到店員出聲停止或叫我們一定要買。推介👍😊
2019-06-22
$25 (其他)
朱古力厚包
2019-05-17 1126 浏览
行街見到呢間麵包店幾吸引🤤🍞🥯🥐🥖🥨同朋友買咗幾款黎試😋上網睇返先知原來呢間係由台灣麵包師傅主理👨🏻‍🍳主打台式軟歐包,材料都由台灣直送✈️🇹🇼仲有麵包試食 可以 試啱先買😝眾多麵包之中見到一邊有多款口味既小麵包仲有買三送一既優惠😍平均$6個~我簡咗芋泥同藍莓😋而朋友就簡紅豆麻糬同紫薯🍠💜芋泥包 $8 (7.5/10)芋泥好香 口感綿密🤤芋泥餡雖然稱不上多 但每啖都食到芋泥😋而麻糬質感偏軟糯 仲可以拉絲 但相對口感會無咁煙韌 兩者加埋好夾好好味😋麵包上仲加咗粒粒芝麻 多份芝麻香~係我會再買既一款包!💙藍莓之星 $8 (5/10)比較失望🙍🏻無乜藍莓味 成個包得一粒藍莓😭麵包都幾香同幾軟熟 如果藍莓味道可以突出啲會更好!兩款麵包都好鬆軟🍞但較空氣感⋯唔夠紮實😢而且麵包偏細個 肚餓個陣都唔知要食幾個先夠飽🙈放工口痕食/早餐食兩個都ok既😋😛會想試埋其他款麵包😍💓~聽聞呢間大包比細包出色好多!
行街見到呢間麵包店幾吸引🤤🍞🥯🥐🥖🥨
同朋友買咗幾款黎試😋
上網睇返先知原來呢間係由台灣麵包師傅主理👨🏻‍🍳
主打台式軟歐包,材料都由台灣直送✈️🇹🇼
仲有麵包試食 可以 試啱先買😝

眾多麵包之中見到一邊有多款口味既小麵包
仲有買三送一既優惠😍平均$6個~
我簡咗芋泥同藍莓😋而朋友就簡紅豆麻糬同紫薯🍠

💜芋泥包 $8 (7.5/10)
芋泥好香 口感綿密🤤
芋泥餡雖然稱不上多 但每啖都食到芋泥😋
而麻糬質感偏軟糯 仲可以拉絲
但相對口感會無咁煙韌
兩者加埋好夾好好味😋
麵包上仲加咗粒粒芝麻 多份芝麻香~
係我會再買既一款包!

💙藍莓之星 $8 (5/10)
比較失望🙍🏻無乜藍莓味 成個包得一粒藍莓😭
麵包都幾香同幾軟熟 如果藍莓味道可以突出啲會更好!

兩款麵包都好鬆軟🍞但較空氣感⋯唔夠紮實😢
而且麵包偏細個 肚餓個陣都唔知要食幾個先夠飽🙈
放工口痕食/早餐食兩個都ok既😋😛
會想試埋其他款麵包😍💓~
聽聞呢間大包比細包出色好多!
2019-04-26 808 浏览
健康五榖麵包大行其道。大家要求麵包巳不是飽肚,花款咁簡單,而是要食得健康,食得放心膠袋面寫上温馨提示:麵包待完全冷卻後,再封口常溫保存 ,請置放於陰涼處避免陽光直射,為確保產品新鮮 ,麵包建議兩日內食用完畢。不用說明,單憑外表巳知有黑芝麻,白芝麻,白瓜子肉,灰瓜子肉,密密麻麻佈滿了整個飽面。我也好奇內裹是怎樣。切開四段,發現中間部分,勁多提子肉,提子有擁出来的氣勢。而且還有子肉。但杞子肉不多。再發現麵包前段及尾段也有不小提子肉和小量子肉。入口麵包也非常軟孰,有車輪提子飽的口感及味道。食完一個,也非常飽肚
健康五榖麵包大行其道。
大家要求麵包巳不是飽肚,花款咁簡單,
而是要食得健康,食得放心

膠袋面寫上温馨提示:

子芝麻飽

切開四段,發現中間部分,勁多提子肉
,提子有擁出来的氣勢。而且還有子肉。但杞子肉不多。

再發現麵包前段及尾段也有不小提子肉和小量子肉。

2019-04-17 591 浏览
They have a buy 3 get 1 free discount for all small size bread rolls so I got 4 different flavours to tryHad the chocolate flavoured one straight away (hence not pictured) It was a great surprise!It was not like the like of bread you get from chain bakeriesIt was soft and fluffy and had a great texture to it, slightly chewy (the kind you want from bread)I would absolutely go back and get moreHad the pumpkin one the next dayI must say the bread is so much better on the day than leaving it till th
It was a great surprise!

I must say the bread is so much better on the day than leaving it till the next day
But nevertheless I was still very pleased with the quality of their products considering they were priced very reasonably as well

2019-04-16
外卖自取
$10 (早餐)
2019-04-14 721 浏览
成日見呢間麵包店咁多人我地又去買咗啲泥食🙈而且佢好多麵包都可以試 試哂先買都得🙈咁就唔怕買完發現個包同自己想像有岀入喇📍蒜香法包$8個包係軟軟地 蒜味唔算好突出 同岀面食既蒜蓉包有啲唔同 但會有種越食越好味咁既感覺📍抹茶餐包 $30@5一袋有5個 但唔好見佢細細個就以為佢好普通!因為佢係抹茶紅豆麻糬包!食落去個抹茶味唔會太淡太重 係食得岀有抹茶味既而且唔會好假既茶味 而佢啲紅豆蓉都好多!食到中間仲有個麻糬 但唔會食到痴牙架 可以買一袋做早餐食都得吖 而且佢係實心架!唔係空心包 不過都有小小空氣位。📍黃金紫薯$18個紫薯蓉都好甘甜 都重手既 不過個包入面啲紫薯蓉就只係偏向一邊 另一邊就冇 唔平均🙁
成日見呢間麵包店咁多人

黃金紫薯
抺茶餐包
抹茶餐包
2019-03-29 649 浏览
去銅鑼灣經過呢間麵包店,門面不錯,以為麵包都一定唔平.點知價錢不貴之餘,好多款麵包仲提供試食添,非常貼心抵讚.今次因爲朋友生日,買左原個的抹茶紅豆戚風蛋糕,細size,兩個人食剛剛好.價錢最有驚喜,才不過$32,且質素唔差,抹茶味帶甘香,蛋糕鬆軟,抹茶忌廉仲幾滑添.有五六款口味,下次一於再去試其他口味先
去銅鑼灣經過呢間麵包店,門面不錯,以為麵包都一定唔平
點知價錢不貴之餘,好多款麵包仲提供試食添,非常貼心抵讚

有五六款口味,下次一於再去試其他口味先
2019-03-29
2019-01-19 1097 浏览
茶香合桃($18)雖然這個麵包的賣相不太討好,不過味道不錯的🤪麵包比手掌還要大,質感厚實,有別於店內大部分的麵包,這個沒有餡料,只有少量葡萄乾及核桃粒😬試食的時候,被麵包濃濃的Earl Grey味吸引,包如其名,茶香十足,十分清新不過,第2天吃的時候,把它放入微波爐叮熱了,發現味道大不如前😩雖然麵包口感依舊煙韌,但Earl Grey味揮發了八成,只剩下極淡的茶香🙁(建議大家即買即吃比較好)叮熱前:8/10叮熱後:5/10
茶香合桃($18)

叮熱前:8/10
叮熱後:5/10

2019-01-04 1302 浏览
發現這店真是驚喜,原來麵包可以咁好食!我一開始就係俾呢啲半熟蛋糕吸引了,特價只是$28, 比起大品牌$30-$40一個,抵好多。而且款式也特別。要入去買的, 發現了世外桃源! 很多非常特別款式的麵包, 用料非常特別, 更特別的事是可以試食, 店員都將麵包剪角,然後放在籐籃上,有夾仔夾起,很精緻。我幾乎試食了全店的麵包, 一件接一件的吃, 非常有驚喜,所以也口不停的吃。你會見到材料滿滿的在麵包上面,也能吃出材料的味道。有些就是外脆內軟,好正!芝麻包有芝麻醬。南瓜包有南瓜蓉。朱古力包有朱古力粒粒及醬。荔枝包難道有荔枝肉?不是但有荔枝的清香。 一袋綜合的餐包有五個 ,只是$28, 內有芝士包,綠茶包,朱古力包。芝士包有很多的芝士餡。朱古力包就是有朱古力醬及大朱古力粒。綠茶包有麻薯內餡及紅豆蓉,不用$6,而且不是空氣包啊!滿滿的餡。買了特價包紅豆包,很多不同豆類, 仲有納豆? 我印象的日本納豆是很難吃的,是又很健康,是日本國民美食,即管試下 ,特價款只是$20/25一條,雖然沒有試味,但性價比很高,回家吃著,女兒覺得自己吃麵包時吃著糖,下次都叫我買番,真係全店都咁好味!事隔多時我仍然對它們的麵
發現這店真是驚喜,原來麵包可以咁好食!

事隔多時我仍然對它們的麵包驚喜及記憶猶新,之後過海也專程到麵包秀買麵包。仲買兩三袋,食麵包也很開心,因為很多驚喜,很有心思。
但如果你都想試吃麵包,(想專登帶女兒試吃不同種類)建議兩點後才去,中午沒有人手準備,沒有試食的。只是買包走,但隨便拿一袋都一定滿意。而且兩點後很多特價包,會滿載而歸。專程搭車來買,也會很高興!

原來麵包秀是凱施餅店的,令我對凱施也另眼相看!好想有分店在家附近!

2018-12-21
2018-11-27 932 浏览
大集團麵包店的麵包食到厭,又轉吓自家製麵包都有食厭的感覺,有時行街見到不是大集團麵包店,都會入內逛逛,今天路過「麵包秀」又看看,看見架上一包有五個的朱古力包售$28,旁邊盒子裝有剪開一小塊的麵包提供試食,每一小塊的麵包都有粒粒朱古力,看見麵包直徑面積都超過3吋多,於是買了一包,付款後收銀員將袋麵包再入「凱x麵包店」膠袋,我看到來自台灣的麵包,竟然套入「凱x麵包店」膠袋?難度「麵包秀」是其屬下支店?!講番正題,粒粒朱古力又唔錯,雖然麵包很薄身,包裏粒粒朱古力有咀嚼口感,同埋不會吃到成手都是朱古力醬,這個是集零食和麵包一體,早餐和下午茶都宜,平均一個包不用$6,都算抵食!
粒粒朱古力包
2018-11-26
$6 (早餐)
粒粒朱古力包
朋友知道我是麵包怪,問我有那間麵包店好食,我二話不說一定會選《麵包秀》!🍞🥖😍😋喜歡《麵包秀》的原因是它選擇多,而且可以試食,試到那一款喜歡才購買,這樣感覺非常實際!由於麵包質量好,多人購買,所以時常有新鮮麵包出爐,肯定你買你食的麵包是新鮮,沒有隔夜!另外,他們還會在牆上寫上麵包出爐時間,確保你買得放心!我是《麵包秀》粉絲,試過很多款麵包,而我最喜愛的是「金磚起司」、「北海道芝士咁司」、「圓圓」!這三款全部都是芝士,喜歡食芝士的你,一定會著迷!😋😋😋三款各有特色、各有不同!「金磚起司」由芝士粉、芝士片、芝士碎組合而成,口感豐富有層次,表面金黃,內裡充滿芝士,每一啖都能細味到濃郁、厚厚的芝士,好味到不能抗拒!💯👍🏻😋「北海道芝士吐司」呈長條方包形狀,一袋可切五厚片。麵包鬆軟,混合了黑芝麻、芝士粒,好有咬口。這款帶有少許甜味,跟帶鹹味的「金磚起司」味道不一樣,但兩者都是超級好味!😋💯👍🏻至於「圓圓」,它餡料是忌廉芝士,每個小圓圓都充滿忌廉芝士,非常香軟濃郁,雖然是$35,但是物有所值,真材實料!💯😋👍🏻如果你是對食有要求,對麵包又講究,《麵包秀》能滿足你!不妨試試!👍🏻
北海道芝士吐司
圓圓
北海道芝士吐司
圓圓
2018-07-20 1139 浏览
🍞Q軟有餡包子👇👇👇👇👇🍊NEW橙丁蜂蜜麻糬($8)🍠NEW紫薯蓉($8)💜NEW芋泥包($8)❤️紅豆麻糬($8)▪️一口氣買了4個,因為買3送1,除翻($6)一個又幾抵食!每次經過麵包秀都會試食😝有得試食好似執到寶咁,開心仔😎-包包特寫要逐個介紹,應該包控唔介意睇包包相(暗笑)首先介紹佢嘅新品之一:橙丁蜂蜜麻糬🐝其實見到有麻糬就好興奮又期待,點知一搣開,得兩丁粒蜂蜜麻糬係入面😨我期望係夾心有一大塊,不過軟歐包嘅質地加上蜂蜜天然甜味,我覺得係4個包之中最軟熟!而且夾雜住香橙丁嘅清新果香,還有兩粒煙韌麻糬,小小一個都算不錯。然後再吃了比橙丁麻糬甜一點的紫薯包,有豆沙質感嘅紫薯蓉,口感幼滑唯獨係內餡有點甜( ˘•ω•˘ )夾住包包吃中和下比較好。再吃是芋泥包,首先一搣開先現的不是芋泥,是一大塊半透明麻糬😍估唔到有麻糬wo~麻糬質地勁軟糯,好好拉絲!不過芋泥餡就有點失色,比紫薯餡更甜,有顆粒纖維的質地,偏奶味重,沒有芋頭香的味道(⑉・̆⌓・̆⑉)不過最愛這個麵包身,因為表面撒上白芝麻,烤過很香很香😙最後吃的是一咬開覺得被欺騙的紅豆麻糬,只有一大遍紅豆蓉內餡,不見麻糬踪影!不過幾喜歡這個偏稠身帶點泥
🍞Q軟有餡包子
👇👇👇👇👇
🍊NEW橙丁蜂蜜麻糬($8)
🍠NEW紫薯蓉($8)
💜NEW芋泥包($8)
❤️紅豆麻糬($8)
▪️
一口氣買了4個,因為買3送1,
除翻($6)一個又幾抵食!
每次經過麵包秀都會試食😝
有得試食好似執到寶咁,開心仔😎
包包特寫要逐個介紹,
應該包控唔介意睇包包相(暗笑)
首先介紹佢嘅新品之一:橙丁蜂蜜麻糬🐝

其實見到有麻糬就好興奮又期待,
點知一搣開,得兩丁粒蜂蜜麻糬係入面😨
我期望係夾心有一大塊,
不過軟歐包嘅質地加上蜂蜜天然甜味,
我覺得係4個包之中最軟熟!
而且夾雜住香橙丁嘅清新果香,
還有兩粒煙韌麻糬,小小一個都算不錯。

然後再吃了比橙丁麻糬甜一點的紫薯包,
有豆沙質感嘅紫薯蓉,口感幼滑
唯獨係內餡有點甜( ˘•ω•˘ )
夾住包包吃中和下比較好。

再吃是芋泥包,首先一搣開先現的不是芋泥,
是一大塊半透明麻糬😍估唔到有麻糬wo~
麻糬質地勁軟糯,好好拉絲!
不過芋泥餡就有點失色,比紫薯餡更甜,
有顆粒纖維的質地,偏奶味重,
沒有芋頭香的味道(⑉・̆⌓・̆⑉)
不過最愛這個麵包身,因為表面撒上白芝麻,
烤過很香很香😙

最後吃的是一咬開覺得被欺騙的紅豆麻糬,
只有一大遍紅豆蓉內餡,不見麻糬踪影!
不過幾喜歡這個偏稠身帶點泥質,
大大顆粒有咬口的紅豆蓉😋
吃著吃著有驚喜🤭有點煙韌口感,
再吃發現有層黑糖麻糬藏在紅豆底!
😋原來我怪錯了你,很好吃呢!
不過黑糖甜,紅豆也甜,甜度稍降會更好。
2018-07-12 765 浏览
冇錯又係麵包秀啦😂真係真係冇幫佢買廣告,純粹係自己好鐘意食佢既麵包加香港搵唔到咁高質既麵包😞所以去親cwb都必定幫襯佢😈👉🏿✨南瓜馬車 Hkd 25 💸📌試個陣覺得佢好好食,就買番去食啦~呢個拎到上手又唔係好聚手咁,不過唔緊要啦照食🤣食到落肚就同想像中有啲出入,明明試個陣係好多餡架麻😭食過陣南瓜同忌廉芝士都好小..完全唔夠喉呀🤢

👉🏿✨南瓜馬車 Hkd 25 💸

2018-07-10 775 浏览
不怏經歷,進入店內行一行,並試食了三款,有店員已不禮貌地道: 試啱就幫親吓啦! 不以為意,再試了其他款式,接着該店員道:試啱就幫親吓啦! 打開門做生意,唔係白做架!! 馬上叫另一店員遞上盤和夾,完全沒理他,以為佢遞給另一個客。很想馬上駁回她,但為免攪大,最後都幫親了,但只此一次下不為例。如果貴公司大方給客戶試食,為什麼要講這番說話? 試食完一定要買的嗎? 規定了嗎? 這名店員受過訓練的? 是公司教店員這樣以禮待人,說這種說話? 如果唔比人試食,就唔好攪lee d gimmick
2018-07-08
  • 沒有