2023-08-16 209 浏览
早前因為中左covid 一直都喺度戒口 食到好返嘅時候就好想食一啲重口味嘅嘢而且係想瘋狂地任食 咁啱見到 有一間專食麻辣嘢火鍋店 而且可以任食 小龍蝦坐低咗嘅時候 唔知係咪因為平日 發現都冇乜人心諗會唔會係中伏即刻睇下openrice 發現都好多負評不過既然坐低咗就 試一試啦一嚟到嘅時候就叫咗佢個小龍蝦份量係超多 每一隻小龍蝦 肉質係算鮮甜 麻辣都係香甜 而且一碟食唔曬可以再叫 再呢就係叫咗佢個鮑魚雞煲鮑魚係有幾隻 而且幾好食雞翼都算係鮮嫩 麻辣汁都好入味但係千祈唔好叫呢個烤魚真係一般如果唔計個烤魚, 其實整體都算性價比幾高
早前因為中左covid 一直都喺度戒口

鮑魚係有幾隻 而且幾好食
雞翼都算係鮮嫩 麻辣汁都好入味

但係千祈唔好叫呢個烤魚
真係一般

如果唔計個烤魚, 其實整體都算性價比幾高

2023-08-15 166 浏览
伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏服務質素---非常差劣經常漏單,對客人追查,視而不見。員工工作心態,故步自封,完全不會應變。餐單食物供應---極不穩定,經常售罄。食物質素,時好時壞簡單點心小菜食材---甚至雞翼,也可以經常缺貨。酸菜魚都可以腥味濫發折扣,製造優惠陷阱。當會員購劵/增值後,發現優惠條款及餐價加幅甚大,朝令夕改。份量縮細,愈來愈不化算,感覺被騙一樣。最後,希望這間店老闆反思,以上問題。伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏
伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏

服務質素---非常差劣

經常漏單,對客人追查,視而不見。
員工工作心態,故步自封,完全不會應變。

餐單食物供應---極不穩定,經常售罄。
食物質素,時好時壞

簡單點心小菜食材---甚至雞翼,也可以經常缺貨。
酸菜魚都可以腥味

濫發折扣,製造優惠陷阱。

當會員購劵/增值後,發現優惠條款及餐價加幅甚大,朝令夕改。
份量縮細,愈來愈不化算,感覺被騙一樣。

最後,希望這間店老闆反思,以上問題。

2023-07-30 183 浏览
去之前因為見到網上咁多負評,已經做定心理準備。但係去到食發現都唔係網上講到咁差,而且啲料都幾足,味道唔算好好食,但係都過得去。而且食完雞煲再食酸菜魚,酸菜魚都唔錯。
去之前因為見到網上咁多負評,已經做定心理準備。

2023-07-27
  • 酸菜魚
2023-06-03 437 浏览
一入到去地下跣到傻,張枱仲有一啲菜渣,黐立立先唔講酸菜魚完全冇味,當佢烚魚咁食,鮑魚雞煲淡而無味。最過分係餐牌上面嘅M5和牛,味道完全係大排檔嘅沙嗲肥牛煲嘅肥牛!再三問職員係唔係M5和牛,最後去廚房拎咗一碟冇咁肥嘅大排檔肥牛出嚟,食落去好大浸牛肉臊味。俾咗幾次機會都毫無改善,最後食到成肚氣埋單走人。貨不對辦都不特止,經理更加毫無悔意,錢就收足,肥牛當M5和牛,用6百幾蚊買最差嘅邊爐體驗😮‍💨($100折扣係因為兩小時收費,絕對唔係因為食物質素問題)
($100折扣係因為兩小時收費,絕對唔係因為食物質素問題)
2023-05-18 348 浏览
人生數十載 未食過咁垃圾既野食叫左個水煮魚 但黎左酸菜魚侍應收走左再送返黎 就係無味既水煮酸菜魚😅😅😅 講真 啲加熱即食既酸菜魚 仲好味過佢 最後同後邊張枱既情侶 一齊苦笑😂😂😂唔知好嬲定好笑🥹🥹🥹🥹叫左個鴨先好笑 咬左一啖 發覺一邊凍 一邊熱😂😂😂😂 我好好奇 點解有人比好評 🥲🥲做食肆真係好睇得出 一個人有無良心😅😅😅可以溜得冰既地下 又咁既質素 都可以生存到 好佩服呢間餐廳 目前係人生當中食過最垃圾既一次
人生數十載
做食肆真係好睇得出 一個人有無良心😅😅😅
可以溜得冰既地下 又咁既質素
都可以生存到 好佩服呢間餐廳
目前係人生當中食過最垃圾既一次
海鮮不新鮮,環境非常差,地面簡直可以溜冰,一個連大排擋環境衛生都跟唔到嘅地方,仲要收服務費,總之,環境.食物差。所做嘅廣告,簡直是欺騙成分,食完一次後,會令你唔會再入此集團嘅如何飲食餐廳
2023-05-07 496 浏览
今天下著雨,晚上三個人選擇任吃小龍蝦,開頭選擇了魔鬼醬鮑魚雞煲,個人建議選擇中辣,再點了個重慶烤魚,兩個煲味道都很驚喜,很好吃,最驚喜是麻辣小龍蝦,雖然個頭小,但非常新鮮又入味,三個人乾了八斤,非常滿足,服務生小哥哥非常好,服務非常到位,給個❤️❤️🤪點贊一下👍,真心覺得可以再去光顧,非常美味🎉🎉🎉,環境不錯👍只是喝的東西選擇比較少😂

真心唔想再有人中伏!難忘酸菜魚!嗰陣腥臭味真係令人難忘到想嘔!仲有呢隻蟶子皇會唔會細咗少少?定係大家對蟶子皇嘅size有咩誤會????可能以為煮緊蟶子皇嘅關係?時間長咗?口感好韌!Ps:呢隻蟶子bb係60幾蚊一隻
真心唔想再有人中伏!
難忘酸菜魚!嗰陣腥臭味真係令人難忘到想嘔!
仲有呢隻蟶子皇會唔會細咗少少?
定係大家對蟶子皇嘅size有咩誤會????
可能以為煮緊蟶子皇嘅關係?時間長咗?口感好韌!
Ps:呢隻蟶子bb係60幾蚊一隻

2023-02-26
外卖送餐
2023-02-17 404 浏览
距離地鐵站十分鐘路程,餐廳環境還好,好細間,早啲嚟少人啲會舒服啲。味道幾好,抵食,食得快嘅話可以食哂四個煲,小龍蝦任食來講都ok,蝦好新鮮,皮蛋好靚好食,但唔建議嗌菜,都有泥,其他都ok
放題
  • 香辣皮蛋
烤魚不錯,價錢要便!老闆,仲好好。好開心!下次仲去過來食。已經推薦比身邊啲朋友啦,呢個價錢真係超扺!可以再多啲飲品。我唔中意飲太甜啲飲品。烤魚真的好好味。小龍蝦好新鮮,上菜速度都好快。最開心是服務態度都好好。
烤魚不錯,價錢要便!老闆,仲好好。好開心!
下次仲去過來食。
已經推薦比身邊啲朋友啦,呢個價錢真係超扺!
  • 酸菜魚
2023-01-15 533 浏览
觀塘麻辣川菜推介🌶️🌶️ 正宗四川師傅主理,地道正宗風味,鍾意食川菜嘅朋友值得一試包冇失望😎 牛頭角地鐵站附近行幾分鐘就到,裝修簡潔,座位闊落,入座後7點己滿座😆 🌟秘製蟹走地雞煲(半隻)$198雖然叫咗半隻,但份量好多,雞肉嫩滑有雞味,有雞翼雞脾雞槌,辣度適中惹味,份量多到食足半個鐘😂🌟川辣炒肚絲$118雲耳,萵筍,青椒紅椒配搭豬肚,上枱熱辣辣勁有鑊氣,偏香辣🌶️ 如果唔食得辣記得叫小辣,豬肚絲口感爽脆,呢個菜送飯一流🫶🏻🌟拍蒜炒萵筍絲$88雖然鍾意食辣,但為咗胃部健康🤣 青菜首選係清炒可以平衡一下,食落爽甜可口,雖然超大碟但好快就見底😅🌟藍妹啤酒(枝裝)$48飲品選擇多,我哋揀咗冰涼嘅啤酒🍻,解辣又消滯😌🍻

🌟秘製蟹走地雞煲(半隻)$198

🌟川辣炒肚絲$118

🌟拍蒜炒萵筍絲$88

🌟藍妹啤酒(枝裝)$48
飲品選擇多,我哋揀咗冰涼嘅啤酒🍻,解辣又消滯😌🍻
2023-01-12
2022-11-06 698 浏览
午餐全部都冇味 很難食冰粉冇配料 糖水水味多過糖味麻婆豆腐同清蒸豆腐一樣小籠包同普通水餃一樣zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz z z z z z z z z z z z z z z哭了
午餐全部都冇味 很難食
冰粉冇配料 糖水水味多過糖味
麻婆豆腐同清蒸豆腐一樣
小籠包同普通水餃一樣
2022-10-01 1036 浏览
一個極差嘅體驗!經團購網購買二人套票,七點15分入座,套票限時三個鐘,點知去到8:00先放低咗一盤酸菜魚,但我本身係落order係叫水煮魚,上錯盤都唔緊要,我哋照食,點知我哋第二轉再order多一次水煮魚,佢竟然上雞煲,同一時間我哋一坐低已經order咗佢好出名嘅小龍蝦同埋火鍋配料,一樣都冇黎過!同場有其他顧客幾台顧客都同一時間投訴,表明入座超過一個鐘,上菜好慢,又上錯!真係一肚氣!!最後我哋同經理反映呢個問題嘅時候經理竟然好晦氣咁話不如我俾錢你走啦,根本佢哋都做唔切!當晚雖然係包場,但係其實入邊枱數唔多!真係唔明點解可以連基本嘅服務都冇!!另外,餐廳嘅地下十分之跣,就算侍應着咗水鞋,都見到佢哋行得好危險
真係一肚氣!!
2022-09-23 854 浏览
又濕又熱的天氣,特別想吃辣川辣海鮮火鍋放題可以3小時任食魔鬼醬鮑魚雞煲、難忘酸菜魚鍋、回味水煮魚鍋及重慶烤魚。另外,更可無限量任食多款生猛海鮮、澳洲M5和牛、麻辣小龍蝦、火鍋配料、糕點及川渝小食等除了可以任食各款川辣菜式,店內多款冰凍啤酒、果汁、汽水亦無限量供應先叫佐個 雞煲 ,未到前先嚟個小龍蝦食住先,够麻辣同好入味,唔覺唔覺食咗3大碟😂食完雞煲,梗係再叫個酸菜魚試吓,然後就打邊爐啦,不過嚟到呢個位都半飽了🤭地方唔大但都坐得舒適,非常滿座,想食嘅朋友最好訂位哦😬
又濕又熱的天氣,特別想吃辣

地方唔大但都坐得舒適,非常滿座,想食嘅朋友最好訂位哦😬

在3號風球的晚上來到官塘的麻辣小聚,  官塘店位置因素加上打風關係吧 ! 全晚只有3 枱客; 全程坐得好舒服, 所以今次再沒有迫夾感 先來個麻辣小龍蝦, 真心講句麻辣小聚的小龍蝦真的很好吃 麻香辣鮮味道足又熱辣辣, 每次都點食3次或以上今次點吃了烤魚和水煮魚, 麻辣小聚的4個鍋我都先後吃過了, 最對我口味的還是水煮魚 魚片鮮嫩夠麻香, 再多點辣勁就更加好了, 雖然我已選了大辣還有一讚這店的香辣炒蟹, 蟹須不算大但炸得脆卜卜之餘食入口還是梳梳蟹肉帶鮮甜味的, 一食就知新鮮老實說不明白為何食評對這店的評語咁2 極化 ? 我就真係覺得唔錯了店員們有禮貌又好招呼

先來個麻辣小龍蝦, 真心講句麻辣小聚的小龍蝦真的很好吃
麻香辣鮮味道足又熱辣辣, 每次都點食3次或以上
 魚片鮮嫩夠麻香, 再多點辣勁就更加好了, 雖然我已選了大辣

店員們有禮貌又好招呼

水煮魚