呢間餐廳主打嘅台式吐司實在太邪惡太好賣啦❤️‍🔥我地今次去到已經售罄😭好不幸地冇得試😮‍💨不過餐廳都仲有其他傳統台灣美食🍗例如台式便當、蛋餅、牛肉麵,就連冰火湯丸都有!而且主食價錢都唔貴,大部分都係$69☺️甜品更係$38!相對幾抵食啊,好啱糧尾又想出街食嘅大家😝🙌🏻-MENU▫️ 袐製紅燒牛肉麵 $68 ★★★★☆牛肉湯汁幾香濃🐮麵身有粗度有咬口🍜仲有2大嚿牛肉🥩$68嚟講算足料👅另外店員仲好貼心地用匙羹分開左D蒽🌱值得一讚👍🏻▫️ 手工滷肉慢烤雞扒便當 $69 ★★★☆☆雞扒烤得滑嫩,雞皮仲有嘅黏黏地嘅口感🐔不過其他配菜例如栗米🌽同粉絲就較乾身🤏🏻🤏🏻味道尚可,勝在夠大份 ⭐️▫️ 芝士火腿蛋餅 $45 ★★★★☆芝士份量無手軟🧀做到微微拉絲效果😛蛋餅皮煙靭,食落有滿足感▫️ 冰火湯丸 $38 ★★★★☆台式傳統甜品🫘冰凍桂花檸檬味嘅刨冰🍧加上熱辣辣芝麻湯圓😯食落出奇地夾,即使係簡單配搭都可以好好味👅▫️ 茉莉花茶$18 ★★★☆☆跟餐價$12,有少少回甘,淡淡茉莉花味,係expect到嘅味~▫️ 山茶花烏龍茶 $18 ★★★★☆跟餐價$12,好清新🍃甜得黎清清地😝相對茉莉花茶較出色,比較

MENU

▫️ 袐製紅燒牛肉麵 $68 ★★★★☆

▫️ 手工滷肉慢烤雞扒便當 $69 ★★★☆☆

▫️ 芝士火腿蛋餅 $45 ★★★★☆
芝士份量無手軟🧀做到微微拉絲效果😛蛋餅皮煙靭,食落有滿足感

▫️ 冰火湯丸 $38 ★★★★☆

▫️ 茉莉花茶$18 ★★★☆☆

▫️ 山茶花烏龍茶 $18 ★★★★☆
跟餐價$12,好清新🍃甜得黎清清地😝相對茉莉花茶較出色,比較解膩
2025-01-17
2025-01-19 0 浏览
We had always wanted to check this place out, and we finally got the chance when they opened another branch in Mong Kok. Served in generous portions, the food was palatable and reasonably priced.Highly recommend the cheese toast with chicken. Stuffed between buttered bread and gooey melting cheese, the grilled chicken was juicy and had a nice numbing kick. We finished off the meal with chewy seasame tangyuan served on shaved ice. So satisfying. •••What we ordered:𖧧 麻辣鬼椒慢烤雞腿芝士蛋吐司 $58𖧧 手工滷肉慢煮豬頸肉便當

•••

What we ordered:
𖧧 麻辣鬼椒慢烤雞腿芝士蛋吐司 $58
𖧧 手工滷肉慢煮豬頸肉便當 $69
𖧧 芝士吞拿魚粟米蛋餅 $42
𖧧 黑布台式香腸 $28
𖧧 冰火湯丸

2024-11-05 1183 浏览
見小店有啲名氣諗住一試,點知大伏一入間舖已經一陣好焗嘅怪味,坐得近一直聽到微波爐叮叮聲雞髀肉滷肉飯一放落枱,見到啲粟米係透明嘅,舊雞無味非常之乾,平時微波爐叮肉嗰隻乾(睇相都睇得出啲邊邊角角係乾晒),椰菜一陣酸粟味,成碟飯都好油紅燒牛肉麵又係超級油,食落去就係啲料理包嘅味,好似誠品賣嗰啲一盒配好一袋煮好嘅牛肉同乾麵嗰啲,但佢嘅味道係更加差。啲牛好似牛肉乾咁,好大浸有油益味,睇相見到好多油。麵就應該即時煮嘅,但都係冇煮熟成碗嘢食咗兩啖已經成口都係化學有益味,好似食罐頭肉咁,令到個胃好唔舒服唔知係咪呢間分店比較細,所以冇廚房就用叮叮。用預製餸都唔緊要,但60幾蚊食7仔叮叮嘅質素,好明顯依間小店就冇乜誠意,好少可有一間舖頭係差到要打咁大篇野嚟警世
見小店有啲名氣諗住一試,點知大伏
一入
間舖已經一陣好焗嘅怪味,坐得近一直聽到微波爐叮叮聲

雞髀肉滷肉飯
雞脾肉滷肉飯

紅燒牛肉麵
紅燒牛肉麵

〰️ 之前吃了好多次黑布小巷,一知道有多一間分店都即去試試🤭🍽 🔹 麻辣鬼椒肉蛋吐司忠告:小心吐司面上的麻椒粉😂雖然辣但超吸引,係會忍唔住繼續食的存在😍麻辣豬扒➕流心蛋超級加分,強烈推薦👍👍👍🔹 炙燒鰻魚鮮蕃茄濃湯麵首先蕃茄湯比較香濃,對不是很能食酸的朋友們非常友好😃其次湯麵的軟硬適中,吸滿蕃茄湯的湯麵真心冇得輸😋最重要係呢條炙燒鰻魚,鮮嫩的鰻魚和香甜的醬汁,完美融合🔹手工滷肉雞扒便當超級足量的一份便當🍱主要的醬油雞扒醃製得好入味,而且雞肉鮮嫩多汁,一點都不覺得柴👍秘製滷肉軟糯入味、肥瘦相間,搭配珍珠米超級正🫶🏻還有半粒溏心滷蛋,只可以講超滿足➰🔹 巨峰梳打氣泡十足的梳打水和甜蜜的巨峰果醬,互補互助,既好睇又解渴🔹 西柚綠茶非常Fresh 的存在,淡淡的綠茶香➕微酸的西柚汁,有一種捉住夏天尾巴的感覺

🍽

🔹 麻辣鬼椒肉蛋吐司

🔹 炙燒鰻魚鮮蕃茄濃湯麵

🔹手工滷肉雞扒便當

🔹 巨峰梳打
氣泡十足的梳打水和甜蜜的巨峰果醬,互補互助,既好睇又解渴

🔹 西柚綠茶

2024-10-20 914 浏览
回想起之前在台灣做交換生既日子!日日台式美食🍧⚡同珍珠奶茶🤗!台式食品真係幾多人鍾意,夠惹味又一大大份!今晚就去一間食飯真係回憶番晒來!🪇🌈芝士火腿肉鬆蛋餅肉鬆是傳統口味,芝士🧀和火腿和蔥花相輔相成,口感有層次⚡,味道很台式!🪇芝士火腿章魚蛋餅蛋餅裏面有章魚,入口章魚油炭燒味道 ,令餅顯得惹味!🫔台式紅燒牛肉麵🍲湯底做得很出色很濃厚,不會過於油膩!牛腩處理得細膩夠時間,不會卡在牙齒裏!慢烤雞脾肉🍗滷肉便當大大件烤雞脾肉好鮮味!🥳配粟米、粉絲、滷肉及糖心蛋,口感豐富!冰火湯丸🍡甜品方面🌈既新產品,刨冰入面有白肉丸子及奶黃饀味丸子、桂花蜜及糖水,幾特色!💫🌸🍹飲品方面選擇多,水蜜桃乳酸梳打及西柚乳酸梳打,也很吸引,酸酸甜甜,特別醒神!👍🏻

芝士火腿肉鬆蛋餅

芝士火腿章魚蛋餅
蛋餅裏面有章魚,入口章魚油炭燒味道 ,令餅顯得惹味!🫔

台式紅燒牛肉麵🍲
湯底做得很出色很濃厚,不會過於油膩!
牛腩處理得細膩夠時間,不會卡在牙齒裏!

慢烤雞脾肉🍗滷肉便當

冰火湯丸🍡
甜品方面🌈既新產品,刨冰入面有白肉丸子及奶黃饀味丸子、
桂花蜜及糖水,幾特色!💫🌸

2024-10-19 721 浏览
位於廣華街仁安大廈的黑布小巷係一間 新入駐旺角嘅台灣菜朋友約咗我今日過嚟試下, 一於同大家講下有咩食啦🍤 **虎蝦滷肉便當** 呢個虎蝦滷肉便當真係好正!虎蝦新鮮又彈牙,滷肉味道濃郁,配上白飯簡直係絕配。每一口都可以感受到滷汁嘅香味,飯粒吸收咗滷汁,食落去好滿足,真係唔想停口!🥚 **章魚蛋卷** 章魚蛋卷真係一個驚喜!蛋卷外脆內軟,裡面嘅章魚肉質鮮嫩,仲有一啲香料嘅味道,食落去好有層次感。每一口都好享受,真係唔可以錯過,特別適合當小食!🍜 **紅燒牛肉麵** 呢碗紅燒牛肉麵真係好有誠意!牛肉煮得軟嫩,湯底濃郁,麵條吸收咗湯汁,食落去好有味道。再加上一啲蔥花,簡直係完美,食完之後真係好滿足!🍍 **鳳梨梳打** 飲咗呢杯鳳梨梳打,清新又解渴!鳳梨味道濃郁,氣泡感十足,飲完之後心情都好好,真係好適合配合重口味嘅菜式。🍊 **柚子梳打** 柚子梳打同樣唔錯,味道清新,帶有一啲微酸,飲落去好舒服,特別係食完重口味嘅菜之後,真係好解膩。🍧 **雪花冰** 最後,甜品嘅雪花冰真係完美收尾!冰雪般細膩,配上各種水果,口感清爽,甜度適中,食完之後心情都好輕鬆,真係好開心!總括來講,黑布小巷嘅台灣菜真
位於廣華街仁安大廈的黑布小巷係一間 新入駐旺角嘅台灣菜
朋友約咗我今日過嚟試下, 一於同大家講下有咩食啦

🍤 **虎蝦滷肉便當**

🥚 **章魚蛋卷**

🍜 **紅燒牛肉麵**

🍍 **鳳梨梳打**

🍊 **柚子梳打**

🍧 **雪花冰**

總括來講,黑布小巷嘅台灣菜真係好味,無論係主菜定係飲品,都令人驚喜,值得一試!下次再嚟一定要試多啲其他嘢!

📍黑布小巷
旺角廣華街1號仁安大廈B座地下32B-D舖

@hakpo_alley
2024-10-19 490 浏览
旺角台式小店餐廳招牌台式肉蛋芝士吐司,必食!流心蛋加上流心芝士,極度邪惡之選!超級好食!!!😍😍🤤🤤🤤🤤🤤《台式肉蛋芝士吐司》這次點的是夾著豬扒的蛋芝士吐司,豬扒的口感很軟熟,非常有驚喜!!!👍🏻👍🏻重點是夾著流心雞蛋和芝士來吃,真的超級推薦!🥰另外還有其他台式飯類、麵類、蛋餅等等。《慢烤雞脾肉滷肉便當》慢烤雞脾肉的肉質很有彈性和非常軟熟,配上滷肉粒粒,撈飯吃簡直是一流!《台式紅燒牛肉麵》有三大件紅燒牛肉,更是厚厚的,啖啖肉,軟腍腍,大滿足!飲品方面更有多款梳打巨峰乳酸梳打鳳梨桴檬梳打
旺角台式小店

餐廳招牌台式肉蛋芝士吐司,必食!
流心蛋加上流心芝士,極度邪惡之選!
超級好食!!!😍😍🤤🤤🤤🤤🤤

《台式肉蛋芝士吐司》
重點是夾著流心雞蛋和芝士來吃,真的超級推薦!🥰

另外還有其他台式飯類、麵類、蛋餅等等。
《慢烤雞脾肉滷肉便當》

《台式紅燒牛肉麵》
有三大件紅燒牛肉,更是厚厚的,啖啖肉,軟腍腍,大滿足!

飲品方面更有多款梳打
巨峰乳酸梳打
鳳梨桴檬梳打
2024-10-16 522 浏览
台式紅燒牛肉麵~牛肉麵湯底非常香濃!麵質實在,牛肉更加係煮到淋曬,將近入口即化嘅程度!麻辣鬼椒肉蛋芝士吐司~肉片帶有微辣椒香,夾上爆蛋黃漿既煎蛋,既juicy又惹味,非常推薦!芝士火腿肉鬆蛋餅~蛋餅嘅餅皮較為煙韌,口感十足!芝士嘅鹹香味道令人欲罷不能,配上火腿同肉鬆更加完美!留咗非常多嘅蔥,蔥香蛋香十足!花枝丸~金黃色嘅賣相已經領人食指大動,炸完不減彈牙嘅口感,加上調味料更加美味!冰火湯圓~湯圓細細粒,一口一粒,方便美味!另外,帶有桂花香嘅刨冰,只係唔微甜,非常啱女仔食!蜂蜜柚子乳酸梳打(主食+$18)+ 柚子梳打(主食+$15)~飲品唔會過甜,而且都係梳打水做基底,有氣嘅飲品,往往比人嘅感覺係可以消暑解渴,啱曬而家嘅天氣飲!

2024-10-14 385 浏览
見到木系嘅裝潢,有少少心思思想試吓,一直聽人講話幾好食,但一直都冇機會試🙈咁啱行過又唔多人,即管入去試吓先😝一入鋪頭,侍應就俾個QR code我哋落單&俾錢,感覺幾唔錯👍食物都幾快嚟😋❣️慢烤雞腿蛋吐司🍞吐司烤得好鬆脆,半熟流心蛋略嫌太生,流到一手都係🙈🙈入面嘅雞肉好juicy 好入味但又唔會好漏,兩個人share食就剛剛好❤️❣️芝士肉鬆火腿蛋餅充滿台灣嘅味道😍😍好足料又好扎實😋蛋餅個皮嘅軟硬度適中偏軟,幾有咬感👍有機會就再試吓其他嘢食先🤩

❣️慢烤雞腿蛋吐司🍞

❣️芝士肉鬆火腿蛋餅
充滿台灣嘅味道😍😍好足料又好扎實😋
蛋餅個皮嘅軟硬度適中偏軟,幾有咬感👍
有機會就再試吓其他嘢食先🤩
2024-10-13
  • 慢烤雞腿蛋吐司
  • 火腿肉鬆蛋餅
2024-10-13 442 浏览
呢間隱世小店,行廣華街無意發現,在門口見到係台灣料理,價錢又親民,吸引到我哋即刻入去試吓啦~入到店內,裝修以日式簡約風格設計。這裡以台式輕食為主,主打台式吐司、台式傳統蛋餅、牛肉麵、手工滷肉便當以及台式小食和自家製三色圓糖水等等嘅台式料理。慢烤雞髀肉滷肉便當    $87手工即叫即整嘅便當,食材新鮮又豐富。滷肉味道香濃,雞髀肉好入味,滷水味唔會過鹹,內裏煮得軟嫩有肉汁,加埋粟米、流心蛋、酸菜同白飯係一個豐富嘅便當,越食越滋味。芝士呑拿魚粟米蛋餅    $48口感超豐富嘅蛋餅,每一啖都令人回味。份量好足,裡面好多餡料,溶溶嘅芝士與呑拿魚同粟米完美地融合係一齊,實在係好好食。甜不辣   $38大大塊嘅甜不辣,再沾住甜甜地嘅醬汁,滋味十足。食落口煙煙韌韌得嚟又飽足,真係唔錯。西柚綠茶 $38、巨峰梳打 $38 及 跟餐 +$18 水蜜桃乳酸梳打,三款飲品都透心涼,味道清甜,口感好fresh,非常解渴。

慢烤雞髀肉滷肉便當    $87

慢烤雞髀肉滷肉便當

芝士呑拿魚粟米蛋餅    $48

芝士呑拿魚粟米蛋餅

甜不辣   $38

慢烤雞髀肉滷肉便當
芝士呑拿魚粟米蛋餅
2024-10-12 421 浏览
上次跟好友路經大角咀發現原來靜俏俏開了分店,於是立馬再相約好友回來覓食。黑布小巷之前在荔枝角已經吃過多次,食物方面一向不錯,今晚看看這分店是否依舊有水準。紅燒台式牛肉湯麵微辣鮮美的紅燒牛肉湯底加上細燉軟嫩的帶筋牛腱,爽滑彈牙的麵條, 再灑上蔥花,吃起來非常的過癮!慢烤雞腿芝士蛋吐司吐司真的很邪惡,雞腿肉厚身很有份量,經過慢烤處理的雞肉變得格外軟嫩juicy,半流心的雞蛋和半溶芝士交織在一起,配上自家調配的醬汁,夾雜著吐司吃下,絕對是必吃之選。甜不辣以魚漿製成,煎到微脆酥香的甜不辣 ,配上酸酸甜甜的酸甜醬汁,原來是那麼美妙的滋味!黑布台式香腸烤得非常香口內裏又好juicy 加上甜甜嘅蜜糖,滋味滿分。夜市蝦捲酥脆可口的黃金外皮配搭鮮味Q彈的蝦捲內餡,香氣撲鼻,口感絕佳。冬瓜茶(凍)天氣炎熱,來一杯冰冰涼涼味道甜美的冬瓜茶,既療癒又消暑解渴。這兒還貼心做成健康少甜版本,更加健康美味。

紅燒台式牛肉湯麵

慢烤雞腿芝士蛋吐司

黑布台式香腸
烤得非常香口內裏又好juicy 加上甜甜嘅蜜糖,滋味滿分。

夜市蝦捲

冬瓜茶(凍)

2024-10-07 447 浏览
今日同朋友去食台灣野,好耐無去過台灣有啲掛住滷肉飯便當😍。我叫左慢烤雞髀肉滷肉飯便當🍱🩷🩷🩷🩷🩷 佢烤得好香噴噴又夠熱辣辣,即叫即烤個雞髀肉,而且有小小甜甜地既醬汁係表皮上,十分惹味,個滷肉飯係偏少少甜口,又唔會話太濃味好漏。加上半個滷蛋同少少甜甜地既粉絲配搭埋酸酸甜甜既酸菜同椰菜🥬,送飯一流,又唔會太咸,層次好豐富。估佢唔到👍🏻我朋友叫左個手工滷肉便當🩷🩷🩷🩷 我地試完個雞髀肉滷肉飯便當,一致認為加多9蚊叫雞髀果個抵食啲👍🏻😂但可能有時食唔到太多野,就叫手工滷肉便當好啲🤓我哋叫多左一個台式紅燒牛肉麵🩷🩷🩷🩷🩷 佢個麵既質感好煙靭👍🏻好彈牙,又唔會煮得太淋,岩岩好,好有咬口,同埋啲牛肉炆到好淋,一咬落就融化。完全唔洗牙力,又夠入味👍🏻,配上酸酸甜甜既酸菜好開胃🤤我同朋友太好胃口了,叫多左兩個小食試下。分別係芝士吞拿魚粟米蛋餅🩷🩷🩷🩷🩷 我地都覺得呢個口感比較豐富,佢個蛋餅既芝士勁足料,而且加左好多吞拿魚同粟米,好有咬口,配埋燒汁好惹味,個粟米令到成個蛋餅都唔漏。另一個係芝士火腿肉鬆蛋餅🩷🩷🩷🩷 ,可能食得太飽再上呢個小食,已經飽到食唔曬,不過佢都相當足料,佢既芝士係流心,可能係即整關
今日同朋友去食台灣野,好耐無去過台灣有啲掛住滷肉飯便當😍。

我同朋友太好胃口了,叫多左兩個小食試下。分別係芝士吞拿魚粟米蛋餅🩷🩷🩷🩷🩷 我地都覺得呢個口感比較豐富,佢個蛋餅既芝士勁足料,而且加左好多吞拿魚同粟米,好有咬口,配埋燒汁好惹味,個粟米令到成個蛋餅都唔漏。另一個係芝士火腿肉鬆蛋餅🩷🩷🩷🩷 ,可能食得太飽再上呢個小食,已經飽到食唔曬,不過佢都相當足料,佢既芝士係流心,可能係即整關係,而且肉鬆同火腿配搭得好正!仲有甜甜地既燒汁,不過食到後面已經太飽食唔落,我地比較偏向鍾意食吞拿魚粟米蛋餅多啲,可能加埋粟米感覺上無咁漏。

我地叫左兩杯西柚綠茶🩷🩷🩷🩷🩷解下油膩,佢西柚味都好清香,而且飲落去西柚味都幾酸甜好開胃,加埋佢個綠茶較清清地,好清新,食左咁多油膩野一定要食反杯解下滯😂👍🏻
2024-10-05 399 浏览
[✨旺角黑布小巷 ]#旺角 #黑布小巷🔸麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司 $58半熟流心蛋加上半融嘅芝士,賣相就咁睇已經好吸引!加上大大份嫩滑雞腿🥰好滿足🔸慢烤雞脾肉滷肉便當 $84雞脾肉勁嫩滑,咬落去啖啖肉!滷肉飯完全比到你係台灣夜市嘅味道,真係好地道!🔸炙燒鰻魚滷肉便當 $96新鮮厚切嘅鰻魚,炙燒過好香口惹味,CP值勁高,鰻魚控必試!🔸花枝丸配淮鹽 $38一份五粒!即叫即炸,質地外酥內軟,淮鹽提味一流,出色小食!🔸甜不辣 $38其實就係台式魚餅,配搭酸辣醬食,不失為一份幾好嘅開胃小食。🔸芝士火腿章魚蛋餅 $83蛋皮口感煙韌,蛋味十足;芝士同章魚份量都好足料,唔錯!————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結高質台式小店.食物份量比較大份,味道好地道亦有水準,值得一試!📍黑布小巷🏠旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖 #jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港
[✨旺角黑布小巷 ]

#旺角 #黑布小巷

🔸麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司 $58

🔸慢烤雞脾肉滷肉便當 $84

🔸炙燒鰻魚滷肉便當 $96
新鮮厚切嘅鰻魚,炙燒過好香口惹味,CP值勁高,鰻魚控必試!

🔸花枝丸配淮鹽 $38
一份五粒!即叫即炸,質地外酥內軟,淮鹽提味一流,出色小食!

🔸甜不辣 $38
其實就係台式魚餅,配搭酸辣醬食,不失為一份幾好嘅開胃小食。

🔸芝士火腿章魚蛋餅 $83
蛋皮口感煙韌,蛋味十足;芝士同章魚份量都好足料,唔錯!

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍黑布小巷
🏠旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #旺角 #旺角美食 #旺角好去處 #旺角食乜好 #旺角餐廳 #黑布小巷 #台式 #蛋餅
2024-10-04 405 浏览
黑布小巷係旺角開左分店,荔枝角分店經常大排長龍,主打台式吐司和便當。🌟 慢烤雞脾肉滷肉便當 便當有滷肉、酸菜、滷蛋、烤雞髀肉、粟米同菜,材料好多元化,樣樣都有啲,食落口感好豐富,雞髀肉都幾軟腍。🌟 水蜜桃乳酸梳打 / 西柚乳酸梳打套餐加15蚊有乳酸梳打,一杯揀左水蜜桃🍑,另一杯西柚味,糖漿係底部,記得要攪勻先好飲。水蜜桃味都幾好飲🌟 台式紅燒牛肉麵呢個牛肉麵真係大推!湯底既味道超級濃郁,但又唔會太咸,牛肋條有三大條,而且炆得淋同入味!麵既口感幾彈牙。🌟 芝士火腿肉鬆蛋餅蛋餅真係好大份😳仲要加左香蔥既蛋餅黎,餡料包住芝士、火腿同肉鬆,食落有多層滋味😋🌟 花枝丸炸花枝丸都幾正,食到魷魚粒,真材實料,唔係淨係得粉漿!

🌟 慢烤雞脾肉滷肉便當

🌟 水蜜桃乳酸梳打 / 西柚乳酸梳打

🌟 台式紅燒牛肉麵

🌟 芝士火腿肉鬆蛋餅

🌟 花枝丸
炸花枝丸都幾正,食到魷魚粒,真材實料,唔係淨係得粉漿!
2024-10-02 326 浏览
突然想食滷肉飯朋友帶我去黑布小巷各款食物都好有台灣風味🥩秘製紅燒牛肉麵牛肉份量好多 肉質軟腍🍱慢烤雞脾肉滷肉便當雞脾好大件 好入味 好嫩滑滷肉汁好惹味 撈飯好好食便當有好多配料 有粉絲、粟米、椰菜🥚芝士火腿肉鬆蛋餅每次食台灣菜都必點蛋餅包住芝士火腿 芝士半溶更加好味肉鬆亦都令到蛋餅更惹味🥪麻辣鬼椒雞腿蛋多士鬼椒味道夠晒香辣雞腿肉質嫩滑 加埋蛋一齊食好惹味 🍢花枝丸 好彈牙✨甜不辣 煙煙韌韌🍹鳳梨檸檬乳酸梳打🍹蜂蜜柚子烏龍茶🍹蜂蜜柚子綠茶
突然想食滷肉飯
朋友帶我去黑布小巷
各款食物都好有台灣風味

🥩秘製紅燒牛肉麵
牛肉份量好多 肉質軟腍

🍱慢烤雞脾肉滷肉便當
雞脾好大件 好入味 好嫩滑
滷肉汁好惹味 撈飯好好食
便當有好多配料 有粉絲、粟米、椰菜

🥚芝士火腿肉鬆蛋餅
每次食台灣菜都必點