2025-05-13
屯門市廣場不嬲多嘢食,有次同朋友喺附近買嘢,夜晚順便睇吓食乜好,發現呢間點滾鮮可以打邊爐加食點心!啱晒貪心嘅我哋,一於去試吓。呢度主打台式火鍋 + 港式點心任食放題,全店選用澳洲無激素牛肉,仲有多款台式小食、點心任食。火鍋任食限時兩小時,時間充裕,分三個價位,最平嘅$198有得食。而我哋食嘅係價位最高嘅✨$348至尊澳洲和牛火鍋餐✨主打2款任食🇦🇺澳洲和牛,純血和牛肩肉➕穀飼五花趾🥩 肉味非常濃,入口嫩滑,呢個價位食到呢種肉質,真係忍唔住encore,淨食和牛都已回本🤣配料有各式肉類同海鮮:澳洲Q彈牛五花趾、特選豬梅花、精選牛舌芯、海蝦、鱸魚片、扇貝、青口、魷魚、蝦滑、墨魚滑、韭菜餃。台式火鍋食材款式多,有花雕雞腿肉、台式蛋餃、台灣貢丸、鴨血等。至於另一邊重頭戲嘅點心都無兒戲,種類都多!有我鐘意食嘅淮山杞子燒賣、鳳城鮮蝦水餃、入味嘅鳳爪等。飲品有茶類、汽水同梳打🧃最開心甜品有糯米糍同Haagen Dazs 雪糕食😍呢度嘅座位闊落,上菜速度快,卡位仲設有電視機,可以睇住自己想煲嘅劇集開餐🖐🏻無論火鍋定飲茶,食物都有水準,性價比高,下次再黎大吃一頓😋