2024-07-17 401 浏览
試新野(泰式咖哩熱九):再次行過去灣仔齊柏林食熱九,見到店內,新推出泰式咖哩熱九,套餐只售60 元,仲可以免費升級汽水任斟,非常超值抵食!香嫩雞肉,加上地道泰式咖哩、及天然原材料,香濃惹味;餡料豐富加上傳統秘方,鹹香十足、微辣惹味,每一口都充滿著濃厚獨特的泰國風情!地道的泰國菜善用香草、香料和當地盛產的新鮮食材,加上地域的風俗,咖哩的風味可以萬千變化,並無標準菜譜。麵包則採用天然酵母及黑炭粉製作,口感更加鬆軟,風味獨特,堪稱一絕,食正潮流!
泰式咖哩熱九
2024-07-17
泰式咖哩熱九
2024-05-15 743 浏览
趁住佛誕假期,今趟專程去試傳說中及上次隔隣枱哥哥仔特別推介的「齊柏林Double 漢堡」:自家製麵包夾著味道濃郁的雙層牛肉、雙層芝士及招牌秘製辣肉醬;雙層份量配上肉醬超Juicy 多汁;再追加-齊脆雞塊(6件)Chicken Nuggets +$15 - 外脆內軟嘅雞塊即叫即炸新鮮熱辣最好味! 試完後,我真的唔會再去第二間熱九店了!!題外話的與時並進「掃碼點餐」(又稱BYOD): 只需幾秒鐘,街坊如我都能在我的手機上直接瀏覽菜單,餐廳也不再需要為了要在短時間內為所有顧客點餐而感到壓力,有效舒緩餐廳繁忙時間的忙碌狀況!
齊柏林Double 漢堡套餐
2024-05-15
齊柏林Double 漢堡套餐
2024-03-18 971 浏览
其實齊柏林響之前都試過灣仔開分店,好快就冇咗🥹今次終於都等到佢返嚟,仲要嚟公司好近,一定要試吓!因為實在太耐冇叫過,所以都唔係記得佢地有漢堡包😆今次就食下啦!今次選擇既係經典牛肉漢堡餐,配沙律同coke zero負責收錢既叔叔應該係生手,不過好有禮貌,仲會介紹佢地既包係即整既,講下講下都有啲肚餓🤤雖然佢地有堂食,不過都係選擇買番公司食,一打開個盒就覺得與其食m記,不如加少少錢食齊柏林😆因為佢地個樣同味道唔差,塊漢堡扒真係有肉汁嫁🩷以後想食burger又多一個選擇🤩

今次選擇既係經典牛肉漢堡餐,配沙律同coke zero

2024-02-24
10 分钟 (外卖自取)
2024-03-06 665 浏览
由於窩居就在灣仔地鐵附近, 路經軒尼詩道, 望見新開的熱九店, 名叫齊柏林, 講起熱九, 已經很多年沒有食過了, 最近一次應該就系留學時在多倫多GBC 門口擺的流動熱九檔了,回到正題,點了澳式風情熱九套餐,配細薯條及可樂一罐,,由於現場即燒即做,,火焰熱溶於芝士及蒲满於布倫腸上面, 入口即溶, 口感豐富, 令人懷忘,在配搭熱辣辣的外脆內嫩薯條, 在飲一啖冰凍的罐庄可樂, 簡直系 Terrific!!後話: 見隔鄰枱個哥哥話: 個双層和牛漢堡 仲正, 食完後都吾會去其他店食, 系真吾系真呀?!
2024-03-06
  • 澳式風情熱九及雙層禾牛漢堡