原本經 open rice 訂咗 10/29 星期五下午 6:30 入座食 120 分鐘晚餐,但之後餐廳打電話俾我話嗰日其實已經滿座,問我可唔可以改期或者早啲去食,職員 Keith 有講唔好意思,最後改咗同日下午 5:30 入座,但就只係當午餐食 90 分鐘。最終我哋下午 5:00 到,咁啱又係 Keith 招呼我哋。佢好細心解釋食物選擇,非常有禮貌,抵讚。牛肉餐有幾款選擇,我哋揀咗手切封門柳,午市$238。牛肉好味,菜丸其他配料選擇多,飲品亦有好多選擇!一人一爐,我哋揀咗龍蝦同昆布湯底,好味,但加湯嗰陣建議加水,唔好浄加豬骨湯。餐廳整體環境唔錯,如果有多啲人,例如 8 個朋友,20 個朋友,可以早啲要求間一個角落一大班人食火鍋。整體非常滿意!推薦大家去試,唔會失望!
2021-10-30 716 浏览
隔咗一個月再去,今次約兩個同事打邊邊!就試番齊齊滾!上個月初次去時佢哋仲算新開,食物、服務等都好ok嘅。今次諗住耐咗會唔會差咗?估唔到又Keep得到喎!食物冇退步,牛肉、豬肉等質素感覺仲好咗,手切有咁嘅水準真係唔錯!佢哋加咗海洋盤,係另外付費。琴晚試咗併盤同埋鑽石硯,硯雖然細細隻但係新鮮肥美嘅👍🏻,併盤就普通、有中蝦、蠔、小帶子等,以呢個收費完全no complaints. 今次試鰹魚湯底👍🏻(上次龍蝦湯底嫌味道太濃搶了肉的味道)。今次發展薄薄黑毛豬片好出色!琴日都有失手嘢嘅,就係韮菜餃真係太咸,因為三個食完都話太咸就應該真係咸😂。另外冇得玩綿花糖,期待你哋甜點嘅改進。服務態度真係堅好!多謝Sam哥哥琴晚嘅介紹同埋serve我哋!下次再去!
2021-10-29
2021-10-27 765 浏览
之前無意間係金馬倫道,發現左呢間店,上到去冇咩人(因為新開😅),環境清靜,服務態度良好,一人一鍋衛生又方便,湯底簡直係用心之作,而且驚喜連連,雖然我地嗌左個$168,因為我地主打羊肉,羊肉非常之鮮味簡直係物超所值,牛肉不錯,雞肉滑,黑毛豬香,真係唔知有咩可以挑剔,而且配料方面都非常之豐富!見隔離C餐的牛肉非常之靚,諗住下次再嚟試過😋小插曲,個口罩斷左,啊店長即刻好窩心地送左個口罩😷俾我哋🤣🤣

2021-10-13 513 浏览
服務態度真係非常好!(可能新開張關係未係爆滿,聽聞6月尾先開,仲未好多人知道😂)。地方企理、食物各方面都唔錯。食食下有驚喜,服務員哥哥捧住一盆避風塘雞翼分派比客人食用,(係唔使另外加錢嘅)。稍後又有炸豆腐,雖然唔係乜嘢特別驚艷菜式,但係又幾有心思喎。講到火鍋,湯底有好多選擇,用手機點餐又好方便。如果喺甜品方便有多啲選擇就更加好喇。無論環境、餐食經驗、價錢、服務都OK,同朋友聚會可以考慮去嘅地方。
2021-09-25
2021-09-12 825 浏览
🔸特級牛肩胛套餐($168/位)📆90分鐘午市放題尖沙咀一向被稱為美食集中地💫朋友推薦呢間開業冇耐嘅火鍋店🥘餐廳寬敞舒適✅非常適合同朋友相聚交談👭價錢實惠不在話下💰店員熱情款待❣️服務態度良好😃鍾意打邊爐嘅朋友千萬不要錯過🎉♦ 湯底 ♦🦞香草櫻花龍蝦湯以一人一鍋形式呈上🍲食客可按個人喜好選擇湯底👧🏻龍蝦湯味道清甜🌱滿有鮮味🥰值得一試👏🏻♦ 肉類 ♦🍖特級牛肩胛、穀飼肥牛、黑毛豬、加拿大豬梅肉、羊卷肉、雞柳、脆肉鯇薄切牛肩胛色澤粉嫩🐄肉味香濃🙆🏻‍♀️羊卷肉油脂甘香🐏嫩滑細膩☺️黑毛豬肉質鮮美🐽肥瘦適中👏🏻總括而言👀款款肉類都各有特色🎖盡顯大廚功架👩🏻‍🍳♦ 火鍋配料、炸物、甜品 ♦🥗蕃茄、金菇、油麥菜、娃娃菜、粟米、芝士腸、龍蝦丸、墨丸、牛丸、豆卜、公仔麵、薯粉、讚岐烏冬......餐廳設有自助區💁🏻‍♀️供食客選擇不同火鍋配料😬有蔬菜🥬丸類🍡麵食等🍜種類高達40款🔥新鮮蔬菜連同彈牙龍蝦丸🍢蟹子丸🐟豆卜等食材一同烹調🥳配搭以上滋味湯底🥣簡直係多重享受🤤至於炸物🤡炸魚皮香口酥脆👄放入鍋中涮涮更能吸收湯底精華😈甜品方面🍴日式泡芙共有朱古力🍫抹茶🍵忌廉三款口味🤠甜度適中💃🏼口感细腻👍🏻亦為豐富嘅一餐
🔸特級牛肩胛套餐($168/位)
📆90分鐘午市放題

♦ 湯底 ♦
🦞香草櫻花龍蝦湯

♦ 肉類 ♦

火鍋配料、炸物、甜品
餐廳設有自助區💁🏻‍♀️供食客選擇不同火鍋配料😬有蔬菜🥬丸類🍡麵食等🍜種類高達40款🔥新鮮蔬菜連同彈牙龍蝦丸🍢蟹子丸🐟豆卜等食材一同烹調🥳配搭以上滋味湯底🥣簡直係多重享受🤤至於炸物🤡炸魚皮香口酥脆👄放入鍋中涮涮更能吸收湯底精華😈甜品方面🍴日式泡芙共有朱古力🍫抹茶🍵忌廉三款口味🤠甜度適中💃🏼口感细腻👍🏻亦為豐富嘅一餐畫上完美句號💛

🔊優惠期推廣
➰小童及長者減$30
➰午市用餐時間為60分鐘可減$20
➰午市可加$20升級為120分鐘用餐時間
朋友飯敍,有時要選擇適合的地方都要俾啲心思,今次選擇火鍋,但今時今日因為疫情嘅關係,個人嘅衛生標準高咗好多,所以揀咗呢間新新地嘅火鍋店有一人一鍋試試看. 火鍋湯底有六款選擇,有冬陰功,壽喜燒,沙嗲,昆布鏗魚,櫻花蝦同麻辣湯底. 我選了 櫻花蝦湯底,不是太鹹.同普通嘅日式火鍋店一樣,自取嘅食物包括蔬菜;丸;麵;飲品. 另外我揀了晚餐牛肩胛肉,切得好薄,但是美味的, 真是太抱歉了,完全忘記了拍下用QR Code 點餐嘅食物,唯有口述吧⋯⋯有牛豬雞,雲吞餃子,炸魚皮同甜品係迷你泡芙. 總結大家都食得很開心

總結大家都食得很開心

有海帶結
這隻蟹柳很好食哦!
有我至愛嘅水尢同牛柏葉
我是飲了好似清涼爽的罐裝飲品
2021-08-24
庆祝纪念
生日
2021-07-31 963 浏览
嗰日係網上見到尖沙咀新開左間一人一鍋,就諗住去試下,因為之前食嘅一人一鍋體驗都唔係幾好,所以就抱住冇乜期待嘅心情去啦,去到之後覺得反而同自己本身嘅諗法相反,嗰度可能因為新開嘅原因,人唔係好多,適合鍾意安靜嘅人去食,員工服務態度好好,下次會再去!真心jeng!價錢都算公道,唔貴
2021-06-30 1297 浏览
店子裝修滿有香港情懷,盡如遊覽了香港的景點一樣,如凌霄閣、尖沙咀鐘樓、天壇大佛、灣仔會議展覽中心。至於食物方面,蔬菜新鮮,牛肉非常美味,甜品中的泡夫超級好味。店員熱情款待,與食客打成一片。
2021-06-30
朋友話最近金馬倫道開咗間新火鍋店,自己又好耐未烚過,咁一於趁今晚酷熱天氣(晚上仍高逹卅一度)🥵🔥走去試下,其實朋友已一早卜咗房喇 😋朋友卜咗房,老板安排咗間有兩張4人枱嘅房比我哋,房間冇清到場,影到朋友,所以唔貼出嚟喇,最實際嘅,大家自己卜位上嚟體驗下啦😜有一張相係影咗專用升降機嘅,直達二樓的,大家唔好坐大廈其他客用升降機。環境實在太靚,靚到都唔記得影梗係影食物最實際啦,不同部位牛類,豚類,應有盡有,依家 21年6月晚市仍做緊每位 $238,真係抵食,抵到爛,我哋今晚食咗乜,請看看下邊嘅相啦

環境實在太靚,靚到都唔記得影

冬蔭功湯
老板請我哋食嘅一口脆炸豆腐
鯇魚腩
炸魚皮
最後嚟多份唔記得係咪牛頸脊
题外话/补充资料: 環境實在太靚,可借我冇影低
2021-06-17
老板請我哋食嘅一口脆炸豆腐
鯇魚腩
炸魚皮
最後嚟多份唔記得係咪牛頸脊
  • 肥牛,龍蝦湯,冬陰功湯
2021-06-12 1083 浏览
一個月前已訂定位齊齊出黎滾一滾,基於係尖沙嘴區,各人回家交通都十分之方便,格調並不似坊間既火煱店,座位舒適及環境寬敞。重點係自已用QR code落單,二分鐘之內已經送到你檯面,每次都不需要不停舉手去追單。👍👍講一下我最喜愛的食物先!就係炸物,炸雞翼,炸紫洋蔥圈,炸金菇,完全不會感到一囗油,廚師真係無得頂!基於我不食牛肉,我未能表達到意見,但我D朋友話封門柳好正。😁而我就最喜歡食係魚類,手唧丸,魚片,魚腩,好新鮮。黑毛豬一定不要滾得太耐,剛熟就會好嫩滑及好正。有10幾種既蔬菜選擇,每一類蔬菜都好新鮮。仲有好多種丸及餃子選擇,可惜,沒有空間去品嚐。今晚好好彩品嚐到限量版啫喱杯。如再新增多一些甜品就更加完美!

2021-05-27 837 浏览
簡單食評一則: 一人一煲,個煲夠大,火力夠猛,水唔洗加。雖然有牛,有豬,有羊,有雞,但都只係滾左不同既牛肉款式。牛柏葉和魷魚幾好食。 用QR code 去追加食物,幾方便。
簡單食評一則:
一人一煲,
個煲夠大,
火力夠猛,
水唔洗加。

用QR code 去追加食物,幾方便。

2021-05-24 1478 浏览
揀左封門柳餐,牛有牛味,丸有丸味,呢個天氣配冬陰功湯正呀最驚喜係廚師原來會捧啲熱食小食,果日誤打誤撞食到炸金菇,好食!!!!!!另外有得自製窩夫, 新開餐廳嚟講都算多食物飲品供應,仲有手工啤添!!!!
2021-05-20
用餐优惠