建议使用Google Chrome浏览器,让你于OpenRice网页享有更好的用户体验。
下载 Google Chrome
暂不需要
我们将停止支援使用 TLS 1.0/1.1 的设备。若要继续在此设备上使用OpenRice网页,请前往 www1.openrice.com 并将其加入书签。若要以最佳用户体验享用OpenRice网页,建议使用 TLS 1.2 的设备。
前往 www1.openrice.com
商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
高级
生活志
饮食志
开饭头条
放闪为食团
抖一抖 台湾Let's Go!
食得知味
送出
無辣‧不歡
抵食雲吞麵
2006-03-29
味精水湯底..too badd麵都還可以,但係有陣鹼水味...雲吞幾大粒為荷包著想既話不妨黎呢度食
味精水湯底..too bad
d麵都還可以,但係有陣鹼水味...
雲吞幾大粒
為荷包著想既話不妨黎呢度食
桃桃
幾好
2006-01-29
依間D麵好抵!味道幾好巴..D 丸就好好味/\/\!
依間D麵好抵!
味道幾好巴..
D 丸就好好味/\/\!
eat_slim
佐敦龍記
2005-08-01
落雨天,佐敦d餐廳好似人少左,但係呢間例外。入去個陣得小貓三四隻,但係門口就貼滿哂d報紙既報導話自己係屯門有幾出名,所以都一試無妨。坐坐下,就有好幾班食宵夜既客人入黎,搞到阿姐都好唔得閒。同一般十蚊麵店一樣,都係以雲吞做招牌貨,其他仲有個d牛腩呀、鯪魚球呀例牌貨。特別d既有各式醬爆丸,但係其實都唔係好"爆"...佢既招牌雲吞,只係做到一般十蚊店水準,有d舖既雲吞仲大過佢啦!十蚊貨仔,係咁架啦! 仲有碗麵份量唔多,男仔都係叫多碟油菜好d!
Vanky
抵食!
2005-07-28
$10碗魚旦粉O個D, 呢間都算足料KA喇, 女仔食一碗都OK. 我覺得最好食係鮮牛米(當然面都得...), 不過佢地O既招牌餸係雲吞, 真係有乒乓球咁大粒, 仲有好多蝦O係入面~真係勁抵! 其實款式就都係咁LA, 不過不失.D阿姐都好好人, OK!
D阿姐都好好人, OK!
shum1988
好好味
2005-02-11
我都覺得好好炎味~~ 我個人去是吃牛丸河~~我覺得這些牛丸超好吃~爽滑彈牙~
pang_pang
湯底
2005-02-08
雲吞面湯底應該用蝦殼同大地魚煲咖!
雲吞面湯底應該用蝦殼同大地魚煲咖!
ani
(非会员)
已关注
唔好踩到咁盡好喎!!
2005-02-07
我個人認為龍記d麵幾好味丫!! 日日lunch不知幾多學生同家長幫襯! 佢d雲吞大大粒, 係一個乒乓波咁大粒呀! 每粒雲吞都有3,4隻蝦同埋豬肉!! 每碗都只係10蚊!! 仲想點呀?! 加豆漿都係加多2蚊咋嘛!! 豆漿都幾好飲丫!! 麵ge湯底係咁上下架啦, 佢唔比味精你咪嗌左你囉! 食咁多味精冇益呀!個人推介: 雲吞河, 牛肉米!!
個人推介: 雲吞河, 牛肉米!!
pang_pang
垃圾
2005-01-23
首先,大家請小心留意下佢牆上既報紙所寫個間''龍記''既地址!係砵難街呀!有無搞錯!間野cheap到咁,見報導d同名既食店就當係自己,真係白痴!d人又無禮貌,聽野又有問題,我叫一碗牛肉面,一碗雲吞面,佢第一次尼就比兩碗牛肉面我,我叫佢換返一碗,佢就拎走唒兩碗,第二次就尼左兩碗雲吞面,我再同佢講唔係,佢又話''咁你想點呀,咪換左比你囉'' 嘩,個老細真係有病,自己聽野聽唔到仲以為自己無錯,真係有問題.佢d牛肉又硬, 湯底又無味,d粉又鞋.d雲吞其實一d都唔大粒,一粒兩隻蝦.雲吞唔係淨係食蝦咖,我要食蝦我食蝦蛟啦.完全係食垃圾
d人又無禮貌,聽野又有問題,我叫一碗牛肉面,一碗雲吞面,
完全係食垃圾
相关食记
30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记
湯底
Qubeley
已关注
牛肉好似好d??
2004-04-12
雖然$10碗真係唔可以要求太高,但係雲吞入面有報紙我就真係接受唔到,有d細細隻o既昆蟲o係湯度我都可以當睇唔到...但係雲吞入面有報紙就真係...論味道都okay o既,大粒low,全部都係蝦(都有少少豬肉,有2類蝦,一類係海蝦,一類係基圍)d牛肉都叫入味同滑but d豆漿有渣(都幾多)不過叫淨雲吞同牛肉係好少ga,唔好咁叫會好d
d牛肉都叫入味同滑
but d豆漿有渣(都幾多)
不過叫淨雲吞同牛肉係好少ga,唔好咁叫會好d
(非会员)
有點失望
2003-04-17
雲吞雖然頗大粒,可是味道不是雜誌所說的好吃。<br />吃後確實令人失望,單靠大粒的賣相是沒有用,最重要的是在於味道。試問如果吃過一次,便不想再吃第二次,你認為它的味道如何?<br />不過,上次吃已是幾年前的事,或許現在已經有了<br />改善吧!
雲吞雖然頗大粒,可是味道不是雜誌所說的好吃。<br />
不過,上次吃已是幾年前的事,或許現在已經有了<br />
改善吧!
驄
2000-07-17
店鋪是長方形的,店內裝修如一般傳統的麵店一樣,且店內張貼了不少由其他雜誌的食評。至於食物方面,其招牌雲吞確有獨特之處,每隻雲吞內佳由三隻蝦包成,體積有如乒乓波一樣大,每碗有五粒雲吞,只售15 元,非常抵食。
检举此食记
请选择检举类别:
怀疑不实食记
内容含粗言秽语
食记不属于此店
重覆发表
其他
检举理由:
请详细说明您的检举理由,以便查证。
此网页使用cookies给你提升最佳网站体验。继续浏览即表示你同意根据我们的
隐私政策使用cookies
。