2025-05-22
龜記開左係葵芳新都會!收工同一班同事一齊去買黎飲放鬆下!我地叫左蘋果紅萱加蘆薈(一分糖)👍🏻👍🏻👍🏻,淡淡嘅蘋果香味,加咗蘆薈令口感更加有層次,飲落去爽口又清新。蘆薈夠晒甜但又唔會搶咗果味嘅天然香氣。旺梨四季春(一分糖)👍🏻👍🏻,梨味幾清甜自然,四季春嘅茶底濃郁,令整體飲品更加平衡。一分糖將茶味同果香結合得幾好,唔會太甜膩,但可能對鍾意濃味嘅人嚟講會覺得梨味唔夠突出。紅柚翡翠(一分糖)👍🏻👍🏻,有紅柚肉粒!清香同微微嘅酸甜味,翡翠茶底清新解渴。一分糖嘅甜度令紅柚嘅果香更加顯眼,但茶味相對地冇咁強。整體輕盈爽口,適合鍾意飲果茶又唔鍾意太甜嘅朋友。三十三茶王珍珠奶茶(三分糖)👍🏻茶味濃郁,奶香同茶底平衡得唔錯,加咗珍珠令口感更加豐富。三分糖啱啱好,唔會太甜亦唔會太淡,適合鍾意茶味重啲嘅人。不過,如果鍾意甜奶茶嘅人可能會想加返啲甜度。蜂蜜花沫烏龍蜂蜜🍯👍🏻👍🏻一款香氣比較突出嘅飲品,烏龍茶底帶有少少焙香,配埋蜂蜜嘅天然甜味,整體感覺柔和又唔膩。呢杯飲品啱啱好可以突出烏龍嘅茶香同埋蜂蜜嘅濃郁。比未飲過既大家參考下
收工同一班同事一齊去買黎飲放鬆下!
比未飲過既大家參考下